duydum canım ama ben hala cesaret edemiyorum o kadar uzağa gitmeyegul_sek nasilsin tatlimmm,biz bu pazar toplaniyoruz anadolu grubu,sen duydun dimi,gelmek ister misin?
Hayırlı cumalar canlarr
Elif dün atak zamanını zirvede bıraktı galibasabah 6 da uyandı bu güzel kakasını yaptı emdi uyudu. 8 de yine emdi uyudu ve uyandığında saat 11 olmustu nerdeyse.
Sağlık ocağına gidecektim kan vermek için ama onun uykusu bölünmesin diye bekledim. Kani da sadece sabah alıyorlar diye veremedim. Bi bas dönmesi ve halsizlik var bende saçlar zaten sel gibi dökülüyor.
Dun elifin emmek istemediğini söyledim. Artik uyku araları daha uzun olur ve karni toksa emmek istemez. Kilosu kadar saat bekleyebilirmişizyani 6 saat emmek istemezse sorun yok. Zaten emmeyince teklif var ısrar yok bende ama en geç saat başı emzirdigim için ara açılınca ben panikliyorum. Ama kendini yatar pozisyona bile getirtmiyor zaten.
Bizimki 40. Haftasına gore gidiyor. Seninde su anda 9 haftalık olarak hesaplarsak evet ataktasın. Ama bazı bebeklerde hic bi değişiklik olmuyor.Herkes ataklari 40. Haftasina göre mi yaşıyor? Oyleyle biz daha 2.ay atagindayiz :) 40. Haftam 9 eylulde dolacakti benim.
Keşke biberon başlığına döküp icirseymissiniz. Bizim kiz emzik falan aldığından alışık bir de ben kaşıkla su veriyorum. Sıkıntı olmadı çok şükür. Şu an biraz huysuz sadece ateş vs yok. Takipteyim.Kiz asiyi sende yaptirmissin hadinhayirlisi biz 2 doz olani yaptırdık diger doz ocakta olacak basit evdede yapılırmış gel gorki benim kiz agzini acmadi sevmiyor anam agzina degisik biso geldimi agliyor bebekelr rotayi severmis tadi tatli imis gel gorki benimki ne yagi ne suyu nede surubu aglayarak icti agzini kapadi hemsirede karnimi tok dedi yok dedim yarim mama yedirdim ama genede zorladi aglayarak icti uyuyor hala ac karnina bakalim aglayarakmi uyanacak
Bizimki 40. Haftasına gore gidiyor. Seninde su anda 9 haftalık olarak hesaplarsak evet ataktasın. Ama bazı bebeklerde hic bi değişiklik olmuyor.
Eğer senin kız ıkınıyo ıkınıyo yapamıyorsa,kakası olduğundan eminsen daha önce burda bi yerde okumuştum sabundan incecik kesip fitil yapabilirsin. Ben hiç denemedim,dereceyle de uyarabilirsin demişti burdan bir arkadaşa doktoru. Benimki kaka yapmadığı zaman zorlanıyor,ağlıyorsa ben poposuna vazelin sürüp parmağımla uyarıyorum bir kaç kez yapınca çıkarıyor kakasını ya da gazını ama yapmazsada zorlamıyorum,sonra nasılsa yapıyo diye.Cok sevindim cnm insallah duzeni devam eder kuzucugun. Benim kiz da gece uyandi emzireyim dedim kucagima aldim uyudu :) peki dedim geri koydum yerine :) :) ama yine de geceleri en fazla 3 saat duruyor emmeden
İshal olmuş olabilir mi? Bizim ishal olduğu günler öyle oldu. Susuz kalmasın diye biraz su ver istersen.Kizlar ben gece altini değiştiriyorum elifin. Ve sabaha baya dolmus oluyor bezi. Dun aksam 10 bucuk gibi degistirdim 12de zor uyudu sabah 9 gibi uyandi tekrar degistireyim dedim ilk defa bezi dolmamisti. Hatta premium care islaklik göstergesinin rengi bile tamamı değişmemişti. Halbuki gece 2.30 - 5.00 - 8.00 uyandi ve emdi. Neden oldu anlamadim ac mi kalmis tum gece
Hayır o virüs bu bakteri imiş. O yüzden beklemeye gerek yok dedi 3 gün oldu verem aşısı yaptırdım. Bugün de rota .La Lune cnm senin doktorun ne dedi verem asisi olayina 1 ay beklemek gereklimiymiş?
İshal olmuş olabilir mi? Bizim ishal olduğu günler öyle oldu. Susuz kalmasın diye biraz su ver istersen.
Hayır o virüs bu bakteri imiş. O yüzden beklemeye gerek yok dedi 3 gün oldu verem aşısı yaptırdım. Bugün de rota .
Canim biz dun yaptirdik rotayi allaha sukur hic bi sorun olmadi.ne ates ne ishal normal siradan gun gecirdik cok sukur.Valla bizimki de gece pek bi ağladı,şükür uyuyabildi ama uzatmadan. Bende uzun süre uyumaz ağlarsa kavga eder buluyorum kendimi uykusuzluk bizi de bunaltıyo o sırada ondan,kendini yetersiz bulma herkes aynı malesef. Bizde haftaya cuma olcaz rotayı,inşallah yan etki falan yapmaz. Gün içinde bizi de bilgilendir bir değişiklil olursa. Ben yan etki yapar diye çok korkuyorum.
