2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Özel sektörü bilmiyorum hiç.
Ama bir arkadaş da böyle, şu an ücretsiz iznini kullanıyor ve başlamaya tam karar veremedi.
İstifa etsem mi diye düşünüyor o da.
Yani haklarında illa ki vardır hukuksal olarak bir problem olmaz ama sanırım kişisel ilişkilerinizde sıkıntı olabilir.

Ağız mı yoklasan, karar veremedim tam falan desen?
Hani sen bilirsin mi diyecekler yoksa kesin cevabı almak için baskı mı yapacaklar.

Kararsızlığımın ardından dün izin dilekçemi verdim.

Yaşına kadar oğlumlayım, kafam rahat etti.

Biz daha hamileliğimin başında konuşup karar verdik eşimle en az 1-1,5 yaşına kadar ben bakıcam, keşke şartlar el verse de 2 yıl iznimi kullanabilsem, gece uyurken özlüyorum bırakıp işe gitmeyi düşünemiyorum bile :)

Hadi hayırlı olsun.
Ben 2 seneye çok cesaret edemedim maddi ve manevi olarak.
Baktım böyle iyiyim uzatırım dedim ama başlarım seneye çok büyük ihtimal.

Kendimi mutfağa mı versem diyorum, fırsat bulursun da verirsin diyorlar : )

La Lune canim ben de normalde cok sabirsiz bir insanimdir belki de ondan bizim bebekler boyle :) onlar da bizi yola getiriyorlar. Napalim saglikli olsunlar da buyuycekler iste bir şekilde. Bu arada sende kundak yapip uyutuyordun kizini. Bende senin tavsiyenden sonra oyle uyutmaya başladım ama bugun aşı oldu kolundan. Kundagin zarari olur mu ki ?

gul_sek saol canim daha iyiyiz, en son cmv virusu almis oglum doktor sariligini ona bagladi,bu virus ortaligi dagitir ciddi bir hastalik var gibi gosterir sinrada kacar gider dedi. Sakin devlet hastanesine heleki arastirma gitmeyin. Cocugum sadece vurus almis buna bile bakmadan ameliyata alip kobay gibi kullanmaya calistilar, ciddi soyluyorum virus taramadi tahlili dahi yapmadilar,allah rezil etsin hepsini,doktorumuz cok guzel konustu hic endiselenmeyin dedi, ama enzimlet hala yiksek oldugu icin2 hafta sonra tekrar kontrol edicez vebiyopsi sonucuda bizimicin onemli orda ne çıkar merak ediyorum dedi. 25 gun oldu hala sonuc cikmadi enteresan.

Az once asi icin asm ye ugradim. Pisigide doktora gosterdim. Mantara cevirwbilir gorunuyor dedi o yizden krem aldik onlarla deniycez simdi.

Kizlar asimiz cok guzel gecti,biliyorum bunu soyleyen tek anne olabilirim. Ama basimizdan oyle seyler gecti ki,bu ne allah askina viz tirs. Oglum bile aynisini dedi yani,aglamadi bile. Kendinizi bu kadar uzmeyin.inanin allah siniyor herkesi,beterin beteri var,ben ilk ay asisinda hingur hungur agladim sanki bisey olmusbcocuga, kendinizi birakmayin bizim dirayetli olmamiz lazim, ve daha ne gunler gorecegiz kimbilir allah daha kotusunden korusun her zaman. Bunlari niye soyledim simdi,aksam bir arkadas vardi kafayi bozmus,onu okuyunca yazmal istedim,kimdi ismiji hatirlayamadim. Allaha yaslanin sadece ,ne dereek ne yaparsak zaten hersey olacagina variyor.

Kararsızlığımın ardından dün izin dilekçemi verdim.

Yaşına kadar oğlumlayım, kafam rahat etti.

Ay ne iyi yaptin canimm,hadi hayirlis olsun. Ben ocak ortasina dogru baslicam gibi,simdiden parasi kaldik,babamiz cok zorlaniyor, onada kiyamiyorum.kal demek istiyor ama diyemiyor. Bende uniden beri calismaya alismisim evde duramiyorim pek,annemde gelicem bakmaya diyor ama du bakalim nabicaz
Bizim ki de aynı 6 9 ay zıbınlar oluyor ama kollar bacaklar kısa :)

Simdi asm de tekrar olculdu,5700 kilo olmus,boy 57 gosterdi,kendini salmadi bir turlu,57 olduunu dusunmuyorum,1 hafta once 59 du zaten,60 dan sonra daha yavas uzayacakmis,demekki dusundugumuz gibi,kollar bacaklar uzayacak artik,govde boylamasina enlemesine oldu artik

Ne guzel dimi,insan kokusunu aldimi,dunya o andan itibaren duruyor,insanin hicbirseyi gozu gormuyor,ondan gayrisi umrunda olmuyor,bende cocukla zamanin bu kadar hizli akabilecegine inanamiyorum. Suraya bak calisma zamanim geldi nerdeyse,zaman cok hizli geciyor onlerla birlokte,gun gectikcede hic doyulmuyir,ilk gunkunden cok daha sevgiyle baglaniyorsun,her aninda yaninda olmak istiyorsun. Ahhh benim bitanecik alp'im. İyiki dogurdum seno hic pisman degilim. Annelik cok guzel evet cok zor. Ama ciddi bir ders hayatta. Hayatim yeni baslamis gibi hissediyorim. Sen iyi olda,gerisi bos gercekten. Diyorlardi da insan basina gelmeden anlamiyor,hissedemiyor. Yarabbi cok sukur bu gunumuzd

geçmiş olsun canım.
bildiğim kadarıyla iki yaştan önce alerji teşhisi konulmuyor. bir iki dr daha sorun bence.

