2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Canim beni aydinlat:)simdi 32.hafta dogum iznine ciktik bitti diyelim.benim ilk cocuk.izin bittikten sonra mi iki ay yari zamanli calisma.alti ay ucretsiz izin ne zaman süt izni nasil oluyor.canim siralamayi yapar misin?
Canım umarım yardımcı olabilirim yanlış bilgi de vermek istemem :) 8+8 analık izni bittikten sonra 2 aylık yarı zamanlı çalışmak üzere iş yerine dönebilirsin. Bu iki aylık süre içerisindeki süt izni haklarını ayrıca kullanamayacaksın ama. İki aylık süren de bittikten sonra süt izni için kaç ay hakkın kaldıysa o süre içerisinde günlük süt izni izni hakkını kullanabilirsin. Ücretsiz izin konusunda ise pek fikrim yok maalesef

Kızlar benim memelerimde 5 tane nodül var haftaya doktora gidecem kontrol için daha önce iyi huylu demişlerdi ama gebelikte büyüyebiliyorlarmış benim durumumda olan varmı korkuyorum.

Günaydın kızlar!

Hava süper ama iş çok, işler karışık, aklım dağınık bi acaip hallerdeyim içim sıkılıyo

Allah hayırlara getirsin inşallah

Süt iznin bittikten sonra ücretsiz iznin geçerli oluyor mu? onu mutlaka sor.

Ben iki ay yarım zamanlı çalışma düşünüyorum, o zaman süt izni olmuyo, direkt yarım çalışmadan ücretsiz izne geçiliyomuş

Bana anlatılan yarım zamanlı çalışma mutlaka analık izninin bitiminde başlamalıymış, o yüzden ben izinlerimi önceden kullanmaya çalışıcam

Çok güzel açıklamışsın tebrik ederim ücretsiz izin için ben konuştum, normalde analık izinin bitiminden itibaren 24 ay ücretsiz izin hakkı var ancak 2 ay yarım zamanlı çalışma kullanılırsa bu süre 22 aya iniyor, yani devlet her koşulda ücretsiz iznin başlangıcını analık izninin bitiminden itibaren kabul ediyor.
çok bilinmeyenli denklem oldu valla izin durumları, karışık işler

Kızlar benim memelerimde 5 tane nodül var haftaya doktora gidecem kontrol için daha önce iyi huylu demişlerdi ama gebelikte büyüyebiliyorlarmış benim durumumda olan varmı korkuyorum.
bende de var, hamile kalmadan kontrole gitmiştim temiz demişlerdi, ama için rahat etsin istiyosan tekrar git kontrole

benim doktorum doğurursan geçer demişti, merakla bekliyorum geçecek mi diye

bende de var, hamile kalmadan kontrole gitmiştim temiz demişlerdi, ama için rahat etsin istiyosan tekrar git kontrole

benim doktorum doğurursan geçer demişti, merakla bekliyorum geçecek mi diye
Bende 7 ay önce gitmiştim canım banada temiz demişti banada emzirirsen geçer demişti 6 ayda bir kontrol istiyolar geçti zamanı gidecem haftaya inşllh bir sıkıntı yoktur ama elime bir sertlik geliyo ben daha önce bir tanesini elimle hissedebiliyordum şimdi her iki mememdede elime geliyo birşeyler.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

Benim iş yeri de karıştırdı oysa her şey ne kadar basit yazıyor kanunda. Analık iznimi hizmet süremden saymayacaklarmış. Uğraşıp duruyorum davaya kadar yolu var artıkın.

Umarım herkesin izinleri sıkıntısız geçer...

O nedemek canım ben anlamadım. Nasıl birşey uygulayacaklar yani.Kafam karıştı.

Di mi amaa.. Annelik neymis yavas yavas anliyoruz istee.. Aynen ben de oyleym cidden zorlaniyorm simdiden.. Ama yapcka bi sey yok rahatsizliklarina bile kurban canlarimizinn

Gunaydın guzel anneler guzel kadınlar
Bırazdan dr kontrole gıdecegız 4 lü tarama sonucunu alacagız inş hersey yolundadırrr

Insallah guzel sonuclarla gel canmm..

