Sekreteri soyledi doktorumun. Elime randevu kağıdı verdi ona da yazmışlar. Bide ben tatlı hicbirsey yiyemiyorum lokma alamiyorum nasıl yiyeceksem.doktor mu söyledibana hiç bişi söylmediler arıyım en iyisi hastaneyi bi..
Sekreteri soyledi doktorumun. Elime randevu kağıdı verdi ona da yazmışlar. Bide ben tatlı hicbirsey yiyemiyorum lokma alamiyorum nasıl yiyeceksem.doktor mu söyledibana hiç bişi söylmediler arıyım en iyisi hastaneyi bi..
Kendim vurunca daha çok acıyor. Anneme vurduruyorum onun ki biraz daha iyi geliyor. Morardim baya doktora sormadan da baska yere yapmaya cesaret edemedim.Clexan tabikideeee bide kendim vuruyorum baskasina dayanamiyrm napim artik morarcak(
Doktoruma sorayim insallah 9 ay vurulacak hangisi rahatsa onu alsak keske. Tesekkurlwr canım hangisi acaba adını soyleyim uygun bana diye sorayim. Birde sezaryan mi yaptın doğumunu bu igneyi kullanan normal yapamiyormus öyle okudum ama doktoruma sorduğum da net cevap alamadim yuvarlama cevap verdi.İğne vurulan arkadaslara bışey tavsıye edeyım clexan ucu kalın bılıyorsunuz ona muadil bır ıgne var ve ucu cok ınce lutfen once doktorunuza danışın onu alın çok rahat edeceksınız ilk ben de clexan vur
Ben et, balik, tavuk yemeye çalıştığım da kusuyorum resmen tiksindim. Ne guzel ye iste faydali bende yiyemiyorum diye cok uzuluyorum ama kokularina dayanamiyorum.Ya kizlar benim surwkli tantuni kebap doner yiyesim varr cok etcil oldum yaaa sizde drum ne
Ne baklavasi ya ben olayi anlamadim dr mu ye dedi hemde gunde 4 dilim sebep beSekreteri soyledi doktorumun. Elime randevu kağıdı verdi ona da yazmışlar. Bide ben tatlı hicbirsey yiyemiyorum lokma alamiyorum nasıl yiyeceksem.
Seker yuklemesı gıbı olmuş glikoz yerıne baklavaylaNe baklavasi ya ben olayi anlamadim dr mu ye dedi hemde gunde 4 dilim sebep be
İlk bebeğimde yoktu bunda cıktı doğum şeklini bılemıyorum iğneyı değiltırınce cok rahat ettım eczacı bır arkadasım var ilac deposundan sordurtup getırttı muadili zaten bırebır aynı gorevı goruyor sadece ucu ince clexan ucu 0,9 gıbıyse bunun ucu 0,5 gıbı. Adını yazmıyım şimdı allah kotusun baska nedenle bırının bebegıne bışey olur o vıcdanla yasayamam. Eczacı yada dr bılır aynı mg da olanı var.Doktoruma sorayim insallah 9 ay vurulacak hangisi rahatsa onu alsak keske. Tesekkurlwr canım hangisi acaba adını soyleyim uygun bana diye sorayim. Birde sezaryan mi yaptın doğumunu bu igneyi kullanan normal yapamiyormus öyle okudum ama doktoruma sorduğum da net cevap alamadim yuvarlama cevap verdi.
Seker yuklemesı gıbı olmuş glikoz yerıne baklavayla
İlk bebeğimde yoktu bunda cıktı doğum şeklini bılemıyorum iğneyı değiltırınce cok rahat ettım eczacı bır arkadasım var ilac deposundan sordurtup getırttı muadili zaten bırebır aynı gorevı goruyor sadece ucu ince clexan ucu 0,9 gıbıyse bunun ucu 0,5 gıbı. Adını yazmıyım şimdı allah kotusun baska nedenle bırının bebegıne bışey olur o vıcdanla yasayamam. Eczacı yada dr bılır aynı mg da olanı var.
