Ay ne iyi Dr herseye cvp vermiş çok iyi yapmışsın bunları sormakla bizlerede cvp olduAllah rahmet eylesin ,Allah geride kalanlara sabir sana ve ailene guzel huzurlu uzun yillar versin
Ben genel anestezi ile oldum cicegim hic bilmiyorum umarim bi sorun cikmaz
Biz yaptirdik pzt gunu
Ben icine hicbisey sokmuyorum goruneni elimle aliyorum
Pzt gunu 3.ay kontrolumuz vardi kizlar,dr amcamizi cok sevdik anam babam tarzi tatli bi amca ,simdiii sorularim ve cvplarini ileteyim
Ayda 650 gr aliyor kizim bu normalmi dedim az degil mi diye sordum gayet iyi dedi fazla kilo saglik degildir saglikli ve dirayetli guclu bir bebegin var
Kulaklarinin icini temizlemiyorum gerekli mi ,hayir disinda goruneni al yeterli
Burnunu hangi aralikta temizlemeliyim
Bebeklerin ilk 4 ay burnu cok cabuk dolar hergun 7-8 damla tuzlu su damlalarini kullan ,cekmeye ugrasma tahris olmasin genzine gider kendisi cikartir onu
Genzine cok mama kaciyor ne yapabilirim
Biraz daha dik tut mamasini verirken cocuk bu kacirir tabi genzine olucak bunlar burnu tikali olunca daha sık olur dikkat et dedi
Mama olarak sma kullanıyorum değiştirmeye gerek varmı ,mamaların hepsi annenin sana verdiği pirinç unu ve sütten ibaret geri kalanı para tuzagı hepsi aynı fark yok dedi
Veeee tabi kaka ,yeşil kaka ,topiğin korkulu rüyası çok normal bebepine göre değişir rengi kanlı mukuslu ve sulu ishal değilse soryn yok normal dedi
Bir sonraki ay meyve suyuna başlıycaz kısmetse ,diğer ay yoğurt ve 6.ay corbaya başlıyoruz dedi
Gaz sorunumuz var dedim gazı olmayan bebek olmaz dedi ,gaz sıkıntısı yasamayan anne anneliğin tadına varamaz ,bunların hepsi süreç sabırlı olucaksın dedi
Ellerini emmesi ,yarısına kadar kalkmaya calışması ,irkilmesi parke kapı gıcırtısına uyanması bunlar hep olucak dedi çok normal ,asıl sıçramazsa sorun et kendine dedi sinir sisteminin sağlıklı geliştiğinin göstergesi bunlar dedi
Bebepim gündüz uyumuyor en uzun uykusu artık 40 dk ,gündüzde en fazla 2-3 saat toplamda uyuyor dedim ,gece uyuyormu dedi uyuyor dedim ,öp başının üstüne koy maaşallah de demek ki babayı seviyor kızın dedi ,günde 13-15 saat uyku yeterli olur artık onun için uyumuyor diye üzme kendini o artık bir birey ve kendine neyin yettiğini bilir uyumak isterse uyur istemezse ne yaparsan yap uyumaz dedi
Bizden haberler böyle kızlar ...
Canım doğduktan sonra kardiyolojiye gitmiştik çocuk druna da gitmiştik öyle bi sorun yoktu çok şükür. 2. Ay kontorlunde de her şey iyiydi bu hafta değişti çocugumacaba hava değişiminden olur mu? Bir de ağzında pamukçuk var. Bi türlü geçmedi. Dil altı bağı da var o yüzden de dr a götürcem. İnşallah bir şey çıkmaz.Canim bnde senin gibi dusundum,ama telasa sokmayayim kizi diye birsey soylemedim. Ama bende normal bulmadim bu durumu,
F Ftszynp cnm bencede vakit kaybetmeden doktoruna bir gorunun,birde yanlis hatirliyorsam duzelt beni,bebis daha dogmadan anne karnindayken down sendromu dusuncesinden de once kalbinde delik var gibi birsey mi demistin sen, oyle birsey var mi suan,benim bildigim istahsizlik yaptigi cunku,
Inş iyileşecek Rabbim Şafi ismi hürmetine şifa versin tez zamanda annesiyle evine dönsün saglıcaklaKarnındaki şişlik indi
Bugünde ikinci kemo verildi
Buseferde kilo kaybediyor zavallım
Doktorlar vücuduna orta derecede yayılmış diyor, belki önleyebiliriz diyorlar ama bakalım
İnşallah güzel sonuçlanır
Allah büyüktür
Canım ben hasta oldum son üç gündür neredeyse hiç bi şey yiyiyp içmiyorUm. Bugun yemeğime dikkat edeceğim su da içeceğim bakalım sütüm artar mı? Evet kızım saat 11 den sabah 4 e kadar emmedi sabah 4 te emzirdim. Sağmadım da ama dolmadı ki göğsüm sağayıö. Ben göğsüm dolunca sağıyorum.Bebek emmedi mi 10dan 6ya kadar? Hiç çiş olmaması normal değil. Uzun süre emmediği sen de sağmadığın için azalmış. Gece uyandır emzir mutlaka. Günde en az 6 7 kere yumurtadan ağır çişli bez olması lazım. Dr mama derse önce emzirme kampı dene sütun var. Saatli mi emzirdin?
