aman canım millete bakma sen. benim çocukların arası 1,5-2 yaş. kendi annem, kardeşim bile nasıl bakacaksın diyor. herkes nasıl baktıysa öyle bakacağım diyorum. ayrıca bence çok çocuk tek çocuğa göre daha kolay. 3. de daha kolay olur herhalde :)Çok teşekkür ederim Can'ım :) kesinlikle dediğin gibi zor olacak ama değecek :) inan bana ilk başlarda ailem hariç insanlar öyle çok üzdüler yıprattılar ki beni herkes kendi topuğuma sıktığımı düşündü ikinci bebeğim geliyor diye duyduklarında ..Bnde hep senin verdiğin bu cevabı verdim evet zor olacak hatta çok zor olacak ama büyüdüklerinde onların o hallerini gördüğümde her şeye değmiş olacak :)
işin ilginci bence zorluk yaşamadım. her çocuk kadar kıskançlıkları vardı, zarar verici hareketleri vardı ama kardeşi artık 6-7 aylık olup tepkilerine karşılık verince daha sakin bir çocuk oldu. tek sıkıntım uykusuzluk ve iki çocuk emzirmekti. şimdi teke düştü neyse ki. tabi ilk birkaç ay, bazı şeylere vakit bulunmuyor, zaman yetmiyor ama insan pratik, hızlı olmayı öğreniyor.Aman aman ben oğluma diyordum birde çete seni diye :) benimkide başını yaslıyor karnıma sinsice bir kaç saniye sonra başlıyor karnıma vurmaya henüz anlıcak yaşta da deil keretapeki ikinci doğduğunda yaşadığın zorlukları Nasıl aştın varsa tüyoların seve seve dinlerim
Bende senin gibi düşünenlerdenim Allah bana verirse aynı senin gibi üçüncüyüde istiyorum ..üç tane olsun yeter bana Dedim hep ..araya çok Zaman koyunca da daha çok yıpranmaz mıydık grillcim en azından bu tempoya alışmışız şimdi ..zaten senin ve Burdaki diğer ikinci üçüncü bebişlerin bekleyen arkadaşları gördükçe iyi ki hamile kalmışım diyorumaman canım millete bakma sen. benim çocukların arası 1,5-2 yaş. kendi annem, kardeşim bile nasıl bakacaksın diyor. herkes nasıl baktıysa öyle bakacağım diyorum. ayrıca bence çok çocuk tek çocuğa göre daha kolay. 3. de daha kolay olur herhalde :)
bence insanın ruh haline bağlı o. yani 3-5 yıl arayla doğum yapıp perişan olan da var.bizim gibi 1,5-2 yıl arayla doğum yapıp bu telaşa alışan ve şikayetçi olmayanlar da var. ben hiç pişman olmadım, 3. aklımda yoktu ama olmasına sevindim. onun için de pişmanlık hissetmiyorum. keşke yaşım genç olsaydı da 4. yü de aradan çıkarsaydım diyorum da çevreme, ağızları açık kalıyor :)Bende senin gibi düşünenlerdenim Allah bana verirse aynı senin gibi üçüncüyüde istiyorum ..üç tane olsun yeter bana Dedim hep ..araya çok Zaman koyunca da daha çok yıpranmaz mıydık grillcim en azından bu tempoya alışmışız şimdi ..zaten senin ve Burdaki diğer ikinci üçüncü bebişlerin bekleyen arkadaşları gördükçe iyi ki hamile kalmışım diyorum
Benim en büyük korkum o ilk Zaman'lar daki uykusuzluklar açıkcası grillcim .. Oğlum çok gazlı hatta kolik bir bebekti ilk 8 ay hortlak gibi uykusuz geziyordum sonra düzeldi ..peki ikincide ne Zaman oturdu uyku sisteminiz uzun sürdü mü ...işin ilginci bence zorluk yaşamadım. her çocuk kadar kıskançlıkları vardı, zarar verici hareketleri vardı ama kardeşi artık 6-7 aylık olup tepkilerine karşılık verince daha sakin bir çocuk oldu. tek sıkıntım uykusuzluk ve iki çocuk emzirmekti. şimdi teke düştü neyse ki. tabi ilk birkaç ay, bazı şeylere vakit bulunmuyor, zaman yetmiyor ama insan pratik, hızlı olmayı öğreniyor.
bence en önemlisi boş vermeyi öğrenmek lazım ki, anne huzurlu olabilsin. her şeyi mükemmel tam yapmaya çalışınca sinir harbi oluyor evde, eşle çocuklarla. o yüzden rahat olmak lazım.
