2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Ay duruyorsa super benimki durmuyorda illa kucagimsa uyucakmis,bende iyice sersemlettim sonra koydum yataga biraktim geldim,sanirim ilk defa kendi kendine uyudu.12.30 gibiydi. 2.30 gibi mama icin kalkar diye bekliyorum sonra bende uyucam
Normalde durmaz ama duruyor bugün,şimdi emziriyorum bu kez uyuyacak gibi:) benim kız bugün hiç kaka yapmadı ama çok çiş yapmıştı neden böyle oldu ki?

Pamukçuk yok canım. Oyun oynamak istiyor. Ama hem yorgun hem aç bir süre sonra aşırı gergin oluyor. Sürekli meme teklif ediyorum ama dün bana mısın demedi.
Sen nasılsın? Dağıldık yaa hepimiz. Pert etti bebeler bizi.
Aynı işlemi yemek sandalyesinde yapıp
Sandalyenin altına sofra bezi seriyordum bende :)
Harika işte. Bende öyle yapmayı düşünüyorum.
Gazdan yapmıyor gaz olunca tekme atıyor bana çünkü. Hemen kaldırıp alıyorum. Ben kalkanda kalan sütü döküyorum kaşıkla memeye tutsun diye. Gaz damlasini bıraktım.
Çok sabrediyorum. Esim bile ben senin bu kadar sabırlı olacağını tahmin etmezdim diyor. Gel gelelim ki bazen sabır taşıyor. 3 saat uyutmaya uğraştım. En son biraz kalsın besigin de dedim titreşim açtım. Biraz cav cuv etti bir baktım uyumuş. Şimdi de emzirmeye kalktım binbir kavga ettik. Kundağın kenarı eridi emilmekten ama meme ı ihh.
Blw ile ilgili bi videoda kadının biri çöp poşetini yayılacak şekilde kesip serdiğini anlatmıştı o da mantıklı aslında :). Bir ek gıdaya geçsinler de yaparız bir şeyler.
Ahh Aabah bir asır kadar uzak görünüyor ek gıda.

Benim oğlan çok sık kaka yapardı.şimdi gün aşırı yapmaya başladı.çiş çoğaldı.düzenleri oturuyor büyüyorlar.
Şimdi baktım da netten anne sütünün verimli kullanıldığının göstergesi olabiliyormuş, önemli olan çiş sayısıymış ki çok şükür onda bir sıkıntı yok. her gün yeni bişey öğretiyor bize bu bebeler :)

Ayy kuzum
Neden acaba ,
Ağrısı felan vardır belki ,
Benim kızımda arada birgününü öyle geçiriyor sonra ertesi günü normale dönüyor,
Dilleri yokki zavallım derdini anlatsın işte
Bilemedim canım bende ama atak haftasindayiz ondan muhtemelen. Agri değil de aşırı yorgunluk vardı. Gözleri kızardı esnemekten ağzı ayrıldı hala oyun derdinde. Hem de aç. Çıldırdı işte.
Ayy yaa çok üzüldüm insanlar ne şartlarda bebek bakmışlar. Allah razı olsun. Çok zor.

Aynı durumdayız bende mama vermedim. Memeyi bıraksın istemiyorum. Madela biberon aldım ben. Anne gogsu gibi emince geliyor sadece. Ama emziren anneler grubunda biberon ve emzik meme reddine yol açar kaşıkla verilmelidir diyor. Kafam karıştı. Doulama sorayım yarın yazarım yine.

Ben de aynı şeyi yaşadım geçen hafta, emzikle kandırıp uyku arasında verdim mememi, bir de öyle denesen?
Atak haftasında öyle oluyor merak etme bir kaç gün sürer bu durum sonra da acısını çıkarırcasına meme isteyecek :)

Canım bizdede pişik oldu pütür pütür yayıldı birde bende mantar zanettim ne surduysem geçmedi en sonunda ılık su ile dalinin sabunu var onla pamuğu kopukledim sildim sonra duruladım kuruladım ama her altını açışımda yaptım bunu şimdi çok az bişey kaldı birde bepantol kullandım.