Pişik ten olabilir canım. Değilse büyük ihtimalle süt ürünleri alerjisidir. Korkma.
Gündü sürekli mememde canım günfüz çişi daha iyi. Gece emmiyor ama.Canim yaaa kaka neysede cis yapmamis olmasi dusundurdu beni,bizimki 4 saati doldurdumu bezden cis siziyor her yere,cis yapmiyorsa doymuyor demektir benim bildigim. Gunduzde ayni sekilde mi besleniyor peki,
Ltfn üzülme iyileşecek toparlıcak tabi ki içini ferah tut sütünde inş kat be kat artar sagmaktan dolapta koycak yer bulama inşÇıkık olduğu nasıl anlaşılıyor ki ? Ben az önce altını açtım kuzumun, sanki sol taraf dışarı doğru çok üzüldüm... İnşallah bana öyle gelmiştir de iyi olur içim kararıyor, az olan sütüm daha da azalıyor kndi kendime iyi olacak diyorum demesine de işte
Maşallah süphanallah cnm keski benimkide Yağlı olsa dolunca hemen akıyo göğüslerimEvet su bile vermiyorum anne sütüyle oğlumda böyleydi ayda 1,5 kilo alırdı demekki sütüm yağlı çünkü çok nadir akıyo öyle dolu doluda değil memeler büyük zaten ama çok boş gibi
Keski benim oğlumda böyle uyusa :s 2-3 saatte bir kalkar benim oğlumCanım ben hasta oldum son üç gündür neredeyse hiç bi şey yiyiyp içmiyorUm. Bugun yemeğime dikkat edeceğim su da içeceğim bakalım sütüm artar mı? Evet kızım saat 11 den sabah 4 e kadar emmedi sabah 4 te emzirdim. Sağmadım da ama dolmadı ki göğsüm sağayıö. Ben göğsüm dolunca sağıyorum.
Bencede bu konular anlatılsın biz yeni annelerde ÖğrenelimKızlar 1 ay sonra yani 4 aylık olunca bebeler kaşık maması olarak ilk nelerden başlamayı düşünüyorsunuz.
Ben diğer kızlarımda günde bir defa olmak üzere ufak ufak pirinç unuyla , yoğurtla felan la başlamıştım. Meyva suyu ...
Siz daha önce anne olanlar neler verdiniz ? Nelerle başlamayı düşünüyorsunuz ?
Cnm belki asidiktir çişi asitli Şeyler yemiyosun dimi? Turşu domates portakal mandalina gibi seylerKızlar bebeğimin altını alırken fark ettim çişi sarıydı acaba enfeksiyon mu var ondan mı pişik oldu allahım inşllh yoktur ole bişey temizliğinede ole dikkat ediyorum ki.
Az emdiği için az çıkmıştır cnm nasıl acıkmıyo hayret sütün de belki o az emdi diye az dolmuştur Bebeğin ihtiyacına göre üretilmiştir cnmGunaydin kizlar. Dun gece kizimi 10 gibi bezledim. Sabsh saat 6 ya kafar nerdeyse hic cis yapmamis. Gece de en son 11 de yedi bir daha sabah 4 te biraz yedi. Gogsumde de sut azalmis. Onceden sabsh sagdigimda 80 100 ml cikardi bu sabah 30 ml cikti. Acaba cisi normal mi kizlar ya da sutum yetmedi mi?