Benim eşimin maaşı da neredeyse yarıya düşecek kasımdan itibaren.
Önceki geliriyle tereddüt ederken şimdi çılgınlık yaptık resmen.
Çalışmayacağım ayların ev kredisini hemen hemen denkleştirince nolursa olsun dedim :)
Allah verir rızkımızı, baktık olmuyir dönerim.

Bu arada geçmişi okuyamamıştım, biyopsiden de bir şey çıkmaz inşallah, bunu da böyle atlatıp geçersiniz.

Biz de asimizi olduk geldik. Kızım çok aşırı aglamadi hemen sakinlesti kuzum :) rota aşısını sordum eczaneden siparis veriyorlar bir kac gune geliyor 2 doz seklinde yapiyoruz dedi. 2. Dozu 16 hafta olmadan yapmış olmamiz lazım ve 2 doz arasinda 4 hafta olmali dedi. Biz de 9 hafta 2 gunluguz. O yüzden 2 hafta icerisinde ilk dozu yapmaliyiz dedi. Şimdi ateş takibindeyim bakalim :) kızımı babasi polis arabasiyla götürdü babasını gören kizimda bir gülücükler bir gülücükler :)

Ben de ücretsiz izin alan grubundayim. Ilk donemi kapatacak şekilde ucretsize ayrılacağım bakalim. 2. Dönem için de eger cok yogun bir programim olmazsa calisicam olursa yine ucretsiz alicam. Bizimde aylik 1 maas kadar kredi odememiz var ama eksi hesap kredi karti bir şekilde idare edicez. Sonrasinda borcu toparlariz ama kizimin bu günleri geri gelmez bakıcı olayi icin cok minik daha. Aileler de uzakta olunca böyle karar verdik

kaç saatte bir emziriyorsun? mama veriyor musun, kaç saatte bir?

Hep böyle kalacak değilker ya elbet olur fırsatımız

Çok haklısın canım artık daha duyarlı ve duygusalım, gerçekten anne olunca anlarsın lafı doğruymuş, keşke daha erken evlenseydim de daha erken anne olsaydım diyorum.

Büyüdükçe geçer diye biliyorum
Üzme kendini annesi çikolatayıda yer kek ye yer.
Benim ortancayada güya o teşhis kondu
Şimdi bişi yok
Sütüde lakır lakır içiyor.

Boy meselesine gelince
Hemşire bana böyle söylemişti;
Bazı çocuklar bebekken hızlı uzar sonra duraklar belirli bir yaşta
Bazılarıda tam tersi bebekken uzamaz , sonradan birden çok uzar
Yani benimki merak sadece yoksa öyle çok takılmamak lazım boya kiloya

Kızlar ben emzikte veriyorum sütümü sağıp daha sonra biberonlada verdim dinlenmek için mama verdirdiğimde oldu ama çok şükür hiç meme reddi yasamadım biberon olarakta aventin anne gögüs ucu gibi olanından aldım mama için şöyle duyuyodum bende mama tatlı çocuk onun tadını Alınca anne sütü tatsız gelir bırakır demişlerdi ben kendi sütümede mamanın tadınada baktım sütüm daha tatlı:) her bebek bir değil tabi ama denemeden bilemezsiniz ki bi deneyin bence

Şimdi ye kadar hep kaşıkla verdim süt ama artık 3 aylık oldu neredeyse reddetmez diye düşünüyorum memede uyuyor zaten dün babası sağdğm sütü içirdi miktar fazla olunca kaşık la vermedi tabi. avent natural kullanıyorum.

Neden o teşhis kondu size? Naptin peki

Ya kafam coook karıştı benim ama

Pisikedii
Kız seni alıntılamayı sevmiyorum çünkü çok uzun alıntılar yapıyorsun
En iyisimi bu dünürümü etiket yapayım diyorum her seferinde :)))

Bir taşla 10 kuş vuran becerikli kadınsın :) neyse

Boy konusunu sadece çok merak etirdi hanımlar yoksa öyle takıldığım felan Yok
Bu arada şimdi ölçtüm hihi :)62cm 6.500 kilomuz olmuş ( Mihrimah-53 Tugbarecep12 )
Ayın 2 sinde 3 aylık olucaz

Pisikedii aynen katılıyorum gülüm Bebek bakmak çok kolay, istediğini giydir , istediğini yedir , biyere kaçtıkları Yok ,
Çocuk bakmak çoookkk zor
Senin gelininde damattan aşağı yanı Yok :) tencere yuvarlanıp kapağını bulacak :)

Neden o teşhis kondu size? Naptin peki

Ya kafam coook karıştı benim ama

Bizde kan olayı yoktu ama astım hastası
Yeni astma olduğunda o testler yapıldı o zaman o teşhis konuldu . Astması var evet ama süt alerjisi olduğu içinde astım şiddetlendiriyor demişlerdi.
Ve bi ara cildi pütür pütür olmuştu kısa bir dönem.
Laktozsuz kullanacaksın herşeyi dediler.
Geçen sene yaz astımda kayboldu herşey kayboldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…