2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
evet ben iki kızımı da yıkadım canım gün aşırı.

çocuğunuzu konuya dahil etmeden size sorayım.
sevdiğiniz biri ya da siz yarın bir gün bitkisel hayata girdiğinizde, dermansız derde düştüğünüzde, kendi işlerinizi kendiniz göremeyeceğiniz bir duruma düştüğünüzde cana kıymayı mı çare olarak sunacaksınız?
bir canlının sırf engelli, hasta doğacak diye yaşam hakkını elinden almak çok insafsızca.
ben inancıma göre günah olduğunu söylüyorum, sizin inancınız ne der ben bilmem, beni bağlamaz.
öfkenizi de anlamış değilim.

yazık ya. kışın haftada iki kez yıkamak yeter.
bebek de yıkanınca öyle rahatlıyor ki yazık çocuğa.

inancım elbette sizi bağlamaz
Doğmamış bir canlının anormal doğma riskini göze alarak doğurmak bence çocuğa sormadan alınan korkunç bir karardır. Hayatı boyunca çekeceği tüm eziyetleri sırf siz öyle inanıyorsunuz diye çekmesi de bence korkunç. benim neye inandığım elbette ki kimseyi bağlamaz ama görüyorum ki siz sadece fikrinizi söylemiyor öyle olması gerektiğine dair yargıda da bulunuyorsunuz. kimse kimseyi yargılama hakkına sahip değil.

aynı şeyi bende düşünüyorum ve yaptırmayı düşünmüyorum

yargılayan sizsiniz.
ben kendi fikrimi söylüyorum. kabul edersiniz veya etmezsiniz.
bana göre kürtaj cinayettir, size göre değildir.
sağ salim doğan bir çocuğun doğum sırasında veya sonrasında anormal durumlarla karşılaşma riski her zaman mevcut.
o halde ona da kıyalım, yazık 60-70 sene çekmesin mi diyelim?
hayatta hiçbir şeyin garantisi yok.
neyse.
sizinle anlaşamayacağımız bariz olduğuna göre yazışmak da gereksiz.

Bebekleri yıkayın hanımlar .Hele biz yazın doğum yapıcaz,enfeksiyon kaynağı o şekilde günlerce kalması

ulmasal, post: 44608490, member: 581421"]günaydın kızlar =)
bu mide bulantısı genelde kaç haftada geçiyormuş. benim kusma derecesinde değil ama sabahları beni çok zorluyor ve hiç bişi yiyemiyoum [/QUOTE]
Canim uzulme hayirlusi olsun hakkinda.bhgc kaç olmayldi ki .normal değil mi bu değer
hayırlısı canım .. 17 aralıkta beta hcg 3921 çıktı. dün kan sonucumda 4300 lerde çıktı. Gelişimi durmuş. doktorla konuşamadım ama iyi değil sanırım...[/QUOTE]
Hayalimm arkadaşın dedigi gibi belli haftadan sonra yukselmiyor dusuyor .bakalim biraz bekle zaman ne gösterecek.hayirlisi ne ise o olsun hakkında .ömrü varsa bebegin seni birakmaz .

aynı şeyi bende düşünüyorum ve yaptırmayı düşünmüyorum
Kızlar size bi olay anlatayım ve belki bir katkım olur. Benim ikiz kız kardeşim ikinci çocuğunu 5 aylıkken doktorlar belinde sıkıntı var sakat doğabilir dediler. ikizim çok üzüldü. Doktarlar test yapalım prof bilmem ne var ona gidin kesin sakat doğar dediler. Kız kardeşim doktora 1 ay gitmedi. O doktoru bıraktı ve bir ay sonra başka doktor baktığında çocuğun hiç bir şeyi yok gayet sağlıklı dediler. Şuan yeğenim 4 yaşında Allah'a çok şükür hiç bişeyi yok. Hakiki manada Allah'a teslim olursanız Rabbim size kolaylık sağlayacaktır. Benim babamda biz ikizimle doğmadan önce bir çocuk aldırmışlar. iki tane ablam evde olup kız yerine erkek isteme sevdası onları çocuk aldırmaya götürmüş. O zaman ultrason olmadığı için annem tekrar bize hamile kalmış. ama doğana kadar herkes erkek demiş. annem önce birimizi sonra diğerimizi görünce şok geçirmiş. İkiz olduğunu bile bilmiyorlarmış. Allah alnımıza bir imtihan yazmışsa ondan kaçamayız. Erkek olacak diye aldırdıkları çocuk yerine iki kız çocuğu da gelince tabiki anlamışlar ama iş işten geçmiş. Rabbim emanetin sahibi, hayır dileyelim hayır olsun.