1 tam hurma bile yiyemedim tatli oldugundan o kadar sevmiyorum. 4 dilim baklavayla neye bakacak bende anlamadim :))Ya 4 dilim baklavayı biraz abartmış aslında, bende kontrole giderken hurma yedim gittim,hop hop yerinde duramıyordu bebiş, çikolata hurma vb şekerli şeyler bebeği uyandırıyor hareketlendiriyor,her ihtimale karşılık böyle bir şey demiş olmalı doktor ama,1 dilim orjinal fıstıklı baklava yesen yeter,gerisi fos kilo olur bence. Yada hurma ye en sağlıklısı, çikolata bile o kadar iyi değil.
Canım kar zarar ilişkisi denilen birşey var.Anne sütü yararlarını kitap yaz desen yazarım işim bu :) .Anne sütü elbette mucize ama zorlamanın anlamı yok.Sütü az olabilir yetmeyebilir.Çünkü herkesin vücut yapısı o kadar farklı ki..Takviye etmekte fayda var.Çünkü bebekte yükselen bilüribin beyin hasarına yol açabiliyor.@thankful november haklısınız özellikle baslarda beslenemeyınce o tıp sıkıntılar yasanmaması adına önerılerınız guzel ancak beım özellikle sutum az gelıyor bebek doymuyor seklinde şikayetlere donuktu yazdıklarım. Gayret etmeliyız gogus alışması için o alternatıf yontemler denenmeli hemen pes etmemeli, olumsuz dusunce kafadan atılmalı herseye ragmen olmuyorsa elbette verılecek, anne sutu tam bır mucıze, mama zehır değil elbette ancak masum da degıl emın olun. Sonrasında da anneye buyuk kolaylık ekonomık acıdan süper bışey meme kanserı olmamak için koruyucu kilo vermede yardımcı kısaca cok faydalı.
Aynen canım kendi yaptığım et yada köfte hiç birini yiyemiyorum.Sadece döner kebap gibiAynen yaaa tavugun yanindan gecemiyorum kirmizi etide bole disarda seviyorum kendi yaptigim yemekler bi igrenc geliyoki sormatin yaaa habirde hem midem bulaniyo hem agriyo ama inadina yiyorum sonrada hayirrr kusmak yok diye solenoyrum cok arsiz oldum ben:)))
Ben Oğlumda yaşadım bu durumu arkadaşım. Tecrubesizlik herkes birsey söyler. Zaten ameliyatliyim zor geçmiş...Her annenin sütü yeter çocuğuna yok tembel anneler mama yapar bilmem ne ...Bir baktik çocuk sarardi.Bilurubini yükselmiş.kucucuk ellerinden kan aldılar. Allahtan ışık tedavisine gerek kalmadan atlattık...Ayrıca benim Oğlumda 15 ay emdi. Ben okuldayken 1 kere sağıp bıraktığım sütü 1 kere de mamayı veriyordu eşim Yani günde 1 kere mama yiyerek büyüdü. Bazen şartları kabul etmek gerekiyorCanım kar zarar ilişkisi denilen birşey var.Anne sütü yararlarını kitap yaz desen yazarım işim bu :) .Anne sütü elbette mucize ama zorlamanın anlamı yok.Sütü az olabilir yetmeyebilir.Çünkü herkesin vücut yapısı o kadar farklı ki..Takviye etmekte fayda var.Çünkü bebekte yükselen bilüribin beyin hasarına yol açabiliyor.
