aynen ya hafif belli olmaya başladı dışardan insanlar anlamaz ama biz kendimizi bildiğimiz için farkı görüyoruz.Ay bi tosuncuk gelir ins :))) bugün ilk defa karnimi fark ettim ayna da gördüm bn şok oldum böyle büyüyeceğini hiç beklemiodum çok heycanli
ben de kilo almaktan çok korkuyorum zaten balık etli başladım. Sabah öğle akşam yemekleri arasında 1 er kez acıkıyorum. Akşam yemeğinden sonra da bir kez. Birinde 1 tane meyve yiyorum. Birinde bi kase yoğurt birinde de bir avuç kuru yemiş bu şekilde idare etmeye çalışıyorum. Ama bazen gece uyandığımda acıkıyorum o zamanda peynir atıyorum ağzıma. Her acıktığımda bi tost yiyebilirim ama yesem heralde doğuma yuvarlanarak giderim. Bir şekilde dengeyi bulmamız lazım çocuk aynı çıkcak zaten ne kadar yesekte.Tatlıyı kesebilir miyim hiç bilmiyorum. İnş öyle bir şey başıma gelmez. Kilo almaktan aşırı korkuyorum. Şuan aynı kilodayım. Ben kustuğum için 1. trimsteerde kilo almadım sayılır,bir verdim bir aldım çünkü. 58 kilo ile girdim,en fazla 59 çıkarım. 2. trimesterde iştah açılacağı için bayağ yicekmişim gibi geliyor. Süreklide midem aç,hep yemek yemek istiyorum. Meyve ve kalorisi düşük şeylerle idare ediyorum akşamları,ama gündüzleri yeniyor yemekler tatlılar...
Kızlar dr vitamin olarak elevit verdi sağlık ocağı decavit verdi sizce hangisini kullanayim siz hangisine basliyonuz elevitte domuz yağı katkısı gibi birsey diyolar doğru mu bilemiyorum sizce hangisi
Maşallah bu sene erkek senesi olduğu belli olduArkadaslar ikili test yaptirdik bizde ve ultrasonda cok sukur hersey yolunda, kan testi sonucu birhaftaya kadar cikacakmis. Yuzde yuz olmamakla birlikte erkek dedi cinsiyeti icin, ki tahminim o yondeydi. Ilk cocugumda erkek oldugundan dolayi ayni belirtiler yasadim diyebilirim.
Tatlıyı kesebilir miyim hiç bilmiyorum. İnş öyle bir şey başıma gelmez. Kilo almaktan aşırı korkuyorum. Şuan aynı kilodayım. Ben kustuğum için 1. trimsteerde kilo almadım sayılır,bir verdim bir aldım çünkü. 58 kilo ile girdim,en fazla 59 çıkarım. 2. trimesterde iştah açılacağı için bayağ yicekmişim gibi geliyor. Süreklide midem aç,hep yemek yemek istiyorum. Meyve ve kalorisi düşük şeylerle idare ediyorum akşamları,ama gündüzleri yeniyor yemekler tatlılar...
İlk olunca heyecanı ayrı oluyorAllah bağışlasın.. Benim ilk ama çok merak ediyorum
Aminnnnİlk olunca heyecanı ayrı oluyorİnşallah sorunsuz atlatırız Allah bebişlerimizi korusun
Bende senin gibiyim cnm sanki doktor erkek derse uzulecekmisim.gibime geliyor ama hayirlisini versin allahim sağlıklı olsunlar insallahGünaydın annelerr!
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim kısçeler, tecrübe çok farklı bişey gerçekten her işin acemiliği pek fena
ben her gün az da olsa bebeği dışarı çıkarmayı planlıyorum,daha önceki doktorum sıkı sıkıya tembihlemişti her gün çıkarmam gerektiğini o yüzden arabası kullanışlı olsun istiyorum ama anlaşılan ilk aylarda kullanılan arabalar sonradan hantal kalıyo, baston olanlar da ilk aylarda kullanılmaya uygun olmuyo, iki araba şart gibi sanki?
bir de araba koltuğu mutlaka bebek arabasıyla uyumlu olsun istiyorum çünkü uyuyan bebeği pusetten kaldırıp arabaya ya da arabadan pusete koymak istemiyorum, hemen tak çıkar olsun diye düşündüm
odasını eğer bi aksilik olmazsa 6. aydan sonra ayırmak istiyorum, kendi odamız çok küçük bi de yazık minicik bebek tüm gece bizim nefesimizle yatmasın, o yüzden yatağını komidinini şimdiden almak istiyorum. aranızda çocuğunun odasına kanepe koyan var mı? biraz büyüyünce oyun oynaması ve oturması için düşündüm hem de 6. aydan sonra gece yanında kalmamız gerekirse bize de yer olur dedim
siz ne dersiniz?
