- 24 Aralık 2015
- 63
- 50
- 8
- 37
Kızlar ya karnim baya çıkmıştı 2 gündür söndü resmen paniklemeye başladım. Böyle durumla karşılaşan var mı.
Damlaa bugün senin kontrolün vardi demi.merakla bekliyoruz haberlerini .cinsiyetini de ogrenirsin
Kuzum kız dedi kesin olarak başka bir doktora da gittim o da kız dedi :)
evet başlayaym demekle olmuyor bence de çocuk kendini belli edecek önce. ben bunla ilgili Adana da bir seminere de katıldım. Orda da aynı şey söylendi. Önce çocuk hazır olacak ve söyleyecek diye. Sonra siz onun için wc yi çekici hale getireceksiniz diye. Lazımlık veya adaptör özellikle şunu kullanın diye bir tavsiyem yok dedi.Çocuğun kendini temizlemesine izin verin dedi. İlk zamanlarda altına yaparsa hemen değiştirmeyin bir süre ondan rahatszlık duyması iyidir dedi. Sonra kıyafetlerini banyoda veya wc de çıkartın dedi. Eğer o kağıdı bulursam size foto olarak yollarım arkadaşlar.Her çocuk farklıdır dedi kimi 18 ayda 15 ayda belli eder kimi 3 yaşında dedi. Çocuğunuzu en iyi siz gözler ve tanırsınız ama asla ve asla üzerine gidip hadi çiş varmı çiş çiş çiş falan demeyin dedi. Bir de wc ye oturur oturmaz çiş beklemeyin dedi. 5 dk bekleyin sizin hemen oturunca geliyor mu çişiniz dedi
sizin çocuğunuz sinyaller veriyor başlayabilirsiniz. Benim oğlum lazımlığı görüp oturmak istedi o yüzden ben anlattım oğluma ve başladık. Alışması da 10 günü geçmemişti. Zaten 15 günü geçiyor ve hiç bir gelişme olmuyorsa bırakmak gerekir. Önemli olan çocuğun istekli olması. Ayrıca bizim şansımız ağustos ayı olmasıydı ve o dönem iş başı yaptığım için kreşe başladı öğretmenlerinin desteği ile oradaki çocukları gördükçe de alışma süreci hızlandı. Birde ben altına çiş yaptığında hemen değiştirmedim. O ıslaklığı hissetti ve rahatsız oldu. Yaptığında ıslak kalmanın vereceği sıkıntıyı keşfettikçe de altına yapmamaya başladı. ve gündüzleri bez bağlamadım sadece geceleri bağladım. Gece için de zamanla bıraktı bezi.ben de daha bekleyeyim diye düşünüyordum ama son 1 aydır böyle tepkiler verince hazır olduğunu düşünmeye başladım açıkçası . yoksa problem değil böyle konularda takıntılı bir anne olmadım hiç .
Kızlar çok şükür yüzde yüz kız dedi doktor net gösterdi kendini çok uğraştık ama :) darısı size
Hiç inmemisti bu 3 güne kadar hemen çıkmıştı. Bende tedirgin olmaya başladım acaba birsey mi oldu diyeBenimde zaman zaman şişip iniyo,cunku sindirim sistemimiz farkli çalıştığı icin siskinliklerimiz oluyo. Ben dun aksam 5 aylik gibiydim simdi fıssss :) korkma yani normal. Doktorumlada konuşmuştum.
Yaklaşık aynı beslenıyoruz kılo onemlı degıl elbette sağlıklı beslenmek önemliben de 78 ile başladım, 76,5 ile devam ediyodum, bu sabah 77,5 oldu, ben hiç kusmadım ama kilo da almadım çok şükür
çok kilolu hamile kaldığımdan benim de derdim 85'i geçmeden bitirebilmek
ben sabahları süt yumurta peynir iki tane de ceviz yiyorum genellikle ama bazı sabahlar işe yetişemeyince son iki gündür olduğu gibi simit peynir oluyo maalesef
öğlenleri yemekhane yemeği, çorbasını içiyorum yenilebilecek kısımlarını yiyorum, pilavına makarnasına çok girmiyorum
öğleden sonra bi meyve elma veya armut, çok nadir portakal, şimdi badem de aldım bi kaç tane de ondan bazen de süt içiyorum yanına
akşamları en zor kısım benim için, eve çok geç geldiğimden ve yemek hazırlayamadığımdan haftada en az 2 gün dışarıdan yiyorum, onun dışında genel tencere yemeği tavuk salata ya da et köfte fln
önemli olan bebişlerimiz gelişsin, napalım veririz kiloyu
Ayyy hayirlisii.. Kiz olsn da isterdm tabiiibi de kiz cocugu esimle bize daha iyi gelir gibi geliyo ne bilmm.. Nasip tabi hayirlisi olsn insallahh
İnş gönlüne göre olur . Ama kız o kız endişen olmasın bence :)))
kızım 1,5 yaşındayken başladık, bir kaç ay içinde kendisi karar verdi ve bıraktı. biz sadece destek olduk, anlattık ama hiç suçlamadık, o kendini suçlu hissettiğinde kötü hissetmesin diye sürekli bunun kötü olmadığını, arada kaçabileceğini, sorun olmadığını, üzülmemesini telki ettik. kısacası hep destek olup, doğrusunu anlatmaya çalıştık.Mrb kizlar. Ne kadarlikken basladiniz tuvalet eğitimine .benim kizim 22 aylik.başlasam mi ki.
Hayırlı olsun inş. Nasıl gösterdi.Selam kizlar aramizq bir pipili daha katıldı
Selam kizlar aramizq bir pipili daha katıldı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?