Hey gidi günler şimdi siz yazınca hatırlıyorum kardeşim için kumaşdan bez yapardı annem muşamba vardı ordasına bezi koyar bağlardık önce muslukda akıtırdık çişi kalayı sonra küçük tüp üstünde kazanda kaynardı bezler sonra merdaneli makinada yıkar asar sonrada ütülerdik biz bir posta yapıpda bitirene kadar bir o kadar daha çıkardı ama hatırlıyorum pişik olmazdı annem sütünü sürersi poposuna gözünüde kendi sütüyle silerdi şimdi herşey kolay ama biz herşeyden şikayet eder olduk büyük konuşmak istemem ama ben şikayet etmek istemiyorum artık neler çekenler var şükür etmek lazım

Bugün çok fena meme reddi yaşadık. Oturdum ağladım. Memeyi görünce bastı çığlığı. Ağlaya bağıra uyudu. Uyanınca emdi. Bezi falan kuruydu. Bir daha olmaz umarım. Çok fena oldum.
Canm benmm cok zor bi durum enes de bazen yapııor gibi oluyor aklım cıkıyor hemen emzik vermeseydim keşke kesin ondan die suçluorm kendimi normale dönmüştür nevacık inş emiyordur
Uykusuz gecen gecenn aabahına günaydın tekrardan :))
Burnu o kadar tıkalı kii uyuyamadı kuzum fizyolojik fayda etmiyor cok fazla da sıkıp aspiratörle cekmek istemiorm gün içinde bi kac kez yapıorm sadece böyle durumlarda yarım saatte bi uyandı uyusun die hep emzirdim koydum gene kalktı en son ayakta sallıyayım dedim o ayağmdayksn bende uyumuöum oturduğm yerde bi uyandım enesi mememde sandım ödüm koptu boğdum mu cocuğu die baktm ayağmda oh dedim elimde de kapagı acık su şişesi.. boğaZm fenaaaa.öksürüorm sürekli. tabi enes uyanmasın die tutuyrm kendimi su içip dueupdm elimde kalmş öle uykusuzluğun böylesi

Selam hanımlar :)
Ben geçmişi okumaya yetişemedim yine. Yazayım da boz kaldıkça okurum dedim ne yapayım inşallah iyisinizdir.

Bu üst kısmı gece 12 gibi yazmıştım tam devam edicem şarj bitti dedim hadi uyuyayım ama aklım burda kaldı uyuyamadım döndüm döndüm yok yazsaydım uyurdum kesin. Saat 2 oldu dedim şimdi uykuya dalarım elif uyanır normalde yapmam ama uyuyan bebeyi alıp emzirdim ancak uyudum

Bebeklerimiz nasıl da hızla değişiyor dimi her gün yeni bisey. Onu izlemek çok güzel elini emmesi çok komik bazen ikisini birden ağzına sokmaya çalışıyor.. tükürükler falan fena. Bu arada tükürük meselesini araştırırken şöyle bir yazıya denk geldim sizinlede paylaşmak istedim.

https://discianne.com/2015/12/08/kehribar-bebek-kolyeleri-tehlikenin-farkinda-misiniz/

Sizinkiler de sürekli sağ tarafına donup duruyor mu elif oyun haline getirdi. Kolları bacakları havaya dikip u seklini aliyor sonra sağa devriliyor sonra sırt ustu gelip yine dönüyor. Bazende yatarak emzirirken memeyi oyuncak yapıyor kendine aliyor sonra çekerek arkasına dönüyor yüzüme gülüp tekrar alıyor.

