2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Clexan tabikideeee bide kendim vuruyorum baskasina dayanamiyrm napim artik morarcak (
Kendim vurunca daha çok acıyor. Anneme vurduruyorum onun ki biraz daha iyi geliyor. Morardim baya doktora sormadan da baska yere yapmaya cesaret edemedim.

Gün gecmiyor kı annesutuyle ılgılı bır mucıze acıklanmasın. Yapılan bırcok calışmada ya sutum gelmezse seklinde dusunenlerın sutunun gelmedıgını yada az geldıgını. Olumlu dusunmeli. Bır arkadasım var sutu de geliyor aslında ama psıkolojısı mı o yonde bılemıyorum sutum yetmıyor deyıp verdı ama var aslında. Doymuyor bebek dıyor. O şekilde olunca cok uzucu ama sıfırsa gelmıyorsa care yok. Sartlamayalım kendımızı gelmez dıye. Ben emzırmenın cok fayddasını gordum herkes yasasın o guzelliği. Gece uyanıyorsun o halde sterıl koşullarda mama yap ısısı kactı sogudu ısındı bekle o esnada bebek oyalanmalı, dısarı cıktınız ayrı dert, parasına hıc gelmeyın.

Doktoruma sorayim insallah 9 ay vurulacak hangisi rahatsa onu alsak keske. Tesekkurlwr canım hangisi acaba adını soyleyim uygun bana diye sorayim. Birde sezaryan mi yaptın doğumunu bu igneyi kullanan normal yapamiyormus öyle okudum ama doktoruma sorduğum da net cevap alamadim yuvarlama cevap verdi.

Ya kizlar benim surwkli tantuni kebap doner yiyesim varr cok etcil oldum yaaa sizde drum ne
Ben et, balik, tavuk yemeye çalıştığım da kusuyorum resmen tiksindim. Ne guzel ye iste faydali bende yiyemiyorum diye cok uzuluyorum ama kokularina dayanamiyorum.

İlk bebeğimde yoktu bunda cıktı doğum şeklini bılemıyorum iğneyı değiltırınce cok rahat ettım eczacı bır arkadasım var ilac deposundan sordurtup getırttı muadili zaten bırebır aynı gorevı goruyor sadece ucu ince clexan ucu 0,9 gıbıyse bunun ucu 0,5 gıbı. Adını yazmıyım şimdı allah kotusun baska nedenle bırının bebegıne bışey olur o vıcdanla yasayamam. Eczacı yada dr bılır aynı mg da olanı var.

Ya 4 dilim baklavayı biraz abartmış aslında, bende kontrole giderken hurma yedim gittim,hop hop yerinde duramıyordu bebiş, çikolata hurma vb şekerli şeyler bebeği uyandırıyor hareketlendiriyor,her ihtimale karşılık böyle bir şey demiş olmalı doktor ama,1 dilim orjinal fıstıklı baklava yesen yeter,gerisi fos kilo olur bence. Yada hurma ye en sağlıklısı, çikolata bile o kadar iyi değil.

Seker yuklemesı gıbı olmuş glikoz yerıne baklavayla

Gittiğimde sorayım inşallah tesekkur ederim. Bende sekreterine tekrar soyledim ense olcumu ve ikili test olacakti diye evet evet baklavanizi yiyip gelin dedi. Heralde böyle oluyor diye kuzu kuzu ayrıldım yanlarından:)

1 tam hurma bile yiyemedim tatli oldugundan o kadar sevmiyorum. 4 dilim baklavayla neye bakacak bende anlamadim :))

servey ThankfulNovember
Bende mamaya karşı değilim sadece doğru mama seçmek kaydıyla. ThankfulNovember ında dediği gibi sezeryan olan annelerde hemen süt gelmeyebilir stres yaptığında daha da baskilanabilir.
Ya da ilk başlarda süt gerçekten az geliyor.ve benim oğlumda sarılık çıkmıştı. Anne sütüne en yakın bir mama takviyesi ile çok sukur o süreci hastanede bile yatmadan atlattık.
Ayrıca sık emzirmekte sütun yağlanmasına engel olduğundan çocukta doyma hissini oluşturmuyor. Bu açıdan da bi mama bi meme şeklinde olabilir.
Böyle yazıyorum ama 30 ay full emzirmis biriyim.mamadan da takviye aldım. Ve emmeyi de hiç birakmadi

Kizlar merhaba, 2-3 gundur bu alt karin bolgeme ara ara sanci giriyor hemen 1-2 saniyelik. 3-4 kere tekrarlayip geciyor. Sanki icerde yara varmişta o sizliyormuş gibi. Sizde de oluyor mu? Birde akintilar hala cok. Cok dedigim gunde 4 kez felan gunlk ped degistiriyorum. 12 hafta bu persembe bitiyor, cumarteside ikili test var hayirlisiyla. Ozaman doktora sorucam. Hangi agri normal hangisi degil ayırt etmek zor. Ara ara endiseleniyor insan kuzucuk icerde saglikli mi diye. En son 3 hafta olmuştu goreli bu hafta bakıcaz artık.

