2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Kızlar amniyosentez yatırmayı düşünmüyorum. Bana bi akıl verin. 2 li test iyiydi 3 lüye güvenmiyorum belki de güvenmek istemiyorum.. Duaya ve yardıma ihtiyacım var.
Aynen bence de ikili temiz çıkmışken zaten 3 lüyü bile yaptırmıyor artık doktorlar mesela benimki istemedi. 2li test ve ayrıntılı ultrason %95 birbirini tamamlayıcı doğru sonuç veriyor dedi. 4 lü test gibi bir şey vardı ondan yaptırsan ya da başka bir doktora gitsen bilemedim. Hadi ikili kötü çıksa yine anlıcam ama çok saçma ikili iyiyken 3 lünün kötü çıkması.

kızlar Günaydın,

benimde ikili testim iyi çıktı ama genetik test istedik çünkü yaş ve başka şeylerden dolayı risk her halukarda yüksek çıkıyor. geçen hafta sonucum geldi ve iyi. içinizi rahatlatsın diye söylüyorum. Allah korusun kötü sonuç gelme olasılığı çok az zaten. bende çok strese girdim sonuçları beklerlerken. o yüzden sizi çok iyi anlıyorum. ama iyi sonucu alınca o kadar ömutlu oluyorsunuzki anlatamam. inşallah en kısa zamanda iyi sonuçlarınızı alırsınız.

Merhaba bizde 0-6 ay araba koltuğu var. Eşimin yeğeni doğduğunda biz almıştık onlar 2 3 kere kullandılar araba ile bir yere gitmediler evde de ev tipi ana kucakları vardı. Sonra görümcem geri verdi size bebiş gelince kullanırsınız diye.

0-6 ay arabada onu kullanmayı düşünüyorum. Bir yere gidince de kanguru kullanmayı düşünüyorum ya eşim ya ben takar gezeriz. 0-6 aydan sonrası için de bebek oturmaya başlıcak zaten daha büyük bi puset gerekcek. Normal mümkünse hafif ve kolay katlanabilen bir puset almayı düşünüyorum.
Travel systemler çok havalı görünüyor. Pahalı olması da sanki en iyisi o hissi veriyor insana ama çok ağır ve hantal gibi geliyorlar bana.
0-6 ay araba koltuğumuz da zaten olduğu için travel system almayı düşünmüyorum ama 6 aydan sonrası için güzel bir puset alabilirim.

Arkadaşlar bu testler tamamen istatistiki sonuç veriyor. Aslında hiç bir sonuç kesin değil çünkü hepsinde %5 yanılma payı var. Yani testin biri riskli bölgede çıkarken diğer test risksiz bölgede çıkabilir.
Yanılma payı olduğu için zaten çoğu doktor hepsini yaptırıyor ki doğruluk payı artsın. Ayrıca üçlü testte ikiliye göre değişken sayısı artarken, dörtlüde de üçlüye göre değişken sayısı artıyor, böylece doğruluk payları da yükseliyor.

öncelikle gününüz aydın mutluluklarınız daim olsun

Kızlar amniyosentez yatırmayı düşünmüyorum. Bana bi akıl verin. 2 li test iyiydi 3 lüye güvenmiyorum belki de güvenmek istemiyorum.. Duaya ve yardıma ihtiyacım var.

Testlerde yanlışlık olabiliyor zaten yanlışlık olmasa bile testlerin güvenilirliği çok az. İnşallah bir aksilik çıkmaz canım ve sağlıklı bir şekilde doğum yaparsın.

canım baston çok sonra kullanacağın bir araba önden almaya hiç gerek yok. Hatta ben aldığım bastonu çok az kullandım. Oğlum bol bol yürüdü 2 yaştan sonra, zaten arabasından inip kendi sürmeye çalıştığı için, arabayı artık yanıma hiç almak gelmiyordu. Ben oto koltuğu maxi cosi, araba olarak da quinny kullandım. Quinny bazen yine kullanıyorum çok büyük olmadığı için baston gibi rahatlığı da var. Bebek arabasını her açıdan düşünmelisin uzak bir yere gittiğinizde bebek arabasını katlayıp bagaja koyacaksınız sığması da çok önemli.

bir de bir şey soracağım benim kuzenlerim hep araba koltuğunu evde de kullanıyorlardı. tutma kısmına oyuncak asarlardı çocuk onla oynardı fln. Ev tipi ana kucağı gerçekten gerekli bir şey mi sizce? Oto koltuğu biraz dik oluyor ama bel desteği fln alınabiliyor ayrıca. Heves ettim ev tipi ana kucağı da alcam ama gerekli mi diye emin de olamıyorum.

