İnşallah cnm sagselamet bebislerimizi alalım kucaklarimiza senin cinsiyet bellimiA
ay maşallah size sağlıcakla al kucağına inşallah:) hadi bakalım az kaldı hepimiz 20 li haftalara yol alıp yarılıyoruz :) agustosta teker teker kızlar ben doğuma gidiyorum diye başlıcaz sırasını bekleyen heycanla doğuma gidenlerden haber beklicek oyyyy heyecan bastı
Ne yalan söyleyim ben doğurdum ama lohusa depresyonuna eşim girmişti :) başlarda hiç vakit ayırmıyordu ama sonraları dediğin gibi yaptım madem oğlumu diyince üzülüyorsun o Zaman sende oğlunmuş gibi davran ilgilen dedim ..çünkü ne Zaman oğlumu getir desem be yani sadece senin oğlun mu diyordu ..hafta sonları iki bir iki saat yolluyorum babasıyla dışarıya şimdiden öğrensin bensiz de durabilsin istiyorum ..eskiden babasıyla mümkün deil uykuya dalamaz dı ama şimdi uyumaya başladı ..valla bundan sonra dediklerini de dikkate alıp daha fazla vakit yaratacam babasıyla miniğe dediğin gibi doğumdan sonra paylaşarak halledelim işleri ..tüm işi kendi üstüme yığmayımki benim annemin 4 düşüğü var, 4 kardeşiz ve aramız 1,5-2 yaş. o bile çemkirdi bana. dedim sen bizi yoklukta nasıl büyüttüysen ben de büyütürüm herhalde. ki eskiden, hazır bez yok, mama yok, makineler yok. o dönemin çocukları büyümüş de bolluk dönemimizde mi büyütemeyeceğiz.
evet çocuk ilgiyle büyür ama 7/24 değildir ki bu. herkesin özel alanı, zamanı, saati vardır ve olmalı. ben evin rutin işlerini yaparken bile en az 3-5 saat harcıyorum. çocukları yedir içir uyut oyna derken zaman yetmiyor. bir de ben kızlarımın her anıyla ilgilenmiyorum ki kendi kendilerini meşgul etmeyi, bir şeyler bulmayı öğrensinler. kardeşiyle oynamayı, kavgayı bile öğrenmesi lazım. ben her dk onlarla ilgilenirsem, yalnızca bana bağımlı bir hayatları olur diye korkuyorum. eşim akşamları işten gelince ben ilgilenmeyi bırakıyorum. yemek oyun uyku her şey babaya ait. sürekli anneyle paylaşım olmamalı, babayla da anıları olmalı ve baba da sorumluluğun farkında olmalı.
aynen öyle. eşimle o dönemlerde hiç geçinemiyoruz. şimdiden diyorum zaten, ben uykusuz olacağım beni idare et, çocuklarla daha fazla ilgilen diye :)
Cumartesi saat 3 te randevumuz o Zaman belli olacak inşallah ilk işim sizlere haber olacak :)İnşallah cnm sagselamet bebislerimizi alalım kucaklarimiza senin cinsiyet bellimi
çünkü anlamıyor canım erkek milleti, ince düşünceli değil. her işe ben yetişsem, her şeyi eksiksiz yapsam, bundan sonra da hep benden bekler çünkü. özellikle iki çocuktan sonra beni daha iyi anladı, o yüzden tek çocuklu zamanlarımıza göre daha anlayışlı. tek çocuklu dönemde rahatça dönüp uyurken, şimdi çocukları uyutmadan uyumuyor, uyumak istese de ben uyutmuyorum. ben hamile olduğum için gece mesaisi de onun. çalıştığı için bazen zorlanıyor, şikayet ediyor ama "ee baba olmak kolay değil" diyorum. analık zor da babalık kolay mı olacaktı değil mi? :)Ne yalan söyleyim ben doğurdum ama lohusa depresyonuna eşim girmişti :) başlarda hiç vakit ayırmıyordu ama sonraları dediğin gibi yaptım madem oğlumu diyince üzülüyorsun o Zaman sende oğlunmuş gibi davran ilgilen dedim ..çünkü ne Zaman oğlumu getir desem be yani sadece senin oğlun mu diyordu ..hafta sonları iki bir iki saat yolluyorum babasıyla dışarıya şimdiden öğrensin bensiz de durabilsin istiyorum ..eskiden babasıyla mümkün deil uykuya dalamaz dı ama şimdi uyumaya başladı ..valla bundan sonra dediklerini de dikkate alıp daha fazla vakit yaratacam babasıyla miniğe dediğin gibi doğumdan sonra paylaşarak halledelim işleri ..tüm işi kendi üstüme yığmayım
