- 18 Ağustos 2011
- 11.087
- 6.705
- 448
Yok amniyosentez degil once dna testi icin kan alinip amerikaya gonderildi. Onun sonucu yuzde 99 belirleyici imis. Ona gore son care amniyosentez sanirim. Amin ediyorum dua bol bol. Cok korkuyorum.
Canimm ya üzülme .anlattigiba göre birikmiş kandir o .sinuslerde .başka bisey olsaydi .başka belirtilerinden anlardin.hamileliktendir .Dr git kulak burun boğaz Dr na için rahat olsun.geçmiş olsun.
Allah korusun seni ailene ve çocuklarına bağışlSın ..ama lütfen hemen kötüye yorma doktorun Dediği gibi birikim olabilir..birde aylarımız daha erken uzun yolculuklara elinizden geldiğince çıkmayın ..en yakın Zaman'da kendi doktorunuza görünün iyi haberlerinizi bekliyorum
hayalimsin1 gecmiş olsun ,arkadaşlarında dediği gibi öyle sadece kanama ile aklına kötü şeyler getirme öncesinde birsürü belirti oluyor Allah muhafaza
[QUOTE="kelebek.hill, post: 45381712, member: 314349"hayalimsin1 canım korkma yolculuk sırasında irtifa farkı yüzünden burnun kanamış sinüslerin boşalmıştır.Aklına kötü bir şey getirme.
Cnm bnm de oluyo arada su gibi akinti ama daha cok kivamli seffaf yada hafif sarimsi akinti cok oluyo bendeKizlar bir şey soracgm.su gibi akintisi olan var mi .benim birkaç gündür geliyor.ne yapmam gerek.evham yaptim.özelikle ayakta yürürken. İslakligi hissediyorum camasirimdan geçiyor .
Ben 6. Haftadan beri kullanıyorum. Önce serumla kullandım. Seruma kollarda yer kalmayınca agızda eriyene geçtim. Kanser hastalarına kemoterapi bulantılarını kesmek için veriliyormuş. Prospektus öyle diyor. Yan etkisi yok gibi bişey. Bi iki olumsuz yorum gördüm ama dr uma güveniyorum. Plesentadan geçmediğini okumuştum bi yerde de. Bulantınız kusmaya dönmüyorsa belki içmeyebilirsiniz ama ben günde 8mg alıp ona ragmen 8 haftada 7 kilo verdim hala da alamadım. ama en azından artık vermiyorum. Dr unuz en iyisini bilir sizin için hep danışın derim.Kızlar bulant m kesilmeyince dramimine yı de kesti. Zofran verdi ama prospektüste kanser hastalarına verilir diyor. Kullanan oldu mu bulantı kusmamda hiç bi azalma yok
Cnm bnm de oluyo arada su gibi akinti ama daha cok kivamli seffaf yada hafif sarimsi akinti cok oluyo bende
Bu gün şu ana kadar 3 kez çıkardımBen 6. Haftadan beri kullanıyorum. Önce serumla kullandım. Seruma kollarda yer kalmayınca agızda eriyene geçtim. Kanser hastalarına kemoterapi bulantılarını kesmek için veriliyormuş. Prospektus öyle diyor. Yan etkisi yok gibi bişey. Bi iki olumsuz yorum gördüm ama dr uma güveniyorum. Plesentadan geçmediğini okumuştum bi yerde de. Bulantınız kusmaya dönmüyorsa belki içmeyebilirsiniz ama ben günde 8mg alıp ona ragmen 8 haftada 7 kilo verdim hala da alamadım. ama en azından artık vermiyorum. Dr unuz en iyisini bilir sizin için hep danışın derim.
Aslında tam kesmiyo azaltıyo. yiyebiliyorum bunu içince içmezsem midem hep boğazımda bi yudum su içsem 3 yudum safra kusuyorum. Şu sıra kusarken başım da zonkluyor. Oturtuyo mideyi diyebilirim. Zaten bi saat falan sonra iyi hissediyorum meyvemi suyumu çorbamı vitaminimi içiyorum. Başka türlü çocuga hiçbi gıda yollayamıcam için kullanmak zorundayımBu gün şu ana kadar 3 kez çıkardım
4. Olmasın diye yatıyorum sabahtan beri. Prospektüsü okuyunca çok ikilemde kaldm. Ben zayıflamadm şükür. Zaten çok zayıfım bi de zayıflarsam daha fena olur. Doktor da verirken çok tereddütle verdi. Bi de prospektüsü okuyunca iyice tırstım ama ikidir kan geliyo çıkarırken. Seninkini tamamen kesti mi peki
Benim kahverengi akıntım 10. Haftamda olmuştu. Dr kalp atışını dinletip kanama alanını göstermişti. Sonra sana oldugu gibi progestan başlatmıştı. 14 te kırmızı kan geldi. Bu sefer kanama alanı görünmedi yine kalp atışını dinledik bi de iğne yaptılar. Sonra yine progestan başladım. Sen paniğe kapılma. Bugün gitme şansın yoksa sırt üstü yatıp sakinleş. Kendini kasma. Progestanı kullan. Orda da onu veriyolar zaten. Dr un da öyle demiş. Zaten şüphelense hemen git hastaneye derdi. Yarına kadar sırt üstü yat. Korkma. Bebek iyidir merak etme bizim düşündüğümüzden çok güçlüler. Allah ın izniyle bişi olmaz.Selam kızlar,
Bugün tam 16. Haftamı doldurdum ki,
Sabahtan beri her wc ye girişimde idrar sonrası peçeteye kahverengi akıntı bulaşıyor,
Çok endişeliyim,
Doktor randevum yarın saat 09:30 da idi,
Şu an da hastaneleri arıyorum kadın doğum uzmanı yok,
Kendi doktorum Protestan 200 ml önerdi telefonda sabah akşam iç diye,
Ne yapıcam ben öylece kaldım..