Kizlar ufak ufak da olsa alisverislere basladm benn.. Indirimde bi seye denk gelirsem aliyom valla bi kac kiyafet aldm zaten onlari saymiyom kim bilir daha kac adet aliciizz

Onun disinda bebek arabasi ve oto koltugunu aldik biliyosunuzz (quinny zap extra2+maxi cosi calibrix)

Veee bineron emzik bi kac ivir ziviri dermoeczanem sitesinde aventte indirim vardi ordan aldmm.. Her ay bi kac parca bi kac parca gideym diyorm.. Odadir besiktir esimle aliriz zaten de ufak tefekleri netten takip edip alicam..

Iste son aldiklarim;

Avent 120 ml cam biberon
Avent 260 ml pp natural biberon
Avent ortidontik yalanci emzik 2li
Lansinoh 24 lu gogus pedi 2li
Bebedor tirnak bakim seti

Eklentiler

• image.webp
    4,2 KB · Görüntüleme: 218
  • image.webp
    5 KB · Görüntüleme: 209
  • image.webp
    9 KB · Görüntüleme: 210
  • image.webp
    4,5 KB · Görüntüleme: 206
  • image.webp
    7,8 KB · Görüntüleme: 207
O nedemek canım ben anlamadım. Nasıl birşey uygulayacaklar yani.Kafam karıştı.
Canım benim durum biraz farklı oldu galiba. Uzman yardımcısı olarak çalışıyorum devlette ve 3 yılımızı doldurunca tezimizi sunup uzman olarak atanıyoruz. Ama ben uzman olmadan hamile kaldım. 2016 Eylül ayında 3 yılım dolacak ve benimle birlikte göreve başlayanlarla tez sunma hakkına sahip olacaktım. Şimdi personel dairesi diyor ki; analık izninde fiili çalışmış olmayacağın için uzmanlık için gereken 3 yıllık hizmet sürenden saymayacağım. Dolayısıyla arkadaşlarım tez sunarken ben 3 yılımı doldurmamış olacağım ve uzmanlığıma mal olacak.

Ama şu açıdan içim rahat, çok yanlış bir karar verdiler. Yanlış hesap elbet bir yerden döner bakalım nereden dönecek :)

Kimse böyle sıkıntılar yaşamaz umarım...

Çok iyi yapmışın canım. siz yazdıkça belki gaza gelirim ben de alırım. Daha hiç bir şey almadım. Hevesim de var aslında ama niye böyle oldum anlamadım

Gercekten haksizlik olms bence.. 3 yilin doldugu kabul edilmeli ancak tez icin ise dondugun zman degerlendirme yapilabilirdi mesela.. Her sey bos cidden calisan hamilelere kimse destek olmuyor

Çok iyi yapmışın canım. siz yazdıkça belki gaza gelirim ben de alırım. Daha hiç bir şey almadım. Hevesim de var aslında ama niye böyle oldum anlamadım

Yani yavastan baslanabilir bence.. Sonucta hepsini bi aya yiginca daha fazla yuk olur.. Hazir hala para kazaniyoken arada alisveris iyi geliyo hem de cimcimeye bi sey almak nasil hosuma gidiyooo

Yaaaa,o zaman kötü olmuş.

Gercekten haksizlik olms bence.. 3 yilin doldugu kabul edilmeli ancak tez icin ise dondugun zman degerlendirme yapilabilirdi mesela.. Her sey bos cidden calisan hamilelere kimse destek olmuyor
Aynen canım. Bir de bunu yapan yer Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. Devletin hamilelere bu kadar hak verdiği ve korumaya çalıştığı dönemde asıl çalışma bakanlığı böyle yaparsa diğer yerler neler yapabilir düşünmek dahi istemiyorum.

Allah yardımcımız olsun...

Amin canm aynen oyle Allah yardimcimiz olsn zaten baska yardim eden yok is konusunda

ücretsiz izini istediğin zaman alabilirsin. 22 aya düşme durumunda bir yanlışlık var sanki. Ben tüm izinlerimi raporlarımı kullandıktan sonra ücretsiz iznimi başlatmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…