2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Merhaba arkadaşlar hamile iken uçak yolculuğu nasıl oluyor aranızda şu ana kadar yapan var mı hamile olduğuna dair bi belge fln almak gerekiıe mu. Xray den geçmek istemiyorum zorla geçirirlerse diye korktum. Haftaya yolculuğum bu arada

Ücretler de yarım:))
Hangi hava yoluyla uçacaksın onun sitesine bak canım. Belli hafta üstü olanlardan seyahat yapabilir diye doktor raporu istiyorlar. Ama biz daha bu sınıra girmiyoruz. X-raydan geçmene gerek yok. Hamileyim diyorum elle arıolar. Bayan görevli biraz mıncıklayıp bırakıyor

Gribe yakalandık,burnumuz akıyor çok. Hapşırdıkça öksürdükçe çiş kaçıyor, bugün doktora sordum,hiçbir sıkıntısı olmaz çok normal dedi. Normal beyaz akıntım var dedim. Oda çok normal,çok sarı yeşile dönük olursa iltihaptan şüphelenebiliriz dedi. İçimde rahat etti çok şükür.

İbrahim Doktordan randevumu aldım. 21. haftama denk geliyor. Özel muayanesiymiş şişlide yeri.

Doktorumuz bugün renkli usg de baktı bebişimize,allahım ilk defa kanlı canlı gördüm. Çok tatlıydı,aynı babasına benziyordu. Ay çok güzel bişeydi yaaa. Önce yüzünü eliyle kapatmıştı,sonra aç oğlum yüzünü göriyim dedim,açtı sıpa yüzünü gösterdi bize,esnedi,bir hareketler bir hareketler. Yine çok hareketliydi. kesemizdeki suyumuzda bol bol muş çok şükür. Tam haftasıyla gidiyor. Büyük ihtimal normal doğururum doktorun öngörüsüne göre. Umarız son haftalarda bir sıkıntı olmaz. Şimdilik herşeyimiz güzel gidiyor. Çok şükür.

Ücretler de yarım:))

ilk çocuğa 2 ay ikinciye 4 ay üçüncüye 6 ay yarı zamanlı çalışma ama tam ücret veriliyor canım. Bir de memurlar için çocuklar 72 aya gelene yani okul çağına gelene kadar kısmi zamanlı çalışma hakkı verildi ve 657 sk ya girdi. Bu hükme göre de yarım çalışıp yarım maaş alınıyor diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin lütfen

Kızlar kasıklarımda bir sertleşme ve batma oluyor. Ara ara o sertlesme ağrı yapıyor bu konu hakkında bilgisi olan varmi?

Ayy kesinlikle neler ogreniyorlar krestee tabi canm herkes kendine uyani yapacak mecbur.. Ben de ilk 8 9 ay yaninda olacam insallah koklasir emzirir dururm sonra dedigin gibi 3 umyas falan kres dusunuyorm zaten o arada kv bakacak mecbur ama haftasonlari aksamlari falan ben de gereken egitimi verebilirm diye dusunuyorm Allahin izni ile

Teşekkür ederim tatlım dayanabildiğim yere kadar dayandım ama artık duramıyorum yerimde iple çekiyorum randevu saatini ..

Bu kadr bile sabretmeseymissin keske canm kotusun baya anlattigin kadari ile bile hissettk.. Gecmisler olsn tekrar

7. Aya kadar rapor istenmiyo diye biliyorm, x rayden gecmeye kimse zorlayamaz seni ki o cihazlar aslnda xray degilmis metal dedektorle calisan bi cihazms ama ben de yine de gecmiyorm tabi ki.. Cantalarn gectigi cihaz x raymis.. Yine de ben elle arabmak istiyorm dediginde zorlayamazlar..mutlaka bayan girevli vardir.. Ben yapmadm henuz ama mayis gibi yapma ihtimalim var dr um bi sakincasi olmadigini soylemisti ama yine de ucmadan soracagm tekrar bu konuda en yakn ornek teyzem.. 8. Ayina dek is geregi kac defa istanbul amasya arasi kah uctu kah otobusle gitti ama cok sukur hoc sorunlari olmadi

3 kere uçtum canım sıkıntı olmuyor, zorlamıyorlar da

merhabalar geçmişi yarım yamalak okuyabildim. Öncelikle tüm hastalara geçmiş olsun.

Keçe ile ilgili konu geçmiş bende oğlum için bir kaç şey yapmıştım. Zevkli oluyor keçeyi dikenler var ben kolay yolu tercih edenlerdenim. Silikon tabancası yardımıyla sıcak silikonla yapıştırıyorum. Hatta oğluma bir şeyler hazırlarken eva ile harmanlıyorum.

Biberon konusu geçmiş sanırım dr.brown kullandım ve memnundum yine dr brown almayı düşünüyorum. Ayrıca benim emzirme konusunda ilk günlerim sorunlu olmuştu. Göğüs uçlarım çok belli olmadığı için oğlum yakalayamamıştı. alışana kadar ve göğüs uçlarım belirginleşene kadar avent göğüs koruyucu kullanmıştım. Oğlumu 2 sene emzirmiş olmama rağmen yine aynı sorun yaşayabilme ihtimaline karşı yeniden ilk günler için avent siparişimi verdim.

