- 26 Mayıs 2015
- 2.735
- 7.760
- 108
- 36
teşekkür ederim canım kayınvalidemi nasıl anlatsam kendisi arkamdan dedikodu yaptığı halde ve kulağıma geldiği halde yine de onun arkasından konuşmamaya çalışıyorum ama şöyle söyleyeyim kendisinin ruhsal sorunları var psikiyatriye gidiyor hangi ilaçları alıyor bilmiyorum ama sürekli uyuyor. Yan komuşum çok iyi bir insan bana da yardım eder eminim ama yazları memleketlerine gidiyorlar olurlar mı olmazlar mı bilemiyorum. Ama olurlarsa muhakkak yardımcı olurlar.
sağol canım eşimden yana sıkıntım yok o yanımda olur ama iş nedeniyle ayda bir yurt dışına gidiyor doğumum o ana gelirse o zaman 112 yi ararım herhalde:)Hayirli olsun mu desem ne desem bilemedim.
Esin ne iş yapiyor ? babalık izni var 10 gün sonrasında da izin alır yalnız kalmazsin insallah
evet canım dediklerini deneyeceğim. Oğlumla akşamları etkinlik yapıyoruz. Birlikte yaptığımız anaokulu dergileri, görsel dikkat setleri falan var keyif alıyor yapmaktan sürekli masal kitapları okuyorum. Ve bunları ileride kardeşine kendisinin yaptıracağını, öğreteceğini söyleyince acayip mutlu oldu. Gururlandı bir anda onu sağlam yerden yakaladım sanırım, ama yine de kıskanacak bunun önüne geçmem çok zor olacak.Bu aralar istediği birsey varsa onu gidin birlikte alın ve bunu sana kardeşin aldı fln deyin. Benim oğlumla yaşıtlar ve benimki üstüne bide akrep. Babasından bile kıskanıyor beni. Bisiklet çok istiyordu. İki hafta önce haftasonu gittik birlikte gezdik ve kardeşin aldı sana dedik aldık. Şimdilik o da mağazada birsey görünce bunu kardeşime alalım diyor ama
inşallah gönlünce olur her şey canım. Ben oğlumda lohusayken çok sıkıntı yaşamıştım. Çok kötü şeyler oldu. O günleri kafamdan silmeye çalışıyorum. şu an düşünüyorum da bebeğimin cinsiyeti kesin belli değil ama umarım erkektir. Kız olup da ileride benim gibi yalnız kalmasını istemiyorum. İleride bana bir şey olursa yalnız kalır.Birini bulursun inş yardım edecek. Zor durumlar,bende anneme güveniyorum. Annemde sen hiç birşeyi düşünme halledeceğiz,kendini sakın sıkıntıya sokma düşünüp diyor,saolsun. Kaynanamda çok meraklı,oda biraz kalıp yardım etmek istiyor. Allah razı olsun çok şükür. İnş o günler gelirde görürüz.
canım çok arkadaşım var ama böyle durumumda gelip yardım edebilecek arkadaşım yok malesef. Herkes kendi hayat gayesine düşmüş. Çevremdekiler genelde çalışan insanlar, hamile ya da yeni bebekleri olmuş. Böyle durumlarda yardımcı olabilecek kişiler anne, kız kardeş, teyze, hala, kayınvalide, kuzen falandır onların da hiçbiri bende yok.günaydın annişler =) ya ben anlayamadım 3 ay boyunca midem cok bulandı ama hiç kusmadım, ama son 3 gündür her sabah kusuyorum neden böyle oldu bilmiyorumbi de taroid ilacı alıyorum bugun onu hemen aldıktam sonra kustum tekrar alsam mı bilemedim, int baktım almayın yazmış biri, doktoruma mail atyım bakalım ne dicek
gravity canım hiç arkadasın yok mu sana destek olucak yanında durucak en azından, anne baban için çok güzel ama senin için kötü olmuş
amin canım inşallah bir kolaylığı olur. Oğlum için de endişem var. Bir anda bebeğe yoğunlaşmak zorunda kalacağım. Oğlum da daha küçük 3,5 yaşında kardeşi olacağını biliyor karnım belirginleştiği için anlattık. Ama biraz içerlemeye başladı davranışlarından belli oluyor. Kardeşi doğunca daha da çok ilgi bekleyecek hem oğluma hem bebeğe hem kendime nasıl yeteceğim bilmiyorum.
sağol canım kayınvalidem hasta, sürekli ilaç alıyor kendisine hayrı yok, sürekli ilgi bekliyor. Onun yokluğu benim için daha iyi.