M mertur @kelebek.hill @gul_sek
oğlum bazen karnımı öpüyor tuhaf oluyorum ama yine de hiç bahsetmiyor:) Hamile olduğumu öğrenene kadar hiç öpmeye çalışmazdı karnımdan. Kardeşin seni çok seviyormuş diyorum bende hatta biraz dozunu artırıp en çok seni seviyor sonra benle babanı seviyormuş dedim. :) Aslında böyle derecelendirmek de doğru değil ama kardeşlik bağlarının bizle olan bağlarından daha da kuvvetli olmasını istiyorum. Ama ne kadar etkili olur bilmiyorum ama onu da çok iyi anlıyorum bende onun yerinde olsam kıskanırdım.
aklımda hediye olayı da var ama çok mutlu olabileceği bir hediyeyi alıp doğumumda vermek istiyorum. Sana kardeşin getirdi diye. Hediye kardeşiyle birlikte o anda gelmiş gibi olursa belki daha da mutlu olur. Dediğin gibi hamilelikte yapılabilecek şeyler çok kısıtlı, yapabileceğim en iyi şey bulduğum her boş anımı oğluma ayırmak sanırım.
Bir de bebeğimin cinsiyetini net bir şekilde öğrenebilseydim iyi olacaktı. Kız mı erkek mi söyleyebilirdim. Kafasında bir kardeş düşüncesi var ama cinsiyet de belirsiz.
Her sözüne sonuna kadar katılıyorum Can'ım ..herşeyi biz yapınca devamını bekliyorlar Nasıl alıştırırsan öyle gidiyor..kız ben nişanım gece gelince aşkım kalk dediğimde sabahı beklesek olmaz mı demişti:) o gün söz verdim kendime bundan sonra sana rahat yok diye :)))))))))çünkü anlamıyor canım erkek milleti, ince düşünceli değil. her işe ben yetişsem, her şeyi eksiksiz yapsam, bundan sonra da hep benden bekler çünkü. özellikle iki çocuktan sonra beni daha iyi anladı, o yüzden tek çocuklu zamanlarımıza göre daha anlayışlı. tek çocuklu dönemde rahatça dönüp uyurken, şimdi çocukları uyutmadan uyumuyor, uyumak istese de ben uyutmuyorum. ben hamile olduğum için gece mesaisi de onun. çalıştığı için bazen zorlanıyor, şikayet ediyor ama "ee baba olmak kolay değil" diyorum. analık zor da babalık kolay mı olacaktı değil mi? :)
hahaha. yok artık :)Her sözüne sonuna kadar katılıyorum Can'ım ..herşeyi biz yapınca devamını bekliyorlar Nasıl alıştırırsan öyle gidiyor..kız ben nişanım gece gelince aşkım kalk dediğimde sabahı beklesek olmaz mı demişti:) o gün söz verdim kendime bundan sonra sana rahat yok diye :)))))))))
En büyük cezayı verdim ona doğuma onu da geçirdim gerçi cezadan çok ödül oldu ya neyse:)hahaha. yok artık :)
eşler böyle işte. çok kolay sanıyorlar gebeliği, doğumu, sonrasını :))
Sende hayırlısıyla al kucagına inşallah ne Mutlu sana iki isini bir arada büyüteceksin ..kimseye kulak asma benim yüzüme baka baka utanmadan yazık yazık diyip beni sinir ettiler ..hele bir tanesi aklın varsa sakın hamile kalma mahvetme hayatını Dedi hamile olduğumu bilmiyordu sonra dönüp ben 4 haftalık hamileyim dedim ..sustu ..insanlar küçücük bir can taşıdığımızı bilerek aşırı eleştiri yapıyorlar hayret ediyorum zaten ..ama bunu yürekten diyorum sana %90 ı kıskançlıkbenim ilk bebeklerim olacak hemde ikiz. Çevremde herkes ee çok zor nasıl bakacaksın diyor. ben hep olumlu yanından bakmak istedim. İlk yıl belki zorlu geçecek ama kendi arkadaşıyla doğmuş olacak oyalancaklar inşallah.. hem ilk ikiz annesi ben olmayacağım ya dediğiniz gibi bizim çocukluğumuz zamanında nasıl bakmışlar hazır bez yok imkan ona göre.. bana da umut verdiniz yazdıklarınızla..
