2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
ayyy inşallah normal olur hayırlısıyla.. ben de doktorlarına güvendiğim için leyla hanım öyle demiş olsa da devam kararı aldım.
evet benim kuzenimin doktoruydu Leyla hanım kızını normal doğurdu o her ihtimale karşı söylemiştir. Normal doğuma ramazanda iftar zamanı gelmiş doğumdan sonra orucunu açmış. Sezeryan da acil olmuş gecenin 12 sinde gelmiş. Biri eylül biri nisan ayında ama yaz ayında doktorun gelememe ihtimali her zaman var.

Bildiğim kadarıyla sigortada hamile olduğun tescillendikten sonra,hamile olduğun için hiç bir sebep ile seni işten çıkaramaz. Onlar seni korkutmak istemişler bence, tazminat diye de eline 3 kuruş tutuşturacaklar al bununla çık dicekler diye düşünüyorum. Çünkü resmi olarak seni çıkaramazlar. İlgili maddeyi bulup direk şikayet edelim,o zaman çok ciddi bir ceza ödüyorlar,istersen bir avukata bile danışabilirsin. Seni paşa paşa işine geri alacaklar.

Benim gibi demir hapı kullanmayan var mı besınlerle takvıye alıyorm ve kendımı ıyı hıssedıyorm.doğrumu yapıyprm bılmıyorm ama

Ben kullanıyorum canım, kişiden kişiye değişir ama ben gençliğimde de kansızlık çektim ve çok sıkıntım oldu

hamileliğimin başından beri demir seviyelerim yeterli ama sonuçta bebiş kemiriyo bizi, bebekten çok kendimi düşündüğüm için doktorumun önerdiği ilacı kullanıyorum

bir de senelerin anemi hastası olarak şunu çok açık ve net söylemek istiyorum: her gün, ama iki günde bir değil, her Allahın günü en az avucunuz kadar güzelce pişmiş kırmızı et veya tombalak 6 adet köfte ve sabah kahvaltısında iki yumurta yemezseniz bir müddet sonra demir seviyenizi hiç bir şey kurtarmıyor ne yazık ki

ıspanak, pekmez, yeşil yapraklı sebze, bulgur vs. demir deposu kabul ama bizim vücudumuz bunları sindiremiyor maalesef, bu nedenle bu tür yiyeceklerden demir emilimi çok az oluyor, en iyisi hayvansal gıda bu durumda

ilaç almamak bir seçenek ama beslenmeye çok dikkat etmek gerek, ben hem iş yoğunluğundan hem de hamilelik yorgunluğundan bi yere kadar uğraşabiliyorum beslenmemle o nedenle kese göründüğünden beri ilaç kullanıyorum ama kullanmayıp çok da sağlıklı bebişleri olanlar da vardır diye düşünüyorum, doktorun da fikrini almak önemli

bence de kesin sizi koruyacak bir madde vardır ne demek ya hamile diye işten çıkarmak o zaman çocuklu kadınların hepsi iş hayatını bıraksın bunca emek boşa gitsin. Bence bu işin peşini bırakmayın.

Bencede ama ben kabul etmiycem onu bu saatten sonra nasılsa kaybedecek bişeyim yok ama pazartesi sgkyı arayıp sorucam mutlaka

Seni çıkartamazlar canım.. Çıkartamayacakları gibi sen bir yere iş başvurusu bulunursan hamilesin diye seni işe almamazlıkta edemezler.. Arkadaşın dedidği doğru ciddi bir tazminat öderler.. Muhasebeciye danışman yeterli.. doğum parandan ve izninden olursun şimdi çıkarsan... yazık yaa ne kadar insafsız ne kadar gözü dönmüş bunların !

ben de ilaç kullanıyorum ya bir zararı yok vitamin demir sonuçta ayrıca evet her gün dikkat edemeyebiliyoruz iş yerinde şurda burda mecbur yiyoruz bir şeyler. Ha çok iyi yememize içmemize dikkat ediyoruz demirimizi d vitaminimizi alıyoruz diyen varsa tebrik ediyorum. Ben emin olamam herhalde yeterli mi diye ne olur ne olmaz doktorum da tavsiye ettiği için kullanmayı doğru buluyorum.

