- 18 Mart 2012
- 7.365
- 6.403
- 198
Selam arkadaslar. Ben 39 yasındayım. Ve hayatımda ılk defa adet duzenın bozuldu. Sıze sormak ıstedıgım seyler var. Ben 26 gunde bır düzenli adet gören bırıyım. Fakat bu ay agır bır boğaz enfeksıyonu gecırdıgım için Antıbıyotık ve agrı kesıcıler kullandım. Beklenen adetım 14 ocak iken benım adetım 12 ve 13 ocakda oldu. Az mıktarda oldu ve bıttı. Ondan sonrada kesıldı. Dun doktora gottım kanda gebelık yokmuş. Ultrasonda baktı ve bır tane 17 mm lık yumurta var dedı. Bırde rahım duvarı kalınlaşmış gibi bişey soyledi. Bana adet sökturucu hap verdı. Ikı gundur sabah akşam içiyorum. Ama bazı arkadaslar ilacı içme geç döllenme oluyodur belki dıyorlar. Kafam çok karıştı. Yorumlarınız benim için çok önemli
Doktor stresten olmuyordur dedı ama benım aklım hiç ermedı buna.Geç döllenme de olsa kanda muhakkak çıkar diye biliyorum ben
Rahım duvarında kalınlsşma ne demek acabaGeç döllenme de olsa kanda muhakkak çıkar diye biliyorum ben
Cinsiyet için çok erken. Bira daha sabretmem lazım.günaydın inşallah cinsiyetini de öğrenirsin. bende dört gözle bekliyorum kontrol günümü
Pek çözemedim ama solda gibi duruyor.Bakalim seninki ne tarafta sağda mı solda mi
Canım benim dikkatimi 'kardeşini itiyor ve üzerine oturuyor' demen çekti. Aynı durum bizde de var. Bacımın kızı var benim oğlanla aralarında 7 ay var. Oğlum 29 aylık. Oğlum kuzenini itip üzerine oturuyor. Ağlatana kadar üstüne gidiyoryaşla değil de huyla ilgisi olduğunu düşünüyorum ben.
kızlarımın arası 18 ay. küçük daha 15 aylık ama ablasını kucağıma alırsam ortalığı ayağa kaldırıyor. ablasını itiyor, kucağıma tırmanmaya çalışıyor, ağlıyor. büyük de her boşlukta, bana farkettirmeden kardeşini itiyor, üstüne oturuyor, ağlatıyor. zamanla düzeleceğini umuyorum :)
kızkardeşimin 7 yaşındaki kızı, benim kızlarımı kardeş olmadığı halde çok kötü kıskanıyor, çaktırmadan vuruyor, ağlatıyor. 2-3 haftaya kadar kardeşi gelecek, "kardeşimi çok seveceğim" diyormuş inşallah öyle olur ama sanmıyorum.
Maşallah barekallahEki Görüntüle 1750225 Grubun erkegi geldi teyzoslarr
Doktorlar arasında bu konu baya bi değişiklik gösteriyor. Literatüre ve doğallığa bağlı doktorlar pek taraftar değil. Oğluma hamileyken de burayı takip ediyordum bir çok arkadaş kullanıyordu doktoruma sordum 'balık yiyemiyorum içim kabul etmiyor balık yağı kullansam olur mu?' O tarz ürünler tamamıyla ticari amaçla üretilmiş şeyler. Et yağı ilacı var mı? Et yiyemeyen onu içsin demişti banaKızlar benim ilk gebeliğim beslenmeme dikkat ediyorum elimden geldiğince ama balık ayda 1 yiyorum en fazla, işyerinden arkadaşlarım bu kadar az yiyorsan kapsulunu alman hergün içmen lazim diyorlar. Doktorumla böyle birşey konuşmadık cumartesi gittiğimde soracağım ama sizde durumlar nasıl bilginiz varsa öğrenmek isterim simdiden
İlaç kullanımı adet düzeninde değişiklikler yapabiliyor. Ama neden öyle oldu soruna cevap verebilecek bilgide değilim maalesefSelam arkadaslar. Ben 39 yasındayım. Ve hayatımda ılk defa adet duzenın bozuldu. Sıze sormak ıstedıgım seyler var. Ben 26 gunde bır düzenli adet gören bırıyım. Fakat bu ay agır bır boğaz enfeksıyonu gecırdıgım için Antıbıyotık ve agrı kesıcıler kullandım. Beklenen adetım 14 ocak iken benım adetım 12 ve 13 ocakda oldu. Az mıktarda oldu ve bıttı. Ondan sonrada kesıldı. Dun doktora gottım kanda gebelık yokmuş. Ultrasonda baktı ve bır tane 17 mm lık yumurta var dedı. Bırde rahım duvarı kalınlaşmış gibi bişey soyledi. Bana adet sökturucu hap verdı. Ikı gundur sabah akşam içiyorum. Ama bazı arkadaslar ilacı içme geç döllenme oluyodur belki dıyorlar. Kafam çok karıştı. Yorumlarınız benim için çok önemli
Doktor stresten olmuyordur dedı ama benım aklım hiç ermedı buna.