Canım benimde ilk kızım sezeryan li kramplar gleince sezeryan olduğu çizgi yeri daha çok baskı verip agriyo arkadasin bu kramplari naısl çekti ya 9 ay çok kötü bazen devamli bazen Araklı geliyo

Canım benimde ilk kızım sezeryan li kramplar gleince sezeryan olduğu çizgi yeri daha çok baskı verip agriyo arkadasin bu kramplari naısl çekti ya 9 ay çok kötü bazen devamli bazen Araklı geliyo
annesi 9 ay yanında kaldı. tabi sık sık umutsuzluğa düştü ama kızı pes etmedi. şimdi 5 yaşında maşallah.
inşallah en kısa zamanda geçer ağrıların, bebeğin sağlıkla gelir dünyaya.

aynı gün olacak sanırım doğum tarihlerimiz, evet bebişi ultrasonda hem gördük hem kalp ritmini de dinledik. iki hafta sonra cinsiyetini bile öğrenebiliriz.
Ya insaallah canim senin icin sevindim , ben dun doktora gittim keseyi gordu ama bebegi goremedi bile kalp atisinida duymadik 10 gun sonra tekrar gel dedi hic aciklamada yapmadi devletin doktoruydu ilgilenmedi bile birde alttan bakti yaaa canim sıkıldi ne olabilir ki

QUOTE="grill, post: 44613487, member: 365127"]yargılayan sizsiniz.
sağ salim doğan bir çocuğun doğum sırasında veya sonrasında anormal durumlarla karşılaşma riski her zaman mevcut.
neyse.
sizinle anlaşamayacağımız bariz olduğuna göre yazışmak da gereksiz.[/QUOTE]

Senin düşüncelerine katiliyorum arkadasim .tabii herkesin hayat gurusu farklı.bence eftalyaofi arkadasimi sana çok yüklenmiş. Sonuçta o da görüşünü aciklamamis ...bu durumda senin görüşüne de saygi duymak lazim.

QUOTE="grill, post: 44613487, member: 365127"]yargılayan sizsiniz.
neyse.
sizinle anlaşamayacağımız bariz olduğuna göre yazışmak da gereksiz.[/QUOTE]

Senin düşüncelerine katiliyorum arkadasim .tabii herkesin hayat gurusu farklı.bence eftalyaofi arkadasimi sana çok yüklenmiş. Sonuçta o da görüşünü aciklamamis ...bu durumda senin görüşüne de saygi duymak lazim.

belirtiler neydi sağlıksız kararı verilmesi için?
Mesela bu yazımda demişim 5+5 . 2 gun snra baska dra gıttım 7 haftalık ve kese var bebek yok ve yolk boyutu cok buyumuş sonuc olarak yolkun normalden buyuk olup embriyo gorunmemesi sonucu bos gebelık sonucu ortaya cikiyor %90 yani

Canım bence, durumun var ise özel bir doktora git görün. Devlettekiler pek ilgilenmiyorlar. Sen sata göre 8. haftada olduğun için bu zamanlarda kalp atışını görmüş olman gerekir,ama acele karar vermeden geç döllenme olabileceğinide göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Kese boyutunla ilgili birşey söyledi mi?

Bu zamanlar riskli zamanlar,boş gebelik diye bir risk var,bebek sağlıklıysa hamileliğin devam edebiliyor,bebeğin sağlıksız ise gelişimi görünmüyor. Aklını karıştırmış olmak istemem ama sık görünen birşey olduğu için bu ihtimalide düşünmen gerekiyor. Herkesin başına gelebiliyor. Yinede güzel düşün.

aynen canım zaten bi problem var deseler bile ben kesinlikle aldırmayı düşünmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…