İzin konusuna gelince özelde nasıl bilmiyorum ama devlette 16 hafta doğum izini bittikten sonra 4 ay yarı zamanla çalışıp tam maaş dönemi (2.çocuk için, kendim için:))başlıyor. Devlette olduğum için faydalanabilirim ama hala ne yapacağımı kestiremiyorum. Ama büyük olasılıkla 72 aya kadar olan yarı zamanlı çalışma yarı maaş durumunu kullanacağım. Tabi yarı kademe ilerlemesi, yarı prim yatma falan emeklilik durumum bu şekilde iyice uzayacak. Oğlumda da ücretsiz izin alıp 2 yaşına kadar kendim bakmış sonra kreşe başlatmıştım. İyiki de başlatmışım diyorum çünkü oğlumun zihinsel gelişimi oldukça önden gidiyor. Ama tabi önemli olan sadece zihinsel gelişim değil duygusal gelişim de çok çok önemli. Ama bir anne evde değilse bir bakıcının çocuğun duygusal gelişime ne kadar faydası olur bilemiyorum. Yarı zamanlı fırsatını iyi değerlendirebilirsem oğlumla da bol bol vakit geçirebilme fırsatını bulacağım inşallah.

3 kere uçtum canım sıkıntı olmuyor, zorlamıyorlar da

Anladm canm cevabin icn sagol, beni de aydinlatms oldn

Ben de biberonlar da ve gogus pompasinda avent dusunuyorm, onumuzdeki ay bu tarz seyler icind e baslayacagk alisverise insallahh.. Duygusal gelisim konusunda cok haklisn calisan bi anne olsam da bend e ger firsatimi kizimla gecirip elimden geleni yapacagim insallah Allahin izniyle ve izinleri de sonuna kadr kullanacagm insallah 2 - 3 yasinda da kres dusunuyorm orda eminm babannesiyle oldugundan daha cok sey ogrenecektir.. Orda gem sosyal hem zeka yonunden cok iyi gelisiyorlar.. Allah yardimcimz olur hepimizn de insallahh

Canim beni aydinlat:)simdi 32.hafta dogum iznine ciktik bitti diyelim.benim ilk cocuk.izin bittikten sonra mi iki ay yari zamanli calisma.alti ay ucretsiz izin ne zaman süt izni nasil oluyor.canim siralamayi yapar misin?

Kizlar cok mutluyum sukurler olsun dna test sonucum temiz cikti. Allahim saglikla tamamina erdirsin insallah. Cok kotu bir 10 gun gecirdim ama allah bu gunleri araticak baska sikinti vermesin. Hepimiz sagligiyla kucaklarimiza alalim hayirlisiyla bebeklerimizi. Benim gibi sonuc bekleyen herkesede yurek ferahligi diliyorum. Ha bu arada bebegin cinsiyetide testte belli olmus erkek mişOpuyorum tum annişleri

aynen canımmm güzel güzel bakarsın miniğineeee :) rabbim o günleri de göstersin bize :)

Canım gözün aydın. Rabbim başka sıkıntı göstermez inşallah.

bende 16+4 te gitcem benim miniğimde olmuştur şimdi o kadar o zaman :) en son gördüğümde 8 cmdi yavruceğim :)
Ben de son gördüğümde 7 cm di. Hatta küçüktü bşraz haftasına göre ama dr şimdi iyi buldu gelişimini. Yarında hayırlısıyla üçlü test sonucunu alırssm daha rahat edeceğim.

Çok geçmiş olsun canım. Hamileliktete çok kramp olur ama senin ne şekil bilmiyorum.
Ben ikinci kızımda akupunktura gidiyordum . Fisoteraphide yani . Çünkü sabahları yataktan kalkamıyordum tutuluyordu kalçam bacaklarım

Yıllık izinlerimizi analık izninin sonuna ekleyip o izinler bitince yarım gün çalışma tam maaşa geçebiliyor muyuz acaba ? Yoksa 2 ay tam maaş yarı zaman çalışma illa analığın arkasına mı eklenmek zorunda ?

Ben de son gördüğümde 7 cm di. Hatta küçüktü bşraz haftasına göre ama dr şimdi iyi buldu gelişimini. Yarında hayırlısıyla üçlü test sonucunu alırssm daha rahat edeceğim.
benimde 3 gün geri geliyordu hep ama yakalmıştı gününü son gittiğimde hadi hayırlı sonuçlar alırsın inşallah canım beniiimm

doğru biliyosun canım
ÖZETLEYECEK OLURSAK

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğine göre, Eylül sonu itibariyle 72 ayını dolduran çocukların okula kaydının zorunlu olarak yapılması gerekmektedir.

Buna göre,

1- Doğum yapan bayan memurlar, doğumdan sonraki 8 haftalık analık izninden sonra isterse çocuk 7 yaşından gün aldığı tarihe değin haftalık çalışma saati olan 40 saat yerine 20 saat çalışabilir. Ayrıca bu izni isterse baba da kullanabilir. Bu dönemde ayrıca süt izni verilmeyecek.

2- Yarım gün çalışmaya başlayan anne veya baba istediği zaman bu hakkından geri dönebilir. Ancak bu durumda aynı çocuk için bir daha yarım gün izin istenemeyecek.

3- Yarım gün çalışmaya başlayan memurun mali ve sosyal hakları yarım gün olarak verilecektir. Yani bir anlamda yarım maaş alacaktır.

4- Fiilen çalışmaya bağlı ödemelerde ise (ek ders, döner sermaye, fazla çalışma vb.) sadece çalıştığı saatlerin mali ödemesini alabilecektir.

5- Yarım gün çalışılan sürelerin derece ve kademeye etkisi de yarım nisbetinde olacaktır.

6- Yarım gün çalışmak isteyen memurların, çalışma saatleri kurumlarınca belirlenecek.

7- Yarım gün çalışma hakkından yararlandırılmayacak personel Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…