Anladım canım,illa travel almamız gerekiyor aslında ama düzgün bir marka bakmamız lazım.

Senin aldığın o markalara bakıcam canım, Önemli olan bizim aracada kolay girip çıkabilmesi,o yüzden baston diyordum ama hala kafamda netleştiremedim. Bunları yazıp yazıp,gidip jokerde tek tek arabaları indir kaldır yapçam anlaşılan.

Valla arkadaşlar beni chiccodan soğuttu,hantal diyip duruyorlar, o kadar para da verme zaten kullanışsız diyorlar. Traveldanda o yüzden soğutmaya çalıştılar. Acayip kararsız kaldım.

Günaydın kızlar!!

İşe güce dalmadan ilk size yazayım dedim o kadar daraldım ki şeytan rapor al evde otur diyo ama iş arkadaşıma kıyamıyorum, tek başına kalacak yazık nisana kadar sıkayım bakayım dişimi

oslem_dr biz ikeadan almaya karar verdik, hem modelleri güzel, hem AB uygunluk sertifikası var hem de fiyatları çok makul. boyutları 120x60 cm. 3 yaşa kadar kullanılabiliyomuş, aklımıza yattı bizim. Hayırlısıyla 7. ya da 8. ayda almayı planlıyoruz.

nymeria-burcu biz biraz aceleci tipler olunca arabayı oto koltuğunu falan almış bulunduk. bizim aldığımız model mamas&papas armadillo flip xt, oturma yeri ve güneşliği baya geniş, iki taraflı kullanılabiliyo, koltuğu tam yatıyo, katlanınca da pide gibi ince oluyo, arabanın arka koltuk arasına bile sığıyo, çook hafif değil, 9 kiloydu yanlış hatırlamıyosam ama gülle gibi de değil

aslında bugaboo ya da inglesina alacaktık ama bugaboo çok hafif olmasına ragmen koltuk kısmı bize küçük gibi geldi, bazı yerlerde 1 yaşından sonra bebek sığımıyo diye yazmışlar

inglesina travel system olduğu için çok cazip geldi ama tekerleklerinde darbe emici bir mekanizma bulunmuyormuş, bebekler kusuyor sallantıdan dediler, ondan da o yüzden vazgeçtik, tabii fiyatı da baya yüksekti, bu kadar para verip de kusan bi bebek olmasını göze alamadık açıkçası

bunun dışında başka model bebek arabası bakmadım, stokke kullanan arkadaşlarım vardı, çok memnunuz diyolardı ama bana biraz hantal geldi özellikle tekerlekleri oldukça büyük, ben o yüzden hiç bakmadım doğru düzgün, bagaja nasıl sığıyo bi görmek lazım

oto koltuğu için britax-romerle maxicosi arasında kalmıştık, aslında britax-romer için piyasadaki en güvenli koltuk diyolar ama aldığımız araba maxicosi ile uyumluydu, biz de cabriofix modelini aldık bu nedenle, bir de bağlama aparatı var böylelikle travel system gibi olmuş oldu

tek eksiğimiz bu aşamada isofix baza kaldı, family fix istiyorduk çok pahalı olduğu için ikinci el almaya karar verdik, şimdi tutumlu anne ve sahibinden.com arasında mekik dokuyorum

Canım aynen arabaya sığabilmesi önemli,o yüzden baston dedim durdum ama yanlış düşündüm herhalde, sizin arabalar araca sığıyormıu? Kolay katlayıp açılıyor mu? Ben biraz panik insanın,haldur huldur yaparım çoğu şeyi,hızlı yapmaya çalışmaktan elim ayağım birbirine dolaşır. O yüzden bana acayip pratik birşey lazım,uğraşmayı hiç sevmiyorum. Fırlatır atarım yani o kadar huyum pistir. Benim için zaman önemli,fazla zaman harcamayacağım birşey lazım. Çok pahalıya kaçmıyım diyorum ama en fazlada 1500-2000 veririm yani,hakettikten sonra dimi.

