Normalde durmaz ama duruyor bugün,şimdi emziriyorum bu kez uyuyacak gibi:) benim kız bugün hiç kaka yapmadı ama çok çiş yapmıştı neden böyle oldu ki?Ay duruyorsa super benimki durmuyorda illa kucagimsa uyucakmis,bende iyice sersemlettim sonra koydum yataga biraktim geldim,sanirim ilk defa kendi kendine uyudu.12.30 gibiydi. 2.30 gibi mama icin kalkar diye bekliyorum sonra bende uyucam
Benim oğlan çok sık kaka yapardı.şimdi gün aşırı yapmaya başladı.çiş çoğaldı.düzenleri oturuyor büyüyorlar.Normalde durmaz ama duruyor bugün,şimdi emziriyorum bu kez uyuyacak gibi:) benim kız bugün hiç kaka yapmadı ama çok çiş yapmıştı neden böyle oldu ki?
Pamukçuk yok canım. Oyun oynamak istiyor. Ama hem yorgun hem aç bir süre sonra aşırı gergin oluyor. Sürekli meme teklif ediyorum ama dün bana mısın demedi.Ayyy canimsimdi daha iyisindir umarim. Dilini kontrol ettin mi pamukcuk olabilir mi, benimki memeyi dk lik red ediyo reflusunden ve gazdan dolayi o durumda hemen yurur vaziyete geliyorum gegirince aliyo yada kusunca. Dun ama cok degisik bisey yapti:) yine boyle reddetti, megersem mutfakta nazar boncuguna takmis ona gidince sustu :)
Harika işte. Bende öyle yapmayı düşünüyorum.Aynı işlemi yemek sandalyesinde yapıp
Sandalyenin altına sofra bezi seriyordum bende :)
Gazdan yapmıyor gaz olunca tekme atıyor bana çünkü. Hemen kaldırıp alıyorum. Ben kalkanda kalan sütü döküyorum kaşıkla memeye tutsun diye. Gaz damlasini bıraktım.Kizlar memenize gaz damlasi damlatip oyle mi verseniz? Birde bugun beslenmenizde degisik besin aldiniz mi? Meme ucunuzda catlak,yara var mi?
Lalune aynen katiliyorum 2.cocuk mevzusuna. Kendime guvenim gitti resmen benimkide soyle; 1 saate yakin emiyor bazen 2-3 u buluyor oyle uyuyor hep memede herneyse minimum 1 saat emiyor uyuduktan sonra omzuma aliyirum 30 dk hatta yine bazen 1-2 saat kucagimda gaz derken hoop yine meme saati geliyor bu dongu beni cok yoruyor. Besigine koyunca uyaniyor tekrar uyumasi icin yine emmesi gerekiyo emince yine gaz:) millet bide arada yas farki olmasin diye pespese doguruyo valla analara saygim tavan yapti, nornaldede dunyanin en sabirli insanlarindan biriyimdir , vucudum asiri yorgun dusunce cadaloza bagladim kendimden igreniyorum bazen:)
Çok sabrediyorum. Esim bile ben senin bu kadar sabırlı olacağını tahmin etmezdim diyor. Gel gelelim ki bazen sabır taşıyor. 3 saat uyutmaya uğraştım. En son biraz kalsın besigin de dedim titreşim açtım. Biraz cav cuv etti bir baktım uyumuş. Şimdi de emzirmeye kalktım binbir kavga ettik. Kundağın kenarı eridi emilmekten ama meme ı ihh.Ayy canım tamamen aynı his ve düşüncedeyiz. Tamam güçlüyüz falan ama bazen kendimi çok caresiz hissediyorum. Benimki de uykusu var ama uyumuyor tamam uyuma gel oynayalım yok ağlamayı tercih ediyor. Banyo da yaptırdık yine yok. Yarın da aşımız var. Aynen ya bunu büyütürsem iyi...
Ahh Aabah bir asır kadar uzak görünüyor ek gıda.Blw ile ilgili bi videoda kadının biri çöp poşetini yayılacak şekilde kesip serdiğini anlatmıştı o da mantıklı aslında :). Bir ek gıdaya geçsinler de yaparız bir şeyler.
Şimdi baktım da netten anne sütünün verimli kullanıldığının göstergesi olabiliyormuş, önemli olan çiş sayısıymış ki çok şükür onda bir sıkıntı yok. her gün yeni bişey öğretiyor bize bu bebeler :)Benim oğlan çok sık kaka yapardı.şimdi gün aşırı yapmaya başladı.çiş çoğaldı.düzenleri oturuyor büyüyorlar.
