2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
teşekkür ederim :)

kızlar Philips Avent Niplette Göğüs Ucu Çıkarıcı kullanmak isityorum. hiç göğüs ucum yok. bu aylarda sıkıntı olur mu sice
hamilelikte göğüs uçlarının uyarılması erken doğuma neden olur diyor doktorlar, hatta vücudunuza krem sürerken de göğüs uçlarınızı fazla uyarmayın derler, özellikle 7 ay sonrası için, ben şuan kullanmanın fayda etmeyeceğini düşündüm, ama hiç kullanmadım ve bilmiyorum.

Avent diyenlerden biri de benim. ..Oğlum başka biberon ve suluk istemezdi.Camlari ben çok kirmistim.O yüzden bir süre sonra plastik olanından almıştım...Seba med e gelince çocuk doktorumuzun eşi cildiye uzmanıydi.Inanilmaz derecede Seba med i över ve tavsiye ederdi.Hatta ben chicco nun şampuan Bebe yağını falan almıştım onu bile beğenmemis ti. Yani benim oğluma Seba med sorun yaratmadı.
Ben de Oğlumdan kalan giysilere falan bakip eksikleri yavaş yavaş almak istiyorum.Insani gerçekten çok mutlu ediyor minicik esyalar

Selam hanimlar...
Biberon konusu açılmış şimdiden benim tavsiyemde "ara boy" "philips avent" ve cam olmayan . Cam gereksiz ağır ve çok sık elden düşüyor .ayrıca bir yere giderken yanda taşımaya pek musait değil. Ara Boy demem ise bazı bebekler kabul etmiyor asla biberonu. Bu açıdan da az maliyetle kaliteli biberon denemiş olursunuz.alacak mi almayacak mi diye.çünkü yaz bebekleri olacağı için illa su vermek gerekecek.bir biberon yetmiyor.

Body de tulum gibi çok alınmamalı. Ben Mothercare in 7 li 5 li mi hatirlayamadim suan paketinden her ayı için bir paket almistim.zaten yaz hemen makinaya atıp yikiyorsun.hamileliğin ilerleyen zamanlarında bebek kilosunu söylüyorlar ama bu tutmayabiliyor.zayıf olduğunda sorun olmuyor ama ya toplu bir bebek olursa .. Body dé tulum gibi çabucak küçük kalıyor. Ayrıca sürekli eve tikilip kalmayacaksiniz emin olun bebeklerde dışarı çıkmaktan mutlu oluyorlar.bebislerinizle birlikte ona yakisanlari alırsınız. İnsan hayal ediyor hersey güzel geliyor ama aldığı bazı şeyler ten rengine vs ye yakışmıyor diye giydirmiyor o yüzden minimum alış veriş yapmak her açıdan mantıklı. Ve hediye gelme durumuda var..

Sebamed benimde doktor tavsiyesiyle kullanıp memnun kaldığım marka.dermatolojik testlerden de geçmiş zaten...

Park Yatak çok popüler ama tercih meselesi.ben Mothercare den tahta sallanmayan beşikten almıştım.park yatak naylon ve yaz kış içinde. O yüzden tercih etmemiştim.

Yine deneyimlerimizi paylasiriz

C calamtykoma bu arada gecmis olsun ayoll... Heyecandan onu yazmayi unuttm hamisken calismak cidden cok zor.. Ben de ilcelere falan da gidiyorm cok yoruluyozz..

Ay tecrubeli anneleri dinlemek ne guzel.. Tabi tercih meselesi ama tavsiyelerinize kulak kesildk dinliyoruzz tesekkur ederizzz..

Bu arada evet cinsiyet meselesi degiskenn.. Bazen 12 bazen 16 ama kizsa ozellikle net olarak 16 yi bekleyebilir dr çünkü cikinti gormeyince acaba belirsiz ultrasondan mi oldu ya da ben mi goremedm suphesi olabiliyor.. Ama cikintiyi gorunce aha da erkek deyiveriyolar benm de haftaya kontrolum var tam 12 haftalik olacagm gittigimde bakalm bi tahminde bulunacak miiii cok heyecanliiiii

Canım bence biraz bekle hemen alma.. Çünkü bir arkadaşım göğüs uçlarının çıktığını söylemişti.. Belirli bir dönem sonra çıkabiliyormuş.. Haberin olsun

evet o zaman bekliyim biraz daha, haftasonu da doktora göstericem bakalım o ne diyecek.

Oglumda 16 yi da geçmişti. Bende kız diye bekliyordum o kadar gorulmeyince

evet o zaman bekliyim biraz daha, haftasonu da doktora göstericem bakalım o ne diyecek.

Canım hangi doktora karar verdin, Centrial doğum konusunda kendini çok geliştirmiş bir hastane ve doktorlarıda çok tecrübel,, bildiğim kadarıyl da Başak Hanım çok yoğun. Ama yinede istersen bir görün bence.

Evet herkes her durum aynı şekilde yaşanacak değil ama insan bir fikir sahibi oluyor.benim çevrede de hiç yoktu arkadaşlarımın hepsi de benden iki beş sekiz ay fark olunca benim deneme yanilmalarim onların işine yaradı. Deneme yanilmalarda insana maliyetli bir şekilde tecrübe kazandırıyor. Gerçekten çok gereksiz boşa masraflarım oldu.İnsan psikolojik olarak amaaan on tane dogurmayacam ya fln deyip kendini rahatlatma yönüne kayıyor ama bu uzun bir surec ve büyüdükçe masraflarda büyüyor. Bunu unutmayın nacizane tavsiyem

Oglumda 16 yi da geçmişti. Bende kız diye bekliyordum o kadar gorulmeyince

Tabi benmki ortalama durumlar icn bi de gosterme meselesi var kuzenimin de oyle oldu 16 yo bekletti dr erkek dedi yani olmayacak sey degil tabi ki demekkei net goremeyince hic riske atmiyolar yanlis soylemeyelm falan diye belkii

Çok haklısın canım,verdğin bilgiler çok iyi geldi. En çok merak ettiğimde bebeği dışarıya çıkarmak için ilk zamanlar ne kullanmamı tavsiye dersin, kendi aracım olacak,araçta araç koltuğu lazım ilk önce dimi,sonra belimize mi asacağız çocuğu.