İnşallah ogrenirsin cnmCumartesi saat 3 te randevumuz o Zaman belli olacak inşallah ilk işim sizlere haber olacak :)
bazen bir bazen iki kez kullanıyorum kaşıntı olunca.aktar bana kakao yağı vermişti katı olarak banyo sonrası eritip onu sürüyorum onun dışında da mustela yağ aldımKizlar hamilelik catlaklari icin kullandıginiz yag ve ya kremleri gunde bir kez mi uyguluyosunuz
Kizlar hamilelik catlaklari icin kullandıginiz yag ve ya kremleri gunde bir kez mi uyguluyosunuz
@gravity ben 3. çocuğum olmasına rağmen hissetmiyorum, bazen kalp atışı gibi pıt pıt şeyler oluyor ama emin olamıyorum.
ben de herkes gibi unutuyorum hamile olduğumu. gece yatınca geliyor aklıma. fırsatım olsa konuşsam istiyorum ama olmuyor. bazen kızlarım kucağıma atlarsa ya da karnıma tekme atmak isterse engelliyorum refleks olarak, kardeş var kızım dikkatli olun diyorum.
işin ilginci ikisi de karnımdakini sanki rakip olarak görüyorlar şimdiden, sürekli kucak, ilgi, öpme falan istiyorlar. ikisi çete olup kardeşlerini ezecekler gibi :)
Benimki de hamile olduğumdan beri gece uyanıyor yanıma geliyor ve kafası göbeğimde yanlayip yatıyor.
canım, elbette kolay değil ikiz annesi olmak. zamanla her şey rayına oturuyor. dünyaya çocuk getiriyoruz ve Allah nasip ederse ölene kadar onlar için çabalayacağız. ömrünü adamak demek bir nevi. kolay olur mu?benim ilk bebeklerim olacak hemde ikiz. Çevremde herkes ee çok zor nasıl bakacaksın diyor. ben hep olumlu yanından bakmak istedim. İlk yıl belki zorlu geçecek ama kendi arkadaşıyla doğmuş olacak oyalancaklar inşallah.. hem ilk ikiz annesi ben olmayacağım ya dediğiniz gibi bizim çocukluğumuz zamanında nasıl bakmışlar hazır bez yok imkan ona göre.. bana da umut verdiniz yazdıklarınızla..
Hayırlı olsun canım.Allah kucağına sağlıkla almayı nasip etsin.kızlar doktordan geldim :) oğlum oluyor :) eşimde izin almış bana sürpriz yapıp geldi, doktora 5 kere sordu nerdeyse erkek mi şimdi die =)
ikili teste baktı hersey normal dedi. sükürler olsun..
amin hepimizin inşallah =) ama su an bişey farkettik, çıkarken ödeme yapmayı unutmuşuz heyecandanHayırlı olsun canım.Allah kucağına sağlıkla almayı nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?