Bilemedim canım bende ama atak haftasindayiz ondan muhtemelen. Agri değil de aşırı yorgunluk vardı. Gözleri kızardı esnemekten ağzı ayrıldı hala oyun derdinde. Hem de aç. Çıldırdı işte.Ayy kuzum
Neden acaba ,
Ağrısı felan vardır belki ,
Benim kızımda arada birgününü öyle geçiriyor sonra ertesi günü normale dönüyor,
Dilleri yokki zavallım derdini anlatsın işte
Ayy yaa çok üzüldüm insanlar ne şartlarda bebek bakmışlar. Allah razı olsun. Çok zor.Ben ayni soruyu ananeme sordum.yaslilarla muhabbet etmeyi cok severim zaten. Dedim anane yas farkida az cocuklarin nasil bakiyodun,sutun nasil yetiyodu? Yettigi kadar diyodu napalim. İnek sutu veriyoduk bi bardak,corba veriyoduk acsa..annen dogdugunda onu saracak caput yoktu kaynanam ustundeki donu yirtti ona sardik diyince ben iyice duygulandim . Anneme her baktigimda o an geliyo
Aynı durumdayız bende mama vermedim. Memeyi bıraksın istemiyorum. Madela biberon aldım ben. Anne gogsu gibi emince geliyor sadece. Ama emziren anneler grubunda biberon ve emzik meme reddine yol açar kaşıkla verilmelidir diyor. Kafam karıştı. Doulama sorayım yarın yazarım yine.CAnım benimde eşim bakcak 1 ay sonra başlıcam ben iznimi aldımşimdi ben hiç biberon almadım ilk 6 ay anne sütü vermek istiyorum sütümü sağmalıyım mama falan hiç vermedim hangi bşberonu önerirsin anne sütü alsın ve memeyi bırakmasın ayyy ne biçim hemşireyim ben yahu kendime gelince tırttt
Ben de aynı şeyi yaşadım geçen hafta, emzikle kandırıp uyku arasında verdim mememi, bir de öyle denesen?Bilemedim canım bende ama atak haftasindayiz ondan muhtemelen. Agri değil de aşırı yorgunluk vardı. Gözleri kızardı esnemekten ağzı ayrıldı hala oyun derdinde. Hem de aç. Çıldırdı işte.
Ayy yaa çok üzüldüm insanlar ne şartlarda bebek bakmışlar. Allah razı olsun. Çok zor.
Canım bizdede pişik oldu pütür pütür yayıldı birde bende mantar zanettim ne surduysem geçmedi en sonunda ılık su ile dalinin sabunu var onla pamuğu kopukledim sildim sonra duruladım kuruladım ama her altını açışımda yaptım bunu şimdi çok az bişey kaldı birde bepantol kullandım.Kizlar benim bebe bugun gunde sadece 2 kaka yapti,ciside 2 saatte bir degistirdim hep bezde vardi. Sizce normal mi,yavas yavas sure uzayack demislerdi dogru mu? Birde cooook kotu pisigimiz var, butun pisik kremlerini surdum hic biri is gormedi, zeytinyagi surdum bebe yagi surdum yok faydasi,ben zaten pamuklu bezle siliyorum eve geldigimden beri,son 3 gundur cok kotu durumda gittikce yayiliyor,bizimkinin teni cok hassas, acaba pisik degilde mantar falan mi, acisina zor dayaniyor cocugum. Komple pipiyi bile cok kotu yapmis,yarin asi olucaz,doktorada bir gostereyim madem
Canm benmm cok zor bi durum enes de bazen yapııor gibi oluyor aklım cıkıyor hemen emzik vermeseydim keşke kesin ondan die suçluorm kendimiBugün çok fena meme reddi yaşadık. Oturdum ağladım. Memeyi görünce bastı çığlığı. Ağlaya bağıra uyudu. Uyanınca emdi. Bezi falan kuruydu. Bir daha olmaz umarım. Çok fena oldum.