Yanıtın için teşekkür ederimPisikedii bugün akşam balık yedim biraz zorlayarak ama midem tuhaf oldu zorlamamak lazım simdilik
birkaç gündür iyi sayılırdım bende, bugün yine fazla var bulantım.
Bildiğim kadarıyla her adet döneminde eğer ki ilaçla korunmuyorsan rahim duvarı kalinlasiyor yumurta da o büyüklüğe geldiğine göre cocuk istiyorsan ilaç kullanmak yerine deneme yapsan belki hamile kalirsin.. yine de yanlış yönlendirmek istemem tabi kendi deneyimlerimden bildiğim kadar yardımcı olmak istedimSelam arkadaslar. Ben 39 yasındayım. Ve hayatımda ılk defa adet duzenın bozuldu. Sıze sormak ıstedıgım seyler var. Ben 26 gunde bır düzenli adet gören bırıyım. Fakat bu ay agır bır boğaz enfeksıyonu gecırdıgım için Antıbıyotık ve agrı kesıcıler kullandım. Beklenen adetım 14 ocak iken benım adetım 12 ve 13 ocakda oldu. Az mıktarda oldu ve bıttı. Ondan sonrada kesıldı. Dun doktora gottım kanda gebelık yokmuş. Ultrasonda baktı ve bır tane 17 mm lık yumurta var dedı. Bırde rahım duvarı kalınlaşmış gibi bişey soyledi. Bana adet sökturucu hap verdı. Ikı gundur sabah akşam içiyorum. Ama bazı arkadaslar ilacı içme geç döllenme oluyodur belki dıyorlar. Kafam çok karıştı. Yorumlarınız benim için çok önemli
Bugün Dr kontrolüm vardı. Güzel güzel gittim. Bir heyecan bir Mutlu..sonuç sinir harbi! Olaylar olaylar!! Sıra bana geldi içeri girdim benden önce acil bir durum diyerekten 3-4 kadın girdi. Sekreter adımı söyledi o gelsin sadece dedi acil falan deyince tamam alın dedi Dr. Neyse..kadın diğer Dr gidiyormuş araşt hast göndermiş detaylı ultrason için gitmiş orda 13 haftalık bebeğiniz ama kalbi durmuş demişler. Geri gelmiş kendi Doktoruna durumu anlatmış dr da tamam önce ilaç verecez kendiliğinden düşerse tamam düşmezse kürtaj olacaksınız ama bunlar için tahlil tetkik anestezi uzman onayı falan baya teferruat var tüm bunlar için bugün uygun değil Zaman geçti yarın gelin demiş. Bunlar çıldırmış vah beni muayene etmedi kifalan diyerekten benim dr geldiler benimki de olaydan habersiz aynı şeyleri söyledi. Kadınlar tamam yarın halledelim diyerekten dışarı çıktılar. Bende sedyeyle yattım karnıma bakmaya başlamasıyla kapının yumruk ve tekmelenmesi bir oldukapıyı kilitleyip güvenliği aradılar. Kadının kocası ortalığı birbirine kattı herkes gerildi korktu!
Olan bana oldu. Doktor ne şu haftadasın şöyle uyumlu ne şurda şu var ne bişe! Bi canlı olduğunu biliyorum o da sürekli hareket ediyordu. Dr soru soruyorum beni susturup yanındakilerle muhabbet ediyor resmen sinir yüklendim! Elime bi top tahlil kağıdı verdi yolladı. Siz olsanız ne yaparsınız? Ne hissedersiniz?
Ayy sorma yaaa..haklisin takmamak lzm ama o bana takti o kesin izin almam gerekirdiiiilk gunden beri her firsatta laf sokuyo normal degil zatenn...
Valla o zaman kendi esnekliklerini bizede yansıtsınlar bizde canla çalışalım kendileri saatlerce bebek kontrollerine giderken tüm işler beklerken sıkıntı yok ben kontrole giderken bile ağız burun bükerek dklı gidiyorum hatta dün gitmem lazımdı kontrole gidemedim izin alamadım geçen gün kan vermeye gttim diye sık sık gidiyorum diye sanki keyfimden yapıyorum ne demem lazım bu insanlar için herkes kendi yaşadığını bilir[/QUOTE]kızlar kusura bakmayın cevap vermek zorunda kaldım.
ben de ilk doğumumda 40 ından sonra çalıştım kimseyi manyak diye yargılayamazsınız ok ?
