2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Kızlar bebişe mama verenler
Ben şimdi misal 90 yada 120 yaptım içmedi
Bu mama nekadar süre dışarda kalabiliyor
Üstünü okudum içmezse dökülecek yaRına kullanılmayacak yazıyor
Onu biliyoruz :KK48:
Ama hemenmi dökülmeli yada 1-2 saat felan durabilirmi ? Bunu merak ediyorum şimdi akşam akşam
Bende max. 20 dk tutuyorum mama soguyor ve icmiyor tabi soguk mamayi ,benmari usulunu de acikcasi yapmiyorum dokup yenisini yapiyorum mamanin ama dogru olani 2 saat disarda tutabiliyorsun bir sorun olmuyor

Kizlar birde benim bebegim(kiz) suan62 gunluk. 49 cm 3100 dogdu, sariliktan 3000 e dusmustu. Simdi 4870 kg,boyu 55 cm. Sadece anne sutu aliyor dr gelisimi iyi dedi ama boyu minnak geliyor sanki. O kadar hareketli ki dr hic 2 aylik gibi degil kiziniz cekeceginiz var dedi:) uyusa daha cok buyuyecek gibi geliyor gunun bazen 12 saati uyumuyor:KK43: kucagimda gezdirmekten bileklerim kopuyor. Ayrica kycakta omurgasina zarar vermekten kork uy orum ben popo ve bas destekli tutuyorum dogru mu?
Canım endişeni anlıyorum ama bebeğin gayet normal. Maşallah barekallah. Tutuşun da doğru.
Kucağınızda omuzunuzda güzel uyuyor ama oralarda uyuması çok doğru değilmiş askında.

Mutlu haftasonlari kizlar hepinize biz evde çürücez yakinda. babamiz calisio full time evdeyiz yani biz.
Canlar bebisi donmeye baslayan var mi benimkinde hiiic oyle bir niyet yok daha nasil koyuyorsam oyle duruyor elleri ayaklari cok harekrtli ama donme girişimi henuz yok sizde durumlar nedir
Benim oğlan henüz başlamadı. Bu kadar erken dönmesi benim için hiç iyi bir şey değil. Şimdi koyduğum yerde buluyorum. Bebeğin biyolojik saati var ve bu saat dolmadan hiç bir şeyi yapmıyorlar.
Ya kızlar kızıma uyku tulumu alıcam ama hangisi daha kullanışlı olur sizce torba gibi olanlar mı yoka giyilenler mi?
Kesinlikle torba şeklinde olanlar!!! Diğerinde çok bunalıyorlar. Kalıp gibi kaldıklarından...bir de terletiyor :(

Merhaba Agustos anneleri, yavrularinizi gule gule buyutun ve darisi basimiza :dua:
Tecrube ettiginizden sizlere sormak isterim ki .... Simdi ben gebeligimin 2. ayindan beri gogus ucun olusan hassasiyet devam ediyor, boyle dokunsam sizliyor falan. (Malum hormonlar, sut hazirligi falan ) Ama bu hassasiyet ilk sut verisinizde size ne kadar engel oldu. ( Hassasiyet duymayanlar tabii cok sansli ) Ama benim gibi olan varsa deneyimlerini merak ediyorum. Bebegin yanlis yakalamasindan dogan problemler degil benim merak ettigim. O hassasiyet devam ederken , dogum sonrasi yasananlar. Ilk emzirme de , yapamiyorum demekten cok korkuyorum. Sut gelince o sizi azaliyor mu acaba ?
Varsa tabii icinizde , cevaplarsaniz cok sevinirim.
Sağlıkla ve zamanlıca kucağına al tatlım. Hassasiyet devam ediyor. İlk emzirmelerde ağrı sızı hissetmiyorsun. Zaten öyle bir heyecan oluyor ki insanda sızı mızı görmüyor insanın gözü!!! Şayet meme ucu yarası falan oluşmamışsa hiç bir sorunun olmaz.
Kizlar biz 74 gunluguz bugun,benimki acayip hareketler yapmaya basladi,demistim sabahta,kendi kendine kalkiyor ama gotunun uzerine daha oturamadigi icin geri yatiyor. Az once parmagimi aldi tek tek damaklariyla isirdi,cok kasiniyor olmali,bugun 1 saatte bir 120-150 cc arasi mama icti ve hala da iciyor, uyku sadece yarim saat derin uyuyabildi , damaklari kasindigi icin surkeli mama istiyor anladigim kadairyla, doymus oldugu halde iciyor ve sonrada fazlasini cikariyor,goZler faltasi gibi,odadan ciktigimi gorduugu an katila katila agliyor. Surekli sesli sesli guluyor ve aguluyor. Biberonu gorunce gulumsuyorve hemen kapiyor. Bugun cok hizli ilerlemelerde bulundu,ben hizina yetisemedim
Maşallah Alp oğluma!! Aferin ona..yesin içsin kocaman adam olsun!

