Ücretler de yarım:))
Hangi hava yoluyla uçacaksın onun sitesine bak canım. Belli hafta üstü olanlardan seyahat yapabilir diye doktor raporu istiyorlar. Ama biz daha bu sınıra girmiyoruz. X-raydan geçmene gerek yok. Hamileyim diyorum elle arıolar. Bayan görevli biraz mıncıklayıp bırakıyorMerhaba arkadaşlar hamile iken uçak yolculuğu nasıl oluyor aranızda şu ana kadar yapan var mı hamile olduğuna dair bi belge fln almak gerekiıe mu. Xray den geçmek istemiyorum zorla geçirirlerse diye korktum. Haftaya yolculuğum bu arada
Ücretler de yarım:))
Al al canımm ne varsa ücretli ücretsiz Allâh ne verdiyse
Benim okul varken kv bakacak Allâhtan okul tam bitecek bebeğim bi şeyler anlamaya öğrenmeye başlayacak o döneme ben yetişmiş olcam çünkü boş büyüsun istemiyorum 3 yasa kadar ben bakcam dediğim gibi maddi sıkıntı olmazsa 3 ten sonra güzel bi kreşe vercem ki herseyi orda öğrensin annesinin kuzusu :) 3.5 yaşında ikiz yeğenlerim var 1 kız 1 erkek görsen neler öğreniyorlar kreşte ağzım açık kalıyoringilizce konuşuyorlar bayılıyorum
Teşekkür ederim tatlım dayanabildiğim yere kadar dayandım ama artık duramıyorum yerimde iple çekiyorum randevu saatini ..
Merhaba arkadaşlar hamile iken uçak yolculuğu nasıl oluyor aranızda şu ana kadar yapan var mı hamile olduğuna dair bi belge fln almak gerekiıe mu. Xray den geçmek istemiyorum zorla geçirirlerse diye korktum. Haftaya yolculuğum bu arada
Ayy kesinlikle neler ogreniyorlar kresteetabi canm herkes kendine uyani yapacak mecbur.. Ben de ilk 8 9 ay yaninda olacam insallah koklasir emzirir dururm sonra dedigin gibi 3 umyas falan kres dusunuyorm zaten o arada kv bakacak mecbur ama haftasonlari aksamlari falan ben de gereken egitimi verebilirm diye dusunuyorm Allahin izni ile
Bu kadr bile sabretmeseymissin keske canm kotusun baya anlattigin kadari ile bile hissettk.. Gecmisler olsn tekrar
7. Aya kadar rapor istenmiyo diye biliyorm, x rayden gecmeye kimse zorlayamaz seni ki o cihazlar aslnda xray degilmis metal dedektorle calisan bi cihazms ama ben de yine de gecmiyorm tabi ki.. Cantalarn gectigi cihaz x raymis.. Yine de ben elle arabmak istiyorm dediginde zorlayamazlar..mutlaka bayan girevli vardir.. Ben yapmadm henuz ama mayis gibi yapma ihtimalim var dr um bi sakincasi olmadigini soylemisti ama yine de ucmadan soracagm tekrarbu konuda en yakn ornek teyzem.. 8. Ayina dek is geregi kac defa istanbul amasya arasi kah uctu kah otobusle gitti ama cok sukur hoc sorunlari olmadi
3 kere uçtum canım sıkıntı olmuyor, zorlamıyorlar da
merhabalar geçmişi yarım yamalak okuyabildim. Öncelikle tüm hastalara geçmiş olsun.
Keçe ile ilgili konu geçmiş bende oğlum için bir kaç şey yapmıştım. Zevkli oluyor keçeyi dikenler var ben kolay yolu tercih edenlerdenim. Silikon tabancası yardımıyla sıcak silikonla yapıştırıyorum. Hatta oğluma bir şeyler hazırlarken eva ile harmanlıyorum.
Biberon konusu geçmiş sanırım dr.brown kullandım ve memnundum yine dr brown almayı düşünüyorum. Ayrıca benim emzirme konusunda ilk günlerim sorunlu olmuştu. Göğüs uçlarım çok belli olmadığı için oğlum yakalayamamıştı. alışana kadar ve göğüs uçlarım belirginleşene kadar avent göğüs koruyucu kullanmıştım. Oğlumu 2 sene emzirmiş olmama rağmen yine aynı sorun yaşayabilme ihtimaline karşı yeniden ilk günler için avent siparişimi verdim.