Saol cnm insallah temiz gelir. Insallah hepimiz saglikla kucagimiza aliriz bebeklerimizi.Allah sabır versin arkadaşım ,ama ben eminim ki sonucun temiz ve normal gelicek ,hiiiiiç içini darlama kalbini de bozma bebişine iyi bak
Gercekten mi? Bende sabahtan beri internetten bu degerin yuksek cikmasinin baska nedenleri var midir diye arastiriyorum. Biraz birseyler buldum ama kafamda tum okuduklarim donup duruyor artik insan net dusunememeye basliyor. Bende 12+2 de gitmistim ikili test icin doktora ve bebek 13+0 gorunuyordu acaba ordami bir sapma oldu diye dusunup rahatlamaya calisiyorum. Suan 14+3 um acaba bu hafta bir perinatoloji uzmanindan randevu alsam detayli ultrason bakar mi?Yaşınız kac bılmıyorm ama ben de aynı durmla karsılastım. Beta degerım 2.48 di 3 lü de amniyosrntrz ya da dna testınr gerek duymadım. Iyı bır ayrıntılı ultrason uzmanına gıttn yuzde 90 saglıklı dedı bu degerin yuksek cıkmasnn bır cok nedenı var dedı. Eger bebegın anne karnındakı gunu 2 3 gun bıle saptysa sonucu etkılıyor. Sonuc bu olsa bıle cocugnz yuzde 90 emınm sızınde saglıklıdr.ense burun kalp bağırsak bunları ayrıntılı ultrasonda bakmaları yeterlı sonuncunz cok cok yuksek ıhtımallle iyi gelecek. Rahat olun. Beni sagolsn tecrubelı doktorlar rahatlattı
Can'ım galiba ben kendi kendime nazar değdirdim,ne güzel 16 haftayı sorunsuz atlattım hiç kanama lekelenmem olmadı dedim,midem bulanıyordu özellikle acıkınca,ama bir defa bile kusmadım,bazı şeylerden tiksinmem dışında dört dörtlük beslendim de,N'oluyo böyle topiğimizin anneleri nazara mı geliyor nedir doktorun dediğini yap kahverengi akıntı kana dönmediği sürece rahat ol panik yapma ben çok yorulduğum Zaman'larda oldu aynısı be ilaç almadan günden güne azaldı ..yarın sabah randevun varmış doktorunda eminim içini rahatlatacaktır
Bu haftaki kontrolden sonra 4lü tarama testi vaktinin geldigini ogrendik.dün kan verdim bu hafta sonucunu ogrenicez.5 hafta sonra da ayrintili ultrason icin gidicez.
Hafif hafif kipirdanma oluyor umarim hissettigim bebegin hareketleridir
selam hanımlar
bizim sıpa kendini göstermedi. dr haftaya gel bakalım dedi, üşenmezsem gideceğim :)
her şey iyi ve normal çok şükür.
Maşallah canım güle güle kullanın. Sağlıklı Mutlu huzurlu otursun fıstık kızımızKizlar uzun arastirmalarimz sonucuu.. Maxi cosi anakucagi otokoltugu ve quinny bebek arabasi aldik.. Uc tekerli ve katlaninca cok az yer kapliyo pratik ve konforlu.. Bordo aldk bebek arabasini.. Ana kucaginin tam bordosu yoktu ben de ortak renk olmucaksa pembis olsn dedmnasilsa bordoyla ayni anda kullanilmicak.. Ayrica kumasi da degisiyorms ilerde lazm olursa oglus olursa degisiriz dedik
Canım bu dönemlerde öyle büyük gözüküyor. Bizimkide öyle KocamanCanim cok buyuk uzun duruyo pipi gibi degil sanki bacakla ayni boy
Bak bak seen bir nazlı da sende var desene..şimdiden uğraştırıyorgünaydın hanımlar
bugün kontrolümüz var. bakalım cinsiyeti öğrenebilecek miyiz?