Kızlar bebişe mama verenler
Ben şimdi misal 90 yada 120 yaptım içmedi
Bu mama nekadar süre dışarda kalabiliyor
Üstünü okudum içmezse dökülecek yaRına kullanılmayacak yazıyor
Onu biliyoruz :KK48:
Ama hemenmi dökülmeli yada 1-2 saat felan durabilirmi ? Bunu merak ediyorum şimdi akşam akşam
Canım bana dr yarım saat sonra dök demişti. Özelliğini yitiriyormuş. Hem anne sütü gibi bir şey değil..öyle ısıtılmıyor.

İyi geceler nöbetçi anneler. Bebeğimin burnu tıkanıyor. Hapşırıyor. Hırıltısı var. 4 gün önce dr A götürdüm. Peditus şurup verdi gribal enf. İçin ağrı kesici Ateş düşürücü. İliadin burun spreyi yazdı. Reçetede 2 yaşın altında kullanılmaz yazar ama kullanabilirsin dedi. Bu durum beni biraz huzursuzlandım. Bugün de ter içinde kuzum. Akşamdan beridir de soğuk soğuk terliyo. Üzerini değiştiriyorum sürekli terden dolayı. Sırılsıklam ve buz gibi. Nete baktım burun tıkanıklığından olabilir diyo. Be yapacağımı şaşırdım. Daha çok giydirsem hep terler. Giydirmesem üşür diye korkuyorum. Ne yapmalıyım arkadaşlar. Bi fikir verir misiniz? Tşk.

elffth3 elffth3 canim ben cok agladi dayanamadim goturdum hastaneye esim izin aldi geldi nefes alamiyodu. 3 kere burnunu cektiler hala tikali gunde 6 kere en az serum yap cek dedi. Ama cocuk biraz rahatladi agladi agladi koca hortumu soktular burnuna :KK43: biraz daha iyi.
Çok Geçmiş olsun yavruya

Oyle yaptimda bu sumukler nasil durur ya cektikce yenileniyo cocuk hik hik diye diye nefesi gidiyo geri uyAniyo

Canım sizler sümük dedikçe ben şaşıyorum
Benim kız doğduğundan beri bırak sümük
Burnunda kir bile göremedim doğru dürüst
O yüzden bilmiyorum
Diğer kızlarımdada 5 aylığa kadar olmamıştı
Bukadar küçükken sümük derdi olabileceğini burda okudum
Yardımcı olamicam sory
Diğerleri cevaplar umarım

IMG_1836.webp Tipe bakarmisiniz yaa sozde uyucaz,kafa bir oraya bir buraya,bu enerji ne zaman bitcekte uyucaz ki

Yok yok benimki bu gece bir garip,sabah bahsettiklerimin uzerine uyumama ve surekli beslenmeyide katalimmm,elleri aayklari durmuyir,1 saatte bir 150 cc mama mi icilir arkadasss biri bana yardim etsin lutfen. Gozler faltasi uyumuyor,kipir kipir seslenip duruyor.