çocukların uyku düzeni bana göre memeyi azaltınca düzene giriyor. bir de benimkiler ne biberon, ne emzik hiçbirini kabul etmediler. ikisi de memede uyurdu, haliyle emziği ağzından düşen bebek gibi sık sık uyanırlardı. ek gıdaya ağırlık verip memeyi azaltınca, uykuları da uzadı. şimdi ikisi de çok şükür neredeyse deliksiz uyuyor. bazen küçük kızım uyanıyor, onu da eşime havale ediyorum. o alıp 10 dk sallıyor, uyutuyor. en az 1 sene rahat yok yani :)Benim en büyük korkum o ilk Zaman'lar daki uykusuzluklar açıkcası grillcim .. Oğlum çok gazlı hatta kolik bir bebekti ilk 8 ay hortlak gibi uykusuz geziyordum sonra düzeldi ..peki ikincide ne Zaman oturdu uyku sisteminiz uzun sürdü mü ...
Ben de oyle dedı dıyedusunuyorum hergun odteocare gun aşırı elevıt cunku osteocare in de içeriği süperrrbana dediğimiz elevet ya da benzeri olan ilacı vermedi direk osrecare verdi her gün onu içiyorum gece yatmadan..
Sende annemi gördüm biliyor Musun biz 6 kardeşiz annem sağlığım kalsaydı 7 yi de yapardım demişti ..ve hepimiz arasında 1,5 2 yaş var ..en büyük desteği o verdi zaten bana ..ilk ay o kadar zoruma gitti ki insanların bana destek olmaları gerekirken köstek olmaları ..Can'ımı acıtan en büyük sözleri ise oğluna acıyoruz ilgi eksikliği yaşıcaksın demeleri oldu ..sonra toparlandım ve artık herkese sesimi yükseltmeye başladım niye hanginizin tek çocuğu var diğerleri doğdu diye ilk evladınızı yok mu saydınız dedim ..ayrıca her biri Can'ımızdan bir parça Allah bize ömür versin ki hepsini güle oynaya büyütelim ..bence insanın ruh haline bağlı o. yani 3-5 yıl arayla doğum yapıp perişan olan da var.bizim gibi 1,5-2 yıl arayla doğum yapıp bu telaşa alışan ve şikayetçi olmayanlar da var. ben hiç pişman olmadım, 3. aklımda yoktu ama olmasına sevindim. onun için de pişmanlık hissetmiyorum. keşke yaşım genç olsaydı da 4. yü de aradan çıkarsaydım diyorum da çevreme, ağızları açık kalıyor :)
39+1 de cnmİnşallah ikincide çok kolay olur herşey senin için umarım hepimiz kolaylıkla alırız kucağımıza .. Buarada kaçıncı haftada doğurmuştun Adanurcum
Başa saracaz Desene çözüm yok ilk bir yıla anlaşılan :) ayrıca çok doğru ben im oğlum sütten kendi kendini kesti mecbur mamaya başladık emzik kullandık dediğin gibi ondan sonra mışıl mışıl uyumaya başladı ..bazen gözümde büyüyor biliyor Musun Allah diyorum basıl geeçeck şimdi o aylar ..sonra oğluma bakıyorum koca minik Ada'm olmuş Zaman hızlı geçiyor diyerek sakinleşiyorumçocukların uyku düzeni bana göre memeyi azaltınca düzene giriyor. bir de benimkiler ne biberon, ne emzik hiçbirini kabul etmediler. ikisi de memede uyurdu, haliyle emziği ağzından düşen bebek gibi sık sık uyanırlardı. ek gıdaya ağırlık verip memeyi azaltınca, uykuları da uzadı. şimdi ikisi de çok şükür neredeyse deliksiz uyuyor. bazen küçük kızım uyanıyor, onu da eşime havale ediyorum. o alıp 10 dk sallıyor, uyutuyor. en az 1 sene rahat yok yani :)
