Kızlar bnm dr dedi ki eğer ne olursa olsun bebegimi doğuracam diyorsan iki li tarama testi yaptırma dedi allah korusun bişe çıkarsa zaten çözümü yok sadece öğrenmiş Olcan ve hamileliği üzüntü ile geçiren dedi siz ne diyorsunuz dr un dediği mantıklı geldi bana
geçmiş olsun.Ben ıhlamur ve bal şerbeti içtim iyi geldi baya. bal ılık su ve limon boğazı rahatlatıyor. öksürüğümde vardı oda zencefil çayı ile geçti.kızlar merhaba
kaç gündür oğlum hastaydı onu iyileştirdim derken sanırım bana geçti . boğazım çok acıyor napıcam bilmiyorum varmı atlatan? naptınız ilaç kullanabildinizmi?
çok sağol canım . işten döndüğümde bende bi ıhlamur yapayım diyorum birde senin dediğin bal şerbetini deniyimgeçmiş olsun.Ben ıhlamur ve bal şerbeti içtim iyi geldi baya. bal ılık su ve limon boğazı rahatlatıyor. öksürüğümde vardı oda zencefil çayı ile geçti.
çok sağol canım . işten döndüğümde bende bi ıhlamur yapayım diyorum birde senin dediğin bal şerbetini deniyim
benim de kafamı en cok karıştıran ve aklıma her geldiğinden kafamdan atmak istediğim bi soru bu, çünkü çok korkuyorum başıma böyle bişey gelmesinden. benim de dini inancıma göre günah böyle birsey olursa aldırmak ama o durumda ne yaparım bilemiyorum. testleri yaptıracağım, inşallah böyle bir karar vermek durumunda kalmaminşallah hepimizin bebişleri sağlıklı olarak dünyaya gelirler..
Maşallahhh cinsiyet belli mi ?Teyzoslar ben dun doktora gittim. Bizim sipanin keyfi yerinde. Keske her zaman yaptigim gibi acille gitmeseydi. Salak dr yuzunden 3 gun burnumdan gelddii
Bebisimin yeri gayet iyiymiss. Agrilarin sebebi idrar yolu enfeksiyonuymuss drum dun sase ilaclardan verdi gayet iyiyim cok sukurEki Görüntüle 1743418 burdada kuzum el salladi size
içine biraz da karabiber ekle canım iyileşmeni hızlandırır çok geçmiş olsun
benim de kafamı en cok karıştıran ve aklıma her geldiğinden kafamdan atmak istediğim bi soru bu, çünkü çok korkuyorum başıma böyle bişey gelmesinden. benim de dini inancıma göre günah böyle birsey olursa aldırmak ama o durumda ne yaparım bilemiyorum. testleri yaptıracağım, inşallah böyle bir karar vermek durumunda kalmaminşallah hepimizin bebişleri sağlıklı olarak dünyaya gelirler..
Cnm, benim Sat 19 kasim. Ben 7+2 iken karindan gordum bebisi ve kalp atisini. 5+4 iken gittigimde ise sadece kese vardi. Ama bu herkese gore degisir. Ben yumurta takibindeydim yani gec dollenme felan olma ihtimali yok. Gec dollenme olanlarda gorme suresi uzayabiliyor.Arkadaslar lutfen biri yada birileri lutfen cevap yazarsa cok sevinirim SAT 22 KASIM olanlar bebeklerini ultrosonda gorebildiler mi ve kalp atisini duyan var mi ve ne zaman fuydunuz yada gordunuz
sağol canım, birde zaten bal karabiber okudum biyerde öksürüğe iyi geliyormuş deneyelim bakalım
ben ilk gebeliğimde bütün testler yapılmıştı ve hepsi temiz çıkmıştı. 6. ayımda idrar yolu enfeksiyonu sebebiyle 1 ay hastanede yattım çok yüksek ateşim vardı ve doğru düzgün antibiyotik veremedikleri için iyileştiremiyorlardı aynı zamanda bende kansızlık ve demir eksikliğide olduğu için en sonunda 2 ünite kan takviyesi yaptılar çok kötü günler geçirdim. birkaç hafta daha büyük olsaydu bebeğim doğuma alacakları çünkü beni iyileştiremiyorlardı. o dönemde ayrıntılı ultrasona girmem gerekiyordu haftayı tam hatırlamıyorum hastaneden çıktıktan sonra girdim. ve beim bebeğime %99 down sendromlu dendi. ultrasonuda öyle alalade biyerde yaptırmamıştım. ultrasonu yapan doktor amniyosentez yaptırmamı söyledi. o dönem okadar zor geçtiki size anlatmamın mümkünatı yok. zaten hastanede yatarken bebeğimi kaybetme korkusunu yaşamıştım birde üstüne bu gelmişti. etrafımdaki herkes amniyosentez yaptırmamı istedi . eşimde bence yaptırmalıyız ama son karar senin demişti. ben yaptırmadım arkadaşlar ne olursa olsun kabulüm dedim. o dönemde yaptır diyen herkeside düşman belledim :)