4 ay boyunca hergün 4 saat bıraktım kuzumu ve çalıştım gerektiğinde odamın kapısını kapatıp sağdım sütümü
bu karşılıklı bir anlayıştır. ve ben şuan da istediğim saatte işime gelir canım isterse işimi bırakıp çıkacak durumdayım.
bu işler karşılıklıdır.
kimse alınıp gücenmesin...
inşallah ikisi bir olup 3. numaraya eziyet etmezler :)Canım benim dikkatimi 'kardeşini itiyor ve üzerine oturuyor' demen çekti. Aynı durum bizde de var. Bacımın kızı var benim oğlanla aralarında 7 ay var. Oğlum 29 aylık. Oğlum kuzenini itip üzerine oturuyor. Ağlatana kadar üstüne gidiyoraçık ve net ben oğlumdan sevimli hareketler beklemiyorum. Beni kan kusturacak adım gibi de eminim pembe düşler kurmaya gerek yok ama iyi düşünmeye sevkediyorum kendimi hep. Çevremde 2 çocuklu olupta kafayı ucundan sıyırmayanı yok. Rabbim kolaylığını versin inşallah.
Doktorlar arasında bu konu baya bi değişiklik gösteriyor. Literatüre ve doğallığa bağlı doktorlar pek taraftar değil. Oğluma hamileyken de burayı takip ediyordum bir çok arkadaş kullanıyordu doktoruma sordum 'balık yiyemiyorum içim kabul etmiyor balık yağı kullansam olur mu?' O tarz ürünler tamamıyla ticari amaçla üretilmiş şeyler. Et yağı ilacı var mı? Et yiyemeyen onu içsin demişti banabir de literatürde balık yağı -kapsül ilaç artık neyse- hamileler kullanmalı ibaresi yok balık yemeli ibaresi var demişti.hak veriyorum. Şimdilik yiyemiyoruz ama 14-15 haftadan sonra sıkıntı olacağını zannetmiyorum Allah'ın izniyle.
ben olsam şikayet ederdim başhekimliğe. bir de hastaneler benim belalı yerim.Bugün Dr kontrolüm vardı. Güzel güzel gittim. Bir heyecan bir Mutlu..sonuç sinir harbi! Olaylar olaylar!! Sıra bana geldi içeri girdim benden önce acil bir durum diyerekten 3-4 kadın girdi. Sekreter adımı söyledi o gelsin sadece dedi acil falan deyince tamam alın dedi Dr. Neyse..kadın diğer Dr gidiyormuş araşt hast göndermiş detaylı ultrason için gitmiş orda 13 haftalık bebeğiniz ama kalbi durmuş demişler. Geri gelmiş kendi Doktoruna durumu anlatmış dr da tamam önce ilaç verecez kendiliğinden düşerse tamam düşmezse kürtaj olacaksınız ama bunlar için tahlil tetkik anestezi uzman onayı falan baya teferruat var tüm bunlar için bugün uygun değil Zaman geçti yarın gelin demiş. Bunlar çıldırmış vah beni muayene etmedi kifalan diyerekten benim dr geldiler benimki de olaydan habersiz aynı şeyleri söyledi. Kadınlar tamam yarın halledelim diyerekten dışarı çıktılar. Bende sedyeyle yattım karnıma bakmaya başlamasıyla kapının yumruk ve tekmelenmesi bir oldukapıyı kilitleyip güvenliği aradılar. Kadının kocası ortalığı birbirine kattı herkes gerildi korktu!
Olan bana oldu. Doktor ne şu haftadasın şöyle uyumlu ne şurda şu var ne bişe! Bi canlı olduğunu biliyorum o da sürekli hareket ediyordu. Dr soru soruyorum beni susturup yanındakilerle muhabbet ediyor resmen sinir yüklendim! Elime bi top tahlil kağıdı verdi yolladı. Siz olsanız ne yaparsınız? Ne hissedersiniz?
Benim fazlasıyla bulantı ve kusmam olduğu içim mecburi vitamin kullanıyorum. Kramplar için bende her gün muz yedim. Doktor da onayladı. Anne yemekleri yemek en doğrusu diyordu hep. Kilo alma hakkını hiç bir zaman boş şeylerle doldurma büyük bir tabak yemek ye ama püsküüt gofret vs yeme diyordu hep. Ne denli haklı olduğunu Zaman ilerledikçe anladım.inşallah ikisi bir olup 3. numaraya eziyet etmezler :)
ben eğer bir şeyler son moda oluyorsa ondan uzak duruyorum.
benim dr um ne folik asit verdi, ne de illa decavit iç dedi. eğer iyi besleniyorsan hiçbirine gerek yok dedi.
hatta gebeliğin ilerleyen zamanlarında ortaya çıkan kramplar için tuzsuz kabak çekirdeği yiyordum magnezyum takviyesi olsun diye, dr takdir etti. ilaç yerine mümkünse doğal yiyin için der hep.
ben olsam şikayet ederdim başhekimliğe. bir de hastaneler benim belalı yerim.
muhakkak birileriyle tartışırım, şikayet ederim.
Kız olursa beril yada beren erkek olursa eren yusuf fln düşündüm ama tabi bir sürü isim seçeneği var karar veremiyorum. Telefonuma kaydediyorum isimleri sonra karar veririm diyeNe düşündün isim paylassana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?