Yok canım çok dikkat ediyorum yememe ebe bugün su ver bir çay kaşığı dedi belki susuz kalmıştır dedi gece 10 gibi uyudu 4 gibi uyandı belki bu saat aralığında emmediği için oldu bilmiyorum ama şimdi popişini her altını açışımda 2 saatte bir alıyorum gündüzleri pamukla sabunlu su ile silip duruluyorum sonra kuruluyorum dünden beri yaptım bunu biraz daha iyi oldu kızarıklığı hafifledi bakalım inşllh geçer.Cnm belki asidiktir çişi asitli Şeyler yemiyosun dimi? Turşu domates portakal mandalina gibi seyler
Inş kötü bişey çıkmaz neden olduğuyla ilgili bizede haber et cnm merak ederizBebeğimin bezinde kan vardi kızlar dua edin de kotu birşey çıkmasın inşallah
Bizde bugün olduk canım şimdilik ateşimiz yok ebe olmaz dedi.Adımızı olduk geldik kızlar inşallah atesimiz çıkmaz fitil verdi Dr ateşi çıkarsa diye bakalım dua edelimde çıkmasın nasıl ağladı kızım ayy içim parcalandi
Doğru Demiş cnm az emdiği içinde koyulaşır idrar su ver gecede emzirmeye çalışsan almaz mı kiYok canım çok dikkat ediyorum yememe ebe bugün su ver bir çay kaşığı dedi belki susuz kalmıştır dedi gece 10 gibi uyudu 4 gibi uyandı belki bu saat aralığında emmediği için oldu bilmiyorum ama şimdi popişini her altını açışımda 2 saatte bir alıyorum gündüzleri pamukla sabunlu su ile silip duruluyorum sonra kuruluyorum dünden beri yaptım bunu biraz daha iyi oldu kızarıklığı hafifledi bakalım inşllh geçer.
Ay benimkide ole gece baya uyuyo 5/6 saat kesintisiz emmeyincede çiş yok dediğin gibi acıksa uyanır herhalde.Gündü sürekli mememde canım günfüz çişi daha iyi. Gece emmiyor ama.
Katılıyorum cnm peki dr ne diyormuş bu duruma çocuk nasıl acıkmaz acaba kan şekeri düşüyo da bundan dolayı mı uyuyo çocuk ama öyleyse bile nasıl uyanıp emiyo tekrar iyi sarılık falan değilF Ftszynp ya sana çok şanslısın demiştim bebeğin uyuyor diye. Demiştin ya 5 dk çekip uyuyakalıyor ve hiç kilo almadı diye. Senin kızın bu yaptığı cidden normal değil. Seni korkutmak istemem ama şimdi de çiş yapmadı sabaha kadar demişsin. Neden yemiyor bu çocuk yemesi lazım eminim doktoru da garipser bu durumu. Hiç almasa 500 600 gr alması lazım şu dönemde emeklemeye başladığında ne olacak şimdi böyle ise. Ama garip olan yemek istememesi bence bu durumu araştır canım hem de hiç vakit kaybetmeden
Eger Güzelce emdi uyuduysa evet uzun uyur ama yinede emdiği sütü işler vücut atar çiş ya da kaka olarak peki emdiğini çıkarmıyo mu geceAy benimkide ole gece baya uyuyo 5/6 saat kesintisiz emmeyincede çiş yok dediğin gibi acıksa uyanır herhalde.
Hadi bakalım geçmiş olsun inş Ateş'i çıkmaz 2.ay ölçümleriniz nasıl bizde yarın gidicez Dr.a kv sürekli zayıfladı mı ne bu çocuk hiç kilo almıyo deyip duruyo sinirlerim bozuldu 2 aylık çocuk ne kadar olucak ki anlamadımAdımızı olduk geldik kızlar inşallah atesimiz çıkmaz fitil verdi Dr ateşi çıkarsa diye bakalım dua edelimde çıkmasın nasıl ağladı kızım ayy içim parcalandi
Belki Pamukçuk yüzündendir emerken rahatsızlık duyuyodur cnm mukostatin falan kullandın mıCanım doğduktan sonra kardiyolojiye gitmiştik çocuk druna da gitmiştik öyle bi sorun yoktu çok şükür. 2. Ay kontorlunde de her şey iyiydi bu hafta değişti çocugumacaba hava değişiminden olur mu? Bir de ağzında pamukçuk var. Bi türlü geçmedi. Dil altı bağı da var o yüzden de dr a götürcem. İnşallah bir şey çıkmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?