Ay canım yaaaaa,yapma. Her çocuk çok farklı oluyor,kimisi aman demeden geçiriyor,kimiside oh be demeden geçiriyor. İlki biraz zorlamış demekki seni ama inş 2. de aynı olmassın. Allahın mucizesi biryerden çıkar şansın sıkma kendini. İnş güzel günleriniz olur,inşallah gönlünce olur her şey canım. Ben oğlumda lohusayken çok sıkıntı yaşamıştım. Çok kötü şeyler oldu. O günleri kafamdan silmeye çalışıyorum. şu an düşünüyorum da bebeğimin cinsiyeti kesin belli değil ama umarım erkektir. Kız olup da ileride benim gibi yalnız kalmasını istemiyorum. İleride bana bir şey olursa yalnız kalır.
günaydın annişler =) ya ben anlayamadım 3 ay boyunca midem cok bulandı ama hiç kusmadım, ama son 3 gündür her sabah kusuyorum neden böyle oldu bilmiyorumbi de taroid ilacı alıyorum bugun onu hemen aldıktam sonra kustum tekrar alsam mı bilemedim, int baktım almayın yazmış biri, doktoruma mail atyım bakalım ne dicek
gravity canım hiç arkadasın yok mu sana destek olucak yanında durucak en azından, anne baban için çok güzel ama senin için kötü olmuş
Ben de sabaha kadar uyumadım. Oğlum yarım gun evde, yarım gun anasınıfına gıdıyor. Bakıcı ıle bastan bebek dogunca tam gun olcak dıye anlasmıstık. Dun konusuyoruz işte gayrııhtıyarı sen tam gune donunce dedım ben tam gun gelemıyeceğim demez mi? Delirdım nasıl yanı dedım ne zaman soylemeyı planlıyordun dedım okul kapanınca dedı bu nasıl bır aymazlık yaa doguma 1 ay kala dıyecekmış sınırlerım bozuk oglum cok alıştı hem 1. Sınıfa başlayacak hem kardeş hem de yenı bakıcıya alışması guc olacakkkk
19 haftada nasil goremedi acaba donmuyor mu bebekSlm kızlar bu gün doktor daydım cinsiyeti yine giremedi doktor ayrıca ben bebegin hareketlerini çok aşağıda hissediyorum doktor bebegin aşağıda olduğunu söyledi fazla ayakta kalmaması ve çok oturmam gerektiğini söyledi bu nasıl olacak bilemiyorum çalışıyorum ve sürekli ayaktayim
gerçekten insanlar bi garip ne demek okul kapanınca söylicektim allahım ya..Ben de sabaha kadar uyumadım. Oğlum yarım gun evde, yarım gun anasınıfına gıdıyor. Bakıcı ıle bastan bebek dogunca tam gun olcak dıye anlasmıstık. Dun konusuyoruz işte gayrııhtıyarı sen tam gune donunce dedım ben tam gun gelemıyeceğim demez mi? Delirdım nasıl yanı dedım ne zaman soylemeyı planlıyordun dedım okul kapanınca dedı bu nasıl bır aymazlık yaa doguma 1 ay kala dıyecekmış sınırlerım bozuk oglum cok alıştı hem 1. Sınıfa başlayacak hem kardeş hem de yenı bakıcıya alışması guc olacakkkk
evet canım belki de bunda da bir hayır vardır kafamı toparlayıp iyice düşüneceğim. Zaten ileride izinlerim bitip işe döneceğim için bakıcı bulmam gerekiyordu daha erkene alıp doğumumdan bir ay önce bulmaya çalışacağım. En iyisi bu şekilde yapmak sanırım.Canm Allah yardimcin olsn sen sadece dua et eminm ki esinin yurtdisinda olmadigi ya da komsunun tatilde olmadigi zamana denk gelecek ve de oyle hemsireler denk gelecek ki sasip kalacaksin iyilikleeime insallahben inaniyorm Allah bizlere fazla fazla yardim ediyor..