İzin konusuna gelince özelde nasıl bilmiyorum ama devlette 16 hafta doğum izini bittikten sonra 4 ay yarı zamanla çalışıp tam maaş dönemi (2.çocuk için, kendim için:))başlıyor. Devlette olduğum için faydalanabilirim ama hala ne yapacağımı kestiremiyorum. Ama büyük olasılıkla 72 aya kadar olan yarı zamanlı çalışma yarı maaş durumunu kullanacağım. Tabi yarı kademe ilerlemesi, yarı prim yatma falan emeklilik durumum bu şekilde iyice uzayacak. Oğlumda da ücretsiz izin alıp 2 yaşına kadar kendim bakmış sonra kreşe başlatmıştım. İyiki de başlatmışım diyorum çünkü oğlumun zihinsel gelişimi oldukça önden gidiyor. Ama tabi önemli olan sadece zihinsel gelişim değil duygusal gelişim de çok çok önemli. Ama bir anne evde değilse bir bakıcının çocuğun duygusal gelişime ne kadar faydası olur bilemiyorum. Yarı zamanlı fırsatını iyi değerlendirebilirsem oğlumla da bol bol vakit geçirebilme fırsatını bulacağım inşallah.
Canim beni aydinlat:)simdi 32.hafta dogum iznine ciktik bitti diyelim.benim ilk cocuk.izin bittikten sonra mi iki ay yari zamanli calisma.alti ay ucretsiz izin ne zaman süt izni nasil oluyor.canim siralamayi yapar misin?ilk çocuğa 2 ay ikinciye 4 ay üçüncüye 6 ay yarı zamanlı çalışma ama tam ücret veriliyor canım. Bir de memurlar için çocuklar 72 aya gelene yani okul çağına gelene kadar kısmi zamanlı çalışma hakkı verildi ve 657 sk ya girdi. Bu hükme göre de yarım çalışıp yarım maaş alınıyor diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin lütfen
16+0 da canım böyle çıkmıştı.Kaçıncı haftadaki kontrolde böyle çıktı bebeğin canım
bende 16+4 te gitcem benim miniğimde olmuştur şimdi o kadar o zaman :) en son gördüğümde 8 cmdi yavruceğim :)16+0 da canım böyle çıkmıştı.
aynen canımmm güzel güzel bakarsın miniğineeee :) rabbim o günleri de göstersin bize :)Ayy kesinlikle neler ogreniyorlar kresteetabi canm herkes kendine uyani yapacak mecbur.. Ben de ilk 8 9 ay yaninda olacam insallah koklasir emzirir dururm sonra dedigin gibi 3 umyas falan kres dusunuyorm zaten o arada kv bakacak mecbur ama haftasonlari aksamlari falan ben de gereken egitimi verebilirm diye dusunuyorm Allahin izni ile
Bu kadr bile sabretmeseymissin keske canm kotusun baya anlattigin kadari ile bile hissettk.. Gecmisler olsn tekrar
7. Aya kadar rapor istenmiyo diye biliyorm, x rayden gecmeye kimse zorlayamaz seni ki o cihazlar aslnda xray degilmis metal dedektorle calisan bi cihazms ama ben de yine de gecmiyorm tabi ki.. Cantalarn gectigi cihaz x raymis.. Yine de ben elle arabmak istiyorm dediginde zorlayamazlar..mutlaka bayan girevli vardir.. Ben yapmadm henuz ama mayis gibi yapma ihtimalim var dr um bi sakincasi olmadigini soylemisti ama yine de ucmadan soracagm tekrarbu konuda en yakn ornek teyzem.. 8. Ayina dek is geregi kac defa istanbul amasya arasi kah uctu kah otobusle gitti ama cok sukur hoc sorunlari olmadi
Canım gözün aydın. Rabbim başka sıkıntı göstermez inşallah.Kizlar cok mutluyum sukurler olsundna test sonucum temiz cikti. Allahim saglikla tamamina erdirsin insallah. Cok kotu bir 10 gun gecirdim ama allah bu gunleri araticak baska sikinti vermesin. Hepimiz sagligiyla kucaklarimiza alalim hayirlisiyla bebeklerimizi. Benim gibi sonuc bekleyen herkesede yurek ferahligi diliyorum. Ha bu arada bebegin cinsiyetide testte belli olmus erkek miş Opuyorum tum annişleri