Eğer senin kız ıkınıyo ıkınıyo yapamıyorsa,kakası olduğundan eminsen daha önce burda bi yerde okumuştum sabundan incecik kesip fitil yapabilirsin. Ben hiç denemedim,dereceyle de uyarabilirsin demişti burdan bir arkadaşa doktoru. Benimki kaka yapmadığı zaman zorlanıyor,ağlıyorsa ben poposuna vazelin sürüp parmağımla uyarıyorum bir kaç kez yapınca çıkarıyor kakasını ya da gazını ama yapmazsada zorlamıyorum,sonra nasılsa yapıyo diye.
Canim natulius var kadikoyde,marmarayla gelirsen tam onunde durak. 10-11 arasi diyor kizlar, kahvalti yapmak istiyoruz.duydum canım ama ben hala cesaret edemiyorum o kadar uzağa gitmeyeprogramınız ne görmüştüm ama hatırlayamıyorum. Belki de eşime derim beni getirir.
Bakalim nasi yapi az yarin ilkmdefa kizimla basbasa sagkik ocavina gidicez rotarix aşısını yaotirmaya aksamda konyaya yila cikicaz ise baslamadan kaynanya ziyaret ilk maceramiz nasil gececek uzun yolda
Kakası çişi iyiyse dert etme hem aç olsa Ağlar kendini belli eder kilo alımı zaten yavaslıcak cnm dert etmeDaha önce elle sağmıştım bi çay bardağı kadar çıkmıştı. Ama yumuşadığından beri hiç sağmadım. Makinayla sağıp bi bakmak istiyorum aslında. İnşallah azalmamıştır. Kızım aranmıyo günde bir veya iki kere kaka yapıyo ama yine de doymuyo mu acaba diye endişeliyim. Bir de bu ay az kilo almış.
Tskler mutlaka denicem2 bardak kaynayan suya 7-8 adet kuru incir atıp 6 dk kısık ateşte kapağı kapatıp demlendiriyoruz. altını kapatıp içine 1 adet havuç dilimliyoruz. yine kapağı kapatıp 4 dk demlendiriyoruz. süzüp sabah ve akşam 1 bardak içiyoruz. eğer isterseniz havuç ve incirleri yiyin.
her gün taze yapmak gerekiyor
bir de uyarı; hamile kalmayı kolaylaştırıyor. :)
Komsumda bizim evde bakmiycakki canim kendinevinde bakacak yada uyaninca annen haber versin ben gliyim diyor ole olduktan sonra gereginyokki annem basinda beklicekmi uyandimj agladimi diye komsuyu caracak vs vs evet ablam olursada gidecek gelecek cok sey var artik kendi duzenide var ama ablamin esi öldüğü icin sadece 2 ye giden erkek yegenim var kocasi olsa belki derimde kocasin yok bebek ve ogluyla ilgilenecek daha karar veremedim konyaya gidocrz birde kaynanama fikir soracam onlar ne dusunuyit diye ama zor is cocuk yapmayla bitmjyormus asil is dogduktan sonraymis yese dert yemese dert uykusu gazi aglamasi sabir heleki is hayati isi. Biraksak olmaz ilerde gelecegi var diyorum kafam bi milyonBence eve gelsin. Bakacak kişi içine sinen güvenilir biriyse . Ablana sadece çocuğu götürmekle bitmiyor. Kıyafeti bezi bilmem nesi ileride oyuncağı vs si ayrıca kendi yatağı düzeni evinde insanın kendisi nasıl rahatsa bebis içinde öyle. Ayrıca ablan bebeğe bakacak ama kendi evinin işide var. Mecbur onuda yapacak. Ama eve gelen gerekirse yapar ola ki bebis huysuz o gün bırak yapma dersin. Kesinlikle kendi evin daha bir sürü sebep yazılabilir
Dogum izninde tam aliyorsun canim maasi hatta ben agi yi bildirdim oda artti onjda yatiriyorlarKızlar ızınlı oldugumuz surelerde yanı dogum parasında kesıntı oluyor mu yoksa tam mı alıyoruz maasımızııı
Senin bebişin kilo alımı nasıl gidiyo doğumdan bu yana?Elle sağım yapıp sütüm var mı diyen arkadaşlar. Elle sağımda çok az çıkar makina daha iyi boşaltır ama en güzel bebek çeker. Yani hiçbir makinenin ulaşamayacağı derinlikte sütü bebek çekebilir.
Günde 6 7 tane yumurtadan ağır ya da 1 temiz beze 3 yemek kaşığı su dokun onun ağırlığı kadar çiş yapıyorsa yeterlidir. Aklında varken yokken her mizmizlandiginda teklif edin. Ama teklif var ısrar yok. 10 dakika önce almayıp sonra memeyi sömürdügü çok oluyor. Ha Lune sende de herşey yolunda ver aklı diyorsanız maalesef değil. Bu ay kilo alımı baya azaldı. Sütüm var ama ishal yaşadık. Anne sütüne devam. Kilo vermedikçe kilo alımı 400 gramı altına düşmedikce problem yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?