2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Teşekkür ederim canım ☺ cevapladığın için evhamlıyım biraz evde tek başıma kalınca ne yapacağımı şaşırıyorum hep aklım bebekte.

Doktor midem cok bulandigi zaman ağzımı iyice calkalayip en az yarım saat bisey yeme ve başını yüksek tut biraz uzan dedi. Aynısını yapıyorum çoğu zaman işe yarıyor birde böyle dene.

Benimde hala bulantım çok sabah bi makyaj yaptım 5dk uzandım sonra üst giydim yine uzandım allahımmm mıtfaga giremedim kokuyo banyo kokuyo (( işteyim şimdi öğlen yemeği yedim yine bulanıyo Ne zaman gecicek dün sabah kustum bide çok griptim serum falan anca toparladım şu an eksideyim((

Kilo alnlara inreniyorummm birde cinsiywtini göstermiyo sıpa kendi dr um kemik yapısından kız dedi gecen hafta biri yüksek ihtimal erkekdedi şaştıkvallaaaa

Merhaba güzel annişler... Nasılsınız?? İşteyim akşam olsa da eve gitsem Kızlar bu arada ankarada olup pilatese ya da yüzmeye giden var mı? Varsa ve yazarsa çok sevinirim...

Kilo alnlara inreniyorummm birde cinsiywtini göstermiyo sıpa kendi dr um kemik yapısından kız dedi gecen hafta biri yüksek ihtimal erkekdedi şaştıkvallaaaa
Ben de almayanlara imreniyorum. Abur cubur yemiyom. Ekmek çok az.. Yine de su içsem yarıyo herAlde....

Ay kuşum valla hiç sıkıntı etme,yiyebildiğini ye,kiloyu bu kadar sorun etmeye gerek yok. Doktor kontrol edipte yok senin yememen gerekiyor. derse o ayrı tabi. Ama ben resmen kendimi zorlayarak yiyorum ve yemekten artık nefret ediyorum. Ben böyle bir insan değildim yani. Zevk için yemek yiyen bir insana yapılır mı bu? Açlıktan gözüp dönüp 5 dk da önümde ne varsa süpüren ben,midem aç yanıyor ama önümdeki 2 lokmayı 1 saatte yiyemiyorum. Senin gibi olmayı dörtgözle bekliyorum. Sağlıklı bir insansın,sağlıklı bir gebeliğin var. Bence çok yedim az yedim diye kendini şartlama. doktorum bunu yapıyorum diye düşünüp bana çok kızdı. Yiyememi sırf bu psikolojiden kilo almayayım diye kendim yapıyorum diye düşündü. Yeri gelecek dana da yiyeceksin,boşver .30 kilo alan var yaaa,bir bakıyorum tığ gibiler şimdi. Hep mi hamile oluyoruz ayol. keşke yesem senin gibi keşke..

Ay sizin şu doktorlara gerçekten çok gülüyorum. Kendine mi güvenmiyor ne anlamadım. Ayrıca bebek pozisyon veriyor,nasıl yakalaymıyorlar anlamıyorum. Benim doktorum daha 12. haftada söyledi erkek olduğunu,dün gittiğimizde bak bak pipiyi yine açtı bize dedi. Çok çok çok güldük. Bizimkide çok sıkılgandı,sürekli ayaklarıyla elleriyle itiyordu. Birde baktığımızı görürü gibi,sürekli suratını döndü bize. Hep suratını gösterdi. Allahın mucizesi işte,nasılda güzel oluyorlar ya.

Canım ne desem bilemedim,ben gerçekten güvenebileceğim bir doktora gidiyorum,aksi halde hiçbirşekilde rahat edemezdim. Hem tecrübeli hem bilgili,hemde çok sakinleştirici birisi,gereksiz yere canımızı sıkacak hiçbirşey söylemez. her zamanda kiloma tansiyonuma bakar ve bilgi verir. Bebeğide çok güzel inceliyor her seferinde,1 saat ultrasonda kalıyoruz. Eğer doktorun içine sinmiyorsa,mutlaka başka birini de dene derim.

Teşekkür ederim canım ☺ cevapladığın için evhamlıyım biraz evde tek başıma kalınca ne yapacağımı şaşırıyorum hep aklım bebekte.
Evdeyken öyle sürekli elimiz kulağımız onda :) maşallah hepsine :)

nymeria-burcu bi kaç kişiden aynı şeyi duydum bazı aileler cinsiyeti erken öğrenip istemedikleri ise kürtaj yaptırıyormuş. Bu yüzden devlet hastaneleri uyari almış cinsiyeti erken söylemeyin diye. Ne kadar doğru bilmiyorum :) bizim ilk bebeğimiz olduğu için de ısrar etmedik sağlıklı olduğunu öğrenmek yeterliydi bizim için :)

Ben de almayanlara imreniyorum. Abur cubur yemiyom. Ekmek çok az.. Yine de su içsem yarıyo herAlde....
Ne güzel işte ya ne olcak doğurunca emzirince veriyorsun benim içinde ye ben bi yemekten ilk lokmayı bayılarak yiyorum ikincide midem almıyo çok garip kendi yaptıklarımı hiç yiyemiyrom ancak salata napimm hayırlısı artık

Kızlar iki üc gündür çok hafif kasık ağrım var nedenli acaba 10 gün sonra kontrol var ama arayıp sorsam mı?