Bnim yaramazda tam 39 da geldi .. Böyle konuşunca doğum anılarım canlandı gözümde :)39+1 de cnm
En çok arası olan benim sanırım buradaçocukların uyku düzeni bana göre memeyi azaltınca düzene giriyor. bir de benimkiler ne biberon, ne emzik hiçbirini kabul etmediler. ikisi de memede uyurdu, haliyle emziği ağzından düşen bebek gibi sık sık uyanırlardı. ek gıdaya ağırlık verip memeyi azaltınca, uykuları da uzadı. şimdi ikisi de çok şükür neredeyse deliksiz uyuyor. bazen küçük kızım uyanıyor, onu da eşime havale ediyorum. o alıp 10 dk sallıyor, uyutuyor. en az 1 sene rahat yok yani :)
Allah bagislasin cnm cumlemizin evlatlariniBnim yaramazda tam 39 da geldi .. Böyle konuşunca doğum anılarım canlandı gözümde :)
Amin Amin senin çocuklar arası ne kadardı?Allah bagislasin cnm cumlemizin evlatlarini
Benim bu ikinci ama iki kurtajim var zor bulduk simdikinide allahima şükür tedaviyle kaldım kızım 13 yasında cnmAmin Amin senin çocuklar arası ne kadardı?
ki benim annemin 4 düşüğü var, 4 kardeşiz ve aramız 1,5-2 yaş. o bile çemkirdi bana. dedim sen bizi yoklukta nasıl büyüttüysen ben de büyütürüm herhalde. ki eskiden, hazır bez yok, mama yok, makineler yok. o dönemin çocukları büyümüş de bolluk dönemimizde mi büyütemeyeceğiz.Sende annemi gördüm biliyor Musun biz 6 kardeşiz annem sağlığım kalsaydı 7 yi de yapardım demişti ..ve hepimiz arasında 1,5 2 yaş var ..en büyük desteği o verdi zaten bana ..ilk ay o kadar zoruma gitti ki insanların bana destek olmaları gerekirken köstek olmaları ..Can'ımı acıtan en büyük sözleri ise oğluna acıyoruz ilgi eksikliği yaşıcaksın demeleri oldu ..sonra toparlandım ve artık herkese sesimi yükseltmeye başladım niye hanginizin tek çocuğu var diğerleri doğdu diye ilk evladınızı yok mu saydınız dedim ..ayrıca her biri Can'ımızdan bir parça Allah bize ömür versin ki hepsini güle oynaya büyütelim ..
aynen öyle. eşimle o dönemlerde hiç geçinemiyoruz. şimdiden diyorum zaten, ben uykusuz olacağım beni idare et, çocuklarla daha fazla ilgilen diye :)Başa saracaz Desene çözüm yok ilk bir yıla anlaşılan :) ayrıca çok doğru ben im oğlum sütten kendi kendini kesti mecbur mamaya başladık emzik kullandık dediğin gibi ondan sonra mışıl mışıl uyumaya başladı ..bazen gözümde büyüyor biliyor Musun Allah diyorum basıl geeçeck şimdi o aylar ..sonra oğluma bakıyorum koca minik Ada'm olmuş Zaman hızlı geçiyor diyerek sakinleşiyorum
galiba :)En çok arası olan benim sanırım burada
ay maşallah size sağlıcakla al kucağına inşallah:) hadi bakalım az kaldı hepimiz 20 li haftalara yol alıp yarılıyoruz :) agustosta teker teker kızlar ben doğuma gidiyorum diye başlıcaz sırasını bekleyen heycanla doğuma gidenlerden haber beklicek oyyyy heyecan bastıBenim bu ikinci ama iki kurtajim var zor bulduk simdikinide allahima şükür tedaviyle kaldım kızım 13 yasında cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?