Burcu canım saate bir 150 cc içilirmi yahu :KK70:Bazı çocuklar doymak nedir bilmezler anne verdikçe içerler
Bence sen kendin saat belirlemelisin
Bide öyle dene istersen emzikle felan oyala mesela

İyi geceler nöbetçiler
Geçmişte 300 mesaj falan var okuyamadigim. Ama uyku gözlerimden akıyor.
@nymeria-burcu canım elifte bu aksam öyle normalde 9 da odaya geçerim çok uykusu varsa hemen uyur yoksa 11 de falan uyur. Daha yeni yerine koydum. Gözler faltaşı gibi açık bi etrafa bakınmalar, fazla hareketlilik falan var. Birde memeye yapıştı birakmadi normalde bırakır ağzını kitlerdi. Sonra sallayarak uyuturdum. Birde sürekli gazi oldu kaldirip ikide bir gaz çıkardı.
Bu arada beşiğine alıştıran var mi diye sormussun. Benim odada ufak sallanan beşik var doğduğundan beri uyuyunca ona yatırıyorum geceleri hep beşikte. Gündüz sağda solda neresi boş olursa. çoğunlukla kucakta uyuyor. Alp uyumamak dışında iyidir inşallah. En son annen bakacaktı inşallah uyuyup dinlemişsindir sende.
Simdi fotoğrafını gördüm :D maşallah ya yemeklik oldular. Elif de 10 dk önce böyleydi inşallah alp de uyur hemen.

Son 3 gündür hala yerleşme çalışmalarına devam ediyorum o da günlük 1 yada 2 saat ayirabildigim için bitmiyordu. Bugün esim el atınca bayaa toparlandı. Bende elif kucağımda pesinde dolandım.
Benim gözler gidiyor telefonu kafaya düşürmeden uyuyayım.

elffth3 elffth3 canim ben cok agladi dayanamadim goturdum hastaneye esim izin aldi geldi nefes alamiyodu. 3 kere burnunu cektiler hala tikali gunde 6 kere en az serum yap cek dedi. Ama cocuk biraz rahatladi agladi agladi koca hortumu soktular burnuna :KK43: biraz daha iyi.

Canım çok geçmiş olsun
Gözden kaçırmışım bu yazdığını
İnş düzelir memoli yavrucak

Kizlar biz 74 gunluguz bugun,benimki acayip hareketler yapmaya basladi,demistim sabahta,kendi kendine kalkiyor ama gotunun uzerine daha oturamadigi icin geri yatiyor. Az once parmagimi aldi tek tek damaklariyla isirdi,cok kasiniyor olmali,bugun 1 saatte bir 120-150 cc arasi mama icti ve hala da iciyor, uyku sadece yarim saat derin uyuyabildi , damaklari kasindigi icin surkeli mama istiyor anladigim kadairyla, doymus oldugu halde iciyor ve sonrada fazlasini cikariyor,goZler faltasi gibi,odadan ciktigimi gorduugu an katila katila agliyor. Surekli sesli sesli guluyor ve aguluyor. Biberonu gorunce gulumsuyorve hemen kapiyor. Bugun cok hizli ilerlemelerde bulundu,ben hizina yetisemedim
Maşallah ona maşallah annesi o faltaşı gözlere kurban aferin oğluna

Burcu canım saate bir 150 cc içilirmi yahu :KK70:Bazı çocuklar doymak nedir bilmezler anne verdikçe içerler
Bence sen kendin saat belirlemelisin
Bide öyle dene istersen emzikle felan oyala mesela
Yok tatlim suan sanirim atak yasiyoruz kesinlikle agzinda mama istiyor,normal rutini 2-3 saat araiginda 120 ccydi.suan baska bir alp var karsimda doymak bilmiyor

Ay demekki ataktayiz,cok garip geldi bana daha anlamli bakiyor artik,artik besigine alistirayim diyorum. Ama gece de bizimki 1.5 saatte hemen uyaniyor mama icin,cok zor olcak bana gece zombi gibo gezecem o zamanda. Of bilemedim,4. Ayi mi beklesem acaba, yatagina alistirabilrn varmi
İşine karışmak gibi olmasın ama çok erken tatlım ya inan şuan sana gece en çok ihtiyacı olduğu dönemde gündüz yatır yatağında tabiki ama gece yanında olsun .. Aniden kusuyorlar tıkanıyorlar çok hareketli oldular bazen benimki yuvarlanıyor bile az biraz daha Zaman geçsin toparlasınlar sonra alışırlar zaten

Back
X