Canım bende bambu yataklardan düşünüyorum.. Bir arkadaşım bir buçuk yaşına kadar kullandım dedi bende gaza geldim onları çok beğeniyorum zaten.. Gerçekten o yaşa kadar kullanmak mümkün mü?? Birde daha sonra heemn çocuk odası alınır diye düşünüyorum.. Elli kere beşik yatak masrafına gerek yok. Masrafları miniuma indirmek gerek malum bebek gelecek.. Ben de çalışıyorum şuan ama o zaman ücretsiz izin almayı planlıyorum.. Gelirimizde kısılacak haliyle..

Biz tecrübesiz anne adayları için çok güzel bilgiler canım teskur bilgisini paylaşan herkese:)))

Kesinlikle bekle kendiliğinden çıkabilir.ve arkadaşında dediği gibi ileriki aylarda erken doğumà sebep oluyor . Ki çıkmasa bile ben doğumdan sonra ememeyince bebisim eşim hemen eczaneden lanisoh un 9 10 lira gibi cüz i ücretli almistim. Emzirmeden önce bir iki cektiriyorsun hemen çıkıyor zaten üç beş emme de çıkık kalmaya başlıyor. Çokta kullanilmiyor yani ilk zamanlar için lazım sadece.

Esas alınması gereken" philips göğüs kalkanı " emzirmeye başlayınca göğüs uçları öyle bir yara oluyor ki kıyafet değmesi bile can yakıyor . 3-5 ay sürekli gece gündüz kullandığım ,her kullandığımda da iyi ki almışım dediğim ürün. Göğüs ucu yarası dogumdan bile zor.ağlaya ağlaya emzirdigim zamanlar oluyordu.

Oğlumda ilk zamanlar arabamiz yoktu kasımda doğdu ve ben aralıkta oğlumla kar kış demeden dışarı cikiyordum.ilk çıktığım gün aralık 12ydi (gezmek için ciktigim) daha öncesinde tabi ki hastane kontrol aşı vs durumlar için çıkmıştır. Ve dışarıda kar vardı. Kucagimda taşıması çok zor oldu sırtım kollarım koptu.eve gelir gelmez uzun araştırmam sonucu BABYBJORN marka Activé modeli kanguru siparisi verdim ve 9 aya kadar kullandım. Kışta olsa karda yağsa eve tikilip kalmadim.sarip sarmayalayip çıktım.
Arabada olsa almanı tavsiye ederim. Araba içinde Jane Matrix Light anakucagi otokoltugunu önerebilirim. İlk ve tek hem düz hemde 5 kademe kalkan anakucagi.bebek arabasınida çok araştırmistim biraz pahalı ama artık ucuz bebek arabasi da yok gibi zaten. Benim tercih etmememdeki sebepler ;
Elden freni var çok rahat oluyor
Anakucagi gerçekten çok çok kullanışlı
Ayrica süspansiyon vs donanımlı gerçekten güvenlikli gelmişti. İlk zamanlar dışarıyada cikarmamistim.kanguru yla gezinen dışarıda. Evde bebek arabası çok rahat oldu ben nereye oğlum yanımda hatta ilk zaman yataginda uyuyamamisti.bebekler ilk doğduğunda sıkışık yerden çıkınca dış dünya çok büyük gelirmiş. Uyuyan çocuğu yatağına koyardım hemen açardı gözlerini. Puset ı düz olabildiği için gece gündüz onuda kullandık.

başak hanıma 2. kontorlum için randevu bulamadım. yine acıbademe gidicem bu haftasonu. 27 subata aldım başak hanıma 3. kontorole ona giderim herhalde. en yakın o zamana verdiler randevuyu. bakalım inşallah iyi olur. ben Maltepe de olduğum için yakın bana inşallah memnun kalırım

Daha sonra kullandığım yatağın resmini paylasirim.alırken 2 yasa kadar diye söylemişti satıcı hala kullanıyorum. Yatak çocuğun gelismesine göre kullanımı değişiyor. Minyon anne babanın çocuğu da minyon olacağı için birinin 2 yıl kullandığını o 3 yil kullanır. Tam terside iri anne babanın çocuğuda 1 yıl zor kullanır.
İlk zamanlar oda hiç mantıklı değil. Anne babalar kendileri için oda yapıyorlar. Bebeğin istediği aciktiginda doymak,altı kirlendiginde temizlemek ve uyku . ŞuAn oğlum 38 aylık ve avm de çilek mağazası görünce elimizden tutup çekiştirip mağazaya sokuyor.araba yatağı denemek istiyor.bende bunu düşünüp sadece yatak almistim.dolap bile almadım. Kendi sifonyerimden bir kaç çekmece boşalttı. İlk zamanlar avuç içi kadar oluyor kıyafetleri. Ve az kıyafetle idare oluyorlar.zamanı gelince kendisine begendirmek istemiştim. Ben dört beş yaşta bu olacağını düşünüyordum ama gördüm ki o kadar uzunda sürmüyor çünkü bu Yatak isteği bir kaç aydır var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…