2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391

hadi gözün aydın olsun canım.. Darısı bizim başımıza artık cinsiyetini öğrenmek konusunda..

Ben de seni gördüğüme sevindim :). Doktor erkeğe benzetti 2 li testte ama kesin değil dedi yine kesin sonuç için 16.haftadaki kontrolü bekliyoruz :).

Ya Tr de ikili. test kaç haftalıkken yapılıyor ?. Bu ikili test dediğiniz nedir ? Neye bakılıyor çok merak ettim , eğer düşündüğüm gibi iç organ kontrolüyse çok erken değilmi bu haftalar ?
Sen kaç haftalıkken ikili test oldun ?? Ve nedir bu ikili test ? Biri lütfen açıklasın bana bunu

Canım ense kalınlığı ve kan değeri ölçümü yapılıyor. Kandaki beta hcg düzeyi ile ense kalınlığına bakılarak Down sendromu riskini ortaya çıkartıyorlar..

Arkadaslar benım gıbı sındırım sıstemı problemlı olan var mı mahvoldm kabızlık cekıyorm. Demır hapı kullanmıyorm hayat kalıtem dustu resmen yapmadgm sey kalmadı benım gıbı olupta cozumler bulan var mı

11-14 hafta testi diye geçiyor,12+4 tüm ben dün o zaman baktılar, ensedeki sıvıyı ölçüyorlar, 1-3.5 mm arası normal değer kabul ediliyor. Daha üzeri mm çıktığında risk büyüyor. Ayrıca burun kemiği oluşumuna bakıyorlar,genetik bozukluğu olan ceninlerde genelde burun kemiği çok geç oluşuyormuş. Ve diğer tüm organlara bakıyor,plasentaya bakıyor. Bebek kordon yapısına bakıp kan akışlarını inceliyor, beyin yapısına bakıyor. Hepsinin bir referans aralığı var. Bunları tek tek ölçüp dosyana yazıyor. İhtimaller üzerine senin genetik bozukluğu olan bir canlı doğurma riskini hesaplıyor. Kesin sonuç vermiyor ama ihtimallere göre bir fikir yürütmeye sebep oluyor.

Ben canım sabah kalktığımda kuru kayısı yiyorum üstüne su içiyorum mandalina portakal gibi meyveler ye bide bol su içmek çok önemli bn rahatladım eğer bol su icmezsem hemen kabin oluyom

Ben canım sabah kalktığımda kuru kayısı yiyorum üstüne su içiyorum mandalina portakal gibi meyveler ye bide bol su içmek çok önemli bn rahatladım eğer bol su icmezsem hemen kabin oluyom
Bunları her gun mı yapıyprsnz her gun kuru kayısı yıyormusnz rütine mi bındırmem lazım cok yoruldm ya

Bunları her gun mı yapıyprsnz her gun kuru kayısı yıyormusnz rütine mi bındırmem lazım cok yoruldm ya
Evet canım ya bi tabağa hazirliom sürekli oturduğum oda da görüyorum yiyorum yani kabızlık zor gerçekten ya karni çok agriyo insanın bnm kasigima bile vuruyodu agrisi

İkili test 11 ve 14. haftalar arası yapılıyor. İkili tarama testi hem kan veriyorsunuz hem ultrasonda bebeğin ense kalınlığı fln ölçülüyor ikili olması oradan geliyor, bir de annenin bilgilerine ihtiyaç oluyor sigara kullanıyor mu vs gibi. Belirlediği şey ise bebekte down sendromu ya da herhangi benzer anomali olup olmadığını belirleyecek bir ölçü veriyor. İç organ kontrolü ayrıntılı ultrason 20. haftalarda yapılıyor o önemli bebeğin her organı inceleniyor ayrıntılı olarak.

evet canım kabızlık var ya baya sıkıntılı ama sanırım tüm gebe arkadaşlarda aynı sıkıntı vardır. Kabız olmayan var mı arkadaşlar

Hehehee bende oğlum olmayacak diyorum, hep kız doğduğu içinmi böyle düşünüyorum bilmiyorum , hiç uğraşmayıp oyu şimdiden Kızamı bassam oyumu diyorum
Ben ilk kıza verdim oyu kız hissediyordum sonra herkes erkek olur dedikçe oyumu değiştirdim bi nevi kendimi alıştırma planı

