canım takma kafana bence insanlar keyif kaçırmak için uğraşıyor. Bem 48 kiloyum bi arkadaşım baya şiştin diyo... Ağzının içine bi tane geçiresim geliyoGünaydınlar,
Herkese bol dualı,bereketli bir cuma diliyorum.
kelebek.hill ay canım kızçen hayırlı olsun,anasına babasına sadık bir evlat olsun inş.
Benim bu hafta acayip iştahım açıldı,güzelce yiyorum,ağzımın tadıda yavaş yavaş geldi çok şükür. Ama tartıya bakınca büyük hüsrannnnnn, 61 kiloyu artık deviriyorum. of poffff. Pazartesi gününden beri 3 km yürüyorum. Ama kalçalarımda hiçbir değişme yok,herkeste dalga geçiyor,benimki kızmış ta ben erkek demişmişim. Basbayağı kalçalarım genişlemiş işte diye. Ay bu insanlar ne kadar sinir bozucu yaaa.İnat ettim o kalçalar gidecek .40 beden olmıcam bananeeeee.
Yok canlar benim ki baya anlayisli hele ki ilk aylar saolsun biliyor kendi cok aci cektim gebeliklerimde her konuda yardimci ben bi tek yemek yapiyorum yazik koyar yer makineye kaldirir sabah kendi kalkar kahvaltisini yapar bu durum ben bebisimi emzirmeden kesesiye kdr devam ediyor sonra artik herseyi ben yapiyprumSelam kızlar. Cinsuyet 2 li test vs. Konular daha cok merak edilip konusuluyor hakli olarak. Peki Hamilelik döneminde kocalariniz nasıl anlayış gösteriyorlar mi. Onlardaki değişiklikler neler. Bir yandan bebegimi karnımda buyuturken bir yandan da onu mutlu etmek istiyorum her sıkıntıya rağmen bel sırt kaśık ağrısı mide bulantısı vs...
cnm tetanos aşısı tamam da hepatit b aşısı yaptırmak gerekli mi? bu konuda hiç bilgi veren olmadıben bugün 2. doz hepatit b aşımı olmaya gittim. 20. haftada tetanoz için çağırdılar canım 20. haftada yapılıyormuş geçirme zamanını sonra birkaç doz yapılıyor belli aralıklarla. Doğumda fln Allah korusun tedbir almak lazım.
Ama tabi sen 2. 3. hamilelik demişsin ben orayı kaçırmışım. Bilen yoksa yine bi sağlık ocağına sormak lazım.
Benim hepatit b bağışıklığım yoktu ilk yapılan kan tahlillerinde doktorum yaptırman faydalı olur dedi gebelikte yapılabiliyormuş zararı yokmuş. Ben kendim istediğim için yaptırdım. Her yerde bulunmuyor aşı yine sağlık ocağında yapıyorlar. Ama zorunlu değil tabi :)cnm tetanos aşısı tamam da hepatit b aşısı yaptırmak gerekli mi? bu konuda hiç bilgi veren olmadı
ya millete ne anlamadım. Ben de 67 ile başladım 4 kilo fln aldım ama dışarıdan pek belli olmuyor gören hamile değil de göbek yapmış der en fazla. zaten kilom olduğu için şu an belli olmamasına mutluyum ama bir sürü de kilo aldım sonuçta.Ca
canım takma kafana bence insanlar keyif kaçırmak için uğraşıyor. Bem 48 kiloyum bi arkadaşım baya şiştin diyo... Ağzının içine bi tane geçiresim geliyoayrıca yani hamileyiz ya... Arkadaşım verirsin doğumdan sonra takma kafana desen ölürler sanki... Bu arada benim de kalçalarım genişledi ama bana da doktor erkek gibş dedi... Çokk uyuduğum için kız diyolar... Doktorlardan daha iyi arkadaşlar biliyor yani... Onlara çok da fifi diyoruz. Doğumdan sonra veririz nasılsa...
Tatlım bebeğinden önemli mi,sakın diyet yapma,ağır egzersiz yapma.Doğum sonrası verirsin zaten.Boşver o çok konuşanları,hep toplum ne der -ne dedi diye diye kendimizden fedakarlık ediyoruz.