Merhaba aranıza yeni katıldım 12+2 hamileyim yaşım 38 dr diğer testlere gerek yok direk amniyosentez dedi ama ilk bebeğim bu ve başımıza birşey gelicek diye endişeliyim bize harmony diye bir test önerdi hastane yaptıran varmı koldan kan alınıyormuş iki haftada sonuç geliyormuş yüksek sonuclu bir tarama testi o kötü çıkarsa amniyosentez yapılır dediler sizinde fikirlerinizi almak isterim

neden amniyosentez istedi? benim dr yaşımdan dolayı önerdi ama istemedim. hayırlı sağlıklı doğarlar inşallah.

Canım benim ablamda 38 yaşunda bebeğin ultrason ölçümleri ii çıktı ama kan ve yaştan dolayı risk var dediler ablam detaylı ultrasona gitdi orda bebek sağlıklı dediler oda başka bişe yaptırmadı

Yaşın 38 iki üçlü yüksek riskli çıkar mıral bozar anamoli riski sizin yaşınızda yüksek dedi benimde içime çok sinmedi doğrusu sizlerede hayırlı doğumlar bebişleriniz ile sağlıklı uzun ömürler

Oncelikle aramiza hosgeldk, saglikli bir hamilelik ve bebek dilermm
Ikinci olarak isee harmony yurtdisi testi yaptir bence de daha mantikli.. Ne bilim direk amniyosentez de bana cok mantikli gelmedi belki haklidir dr ama risk yuksek cikacak diye isi riske atmaya da gerek yok kii.. Siz bilirsinz tabi canm ama her yasi yuksekte sorun olcak doye bi sey tabi ki yok.. Cidden bazen diyorm cok kurcaliyoz aslnda eskiden boyle seyler mi vardiii.. Tabi eskiden de baska sorunlar olmustur mutlaka ama kurcalamayi da sinirinda birakmak gerek diye dusunuyorm sahsen ben.. Bunlar benm fikrim tabi ki secim sizin bebis sizin.. Allah hepimizin meleklerini korusun insallah

Merhaba,
benimde yaşım 35. sadece ense kalınlığı ölçümü + detaylı ulrtason yaptırdım 13. haftada. normal çık tı ama yaşım dan dolayı risk yüksek çıkacağı için direkt amerikada ki testi istedim. o nedenle ikili testin kan tahlilerini yaptırmadım. böylelikle 3 lü ve 4 lü ide uğraşıp sıkıntı yaşamam diye düşündüm. Bu arada ben harmony değil maternity 21 plus yaptırdım. farkı harmony sadece down sendromuna bakıyor ama maternity plus başka bir çok sendroma bakıyor arasındaki fiyat farkı da 800 TL civarında. yani amniyosentez e daha yakın bir test. amniyosentez rsikinden önce değerlendirilmeli bencede. bu hafta sonuç gelecek onu bekliyorum heyecan ile.

Hoşgeldin aynı yaştayız, doktorum ikili testten sonra bana da harmoniden bahsetti ama onu bekleyip, yine olumsuz çıkarsa amniyosentez yada CVS yapmamız gerekir istersen d,rekt CVS yaptıralım kesin sonuç alalım vakit kaybetmemiş olursun dedi. Doktorum CVS yi kendi yapmadı yani bundan bir kazanç elde etmedi sadece benim zamanla bekleyip testlerden bunalmam yerine tek testle daha çabuk sonuç almamda yardımcı oldu bu haftaya sonuç belli olacak. CVS denilen de bebeğin eşi olan plasentadan iğne ile numune alınıyor. (bayıltma yada anestezi yok enjektör amam uzun uçlu, ultrasonda bebeğin eşi iyice şekillendirilip numune alınıyor. hiç bir müdahale olmuyor) sana tavsiyem ben çok profesyonel bir doktor tercih ettim bunun nedeni testin tekrarlanmaması ve bebeğin zarar görmemesiydi. Umarım anlattıklarım faydalı olur.

mecbur dr tartiyo beni canim mecbur dikkat etsem iyi olcak reflu cok zor insallah gecer dogumdan sonra

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…