Günaydın, Hayırlı Cumalar Annecikler Rabbim hayırlı dualarınızı kabul eylesin kucaklarınmızı doldursun hayırla sağlıcakla kavuşalım bebişlerimize inşallah

Hz. Mevlana anlatıyor;
Birisi her gece kalkıp Allah'ı anıyor, O'na dua ediyordu. Şeytan ona dedi ki:
- Ey Allah'ı çok anan kişi, bütün gece “Allah” deyip çağırmana karşılık seni buyur eden var mı? Sana bir tek cevap bile gelmiyor, daha ne zamana kadar dua edeceksin?
Adamın gönlü kırıldı, başını yere koydu ve uyudu. Rüyasında ona söyle denildi:
- Kendine gel uyan! Niye duayı, zikri bıraktın ki? Neden usandın ki ?
Adam:
- 'Buyur' diye bir cevap gelmiyor ki! Kapıdan kovulmaktan korkuyorum, dedi. Bunun üzerine dendi ki ona:
- Senin Allah demen, O'nun buyur demesi sayesindedir…
Senin yalvarışın, Allah'ın senin ruhuna haber uçurmasındandır…
Senin çabaların, çareler araman, Allah'ın seni kendine yaklaştırması, ayaklarındaki bağları çözmesindendir…
Senin korkun, sevgin, ümidin Allah’ın lütfunun kemendidir…
Senin her 'Yarabbi' demenin altında, Allah’ın “buyur” demesi vardır…
Gafilin, cahilin caninin, bu duadan uzaktır. Çünkü 'Yarabbi' demeye izin yok ona. Ağzında da kilit vardır, dilinde de…
Zarara uğradığı zaman, ağlayıp, sızlamasın diye Allah ona dert, ağrı, sızı, gam, keder vermez…
Bununla anla ki, Allah'a dua etmeni, O'nu çağırmanı sağlayan dert, dünya saltanatından çok ama çok daha iyidir…
Dertsiz dua soğuktur. Dertliyken yapılan dua gönülden taa derinden kopar…

Günaydınlar sabah uyuyakalmisim çok yorgunum derse geç kaldım. Ve bir halsizlik boğazımda batma baş ağrısı sanirim hasta olucam
Sizde durumlar nasil

Pisikedii cicilerini paylasmissin çok teşekkürler fiyat olarak yol gösterici olacak orda yorum yapmak istemedim . Karmaşa olmasın fiyatlar açık net kalsin diye dedikoduyu burada yapıyoruz sonuçta

evet canım kabızlık var ya baya sıkıntılı ama sanırım tüm gebe arkadaşlarda aynı sıkıntı vardır. Kabız olmayan var mı arkadaşlar

Çok şükür kabızlığım yok ama arada bir gaz oluyor. Düzenli olarak wc me gidiyorum çok şükür.Hatta dicektim sizede,kan ilacı kullandığımdan beri bir değişik benimki,ishale çevirecek gibi ve rengidi çok koyu(afedersiniz) Normal bir durum mudur acaba? Yaşayan var mı?

İdrar kaçağı olmasın . Rahim idrar kesesine baskı yapiyor hamilelikte.dikkat etsene o kaçaktan sonra tuvalete çıkıyor musun

evet ya demir ve vitamin hapı kullanmaya başladığımdan beri benim de koyu renk demirden oluyormuş. demir dışkıyı renklendiriyormuş.

Günaydınlaaarrr

siyahmiyah benimde kaldı son 5 gün .cinsiyet randevusuna. Heyecandan şimdiden ölücem

Sana daha önce tahmin yapılmışmıydı Canım?

yok canım, benim doktorum tahmin yapmadı zaten zamanı gelmeyen hiç bişeyi söylemiyo

ben de ısrar etmedim, zamanı gelince söyler nasılsa diye, biz sormadan 3 hafta sonra gelin cinsiyetini söyleyeyim dedi en son muayenede tamam dedik biz de

demir ilacının yan etkisinden oluyo gaz ve saire, özellikle rengi o nedenden

bazısında kabızlık bazısında ishal yapıyo, sen şanslı olan kısımdasın diyeyim sen anla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…