Onlar konuştuğunda cevabını ver içinde kalmasın..İnsan ömründe kaç kez gebelik geçiriyor ki,keyfini çıkaar
Insanlarin dediklerini dinlemeyin canlar ben iki gebeligimde kicimi kapatcam yok bacak kalinlasti diye stres yapiyodum cok kilo aliyorum ikisinde de dogru ama kisamiyorum kafaya koydum duzenli yedim dogumdan ciktiktan sonra hemen diet hastanede hemde bol bol su yesillik yedimm nasil sutum vardi 2 yasina kdr emzirdim 17 kilo alan ben 19 kilo verdim emzirmeyle birlikte bunda vala hic sikinti yok gayet sen cok kilo aldin diyolar eee hamileyim normal deyip geciyorum kendinize zehir etmeyin gunlerinizi bosverin hamislerin her hali guzel
Ca
canım takma kafana bence insanlar keyif kaçırmak için uğraşıyor. Bem 48 kiloyum bi arkadaşım baya şiştin diyo... Ağzının içine bi tane geçiresim geliyoayrıca yani hamileyiz ya... Arkadaşım verirsin doğumdan sonra takma kafana desen ölürler sanki... Bu arada benim de kalçalarım genişledi ama bana da doktor erkek gibş dedi... Çokk uyuduğum için kız diyolar... Doktorlardan daha iyi arkadaşlar biliyor yani... Onlara çok da fifi diyoruz. Doğumdan sonra veririz nasılsa...
cnm teşekkurler :) peki bu hepatit b dışarıdan özel mi alıyoruz ve maliyeti nedir acaba?Benim hepatit b bağışıklığım yoktu ilk yapılan kan tahlillerinde doktorum yaptırman faydalı olur dedi gebelikte yapılabiliyormuş zararı yokmuş. Ben kendim istediğim için yaptırdım. Her yerde bulunmuyor aşı yine sağlık ocağında yapıyorlar. Ama zorunlu değil tabi :)
Ne de güzel dua ettinBu araştırmaya ba-yııl-dııııımDaha 2 saat önce bitter çikelat yedim. Her gün olmasa da neredeyse gün aşırı 3-5 parça yerim.
Bana da ilk gebeliğimde Dr 'istediğini yiyebilirsin ama benden sana küçük bi tavsiye hakkını yemeklerden yana kullan boş ve fazla kilo alırsan üzülürsün' demişti. Çok da haklı be güzel demiş..bak bu yazıda da bir farklı versiyon dile getirilmiş der ve 'bugün çilek almadığım için 3-4 saat pişmanlık yaşadım' olayını eklemeyi borç bilirim Çocumun bi tarafları şişecek
İlk gebelikse daha çok erken hissetmek için. En erken 20.haftada..korkulacak bir şey yok yanı tatlım
Uzun süre aç kalmamalısın. İçinde kanındaki şekeri emen bi fırfır varAdet sancısı gibi ağrın varsa bunu muhakkak Dr randevunda doktoruna bildir. Normal doğum kadar mükemmel,rahatlık sağlayan ve hem kolay hem zor bir olay yok. İnşallah bu topikteki herkesler hayırlısıyla sağlıkla normal normal doğurur Sağlık ocağına bildirme konusunda geç kalma diye bir şey yok canım;o konuda endişelenme. 20.haftalarında tetanoz aşısı var mecburi tutuluyor o zamana kadar bildirmen kafii..
Bende kestirecem canımı sıkıyorlar artık! İlk gebeliğimde de kestirdim;öyle şeylere inanmam ben! Saçımın boyu mu belirleyecekmiş ömrünü töbe estağfurullah! Rabbim iyisini hayırlısını süresini vadesini bilendir. Benim beklememin nedeni hala yoğun bir şekilde oluşum sürecinde bebek. Saç kestirmeyle ilgili bi yazı okumuştum kesilen saça yoğun vitamin akışı oluyor falan fistan şeklinde..aklımda yer etmiş...
@ymsrnv
Canım Allah sabır ve güç versin sana inşallah! Bazı insanlara tahammül etmek gerçekten zor şu dünyada! Bulundukları mevkinin hakkını veremeyen;yönetici sıfatı olmayan insanların yöneticilik yaptığı firmalardan birindesin Memurlar.net te bi yazı gözüme çarpmıştı hamileler ve maden işçileri fazla mesai yaptırılamaz falan fistan gibisinden;okumadım tam içeriğini bilmiyorum. Oray'a bi bak istersen. Senin haklarının neler olduğunu gayet bi iyi biliyordur o bayan onun için hiç bir şey yapamaz! Canını sıkma güzelim.