ama şimdi düşündüğümde bu hamileliğimde aynı şey olsa ne yaparım inanın bilmiyorum. o dönemki psikolojim oydu ama şimdisini bilmiyorum. yine testleri yaptırıcam tabi bilmek istiyorum ama Allah korusun kötü bişey çıkarsa benim kararım kesin bu diyemiyorum şuan. inşallah hiç kimse böyle bişey yaşamaz
@elmaci askim ve B Began Sizin kararınıza, düşüncenize sonsuz saygım var. Benim düşüncem ise şöyle; Allah bize bakıma muhtaç özellikle de annenin bakımına muhtaç engelli, hasta bir çocuk verse veeğer ki biz annelere ileride bişey olsa, ne bileyim felçli kalsak, bu dünyadan göçüp gitsek o Melek'lerimizin hali ne olur, onlara bizim kadar iyi kim bakar? ve eğer yatakta bakılıyorsa onların her gün karşımızda acı çekmesini görmek... Bize günah olmasın diye Melek'lerimize bu günahın bedelini ödetmek bana ters geliyor. Bencillik geliyor... Hep ne deriz mesela biz bile: "Allahım elden ayaktan düşürmeden, bizi kimseye muhtaç etmeden al beni yanına."doğru demiş canım.
Allah korusun bir aksilik varsa ve aldırmayı düşünmüyorsan (günah çünkü) testleri yaptırma. ayrıca onlar % 100 doğru değil.
testlerde bebeği sorunlu çıkıp da sapasağlam evladı doğan çok insan var çevremde.
ayrıca hepimiz bugün sağlıklıyız ama yarın yatak döşek, felçli dermansız dertlere düşüp düşmeyeceğimizi bilemeyiz.
Cnm senin de bebegin hayirli olsun saglicakla kucagina almani nasip etsin . seninle gunlerimiz ayni bende 10+4 deyim iki gun once hafif kanamam oldu normalde cuma gunu gidecektim kontrole bebis erkenden goturdu bizi kendini gorelim diye :) soruna gelince bel agrisi bende de felaket az once iki bulasigi zor yikadim valla koptu belim bulanti benim de normal oyle her gun olmuo ozellikle kotu kokuya cok hassaslastimHepinizin bebişleri hayırlı sağlıklı olsun kızlarr10+4 deyim mide bulantım çok aşırı ve bel ağrısı yaşıyorum. Bulantı normal ama bel ağrısı beni çok zorluyor aynı sorunu yaşayan varmı?
Hyr daha belli olmadiiMaşallahhh cinsiyet belli mi ?
yok canim keseyle ilgili birsey soylemedi benimde aklima bos gebelik geliyor uada gec dollenme olabilir diyorum doktor hic yorum yapmiyor ki sabirli ol 10 gun sonra gel dedi ben usyeleyinceCanım bence, durumun var ise özel bir doktora git görün. Devlettekiler pek ilgilenmiyorlar. Sen sata göre 8. haftada olduğun için bu zamanlarda kalp atışını görmüş olman gerekir,ama acele karar vermeden geç döllenme olabileceğinide göz önünde bulundurmak gerekiyor.
Kese boyutunla ilgili birşey söyledi mi?
Bu zamanlar riskli zamanlar,boş gebelik diye bir risk var,bebek sağlıklıysa hamileliğin devam edebiliyor,bebeğin sağlıksız ise gelişimi görünmüyor. Aklını karıştırmış olmak istemem ama sık görünen birşey olduğu için bu ihtimalide düşünmen gerekiyor. Herkesin başına gelebiliyor. Yinede güzel düşün.
Cnm senin de bebegin hayirli olsun saglicakla kucagina almani nasip etsin . seninle gunlerimiz ayni bende 10+4 deyim iki gun once hafif kanamam oldu normalde cuma gunu gidecektim kontrole bebis erkenden goturdu bizi kendini gorelim diye :) soruna gelince bel agrisi bende de felaket az once iki bulasigi zor yikadim valla koptu belim bulanti benim de normal oyle her gun olmuo ozellikle kotu kokuya cok hassaslastim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?