evet ben iki kızımı da yıkadım canım gün aşırı.Ben oğlumda yaptırdım doktor gerek yok demesine rağmen. Sonra pişman oldum kan verme işi beni geriyor,sevmiyorum! Şükürler olsun bir şey çıkmadı çıksaydı da kabulümüzdü. Bu sefer yaptırmayacak. Ense kalınlığına bakıyor doktorlar. İstiyorsan yaptır tabi.
Kızlar bir şey soracam size. İlk gebeliği olan anneler belki bilmeyebilir ama çevreden görmüş duymuş da olabilirler.. Bebek doğduğunda hemen yıkıyor musunuz? Hemen dediğim 1-2 güne hastaneden çıkıyorsunuz ya işte..eve gittiğinizde..
çocuğunuzu konuya dahil etmeden size sorayım.nasıl oluyor da bir kadının çocuk aldırıp aldırmayacağına günah çünkü diyerek, yargılıyorsunuz. bence bu cevabınız kişinin dini duygularını sömüren çok yanlış bir tavır. sitenin sorumlularını göreve davet ediyorum!!! test yaptırma diyorsunuz çocukta anomali çıkarsa siz mi bakacaksınız, sorumluluğu siz mi yükleneceksiniz, bu nasıl bir aymazlıktır...
yazık ya. kışın haftada iki kez yıkamak yeter.Bende hemen yıkanır diye biliyorum. Kuzenim doğum yaptı 9 gün oldu hala yıkamamışlar. Eltisi yıkanmaz göbeği düşsün öyle yıkanır demiş. Göbeği de düşmedi! Bebe koktu! Çok huysuzluk yapıyormuş. Dünden beri içim şişti sıkıntıdan patladım! Küçük kuzu Nasıl Nasıl huzursuz olmuştur
Doğmamış bir canlının anormal doğma riskini göze alarak doğurmak bence çocuğa sormadan alınan korkunç bir karardır. Hayatı boyunca çekeceği tüm eziyetleri sırf siz öyle inanıyorsunuz diye çekmesi de bence korkunç. benim neye inandığım elbette ki kimseyi bağlamaz ama görüyorum ki siz sadece fikrinizi söylemiyor öyle olması gerektiğine dair yargıda da bulunuyorsunuz. kimse kimseyi yargılama hakkına sahip değil.çocuğunuzu konuya dahil etmeden size sorayım.
sevdiğiniz biri ya da siz yarın bir gün bitkisel hayata girdiğinizde, dermansız derde düştüğünüzde, kendi işlerinizi kendiniz göremeyeceğiniz bir duruma düştüğünüzde cana kıymayı mı çare olarak sunacaksınız?
bir canlının sırf engelli, hasta doğacak diye yaşam hakkını elinden almak çok insafsızca.
ben inancıma göre günah olduğunu söylüyorum, sizin inancınız ne der ben bilmem, beni bağlamaz.
öfkenizi de anlamış değilim.
aynı şeyi bende düşünüyorum ve yaptırmayı düşünmüyorumKızlar bnm dr dedi ki eğer ne olursa olsun bebegimi doğuracam diyorsan iki li tarama testi yaptırma dedi allah korusun bişe çıkarsa zaten çözümü yok sadece öğrenmiş Olcan ve hamileliği üzüntü ile geçiren dedi siz ne diyorsunuz dr un dediği mantıklı geldi bana
yargılayan sizsiniz.inancım elbette sizi bağlamaz
Doğmamış bir canlının anormal doğma riskini göze alarak doğurmak bence çocuğa sormadan alınan korkunç bir karardır. Hayatı boyunca çekeceği tüm eziyetleri sırf siz öyle inanıyorsunuz diye çekmesi de bence korkunç. benim neye inandığım elbette ki kimseyi bağlamaz ama görüyorum ki siz sadece fikrinizi söylemiyor öyle olması gerektiğine dair yargıda da bulunuyorsunuz. kimse kimseyi yargılama hakkına sahip değil.
Ay çocuk yıkanmaz mı, biz ilk gün eve gelince yıkarız. Bebek konuşamıyor ki anlatsın derdini yazık yayazık ya. kışın haftada iki kez yıkamak yeter.
bebek de yıkanınca öyle rahatlıyor ki yazık çocuğa.
hayırlısı canım .. 17 aralıkta beta hcg 3921 çıktı. dün kan sonucumda 4300 lerde çıktı. Gelişimi durmuş. doktorla konuşamadım ama iyi değil sanırım...[/QUOTE]Canim uzulme hayirlusi olsun hakkinda.bhgc kaç olmayldi ki .normal değil mi bu değer
Kızlar size bi olay anlatayım ve belki bir katkım olur. Benim ikiz kız kardeşim ikinci çocuğunu 5 aylıkken doktorlar belinde sıkıntı var sakat doğabilir dediler. ikizim çok üzüldü. Doktarlar test yapalım prof bilmem ne var ona gidin kesin sakat doğar dediler. Kız kardeşim doktora 1 ay gitmedi. O doktoru bıraktı ve bir ay sonra başka doktor baktığında çocuğun hiç bir şeyi yok gayet sağlıklı dediler. Şuan yeğenim 4 yaşında Allah'a çok şükür hiç bişeyi yok. Hakiki manada Allah'a teslim olursanız Rabbim size kolaylık sağlayacaktır. Benim babamda biz ikizimle doğmadan önce bir çocuk aldırmışlar. iki tane ablam evde olup kız yerine erkek isteme sevdası onları çocuk aldırmaya götürmüş. O zaman ultrason olmadığı için annem tekrar bize hamile kalmış. ama doğana kadar herkes erkek demiş. annem önce birimizi sonra diğerimizi görünce şok geçirmiş. İkiz olduğunu bile bilmiyorlarmış. Allah alnımıza bir imtihan yazmışsa ondan kaçamayız. Erkek olacak diye aldırdıkları çocuk yerine iki kız çocuğu da gelince tabiki anlamışlar ama iş işten geçmiş. Rabbim emanetin sahibi, hayır dileyelim hayır olsun.aynı şeyi bende düşünüyorum ve yaptırmayı düşünmüyorum
eğer ilaç kullanıyorsan, belki onun yan etkisidir diye düşünmüştüm.