Güzel anneler 2 canlı Melek'ler hiç bir zaman doğruluk ve dürüstlükten şaşmayalım. El,göz,dil,kalp terazimizi her zaman hassas kullanalım. Evladımız bedenimizi Nasıl temizliyorsa bizler de ruhumuzu öyle temizleyip saflaştıralım. Güzel ve güzeli düşünelim. İşlerimizi sözlerimizi kalplerimizi bismillah ile güzelleştirip güçlendirelim. Anne ne kadar iyi ve iyilik üstüneyse evlatta öyle olur inşallah. Daha karnımızdayken başlayalım eğitip öğretmeye.
Cuma günü ve Kutsi her şey hürmetine Rabbim hayırlı kapılar açsın,dualarımızı hayırlısıyla kabul buyursun inşallah. Meleklerimiz Efendimize selamlarımızı ulaştırsın inşallahHepinizi seviyor ve öpüyorum
cnm teşekkurler :) peki bu hepatit b dışarıdan özel mi alıyoruz ve maliyeti nedir acaba?
birde alınan kilolarla ilgili olarak kızlar paylaşıyor. ben pek kilo almadım desem yeridir.baştan biraz kilom vardı. 59,5-60 kg arasındaydım. şimdi 61,5 kg civarındayım.toplasam baştan beri 1,5-2 kg almışımdır
ben gitmek isterim ama kesin haftaiçidirArkadaşlar Zeynep Kamil in gebelik okuluna gitmeyi düşünen ya da bilgisi olan var mı? Ben gitmek isterim açıkcası :)
Benim gibi demir hapı kullanmayan var mı besınlerle takvıye alıyorm ve kendımı ıyı hıssedıyorm.doğrumu yapıyprm bılmıyorm ama
Hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün inşallah.. Ben kız demiştim taaaaa en baştaKizlarrr benim nazli yaramaz kizimmissss megerrr
Ay cok farkli bi duygu yaaa.. Dr bu sefer gordu kutuyu insallahhhyanilmam dedi.. Bacak arasini direk net gordm dedi yani ben bile gordm gercii oyyy annesinin prensesiii 15 cm olms bizdigimm
Ben de oyle yapıcam. Kan testı yaptrıcam pekmz et kuru meyve neyde fazla ise ozenlı bir sekılde onları tuketıyorm.kabızlık daha buyuk zarar banaaçıkçası bende kabız yapıyor diye bıraktım demir hapını doktora da sormadım tamamlıyorumdur inşallah bi kan testi verip baktırsam mı diye de düşünmeden edemiyorum..
Maşallah hayırlı evlat olsun inşallah. Yaaaa topiğin bir fıstığı daha oluyor desene
Tetanozu her gebelikte yapıyorlar. Kız kardeşimin kızlarının arası 2 yaş bile değil yine yaptılar. 20. haftalarda oluyor ilk dozu. Bu ay içinde bi uğra derim..günaydınnn. cınımmm hayırlı olsun kızçen sağlıklı sıhhatli kucağına al inşallaaaaaahhhhh
2.3 hamileliklerini yaşayan anneler bir sorum var yine benim :) bizde yine tetanoz aşısı olacakmıyız? kaç sene koruyordu o ya ben unutmuşum. daha sağlık ocağına gidemedim ben, onlarda beni aramadı
Günaydınlar,
Herkese bol dualı,bereketli bir cuma diliyorum.
kelebek.hill ay canım kızçen hayırlı olsun,anasına babasına sadık bir evlat olsun inş.
Benim bu hafta acayip iştahım açıldı,güzelce yiyorum,ağzımın tadıda yavaş yavaş geldi çok şükür. Ama tartıya bakınca büyük hüsrannnnnn, 61 kiloyu artık deviriyorum. of poffff. Pazartesi gününden beri 3 km yürüyorum. Ama kalçalarımda hiçbir değişme yok,herkeste dalga geçiyor,benimki kızmış ta ben erkek demişmişim. Basbayağı kalçalarım genişlemiş işte diye. Ay bu insanlar ne kadar sinir bozucu yaaa.İnat ettim o kalçalar gidecek .40 beden olmıcam bananeeeee.
kelebek.hill Gozun aydin canim saglikla kucaklarimiza almak nasip olur insallah hepimizin
Hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün inşallah.. Ben kız demiştim taaaaa en başta
Maşallah hayırlı evlat olsun inşallah. Yaaaa topiğin bir fıstığı daha oluyor deseneoh oh bi süslü süslü ciciler al (benim yerime de)
Tetanozu her gebelikte yapıyorlar. Kız kardeşimin kızlarının arası 2 yaş bile değil yine yaptılar. 20. haftalarda oluyor ilk dozu. Bu ay içinde bi uğra derim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?