- 18 Mart 2012
- 7.365
- 6.403
- 198
Annem, ben seni ne zorluklarla büyüttüm derdi ,anlam veremezdim,şimdi anlıyorum.ben 13 aylıkken de kardesim dogmuş,nasıl baktı ki?yardım edeni de yok..Görüşünce ellerini öpeceğim,soracağım nasil baktın bize diye
Bak bakalim kac cm olmus:) biz boya gidiyoruz sanirim 2 aylik oldu 58 cm olms 4200 kilosu
Ben ayni soruyu ananeme sordum.yaslilarla muhabbet etmeyi cok severim zaten. Dedim anane yas farkida az cocuklarin nasil bakiyodun,sutun nasil yetiyodu? Yettigi kadar diyodu napalim. İnek sutu veriyoduk bi bardak,corba veriyoduk acsa..annen dogdugunda onu saracak caput yoktu kaynanam ustundeki donu yirtti ona sardik diyince ben iyice duygulandim . Anneme her baktigimda o an geliyo
CAnım benimde eşim bakcak 1 ay sonra başlıcam ben iznimi aldımşimdi ben hiç biberon almadım ilk 6 ay anne sütü vermek istiyorum sütümü sağmalıyım mama falan hiç vermedim hangi bşberonu önerirsin anne sütü alsın ve memeyi bırakmasın ayyy ne biçim hemşireyim ben yahu kendime gelince tırtttCanim eşimle konuştuk almayacağım izin başlıyorum haftaya. Esim bakacak ben yokken.
Annemler 8 kardeş.anneannen kolundan yırtar kardeşlerimin altına koyardi der.gözümde canlandırıyorum da ne garipBen ayni soruyu ananeme sordum.yaslilarla muhabbet etmeyi cok severim zaten. Dedim anane yas farkida az cocuklarin nasil bakiyodun,sutun nasil yetiyodu? Yettigi kadar diyodu napalim. İnek sutu veriyoduk bi bardak,corba veriyoduk acsa..annen dogdugunda onu saracak caput yoktu kaynanam ustundeki donu yirtti ona sardik diyince ben iyice duygulandim . Anneme her baktigimda o an geliyo
Çamaşır makinesi bile yokYa işte eskilerin anneliği daha zordu o yoklukta.
Ne çocuk bezi varmış ne mama,
Kumaş bezlerle bağlarlarmış
Geçen kızım kakasını yapınca taşırdı atleti giysileri hep battı.
Ellimle yıkayayım dedim
Anam çocuk kakası sarı sarı kıyafetten çıkması ne zor o lekenin, o an eski kadınlar aklıma geldi.
Nasıl herseferinde yıkayıp yetiştiriyorlardı diye.
Rahmetli annem anlatmıştı gerçi
Kumaş bezleri büyük Kazan'larda kaynatırdık diye ama .
Nebilim onların işi daha zormuş valla
Uykumu aldığım tek bir günüm yok kiNe oldu kedim uykusuzmusun
Uyuyan bebeği uyandırmaya kesinlikle karşıyımHanımlar tatlış anneler kızım aksam 6.30 mama yedi en son uyudu hala uyuyor uyandrsammiki bugün aşıda oldukta anca deliksiz uykuya daldı ne yapsamki
En sevdiğim çocuk modeli babacı çocuk modelidir. Bunu zaman geçtikçe daha iyi anlayacaksın.Olmazki ama ya kiskanirim kızımı ben onu simdiden anneci yapayım
İlk oğlanda çevremde oğlu olan hiç yoktu. Erkek bebeler biraz daha uzun oluyor ya..benim 2 arkadaş bildiğin benim oğlanla yarıştırıyorlardı bebeklerini şöyle uzun böyle uzun falan...ben de stres oldum haliyle. Eşimle konuşurken 'Bebek ve çocukken boyunun çok uzun ya da kısa olması çok mu önemli ki?bana göre bütün bebeler aynı! Bu çocuk anası ve babası kadar olacak. Hele erkek çocuğu zaten kızlardan uzun olacak! Neyin stresindesin?'diye fırça çekmişti. Hakvermiştim beyimeVallahi merak bastı beni şimdi
Kızımı ölçmem Laz'ım , 52 cm doğmuştu
2 aylıkken 61 cm di
Şimdi kaç olduk bilmiyorum
Yarın hemen ölçmem Laz'ım
Günüm Allah'ım sen bana sabır ver demeyle geçiyor. Senin damat beni sinir hastası etti. Kırıyo dağıtıyor! Tehlikeli işler yapmasa yine bişe demicem de...afffff Allahım affff!!!
Uykumu aldığım tek bir günüm yok kiNe oldu kedim uykusuzmusun
Uyuyan bebeği uyandırmaya kesinlikle karşıyımHanımlar tatlış anneler kızım aksam 6.30 mama yedi en son uyudu hala uyuyor uyandrsammiki bugün aşıda oldukta anca deliksiz uykuya daldı ne yapsamki
En sevdiğim çocuk modeli babacı çocuk modelidir. Bunu zaman geçtikçe daha iyi anlayacaksın.Olmazki ama ya kiskanirim kızımı ben onu simdiden anneci yapayım
İlk oğlanda çevremde oğlu olan hiç yoktu. Erkek bebeler biraz daha uzun oluyor ya..benim 2 arkadaş bildiğin benim oğlanla yarıştırıyorlardı bebeklerini şöyle uzun böyle uzun falan...ben de stres oldum haliyle. Eşimle konuşurken 'Bebek ve çocukken boyunun çok uzun ya da kısa olması çok mu önemli ki?bana göre bütün bebeler aynı! Bu çocuk anası ve babası kadar olacak. Hele erkek çocuğu zaten kızlardan uzun olacak! Neyin stresindesin?'diye fırça çekmişti. Hakvermiştim beyimeVallahi merak bastı beni şimdi
Kızımı ölçmem Laz'ım , 52 cm doğmuştu
2 aylıkken 61 cm di
Şimdi kaç olduk bilmiyorum
Yarın hemen ölçmem Laz'ım
Günüm Allah'ım sen bana sabır ver demeyle geçiyor. Senin damat beni sinir hastası etti. Kırıyo dağıtıyor! Tehlikeli işler yapmasa yine bişe demicem de...afffff Allahım affff!!!