Ben de son gördüğümde 7 cm di. Hatta küçüktü bşraz haftasına göre ama dr şimdi iyi buldu gelişimini. Yarında hayırlısıyla üçlü test sonucunu alırssm daha rahat edeceğim.bende 16+4 te gitcem benim miniğimde olmuştur şimdi o kadar o zaman :) en son gördüğümde 8 cmdi yavruceğim :)
Merhaba güzel anneler nasılsınız bebekleriniz Nasıl ??umarım hepiniz iyisinizdir..ben geçenlerde yazmıştım buraya ayağım çekiyor diye pek ciddiye almadım ama bir hafta oldu geçmedi bugün ağrıdan sürekli ağlıyorum doktoru arayıp 5 e randevu almış eşim..ağrı kasığımdan ayak parmak uçlarıma kadar vurmaya başladı dayanamıyorum artık:,(
Yıllık izinlerimizi analık izninin sonuna ekleyip o izinler bitince yarım gün çalışma tam maaşa geçebiliyor muyuz acaba ? Yoksa 2 ay tam maaş yarı zaman çalışma illa analığın arkasına mı eklenmek zorunda ?merhabalar geçmişi yarım yamalak okuyabildim. Öncelikle tüm hastalara geçmiş olsun.
Keçe ile ilgili konu geçmiş bende oğlum için bir kaç şey yapmıştım. Zevkli oluyor keçeyi dikenler var ben kolay yolu tercih edenlerdenim. Silikon tabancası yardımıyla sıcak silikonla yapıştırıyorum. Hatta oğluma bir şeyler hazırlarken eva ile harmanlıyorum.
Biberon konusu geçmiş sanırım dr.brown kullandım ve memnundum yine dr brown almayı düşünüyorum. Ayrıca benim emzirme konusunda ilk günlerim sorunlu olmuştu. Göğüs uçlarım çok belli olmadığı için oğlum yakalayamamıştı. alışana kadar ve göğüs uçlarım belirginleşene kadar avent göğüs koruyucu kullanmıştım. Oğlumu 2 sene emzirmiş olmama rağmen yine aynı sorun yaşayabilme ihtimaline karşı yeniden ilk günler için avent siparişimi verdim.
İzin konusuna gelince özelde nasıl bilmiyorum ama devlette 16 hafta doğum izini bittikten sonra 4 ay yarı zamanla çalışıp tam maaş dönemi (2.çocuk için, kendim için:))başlıyor. Devlette olduğum için faydalanabilirim ama hala ne yapacağımı kestiremiyorum. Ama büyük olasılıkla 72 aya kadar olan yarı zamanlı çalışma yarı maaş durumunu kullanacağım. Tabi yarı kademe ilerlemesi, yarı prim yatma falan emeklilik durumum bu şekilde iyice uzayacak. Oğlumda da ücretsiz izin alıp 2 yaşına kadar kendim bakmış sonra kreşe başlatmıştım. İyiki de başlatmışım diyorum çünkü oğlumun zihinsel gelişimi oldukça önden gidiyor. Ama tabi önemli olan sadece zihinsel gelişim değil duygusal gelişim de çok çok önemli. Ama bir anne evde değilse bir bakıcının çocuğun duygusal gelişime ne kadar faydası olur bilemiyorum. Yarı zamanlı fırsatını iyi değerlendirebilirsem oğlumla da bol bol vakit geçirebilme fırsatını bulacağım inşallah.
benimde 3 gün geri geliyordu hep ama yakalmıştı gününü son gittiğimde hadi hayırlı sonuçlar alırsın inşallah canım beniiimmBen de son gördüğümde 7 cm di. Hatta küçüktü bşraz haftasına göre ama dr şimdi iyi buldu gelişimini. Yarında hayırlısıyla üçlü test sonucunu alırssm daha rahat edeceğim.
doğru biliyosun canımilk çocuğa 2 ay ikinciye 4 ay üçüncüye 6 ay yarı zamanlı çalışma ama tam ücret veriliyor canım. Bir de memurlar için çocuklar 72 aya gelene yani okul çağına gelene kadar kısmi zamanlı çalışma hakkı verildi ve 657 sk ya girdi. Bu hükme göre de yarım çalışıp yarım maaş alınıyor diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin lütfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?