:)
Kuzenim de böyle bir sıkıntı yaşadı. 10 günde karı-koca ne yediler ne içtilerKizlar gunaydin. Dun doktor randevumuz vardi. 14+2 idik. Gecen hafta ici asistani arayip ikili test sonucunuz gayet guzel dedi. Dunyalar benim oldu zaten ultrason olcumlari cok iyiydi. Ama dun kontrolde doktorun odasina girmeden rapora baktim. Biyokimyasal risk 1:51 diyor. Ense kalinligi ile birlestiginde 1:456 ya yukseliyor ve bu sekilde cut off degerinin altinda kaliyorum. Yoksa risk cok fazla. Hcg degerim ise 3.08Sonra doktora girdik bana fetal-Dna testini yaptirmami tavsiye etti. Hatta kesin yaptiralim dedi. Kan verdik sonuc 10 gun sonra cikacak. Okadr uzgunum ki. Hamileligin basindan beri korkularim vardi ama hersey cok guzel gidiyordu. Simdi birden dunyam tepetaklak oldu. Aksi gibi esimde bugun 1 haftaligina yurtdisina gitmek zorunda idi. Sabah onu ugurladim. Kendimi tutyordum ama annem dun muayene nasil gitti diye aradi. Ona cok guzel deyip telefonu kapattigim gibi koyuverdim kendimi. Aglamaktan baska hic birsey yapamiyorum. Sabahlara kadar internetten arastirma yaptim ama bu hcg degerinin yuksek olmasi beni cok uzuyor. Bebeegimide uzuyorum suan ama engel olamiyorum. Hic birsey yiyip icesim gelmiyor. Yardim edin bu degerleri boyle cikip sonra guzel sonuc alan var mi? Bu 10 hun nasil gecer?
Canım benim yaaa..Nasıl üzüldüm okuyunca anlatamam. Rabbim yar ve yardımcın olsun inşallah. Yarından tezi yok sırayla bürün doktorları gez! Aklına kötü şeyler getirmemeye çalış. Rabbim seni evlatlarına bağışlayacak inşallah. Kurban olduğum Yaradan kulunu;hele ki mucizesini taşıyan taşıyıcısını, dermansız bırakmaz. Çokça ve sıkça dua edelim inşallah.Kızlar Ben hiç ama hiç iyi değilim
Dünden beri psikolojim çok boZuldu düşünmekten
Eşimle bir arkadaşımızın düğününe gidecektik , bu arada 3 saatlik mesafede oturuyorlar ,.
Bir güzel hazırlandık yola çıktık 3 saat yolculuk sonunda tam 5-10 Dk kaldı salona varmaya, benim ağzımdan Çeşme gibi kan akmaya başladı , önce balgam birikiyor boğazımda sandım koku ve sıcaklık tuhaftı peçete aldım ,hep kan , oluk oluk bir çay bardağı kadar kan çıkardım. Eşimle panik olduk acili aradık ,hemen en yakın hastaneye dediler altında ciddi sebepler olabilir dediler. Neyse orda acil kapalıydı , burda çocuklar perişan olur belki yatış gerekir diye ,hemen okadar geldiğimiz yolu geri döndük( 7 saatyollardaydık
Oturduğum semtteki acile gittim , ben miğde den geldiğini sanmıyorum dedi , boyundan aşağıdan geldiğini sanmıyorum , değilse saf sade kan değil kaverengi karışımı topuk topuk kusmayla birlikte olur dedi , yani akciğer kanseri böyle olur dedi .
Gırtlak kanseri sanmıyorum çünkü şişlik bir yerde yok dedi. Her sabah hamilelikten dolayı burnumundan kuru kan temizlediğimi ve diğer gebeliklerdede böyle olduğunu anlattım . Ada'm tamam tahminim burnundan hergün çıkması gereken arkada bir yerde birikmiş ve hepsi birden ağızdan boşalmış dedi. Kuru bir tahmin yaptı yani. Benim içim hiç rahat değil , hala öksürdükçe hafif geliyor balgamla karışık. Bana pazartesi kendi doktoruna git , için rahat değilse kulak burun boğazcıyada git ,gırtlak , Boğaz'da bişey olmadığına emin ol dedi
Bana dua edin ne olur , çocuklarım çok küçük allahım karnımdada var bitanebana yardım et psikolojim alt üst oldu kızlar ya
Bende ara ara azalıp çoğalıyor. Doktor normal demişti bana.Kizlar bir şey soracgm.su gibi akintisi olan var mi .benim birkaç gündür geliyor.ne yapmam gerek.evham yaptim.özelikle ayakta yürürken. İslakligi hissediyorum camasirimdan geçiyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?