- 5 Mart 2015
- 1.952
- 1.565
- 83
Bnm göbegim de hep beze oldu iğne yerleri semsert koluma geçtim kollar da gitti nasıl olacak bu ağustosa kadar bilmiorum çok kötü durumdayımBen de ilk hafta hastanede vuruldum 3 aydır kendım vuruyorum
Gittiğimde sorayım inşallah tesekkur ederim. Bende sekreterine tekrar soyledim ense olcumu ve ikili test olacakti diye evet evet baklavanizi yiyip gelin dedi. Heralde böyle oluyor diye kuzu kuzu ayrıldım yanlarından:)
@thamkfulnovember Çok ıyı yaptın arkadasım ne guzel yaptın yazmaklaCanım kar zarar ilişkisi denilen birşey var.Anne sütü yararlarını kitap yaz desen yazarım işim bu :) .Anne sütü elbette mucize ama zorlamanın anlamı yok.Sütü az olabilir yetmeyebilir.Çünkü herkesin vücut yapısı o kadar farklı ki..Takviye etmekte fayda var.Çünkü bebekte yükselen bilüribin beyin hasarına yol açabiliyor.
5 senedir yoğunbakım hemşiresiyim hergün sarılıktan en en az 1 bebek yatmakta. Bu minicik bebeklere damaryolu açılıyor kanlar alınıyor hastane gibi bir ortamda ışık altına yatırılıyor ve bu sırf takıntıdan oluyor ben buna üzülüyorum.Halbuki bi 20 cc mama verseydi olmayacaktı.Biz annelerin sütü arttıkça mamayı kesiyoruz emziriyo yerine yatırıyoruz mesela.Bu hasarlı bebeklerden ,boşuna sarılık olan bebeklerden biri bizim topiğimizden biri olmasın diye uyarmak istedim.Tabi ki pes etmek yok sütün gelmese bile 2 saatte 1 sağacaksın uç çıkarmaya yarayan aletler var silikon başlıklar var.Bizim annelere tavsiyemiz şu şekilde oluyor.Önce bebeğinle 15er dakika her iki göğüsü deneyeceksin silikon başlık vs. Sonra sağabildiysen sağdığın sütü uygun biberonla ve ya kaşıkta olur boğazına götürtmeyeceğine eminsen ,sonra 3 saatte bir alması gereken miktarı tamamlamak gerekir.
Bilüribinden ziyade şeker düşüklüğünden nöbet geçiren bebekler de geliyor.Şeker düşmüş 20ye anne mama vermeyin diye söyleniyor.Bir nöbette beyinde kalan hasarın haddi hesabı yok,belki sakat bile kalabilir.
Bunlar basit şeyler geliyor biliyorum ama birilerinin başına sürekli geliyor böyle şeyler kızlar.Önlenebilir hataları aktarmak istedim.İnşallah hepimizin boool bol sütü olur hiçbirşeye gerek kalmaz
servey cim sana karşılık olsun diye yazmadım yanlış anlama,okuyan olur belki bikaç hasar engellenebilir diye yazıyorum.
Guen bır surat varsa kız, zıp zıp rahıme tırmanan bırıyse erkekMuhtemelen bebek hareket etsn diye demistr baklavayi canm... Ense kalinligini olcecek ya pozisyonu uygun olsn diye demistir.. Bir de cinsiyete bakmasi da muhtemelll
İğne clexane mı arkadasımBnm göbegim de hep beze oldu iğne yerleri semsert koluma geçtim kollar da gitti nasıl olacak bu ağustosa kadar bilmiorum çok kötü durumdayım
Clexane da benım de oyleydıBnm göbegim de hep beze oldu iğne yerleri semsert koluma geçtim kollar da gitti nasıl olacak bu ağustosa kadar bilmiorum çok kötü durumdayım
Canım kar zarar ilişkisi denilen birşey var.Anne sütü yararlarını kitap yaz desen yazarım işim bu :) .Anne sütü elbette mucize ama zorlamanın anlamı yok.Sütü az olabilir yetmeyebilir.Çünkü herkesin vücut yapısı o kadar farklı ki..Takviye etmekte fayda var.Çünkü bebekte yükselen bilüribin beyin hasarına yol açabiliyor.
5 senedir yoğunbakım hemşiresiyim hergün sarılıktan en en az 1 bebek yatmakta. Bu minicik bebeklere damaryolu açılıyor kanlar alınıyor hastane gibi bir ortamda ışık altına yatırılıyor ve bu sırf takıntıdan oluyor ben buna üzülüyorum.Halbuki bi 20 cc mama verseydi olmayacaktı.Biz annelerin sütü arttıkça mamayı kesiyoruz emziriyo yerine yatırıyoruz mesela.Bu hasarlı bebeklerden ,boşuna sarılık olan bebeklerden biri bizim topiğimizden biri olmasın diye uyarmak istedim.Tabi ki pes etmek yok sütün gelmese bile 2 saatte 1 sağacaksın uç çıkarmaya yarayan aletler var silikon başlıklar var.Bizim annelere tavsiyemiz şu şekilde oluyor.Önce bebeğinle 15er dakika her iki göğüsü deneyeceksin silikon başlık vs. Sonra sağabildiysen sağdığın sütü uygun biberonla ve ya kaşıkta olur boğazına götürtmeyeceğine eminsen ,sonra 3 saatte bir alması gereken miktarı tamamlamak gerekir.