cinsiyeti öğrenen anneler, az da olsa hayal kırıklığı oldu mu sizde? bana doktor erkek derse biraz üzülürmüşüm gibi geliyo, biliyorum önemli olan sağlıklı olması ama yine de gönlümden geçen belli, sonradan insan alışıp benimsiyodur değil mi? hormonlardan mıdır nedir resmen dengem kaçtı benim bu aralar, millet 3. ayda durulur ben resmen coştum, duygular sel olmuş akıyo
Canm almadinsa ne mutlu sana ben zaten kilolu basladim 75 ile.. O yuzden biraz sorun yani kilolar ama saglikli olalm da veririm yani yapcak bi sey yok.. Tatli tamamen kesmek zor ama baktk ki cok abartiyoruz zaten dr kizar muhtemelen su an bana iyi gidiyosn diyo aslnda ama bana da cok gibi geliyo.. Bakalm artk nasip kacta bitircez bu maratonucok da takmamak lazm bu donemde rahat olmak lazm.. Ama dikkatli tabi..
Bi de sekerin fazlasi kiloyu gectm bebege zarar yani.. Bizle beraber o da insulin salgilamak zorunda kalacak yazk degil mi bebisimize
Yazık tabi bebişimize,herşey onun için. Hep kontrollü olmamız lazım. Hamur işinden uzak duralım,fazlada tatlıyı yemeyelim. Bende güzel atlatırız. Ama benim bu açlık krizim geldiğinde bana kaşarlı ketçaplı tost çok iyi geliyor yaaaa. Koca dilim buğday ekmeğini götürüyorum. Allah yardımcım olsun..
xiexie ümraniye çakmak hastanesine bende 2 sefer gittim ama hiç memnun kalmadım, gebelik takibini yapan doktor doğuma gelmiyor o anda hangi doktor varsa doğumu yaptırıyor, doktor cep telefonunu paylaşmıyor acil durumlarda kalkıp gitmek gerekiyor. Kesinlikle normal doğum taraftarı değiller etrafımda kime sorduysam aynısını söyledi o yüzden bıraktım bende gitmeyi.
canm ordaki doktorların hepsi öyle deil. ayşe funda hanm çok iyi bir doktor. önceliği de zatn normal doğum son ana kadr da uğraşır. benm çevremde çok kişiyi doğurttu. ayrıca gece de arayınca geliyorlar. hani genelleme yapmamak lazm canm :)
Çok geçmiş olsun cnm allahim bidaha yasatmasin hayirlisiyla kucağıni tekrar doldursun rabbimmeraba hanımlar.. ben bebeğimi kaybettim malesef. yeni bir doktor denicem dedm iyi ki de gitmişim çnkü diğer kontrolüme daha vardı. bebek karnımda kalbi durmuştu kan akışı falan durmuş ve 3mm kollarında bacaklarında şişlik oluşmuştu kafasında şişlik daha çok oluşmuş. neyse uzun uzun anlatmaya gerek yok doktor kontrolünde şoku atlattıktan ertesi günü yani dün kürtaj oldum. Rabbim sizlerin evlatlarınızı size bağışlasın inşallah. hayırlı ve sağlıklı bir şeklde doğurun inşallah.. :) ayrıca gittiğim doktor ümraniye santralde Sibel Açıkalın çok çok kaliteli bir doktor. kesnlkle tavsiye ederim o kadr tatlı dilli nazikti ki beni çok güzel bir şeklde teselli etti ve en zor günümü sayesinde kolay bir şeklde atlattım..
meraba hanımlar.. ben bebeğimi kaybettim malesef. yeni bir doktor denicem dedm iyi ki de gitmişim çnkü diğer kontrolüme daha vardı. bebek karnımda kalbi durmuştu kan akışı falan durmuş ve 3mm kollarında bacaklarında şişlik oluşmuştu kafasında şişlik daha çok oluşmuş. neyse uzun uzun anlatmaya gerek yok doktor kontrolünde şoku atlattıktan ertesi günü yani dün kürtaj oldum. Rabbim sizlerin evlatlarınızı size bağışlasın inşallah. hayırlı ve sağlıklı bir şeklde doğurun inşallah.. :) ayrıca gittiğim doktor ümraniye santralde Sibel Açıkalın çok çok kaliteli bir doktor. kesnlkle tavsiye ederim o kadr tatlı dilli nazikti ki beni çok güzel bir şeklde teselli etti ve en zor günümü sayesinde kolay bir şeklde atlattım..
yetişkinler bile birbirini çekemiyor. çocuklar için çok normal :)Desene bendede o zorluklar olucak
Sadece tuzlu yiyebiliyorum, tatlidan tiksindim, kokusunu bile alinca oguruyorum kek pasta vs. Aslaa. Istahim cok iyi surekli yemek istiyorum, ozellikle et balik filan, karnim one dogru cok belirgin, saclarim guzellesti. Bu belirtiler oglumda da ayniydi. Ayrica cin takvimi yine dpgru cikti.Maşallah bu sene erkek senesi olduğu belli olduallah bağışlasın. Belirtiler nasıl erkek çocukta ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?