Bu arada La Lune bir ara elif de memeyi almamakta direndi hatta emmeyecek diye bike düşünmüştüm ama atak dönemiydi ve ben emziren annelerde bile yazdım panikle. Geçecek merak etme dediler gerçekten bigün aniden geçti hatta emmeyi abarttı artik uyusa da bırakmıyor orda uykusunu alıp tekrar uyanıyor bazen işim var diye çekeyim ağzından diyorum yok böyle bir tutuş ayırmak ne mümkün

Bendede cesaret yok canim 2, ciye,cabuk unutuluyormus bugunler oyle diyorlar bakslibiyle mi olacsk

Normalde durmaz ama duruyor bugün,şimdi emziriyorum bu kez uyuyacak gibi:) benim kız bugün hiç kaka yapmadı ama çok çiş yapmıştı neden böyle oldu ki?

Benim oğlan çok sık kaka yapardı.şimdi gün aşırı yapmaya başladı.çiş çoğaldı.düzenleri oturuyor büyüyorlar.

Bende oyle birsey hatirliyorum emin olmak istedim saol canim

Aynisini bende uygulayacagim canim cok saol

Ay birde bedenim olmuyor eskiniiyafetlerime uyuz oluyorum. Ne zaman eski vucuduma kavusacagim yaaa

Canım sen de servey gibi zayiflama grubuna gir acayip gaza getiriyor böyle gruplar :)
Bir ara elifte de oldu hatta beyaz noktalar oluşmuştu. Neden olduğunu bilemedim ama sürekli cani yanmasın diye sık sık degistirdim bezini. Kremi her açmam da sürüyordum. O sıra dalın pisik kremi çok oyu geliyor diye 2 kişi söyledi ben almadan geçti elifinki ama dene istersen onu da. İnşallah uzun sürmez geçer.
Genel durumu nasıl alp kuzucuğun? Geçmişe çok gidemedim.

Günaydın ve geçmiş olsun canım inşallah geçer öksürüğün ilaç kullanamıyoruz ya şu soğana bal koyarak yapilan birşey var onu dene istersen. Öksürüğe birebirmis.

Ayy inşallah canım yaa dilin bal yesin. Bende en son öyle yaptım artık. Umarım göz açıp kapayıncaya kadar geçer.
Hepimizin en derin özlemi en büyük aşkı uyku. Ahh ahh gece erken yatar sabaha kadar deliksiz uyurdum. Şimdi kızım yeter anne bu kadar uyuduğun diyor.
Ay çok seviniyorum bunları okudukça. Yeter ki öyle olsun. Diliniz bal yesin.

Kararsızlığımın ardından dün izin dilekçemi verdim.

Yaşına kadar oğlumlayım, kafam rahat etti.
Ben 6 ay ücretsiz izin alacağım dedim ama hala dilekçemi vermedim. çalışmak istemiyorum galiba. Kizimdan ayrılasım yok.
Diyelim ki izin dilekçemi verdim ama 6 ayin sonunda çalışmamaya karar verdim. O zaman da istifa edebiliyorum dimi. Ya da hic uğraşmasam direkt istifa mi versem? Çalıştığım yer her zaman kapımız açık istediğim zaman dön diyor. Yerime giren kızda çıkmak istiyor yapamiyorum diyor. Kafam çok karışık. Simdi 6 aylık izin dersem de başkasını almayıp beklerler O da kötü

Yok idrarda değil kakada çok mukuslu ve kanlıydı. O gün kaymak yemistim. Süt alerjisi teşhisi kondu. Süt ve içinde süt bulunan herşey yasak bana da ona da. Yavrumun canı kek çikolata çekse veremeyecegim inşallah altı yedi ayda hemen geçsin düşündükçe çok üzülüyorum

Bir ayda 7cm i uzadı kız yanlışın olmasın senin

Ya 47 cm dogmustu zaten bir ay sonunda 54 cm oldu bazılarının doğum boyunu anca geçti :)
Kilo pek almıyor habire boya gidiyor çocuk anlamadım bende :/

Bizim ki de aynı 6 9 ay zıbınlar oluyor ama kollar bacaklar kısa :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…