Bende şaşırdım doğrusu Ölçüm hatalıdır belki doğduğunda 49 cm di bir ayın sonunda 58 cm olduYa nasıl olur ben ayda en fazla 2-3 cm uzarlar diye biliyorum
Evet benimki erkek ben ufak Doğdu heralde ondan birden bu kadar uzadı diye düşündümDimi 9 cm ler, 6 lar:) acaba bu bebisler erkek mi benim kiz 3 er cm uzuyo simdilik. Basket mi oynuyo gizlice bu bebeler:)
Bizde 49 cmle dogduk,60 cm olmusu suan,1. Ay kontrolunde 54 tu, ilk bir ayda hizli uZadi. Bizim bebenin govdesi uzun,9 aylik zibinlari giyirouz,0-3 ler ilk bir ay,3-6 lar dar geliyor,9 ayliklar tam. Ama bacaklari kollari o kadsr uzun degil,sanirim simdiki aylarda onlar uzayacak. Govdesi enine boyuna uzun,babasininda ayni oyle,55 cmle dogmus normalde,bizimki az dogdu nedenseEvet benimki erkek ben ufak Doğdu heralde ondan birden bu kadar uzadı diye düşündüm
Benim oğlumda 49 Doğdu 1.ay 58 oldu yarın 2 aylık olucsk ama haftaya saglık Ocağına aşıya gidicem anca o zaman öğrenirim ne kadar oldu diye yarın Dr.a götüremiyorum giycek hiç kalın bişeyim yok hamilelik kıyafetleri hep inceBizde 49 cmle dogduk,60 cm olmusu suan,1. Ay kontrolunde 54 tu, ilk bir ayda hizli uZadi. Bizim bebenin govdesi uzun,9 aylik zibinlari giyirouz,0-3 ler ilk bir ay,3-6 lar dar geliyor,9 ayliklar tam. Ama bacaklari kollari o kadsr uzun degil,sanirim simdiki aylarda onlar uzayacak. Govdesi enine boyuna uzun,babasininda ayni oyle,55 cmle dogmus normalde,bizimki az dogdu nedense
Ay birde bedenim olmuyor eskiniiyafetlerime uyuz oluyorum. Ne zaman eski vucuduma kavusacagim yaaaBenim oğlumda 49 Doğdu 1.ay 58 oldu yarın 2 aylık olucsk ama haftaya saglık Ocağına aşıya gidicem anca o zaman öğrenirim ne kadar oldu diye yarın Dr.a götüremiyorum giycek hiç kalın bişeyim yok hamilelik kıyafetleri hep incehaftasonu alışverişe çıkabilirim diye umuyorum yoksa evden çıkıcak bişeyim yok
Bizimki 19 dan beri uyumuyor, ben de koydum ana kucağına emzik de verdim takılıyoruz öyle :)11 den beri ugrasiyorum bir uyutamadim cocugu
Ay duruyorsa super benimki durmuyorda illa kucagimsa uyucakmis,bende iyice sersemlettim sonra koydum yataga biraktim geldim,sanirim ilk defa kendi kendine uyudu.12.30 gibiydi. 2.30 gibi mama icin kalkar diye bekliyorum sonra bende uyucamBizimki 19 dan beri uyumuyor, ben de koydum ana kucağına emzik de verdim takılıyoruz öyle :)
Ben de uyuyan bebeği uyandırmaya kesinlikle karşıyım heleki şu dönemlerde uykusunun her saatinde büyüyorlarken,Uykumu aldığım tek bir günüm yok kiçocuklar uyuyunca kuş gibi düşüyorum bende..
Uyuyan bebeği uyandırmaya kesinlikle karşıyımuyandırırsan uyku düzenini bozmuş olursun. Acıkırsa kendi uyanır
En sevdiğim çocuk modeli babacı çocuk modelidir. Bunu zaman geçtikçe daha iyi anlayacaksın.
İlk oğlanda çevremde oğlu olan hiç yoktu. Erkek bebeler biraz daha uzun oluyor ya..benim 2 arkadaş bildiğin benim oğlanla yarıştırıyorlardı bebeklerini şöyle uzun böyle uzun falan...ben de stres oldum haliyle. Eşimle konuşurken 'Bebek ve çocukken boyunun çok uzun ya da kısa olması çok mu önemli ki?bana göre bütün bebeler aynı! Bu çocuk anası ve babası kadar olacak. Hele erkek çocuğu zaten kızlardan uzun olacak! Neyin stresindesin?'diye fırça çekmişti. Hakvermiştim beyime
Küçük bebekle uğraşmak çok kolay kızlar. Nasıl sevimli nasıl tatlı. Ağlasa bile çok sevimli. Bi kere büyüdü mü..ya bildiğin sinirden patlatmak için uğraşıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?