Bilüribinden ziyade şeker düşüklüğünden nöbet geçiren bebekler de geliyor.Şeker düşmüş 20ye anne mama vermeyin diye söyleniyor.Bir nöbette beyinde kalan hasarın haddi hesabı yok,belki sakat bile kalabilir.
Bunlar basit şeyler geliyor biliyorum ama birilerinin başına sürekli geliyor böyle şeyler kızlar.Önlenebilir hataları aktarmak istedim.İnşallah hepimizin boool bol sütü olur hiçbirşeye gerek kalmaz
servey cim sana karşılık olsun diye yazmadım yanlış anlama,okuyan olur belki bikaç hasar engellenebilir diye yazıyorum.
Yok canim hibor 7500ml kan sulandırıcı vululuyom ondan vurulmadim hicClexane da benım de oyleydı
Kızlar vallahi Allah'ım hepimize sabır versin.Bu aralar çok stresliyim hamilelikle birleşince kabus gibi oldu.Hamilelik olmasa içer sakinleştiriciyi uyurdum diyorum ama herşey bebişlerimiz için...Her gün iğne vurulanlara sabır diliyorum çok zor
Can'ım idrar yolu iltihabı varmış o yapıyormuş şükür bebeğin suyu değilmiş ilaç verdi fitil verdi 4 litre su tedavi etmeye calışcazİnşallah canım doktora sorarsan netlesirse haber verir misin?
Canım valla ben de rahatladım, enfeksiyon da iyi değil tabi geçmiş olsun ama çok şükür çaresi var bol bol su iç.Ben de artırayım suyu önlem almış olayım az da varsa artmasın geçsin. Unutmayıp yazdığın için çok teşekkür ederim canım.Can'ım idrar yolu iltihabı varmış o yapıyormuş şükür bebeğin suyu değilmiş ilaç verdi fitil verdi 4 litre su tedavi etmeye calışcaz
Rica ederim Can'ım valla direk aklıma burası geliyor doktora gidince çıkıncada hemen annemi ablamı falan arıyorum tabi buraya yazmam akşamı buluyorCanım valla ben de rahatladım, enfeksiyon da iyi değil tabi geçmiş olsun ama çok şükür çaresi var bol bol su iç.Ben de artırayım suyu önlem almış olayım az da varsa artmasın geçsin. Unutmayıp yazdığın için çok teşekkür ederim canım.
Sonunda şöyle bir rapor veriliyor; Eki Görüntüle 1768072
evet insan her öğrendiğini paylaşmak istiyor, birbirimizi çok iyi anlıyoruz çünkü hepimiz aynı şeyi yaşıyoruz. Ayağımda sürekli çorap var hep üşüyorum çünkü ben.İnşallah çabucak atlatırsın geçmiş olsun canım.Rica ederim Can'ım valla direk aklıma burası geliyor doktora gidince çıkıncada hemen annemi ablamı falan arıyorum tabi buraya yazmam akşamı buluyoraynen bende cok su içiyordum ama hamilelikte yatkın oluyormuş ayak üşütmemekte cok önemli dikkat edelim hepimiz
Cnm bisi sorucam. Benimde bu akinti olayi fazla baya ama senin ki gibi su gibi değil. Biraz sarimsi ve daha yogun. Nekadrı normal bilmiyorum ki. Doktora bu gittigimde bende soyliycem ama bilemiyorum bazi yerlerde de hamilelikte normal deniyor ya akıntı. Birde sende idrar yaparken yanma felan oluyor muydu?Rica ederim Can'ım valla direk aklıma burası geliyor doktora gidince çıkıncada hemen annemi ablamı falan arıyorum tabi buraya yazmam akşamı buluyoraynen bende cok su içiyordum ama hamilelikte yatkın oluyormuş ayak üşütmemekte cok önemli dikkat edelim hepimiz
13. Haftamda gidiyor evet cinsiyet için tahmin yapabilir :) hareketi çok olsun diye 4 dilim dedi galiba dediğin gibi :) hiç sevmiyorum simdiden kaygısı icerisindeyim tatliyi nasıl yiyecegim diyeMuhtemelen bebek hareket etsn diye demistr baklavayi canm... Ense kalinligini olcecek ya pozisyonu uygun olsn diye demistir.. Bir de cinsiyete bakmasi da muhtemelll
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?