2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
aynen öyle. bir konusunda 4 diğerinde 5 yıllık evli ama 21 yaşında. bir konusunda 5 haftalık hamile diğerinde iki aylık.

Kızlar rotayı yaptırdım az önce doktordan geldim. aşıyı yaparken biraz mıkmık etti sadece sonrasında eski haline geri döndü. eve geldik emzirdim şimdi uyudu. aşı bizde genelde uyku yapıyor bakalım bugün ne kadar uyuyacak.
doktora hırıltıyı sordum muayenesini etti hiçbişisi yok endişelenme dedi. grip için burnunun akması sürekli öksürmesi gerekio dedi. seninki burunla alakalı akıntısı var dedi. fizyolojige devam et dedi bide bi burun spreyi verdi. ememeyecek hale gelirse bundan sıkarsın dedi ama spreyi henüz araştırmadım. d vitaminini sordum carlsonu al dedi. burdaki eczanelerin bazılarına gelmiş ama pahalıya satıyolar fırsattan yararlanıp dedi. ben şimdiye kadar hiç kullanmamıştım dvit ve monovitte kanserojen madde olduğu için. bana sağlık ocağındaki doktor çok kızmıştı kullan mutlaka diye ama yine kullanmamıştım. şimdi doktoruma sordum hala kullanmadım hata mı yaptım diye. doktorumda zaten yaz yeni bitti yazın güneş ışığından aldı yeterince şimdi başlayacaksan carlsonla başka mutlaka dedi. zaten ilk çocukta sorun olmuyor anneninde yaşı genç kemik problemi yaşamazsınız sıkıntı yapma dedi. başkaaa, dilindeki pamukçuk geçmedi hala onun için de yanaklarına geçerse sorun olur damla falan kullanma karbonata devam et bu okadar önemli bişi değil şimdilik dedi. bide benim kızın vücudu çok alerjik hep kızarıo kırmızı noktalar oluyor onun için alerji damlası verdi bide krem verdi alerji ve konak olan kulak arkasına sürmek için. 4. ayda ikinci ay aşılarının ikinci dozu olacakmış onun için tekrar görüşürüz dedi.. şimdilik bu kadar bizden :):)

O kolu dışarıda bırak güzelim.

Bende dün tadına baktım gayet tatlı lezzetli. Avent bende de var ama ben madela kullanacağım sanırım.

Çok sevindim gecmesine. Doktor özel mamalardan yoğurt peynir yapıp vereceksin deyince korktum ne bileyim

Tamam denicem 3 saatte bir emzirmeyi. İki hafta diyet uygulayıp tekrar bi Dr gidicem.cok saol.

Kaç cc içti canım? Ona göre süt cozdurup bırakayım.

Sağlık ocağı yapıyor değil mi eczaneden aldıktan sonra?dr.kontrolüne gittigimiz zaman dr.u aşısını yapariz bir dahaki ay demişti.acaba farkediyor mudur hastaneyle eczaneden alınan aşı fiyat farkı falan?

Ücretsiz izin dilekçesi dimi canım?rapor alma şansımız yok mu?benim de bitiyor iznim az kaldı

Evet canım ücretsiz.
Benim haftaya son.

Benim bi arkadas raporla kapattı ilk dönemi, yani ocak sonuna kadar.
Kullanabiliyorsan kullan rapor.
5er 5er aldı, aralıkta biraz açık kalmış mazeret kullandı, ocakta yine 5er 5er rapor.
Ama ben ücretsiz izni çıtlatınca müdürüm hoş bakmadı rapora, ben de gündeme getirmedim.
8 gün rapor alıcam 15ine kadar, sonra ücretsiz.

Yani son maaşımı bu ay almış oldum : )

Beşer beşer derken hep beş günluk mu?

Kizlar hayirli cumalar hepinize. Biz de doktordan geldik az once bizimde 3. ayda boyumiz 61 cm kilomuz 6.400 gr olmus. Bu aya kadar kizim ayda 1 bucuk kilo aliodu bu ay 700 gr almis normal mi sizce yanlis anlamayin niye cok kilo almamis diye uzuldugumden sormuyrum ( kilolu bebek sevmiyorum cunku :) ) ama 1 bucuk kilo alirken birden 700 gr a dusmesi sasirtti sadece acaba büyüdükçe dusecek mi alacagi kilo. Son gunlerde memeyi reddediyor cok iyi emmiyor ondan olsa gerek.
Doktora agzinin icini sordum pamukcuk mu diye hayir degil sut o dedi .hiriltisi icin ilginc bi yorum getirdi cigerleri tertemiz muhtemelen reflusu var kusuyorsa yedigi bogazina gelior hiriltiyi o yapior dedi .
Emmek istemiyor bikac gundur dedim kac saatte bir emziriosun dedi bazen 1 bucuk bazen iki saatte bir dedim bu bebek artik iki saatte bir emzirilmesi gereken bi bebek degil her seferinde zorla az da olsa emziriosun az emdi diye bi saat sonra bi daha emzirmeye calisiosun yine cok ac degil diye yine almak istemio .ustune cok dusme aciktigi zaman illaki emer dedi denicem bakalim 3 saate cikaricam bugun itibariyle beslenme araligini insallah ise yarar.
Rota asisini sordum ben butun hastalarima tavsiye ediyorum tabiki iyi olur vurdursaniz dedi.
Goz muayenesine de girdik cok sukur sorunumuz yok. Bizden bu kadar simdilik kızlar.:)

Zamanla kilo alımları düşecek canım. Yoksa 1 yılın sonunda küçük sumolarimiz olur. Önemli olan sağlıklı olması.

Bnmde 61 cm 24 tam 3 aylık Olcaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…