Mesela en basiti ben cok arac kullaniyorm sehirdisi ilceler falan, mesela evde ya da ofiste kac kez tansiyonm dustu ya da basim dondu fenalasir gibi oldm ama yolda bir kez bile olmadi.. Bu kesinlikle Rabbimin bize yardimi
Bende öyle canım,deli gibi portakal yiyordum,bide üzerine çilek yiyince,full istifra ettim. Sonra anladıkki reflüm varmış. Yani gebelik bulantıları gitti ama midem yüzünden yine istediğimi yiyemiyorum. Ayrıca karbonhidratta çok tüketmemeliymişiz.nymeria-burcu ayy inanmıyorum kesin ondan benim de o zaman çünkü portakal suyu içmiştim akşam yatmadan reflu oldu bence de çünkü ne yesem midem kötü oluo haftaya randevum var doktora da söyliyim bakalım.. saol canım :)
Aynen yaaa onu yedıremıyorum kendıme ıkı tane cocuguna ıs buldum, cok ıyudavranıyorum, hıc bısey istemıyorum ondan, yemek falan. Evı cok yakın oğlanı servıse bındırıyor gıdıyor ve bebek olacagı için tam gun sartıyla aldım ile. Yarıyolda bıraktı resmen hazmedemıyorum. Kadın ılgıye ıhtıyac duyuyor sen benı aramıyon srn benı sormuyon dıye de sıtem edıyor zaten hamılelıgım sıkıntılı ıgne vuruluyorum hergun calısıyorum ustune oğlum var hasbama ılgı gostercekmişim. Bız konusmustuk dıyorum şindi bakamıyacagımı anladım dıyor bwn de aynıAy canım yaaaaa,yapma. Her çocuk çok farklı oluyor,kimisi aman demeden geçiriyor,kimiside oh be demeden geçiriyor. İlki biraz zorlamış demekki seni ama inş 2. de aynı olmassın. Allahın mucizesi biryerden çıkar şansın sıkma kendini. İnş güzel günleriniz olur,
Hayatım yaaa,ben zaten kusuyordum bu aralarda farklı kusuyorum. Midemde gebelik reflüsü varmış,bu zamanki kusmalarım ondanmış. Belki seninde şimdi böyle başlayınca bundan olabilir. Yediğin şeyleri çok karıştırma. Portakal,çilek ve çikolata bunlar reflüyü azdıran yiyeceklermiş,haberin olsun.
Resmen kazık atmış,ne kadar riyakar insanlar var. Kimseye güvenemiyorsun bu devirdi. Üzüldüm ya.
Ayy haklisn su an ne yaptik yaptk
Kizlar ne ia yapiyosunz bilmiyorm ama isyerinizde oturarak calisan da vardir mutlka gerekirse once isverene soyleyin bu durumu degismezse dr dan o yonde rapor alin daha hafif iste calistirmak zorundalar sizi.. Boyle bi sey hic riske atilir mi..Bi sey olcak diye demiyorm tabi ki Allah korur meleklerinizi ama belki zor bi hamilelik gecireceksinz ne gerek var..
Valla ben de bazen sabahlari hic yatmams gibi kalkiyorm dedigin gibi bi yanim uyusuyo bazen bi yerden bi yere donerken kesn uyaniyorm falan.. Allah yardimcimz olsn valla
günaydın şeker annecikler,
Kızlar sizin adınıza gerçekten üzüldüm. Benim en çok korktuğum bebek veya plesentanın aşağıda olmasıydı. Çok şükür yukardaymış. Bir araştırma okumuştum şimdi kimin yazdığını falan unuttum ama özellikle söylediği birşeyi hatırlıyorum. Bebek veya plesenta aşağıda olmamalı,olan kişiler ya çok ayakta duruyordur yada 1 kg dan fazla yük taşıyordur sürekli olarak. Bu dönem için çok sakıncalı, Enfeksiyon kapma olasılığı olduğundan,doğumdan sonra bebekte ciddi hastalıklar görünebilir. Mümkün olduğunca lütfen dikkat edin. Ben merdivenleri hop hop inen çıkan biri olarak hep o kadar korktum ki. Çok şükür böyle birşeyle karşılaşmadım. Artık daha az ayakta duruyorum. Kesinlikle bakkal torbası bile taşımıyorum. Çamaşır sepetini eşime taşıtıyorum. Büyük düdüklü tencere için bile uzanmıyorum ve taşımıyorum. Birden unutuyoruz hamile olduğumuzu işlere girişiyoruz mecbur. Ama çok çok dikkatli olun derim. Ben mecburi araba kullanıyorum gün içinde ve bu bile beni aşırı zorluyor,sol kasığıma arada ağrı giriyor hep bu yüzden. Mutlaka bir yolunu bulun,ayakta kalmamak.
En son resmimiz cinsiyet tahmini yapabilirmisiniz:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?