5 senedir yoğunbakım hemşiresiyim hergün sarılıktan en en az 1 bebek yatmakta. Bu minicik bebeklere damaryolu açılıyor kanlar alınıyor hastane gibi bir ortamda ışık altına yatırılıyor ve bu sırf takıntıdan oluyor ben buna üzülüyorum.Halbuki bi 20 cc mama verseydi olmayacaktı.Biz annelerin sütü arttıkça mamayı kesiyoruz emziriyo yerine yatırıyoruz mesela.Bu hasarlı bebeklerden ,boşuna sarılık olan bebeklerden biri bizim topiğimizden biri olmasın diye uyarmak istedim.Tabi ki pes etmek yok sütün gelmese bile 2 saatte 1 sağacaksın uç çıkarmaya yarayan aletler var silikon başlıklar var.Bizim annelere tavsiyemiz şu şekilde oluyor.Önce bebeğinle 15er dakika her iki göğüsü deneyeceksin silikon başlık vs. Sonra sağabildiysen sağdığın sütü uygun biberonla ve ya kaşıkta olur boğazına götürtmeyeceğine eminsen ,sonra 3 saatte bir alması gereken miktarı tamamlamak gerekir.
Bilüribinden ziyade şeker düşüklüğünden nöbet geçiren bebekler de geliyor.Şeker düşmüş 20ye anne mama vermeyin diye söyleniyor.Bir nöbette beyinde kalan hasarın haddi hesabı yok,belki sakat bile kalabilir.
Bunlar basit şeyler geliyor biliyorum ama birilerinin başına sürekli geliyor böyle şeyler kızlar.Önlenebilir hataları aktarmak istedim.İnşallah hepimizin boool bol sütü olur hiçbirşeye gerek kalmaz
servey cim sana karşılık olsun diye yazmadım yanlış anlama,okuyan olur belki bikaç hasar engellenebilir diye yazıyorum.
Ne güzel anlatmışsın öyleCanım kar zarar ilişkisi denilen birşey var.Anne sütü yararlarını kitap yaz desen yazarım işim bu :) .Anne sütü elbette mucize ama zorlamanın anlamı yok.Sütü az olabilir yetmeyebilir.Çünkü herkesin vücut yapısı o kadar farklı ki..Takviye etmekte fayda var.Çünkü bebekte yükselen bilüribin beyin hasarına yol açabiliyor.
5 senedir yoğunbakım hemşiresiyim hergün sarılıktan en en az 1 bebek yatmakta. Bu minicik bebeklere damaryolu açılıyor kanlar alınıyor hastane gibi bir ortamda ışık altına yatırılıyor ve bu sırf takıntıdan oluyor ben buna üzülüyorum.Halbuki bi 20 cc mama verseydi olmayacaktı.Biz annelerin sütü arttıkça mamayı kesiyoruz emziriyo yerine yatırıyoruz mesela.Bu hasarlı bebeklerden ,boşuna sarılık olan bebeklerden biri bizim topiğimizden biri olmasın diye uyarmak istedim.Tabi ki pes etmek yok sütün gelmese bile 2 saatte 1 sağacaksın uç çıkarmaya yarayan aletler var silikon başlıklar var.Bizim annelere tavsiyemiz şu şekilde oluyor.Önce bebeğinle 15er dakika her iki göğüsü deneyeceksin silikon başlık vs. Sonra sağabildiysen sağdığın sütü uygun biberonla ve ya kaşıkta olur boğazına götürtmeyeceğine eminsen ,sonra 3 saatte bir alması gereken miktarı tamamlamak gerekir.
Bilüribinden ziyade şeker düşüklüğünden nöbet geçiren bebekler de geliyor.Şeker düşmüş 20ye anne mama vermeyin diye söyleniyor.Bir nöbette beyinde kalan hasarın haddi hesabı yok,belki sakat bile kalabilir.
Bunlar basit şeyler geliyor biliyorum ama birilerinin başına sürekli geliyor böyle şeyler kızlar.Önlenebilir hataları aktarmak istedim.İnşallah hepimizin boool bol sütü olur hiçbirşeye gerek kalmaz
servey cim sana karşılık olsun diye yazmadım yanlış anlama,okuyan olur belki bikaç hasar engellenebilir diye yazıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?