Eşim 1.78 bende 1.65 çok çok uzun değiliz yani :) verdiğin bilgiler çok açıklayıcı arkadaşım Allah razı olsun içini rahatlatıyorsun insanın

siyahmiyah kendi yorumumu senin yorumun içine sokuşturmuşum:) şöyle olması gerekiyordu

canım bir yanlışlık var gibi geliyor. Ben normalde raporlarımı yıllık izinlerimi aldım sonra ücretsiz iznimi başlattım. Ücretsiz izin olarak ben yaklaşık bir buçuk sene aldım kendi isteğimle iki sene almamıştım. Oğlumun 2 yaş doğum gününden 6 gün sonra iş başı yaptım. Ama bana istersen daha da alabilirsin demişlerdi. Çocuğu Yaklaşık 3-3.5 yaşına gelene kadar ücretsiz izinlerle işe dönmeyen bir arkadaşım var. kesin emin olmak istediğim için arkadaşıma mesajla sordum cevap gelince sana da yazacağım. Bende yanlış bilgi vermek istemiyorum.

gravity sorabilirsen gerçekten çok sevinirim, çok aklım karıştı burada, gerçi her koşulda erkenden ayrılmak istiyorum çok daraldım çünkü ama en azından rapor falan alıp iznin arkasına eklersem o bile bişey benim için

çok teşekkür ederim ilgilendiğin için

aldığım maxi cosi oto koltuğunu evde anakucağı niyetine kullandım. Zaten hafif hafif sallandığı için onun içinde uyuttuğum da çok oluyordu.

benim arabam polo bagajı küçük, arabama rahatlıkla sığabiliyor. Açıp katlaması da pratik ama şu anda fiyatları nasıl bilmiyorum. Tabi ben şöyle düşünüyorum nasip olursa doğacak bebeğim de kullanacak. Sonra da ikinci elden satacağım yani parasını zaten çıkarmış olacağım.

Aynısının kahverengi sepetlisini arkadaşım verecek bana da.. :) çok güzel güle güle kullansın minnak

Bide şöyle birşey 1/5000 bile olsa o 5000 kişiden 1 inin bizim olmayacağımız garantisi de yok maalesef.. Bazı şeyler tamamen kader..

Bir quinny maci cosici dahaa mamnun olmama sevindmm.. Ben henuz kullanmadm ama aldik bz de bakalm..

Ayni seyi ben de dusunuyorm ama su an almamiz gerekmedigine karar verdm en son.. Yani bebisimizin dr una da danisir , oto koltugunda yatmasnda herhangi bir sakinca bulunmasi halinde alirz diye dusundk.. Sonucta o oto koltuklari da yenidoganlarin kullanabilecegi cinsten tasarlaniyor e zaten besikten de ilk aylar pek kalkcaklarini sanmam sadece bi yere gidnce faln daha cok lazm olur bence oto koltugu da ev icn ... Yani bn boyle dusunuyormm

Bende Jane in epic modelini aldım ana kucağı tam yatabiliyor, 6 aya kadar onu kullanıyorsun 6 aydan sonra normal koltuğuna geçiyorsun. Travel sistem sınıfındaki arabalara göre daha hafif 7.8 kilo (normal Bebek arabası hali) ama ana kucağı biraz ağır o da 4 kilo kadar onuda eşim taşır artık diye düşündüm zaten 6 aydan sonra hep arabada kalacağı için sıkıntı olmayacak diye düşündüm.. Yüksekliğide gayet iyi fotosunuda atayım hatta (1-Bebek arabası hali 2-ana kucağı)

Eklentiler

• image.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 228
  • image.webp
    14,6 KB · Görüntüleme: 217

Bizdeki baby hope iyi bir marka değil sürekli kullanım için. Evde oto koltuğu varken de bir daha gidip almak saçma geliyor zaten belli bir süre kullanabileceğim. Ama maxi cosi çok güzel görünüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…