Y ymsrnv canım yukarıdaki yoruma aynen katılıyorum, kanunen seni hamile olduğun için işten çıkaramazlar, dava açarsan işe geri iade etmek ya da yüklü bir ceza ödemek zorunda kalırlar

ayrıca al eşyanı evine git şeklinde bir işten çıkarma mümkün değil, şirkette çalıştığın süreye bağlı olmakla birlikte en az 15 gün ihbar süresi vermeleri lazım yazılı olarak seni işten çıkarmadan önce, ki bu süre eğer yanlış bilmiyorsam senin rapor sürenden sonra başlamalı, eğer böyle bir durum yoksa yine dava açabilirsin ve yine ceza ödemek zorundalar

bu nedenle her şekilde şirketin haksız, kendilerine şunu hatırlat lütfen: dava açtığın takdirde çok ciddi ceza ödemeleri gerekiyor, tazminatın da yasal bir bedeli var kendi kafalarına göre tazminat veremezler, son aldığın maaşın çarpı çalıştığın yıl sayısı kadar bir miktar olmalıydı eğer yanlış hatırlamıyorsam, yatan maaşın sigortada düşük görünse bile eğer banka kanalıyla maaşın eline yatıyorsa bunu mahkemede kanıt olarak gösterebilirsin diye biliyorum

madem seni çıkarmayı göze alıyorlar, o zaman sen de hakkın neyse almalısın bence yasal olarak danışabileceğin birileri de olursa avukat gibi daha iyi olur diye düşünüyorum

tatsız bi süreç ama sıkma canını, bebişine odaklan, onlar da hem mahkemeden hem de Allahlarından bulsunlar

Kızlar bende hala ögrenemedim cinsiyeti aslında bu kadar süre ögrenemeyince kızdır diyorlar öylemidir?Ne dersiniz

Bulsunlar zaten nefret ediyorum ya onun için hemen iznimi kullanmak için eşyalarımı alıp çıktım rapor sonrası konuşmaya gider duruma göre bakarım artık diye düşündüm

Kizlar ben kalp carpintisindan olecem ya nefes alamiyorum her zaman olmuyo ama oldugu zaman cok salliyo benim gibi kalp carpintisi yasayan var mi

Kizlar ben kalp carpintisindan olecem ya nefes alamiyorum her zaman olmuyo ama oldugu zaman cok salliyo benim gibi kalp carpintisi yasayan var mi
Bende de var canım ilk hamileliğimde de olmuştu.. Kan basıncı yükseldiği için oluyor panik yapma demişti doktor. Gerçektende doğumdan sonra bitti şikayetlerim.. Ama sen yinede doktoruna danış. Zira aynı zamanda doğum yaptığım bir arkadaşım da hamilelik sonrası geçmemişti ve perhiz ve spor vermişti doktor.

Sagol cnm cvp verdigin icin ara ara hafiften oluyodu da bikac gundur siklasmaya basladi korkmaya basladim artik bi de kilolu hamile kaldim ben maalesef o da mi agirlastiriyo durumu bilmem

Kizlarrr benim nazli yaramaz kizimmissss megerrr

Ay cok farkli bi duygu yaaa.. Dr bu sefer gordu kutuyu insallahhh yanilmam dedi.. Bacak arasini direk net gordm dedi yani ben bile gordm gercii oyyy annesinin prensesiii 15 cm olms bizdigimm
Canım hayırlı olsun sonunda gösterdi demek minnak çok sevindim ya Rabbim korusun onları

Ciciş hamişler durumlar Nasıl? Ben ve oğullarım şükürler olsun iyiyiz büyüğünü eğitmeye başladım;doğurana kadar inşallah baya yol katedecez bez-ıslak mendil getir, çamaşır sepetini banyodan getir, çekmeceden çorap getir, bunu yerine götür falan filan gibi basit şeyler..şimdilik iyi gidiyor bakalım küçüğüne de 'bak gör-duy aynısını sen de yapacaksın' diyorum

İlaç kullanmayan hamiş arkadaşlar. Şayet doktorunuz tahlil sonuçlarınıza göre gerek görmediyse sıkıntı yok ama sonuçlarınıza göre ilaç veripte siz kullanmıyorsanız,öyle ya da böyle sebeplerden ötürü, yanlış yaptığınızı söylemek istiyorum. Vitamin kullanmamanız Bebek için sıkıntı yaratmayabilir ama doğum sonrasında sizde sorunlar görülebilir. Kansızlık gebeler için ciddi problemdir. Sonuç olarak bebe kan yoluyla besleniyor ve gelişiyor. Bu durumu bir kez daha düşünün derim.. Yeterli ve dengeli beslendiğinizi düşünseniz bile kansızlık yaşayabilirsiniz. Herkesin bünyesi aynı tepkileri göstermez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…