Bendede cesaret yok canim 2, ciye,cabuk unutuluyormus bugunler oyle diyorlar bakslibiyle mi olacskAh aaah emziriyorum ama binbir takla ile. Hala durum devam ediyor. Zaten dogdugundan beri boyleyiz memeyi de cok zor tutmustu. Akşamdan beri ağlıyor uyutmaya çalışıyorum olmuyor. Koydum salıncağa salliyorum. Açıp kapatıyor gözlerini sürekli. Dalmadı bir türlü. Atakta ise yandık. Böyle hafta geçmez. Sabahtan beri ne uyudu ne sustu. Şimdi biraz yoruldu ağlamıyor ama uyumuyor da. İnsanlar nasıl bir daha bebek yapıyor ya. Yok anam bunu büyütürsem iyi.
Normalde durmaz ama duruyor bugün,şimdi emziriyorum bu kez uyuyacak gibi:) benim kız bugün hiç kaka yapmadı ama çok çiş yapmıştı neden böyle oldu ki?
Benim oğlan çok sık kaka yapardı.şimdi gün aşırı yapmaya başladı.çiş çoğaldı.düzenleri oturuyor büyüyorlar.
Canım bizdede pişik oldu pütür pütür yayıldı birde bende mantar zanettim ne surduysem geçmedi en sonunda ılık su ile dalinin sabunu var onla pamuğu kopukledim sildim sonra duruladım kuruladım ama her altını açışımda yaptım bunu şimdi çok az bişey kaldı birde bepantol kullandım.
Ay birde bedenim olmuyor eskiniiyafetlerime uyuz oluyorum. Ne zaman eski vucuduma kavusacagim yaaa
Kizlar benim bebe bugun gunde sadece 2 kaka yapti,ciside 2 saatte bir degistirdim hep bezde vardi. Sizce normal mi,yavas yavas sure uzayack demislerdi dogru mu? Birde cooook kotu pisigimiz var, butun pisik kremlerini surdum hic biri is gormedi, zeytinyagi surdum bebe yagi surdum yok faydasi,ben zaten pamuklu bezle siliyorum eve geldigimden beri,son 3 gundur cok kotu durumda gittikce yayiliyor,bizimkinin teni cok hassas, acaba pisik degilde mantar falan mi, acisina zor dayaniyor cocugum. Komple pipiyi bile cok kotu yapmis,yarin asi olucaz,doktorada bir gostereyim madem
Canm benmm cok zor bi durum enes de bazen yapııor gibi oluyor aklım cıkıyor hemen emzik vermeseydim keşke kesin ondan die suçluorm kendiminormale dönmüştür nevacık inş emiyordur
Uykusuz gecen gecenn aabahına günaydın tekrardan :))
Burnu o kadar tıkalı kii uyuyamadı kuzum fizyolojik fayda etmiyor cok fazla da sıkıp aspiratörle cekmek istemiorm gün içinde bi kac kez yapıorm sadece böyle durumlarda yarım saatte bi uyandı uyusun die hep emzirdim koydum gene kalktı en son ayakta sallıyayım dedim o ayağmdayksn bende uyumuöum oturduğm yerde bi uyandım enesi mememde sandım ödüm koptu boğdum mu cocuğu die baktm ayağmda oh dedim elimde de kapagı acık su şişesi.. boğaZm fenaaaa.öksürüorm sürekli. tabi enes uyanmasın die tutuyrm kendimi su içip dueupdm elimde kalmş öle uykusuzluğun böylesi
Ayy inşallah canım yaa dilin bal yesin. Bende en son öyle yaptım artık. Umarım göz açıp kapayıncaya kadar geçer.Ben de aynı şeyi yaşadım geçen hafta, emzikle kandırıp uyku arasında verdim mememi, bir de öyle denesen?
Atak haftasında öyle oluyor merak etme bir kaç gün sürer bu durum sonra da acısını çıkarırcasına meme isteyecek :)
Hepimizin en derin özlemi en büyük aşkı uyku. Ahh ahh gece erken yatar sabaha kadar deliksiz uyurdum. Şimdi kızım yeter anne bu kadar uyuduğun diyor.Canm benmm cok zor bi durum enes de bazen yapııor gibi oluyor aklım cıkıyor hemen emzik vermeseydim keşke kesin ondan die suçluorm kendiminormale dönmüştür nevacık inş emiyordur
Uykusuz gecen gecenn aabahına günaydın tekrardan :))
Burnu o kadar tıkalı kii uyuyamadı kuzum fizyolojik fayda etmiyor cok fazla da sıkıp aspiratörle cekmek istemiorm gün içinde bi kac kez yapıorm sadece böyle durumlarda yarım saatte bi uyandı uyusun die hep emzirdim koydum gene kalktı en son ayakta sallıyayım dedim o ayağmdayksn bende uyumuöum oturduğm yerde bi uyandım enesi mememde sandım ödüm koptu boğdum mu cocuğu die baktm ayağmda oh dedim elimde de kapagı acık su şişesi.. boğaZm fenaaaa.öksürüorm sürekli. tabi enes uyanmasın die tutuyrm kendimi su içip dueupdm elimde kalmş öle uykusuzluğun böylesi
Ay çok seviniyorum bunları okudukça. Yeter ki öyle olsun. Diliniz bal yesin.Selam hanımlar :)
Ben geçmişi okumaya yetişemedim yine. Yazayım da boz kaldıkça okurum dedim ne yapayıminşallah iyisinizdir.