Canım kar zarar ilişkisi denilen birşey var.Anne sütü yararlarını kitap yaz desen yazarım işim bu :) .Anne sütü elbette mucize ama zorlamanın anlamı yok.Sütü az olabilir yetmeyebilir.Çünkü herkesin vücut yapısı o kadar farklı ki..Takviye etmekte fayda var.Çünkü bebekte yükselen bilüribin beyin hasarına yol açabiliyor.
5 senedir yoğunbakım hemşiresiyim hergün sarılıktan en en az 1 bebek yatmakta. Bu minicik bebeklere damaryolu açılıyor kanlar alınıyor hastane gibi bir ortamda ışık altına yatırılıyor ve bu sırf takıntıdan oluyor ben buna üzülüyorum.Halbuki bi 20 cc mama verseydi olmayacaktı.Biz annelerin sütü arttıkça mamayı kesiyoruz emziriyo yerine yatırıyoruz mesela.Bu hasarlı bebeklerden ,boşuna sarılık olan bebeklerden biri bizim topiğimizden biri olmasın diye uyarmak istedim.Tabi ki pes etmek yok sütün gelmese bile 2 saatte 1 sağacaksın uç çıkarmaya yarayan aletler var silikon başlıklar var.Bizim annelere tavsiyemiz şu şekilde oluyor.Önce bebeğinle 15er dakika her iki göğüsü deneyeceksin silikon başlık vs. Sonra sağabildiysen sağdığın sütü uygun biberonla ve ya kaşıkta olur boğazına götürtmeyeceğine eminsen ,sonra 3 saatte bir alması gereken miktarı tamamlamak gerekir.
Bilüribinden ziyade şeker düşüklüğünden nöbet geçiren bebekler de geliyor.Şeker düşmüş 20ye anne mama vermeyin diye söyleniyor.Bir nöbette beyinde kalan hasarın haddi hesabı yok,belki sakat bile kalabilir.
Bunlar basit şeyler geliyor biliyorum ama birilerinin başına sürekli geliyor böyle şeyler kızlar.Önlenebilir hataları aktarmak istedim.İnşallah hepimizin boool bol sütü olur hiçbirşeye gerek kalmaz
servey cim sana karşılık olsun diye yazmadım yanlış anlama,okuyan olur belki bikaç hasar engellenebilir diye yazıyorum.

Aynen canım kendi yaptığım et yada köfte hiç birini yiyemiyorum.Sadece döner kebap gibi yiyebiliyorumNapicaz bilmem daha 6 ay var

Kızlaaar şimdiden emzirme gibi mükemmel olduğu kadar insanın içini sıkan bir durumu konuşmayalım.
ThankfulNovember canım yazdığın her kelimeye sonuna kadar katılıyorum!! Kimse mama verme delisi değil bazı durumlarda mecbur kalınıyor. Benim çok sütüm olmadı inşallah hepimizin şakır şakır sütü olur da böyle stresler yaşamayız.

Ben Oğlumda yaşadım bu durumu arkadaşım. Tecrubesizlik herkes birsey söyler. Zaten ameliyatliyim zor geçmiş...Her annenin sütü yeter çocuğuna yok tembel anneler mama yapar bilmem ne ...Bir baktik çocuk sarardi.Bilurubini yükselmiş.kucucuk ellerinden kan aldılar. Allahtan ışık tedavisine gerek kalmadan atlattık...Ayrıca benim Oğlumda 15 ay emdi. Ben okuldayken 1 kere sağıp bıraktığım sütü 1 kere de mamayı veriyordu eşim Yani günde 1 kere mama yiyerek büyüdü. Bazen şartları kabul etmek gerekiyor

Ne güzel anlatmışsın öyle söylediklerine harfi harfine katılıyorum ve oğlumuda bu şekilde büyüttümsütüm azdı bunun farkına vardığımda hastanedeydim doktora sordum ve senin bana yaptığın bu açıklamayı yaptı ..mama kullanmaktan asla çekinme sen annesin mükemmel olmak zorunda değilsin önemli olan bebeğine her durumda yardımcı olman Dedi.. Ek olarak hemen mamaya başladık şükürler olsun herhangi bir rahatsızlık geçirmedi aksine çok daha iyiydi her zaman ..hamile olduğum ilk gün bile bu cümle çıktı ağzımdan ne olursa olsun ilk bebeğim de olduğu gibi mama da kullanacambuarada ne Mutlu sütü yeten ve emzirerek büyüten annelere ama yetmediği yerde mecbur mama kullanılacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…