üzülme canım tanıdığım birkaç kişi adet kanamasından daha yoğun kanamalar yaşadılar, 9 ay yatmak zorunda kaldılar, ama sağlıklı kocaman kızları var.
inşallah sen daha hafif atlatırsın gebeliğini ve sağlıkla alırsın bebeğini kucağına.
Canım benimde ilk kızım sezeryan li kramplar gleince sezeryan olduğu çizgi yeri daha çok baskı verip agriyo arkadasin bu kramplari naısl çekti ya 9 ay çok kötü bazen devamli bazen Araklı geliyoC candy1907 canım aklıma geldi paylaşmak istedim. Benim arkadaşım kızına hamileyken 9 ay boyunca parçalı bir şekilde kanama oldu;ağrılı ve kramplı! Çok zor bir hamilelik geçirdi doğrusuşuanda kızı 5 yaşında. Sezaryenle doğum yaptığında doktoru rahim duvarında bir sürü kist olduğunu ve bunların Bebek'le beraber büyüyüp kanama yaptığını gördü. Şimdi diyeceksin ki yuh! O zamana kadar Nasıl farketmedi? Bu soruyu bende sordum maalesef farkedilmiyormuş.
Aklına hiç kötü getirme. Hayırlısını dileyelim hep beraber. Rabbim en iyisini bilendir
esinlikle dr una katiliyorum canim . Bn de yaptirmayi dusunmuyorumaynı şeyi bende düşünüyorum ve yaptırmayı düşünmüyorum
annesi 9 ay yanında kaldı. tabi sık sık umutsuzluğa düştü ama kızı pes etmedi. şimdi 5 yaşında maşallah.Canım benimde ilk kızım sezeryan li kramplar gleince sezeryan olduğu çizgi yeri daha çok baskı verip agriyo arkadasin bu kramplari naısl çekti ya 9 ay çok kötü bazen devamli bazen Araklı geliyo
Ya insaallah canim senin icin sevindim , ben dun doktora gittim keseyi gordu ama bebegi goremedi bile kalp atisinida duymadik 10 gun sonra tekrar gel dedi hic aciklamada yapmadi devletin doktoruydu ilgilenmedi bile birde alttan bakti yaaa canim sıkıldi ne olabilir kiaynı gün olacak sanırım doğum tarihlerimiz, evet bebişi ultrasonda hem gördük hem kalp ritmini de dinledik. iki hafta sonra cinsiyetini bile öğrenebiliriz.
Mesela bu yazımda demişim 5+5 . 2 gun snra baska dra gıttım 7 haftalık ve kese var bebek yok ve yolk boyutu cok buyumuş sonuc olarak yolkun normalden buyuk olup embriyo gorunmemesi sonucu bos gebelık sonucu ortaya cikiyor %90 yanibelirtiler neydi sağlıksız kararı verilmesi için?
Ya insaallah canim senin icin sevindim , ben dun doktora gittim keseyi gordu ama bebegi goremedi bile kalp atisinida duymadik 10 gun sonra tekrar gel dedi hic aciklamada yapmadi devletin doktoruydu ilgilenmedi bile birde alttan bakti yaaa canim sıkıldi ne olabilir ki
aynen canım zaten bi problem var deseler bile ben kesinlikle aldırmayı düşünmüyorumKızlar size bi olay anlatayım ve belki bir katkım olur. Benim ikiz kız kardeşim ikinci çocuğunu 5 aylıkken doktorlar belinde sıkıntı var sakat doğabilir dediler. ikizim çok üzüldü. Doktarlar test yapalım prof bilmem ne var ona gidin kesin sakat doğar dediler. Kız kardeşim doktora 1 ay gitmedi. O doktoru bıraktı ve bir ay sonra başka doktor baktığında çocuğun hiç bir şeyi yok gayet sağlıklı dediler. Şuan yeğenim 4 yaşında Allah'a çok şükür hiç bişeyi yok. Hakiki manada Allah'a teslim olursanız Rabbim size kolaylık sağlayacaktır. Benim babamda biz ikizimle doğmadan önce bir çocuk aldırmışlar. iki tane ablam evde olup kız yerine erkek isteme sevdası onları çocuk aldırmaya götürmüş. O zaman ultrason olmadığı için annem tekrar bize hamile kalmış. ama doğana kadar herkes erkek demiş. annem önce birimizi sonra diğerimizi görünce şok geçirmiş. İkiz olduğunu bile bilmiyorlarmış. Allah alnımıza bir imtihan yazmışsa ondan kaçamayız. Erkek olacak diye aldırdıkları çocuk yerine iki kız çocuğu da gelince tabiki anlamışlar ama iş işten geçmiş. Rabbim emanetin sahibi, hayır dileyelim hayır olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?