Bu üst kısmı gece 12 gibi yazmıştım tam devam edicem şarj bitti dedim hadi uyuyayım ama aklım burda kaldıuyuyamadım döndüm döndüm yok yazsaydım uyurdum kesin. Saat 2 oldu dedim şimdi uykuya dalarım elif uyanır normalde yapmam ama uyuyan bebeyi alıp emzirdim ancak uyudum
Bebeklerimiz nasıl da hızla değişiyor dimi her gün yeni bisey. Onu izlemek çok güzelelini emmesi çok komik bazen ikisini birden ağzına sokmaya çalışıyor.. tükürükler falan fena. Bu arada tükürük meselesini araştırırken şöyle bir yazıya denk geldim sizinlede paylaşmak istedim.
https://discianne.com/2015/12/08/kehribar-bebek-kolyeleri-tehlikenin-farkinda-misiniz/
Sizinkiler de sürekli sağ tarafına donup duruyor mu elif oyun haline getirdi. Kolları bacakları havaya dikip u seklini aliyor sonra sağa devriliyorsonra sırt ustu gelip yine dönüyor. Bazende yatarak emzirirken memeyi oyuncak yapıyor kendine aliyor sonra çekerek arkasına dönüyor yüzüme gülüp tekrar alıyor.
Bu aradaLa Lune bir ara elif de memeyi almamakta direndi hatta emmeyecek diye bike düşünmüştüm ama atak dönemiydi ve ben emziren annelerde bile yazdım panikle. Geçecek merak etme dediler gerçekten bigün aniden geçti hatta emmeyi abarttı artik uyusa da bırakmıyor orda uykusunu alıp tekrar uyanıyor bazen işim var diye çekeyim ağzından diyorum yok böyle bir tutuş ayırmak ne mümkün
Ben 6 ay ücretsiz izin alacağım dedim ama hala dilekçemi vermedim. çalışmak istemiyorum galiba. Kizimdan ayrılasım yok.Kararsızlığımın ardından dün izin dilekçemi verdim.
Yaşına kadar oğlumlayım, kafam rahat etti.
Bende aynını yapmıştım
Nekadar doğru bilmem ama ilk bebeğimde 6 aylık başlamıştım çooookk iştahsız bir kızdı
İkincide 4 aylıkken başla ufaktan değişik Tat lara şimdiden alışsın dediler
4 aylık başlamıştım ve iştahı yerinde şükür.
Blw ney Gülistaaann
Kalbi apak :)))
Tülay cahil olunca işte :)
Zaten 6 aylık olunca benim kızlar öyle bir yiyişleri vardıki
Evde köpeğim olsa yemek sandalyesinin altında doyar derdim hep :))
Hadi gözünüz aydın olsun diyelim
Allah bidaha o korkuyu yaşatmasın inş.
Ve geçmiş olsun
Kan idrarlamı beraber geliyor acaba ?
Merak ettim çünkü benim büyük kızımda o sorun vardı bebekken ?
İnşallah değildir sadece tahriş olmuştur
Bir ayda 7cm i uzadıkız yanlışın olmasın senin
Bizim ki de aynı 6 9 ay zıbınlar oluyor ama kollar bacaklar kısa :)Bizde 49 cmle dogduk,60 cm olmusu suan,1. Ay kontrolunde 54 tu, ilk bir ayda hizli uZadi. Bizim bebenin govdesi uzun,9 aylik zibinlari giyirouz,0-3 ler ilk bir ay,3-6 lar dar geliyor,9 ayliklar tam. Ama bacaklari kollari o kadsr uzun degil,sanirim simdiki aylarda onlar uzayacak. Govdesi enine boyuna uzun,babasininda ayni oyle,55 cmle dogmus normalde,bizimki az dogdu nedense
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?