Ya ne bilim ben kilo alamasam oda buyumicek gibi geliyo yani duzenli besleniyrum aslinda meyve sut yumurta falan aburcubur ve hamurla aram yok tatliylada ama eskiden beri yoktu bilmiyrum ki millette hic belli olmuyo diyonce sinirim bozulduBen varım Can'ım 20. Haftama girdim 58 kilo ile hamile kaldım bu hafta 61 kilo oldum 3 kilo almışım .önemli olan bebegin gelişiminin haftanla uyumlu olması.benım doktorum diyor ki yemek yerken çocuğa yararlı seyleri ye az az sık sık ye hamilelikte 10 kilo alıp 4 kilo Bebek doğuran cok anne var he bir de 25 kilo alıp 3 kiloyu bulmayan kilo da doğuran hastalarım da var demişti.o yüzden hıç panik yapma
Ayy s vindim valla forumdada millet hep fazla kilodan bahsefiyo dedim bi ben mi almadim bebek kucuk dogmaz dimiCnm ben varim gerci ben kilolu hamile kalanlardanim hemde baya kilolu 83 le hamile kaldim sonra bi ara bisey yiyemedim tiksintiden 81 bucuga dustum simdi 84 olmusum cok almadim yani
Sağol canımAlemsin :) birşey olmaz korkma vaktin varsa yürüyüş iyi gelirdi çalışırken zor ama bacaklarının Ağrı'sı hareketle azalır belki cok gecmiş olsun
Kilo alamadığına insan üzülür mü:) bebek iyiyse napıcan kiloyu :)Ya kızlar ben niye kilo alamıyorum(( 53 ile hamile kaldım dün 55.300 gr mışım çok şükür bebişim ii hatta tam bi hafta önce gidiyo ama ne bilim az değilmi bu kilo benim gibi olan varmııı
Ole deme yaa hafta sonu psikolojimi bozdular yok benim gobegim senden fazla yok demekki ic karnin genis yok bebek kucuk dogarmi guldum gectim ama kizdimmm:))) bu arada tesekkurlerKilo alamadığına insan üzülür mü:) bebek iyiyse napıcan kiloyu :)
Son doktor kontrolümde benım de senın gibi kaygılarım vardı doktor gelişimi gayet iyi boyu kilosu gayet iyi boyu uzun bile çıktı :)doktor bana bu şekilde açıklama yapınca rahatladım doktor her gittiğimde kilo ve tansiyon takibi yapıyor zaten.ben de 20. Haftama girdim karnım yeni yeni belli oluyor bunları sorun etme hersey yolunda şanslıyız bile bence ama şimdilik belki birden alırız belli mi olur :)Ya ne bilim ben kilo alamasam oda buyumicek gibi geliyo yani duzenli besleniyrum aslinda meyve sut yumurta falan aburcubur ve hamurla aram yok tatliylada ama eskiden beri yoktu bilmiyrum ki millette hic belli olmuyo diyonce sinirim bozuldu
Ole deme yaaKilo alamadığına insan üzülür mü:) bebek iyiyse napıcan kiloyu :)
dimi daha yarisi duruyoo:))) sağol canım ya hayırlıso kilo az yada çok yetwrki bebişler sağlıklı olsun gerisi teferruattır hayırlısıyla alsaydık bıdıkları kucağımıza be güZel olur dimiiSon doktor kontrolümde benım de senın gibi kaygılarım vardı doktor gelişimi gayet iyi boyu kilosu gayet iyi boyu uzun bile çıktı :)doktor bana bu şekilde açıklama yapınca rahatladım doktor her gittiğimde kilo ve tansiyon takibi yapıyor zaten.ben de 20. Haftama girdim karnım yeni yeni belli oluyor bunları sorun etme hersey yolunda şanslıyız bile bence ama şimdilik belki birden alırız belli mi olur :)
Sen kendi kilona değil bebişin kilosunu düşün :) aynen önemli olan onların sağlıklı olması.hem de cok güzel olurOle deme yaa
dimi daha yarisi duruyoo:))) sağol canım ya hayırlıso kilo az yada çok yetwrki bebişler sağlıklı olsun gerisi teferruattır hayırlısıyla alsaydık bıdıkları kucağımıza be güZel olur dimii
doğmaz merak etme. kardeşim öyle az yer ki, onun yediğiyle 3 yaşındaki çocuk doymaz, gebelikte 7-8 kg alır, bebekleri hep 3-3,5 arası doğdu.Ayy s vindim valla forumdada millet hep fazla kilodan bahsefiyo dedim bi ben mi almadim bebek kucuk dogmaz dimi
Korkuyorum valla
Ole deme yaa hafta sonu psikolojimi bozdular yok benim gobegim senden fazla yok demekki ic karnin genis yok bebek kucuk dogarmi guldum gectim ama kizdimmm:))) bu arada tesekkurler
Sıskalıktan ölüyordum ben. iştahsızlık diz boyuydu 46 kiloydum 48 de takılı kalmıştım zorlaya zorrlaya 52 olmuştum zaten.liseden beri ilk kez yanaklarım doldu:)sağol canım mesajın moral olduCanm hicc korkma bence.. Dr un zaten takip ediyordur ama baya zayifmissin o yuzden aldin muhtemelen dert etme kendinebenm tanidigim zayif hamile kalip 20 27 kilo alanlar var hepsi de saglikla tamamladi... Tabi ki sal gitsn demiyorm ama zaten cok kilolu olmadigin icn hala sorun olmaz sadece sagligini takip et yeter
Sıskalıktan ölüyordum ben. iştahsızlık diz boyuydu 46 kiloydum 48 de takılı kalmıştım zorlaya zorrlaya 52 olmuştum zaten.liseden beri ilk kez yanaklarım doldu:)sağol canım mesajın moral oldu
bende senin gibi düşünüp kesmiştim demir ilacımı, sonra yine sınırda çıktı kan değeri, ihmal etme derimgeçmiş olsun canım dikkat etmeye çalış üşütmemeye çalış bu dönemde. Ben Ferro Sanol diye bir demir ilacı kullanıyorum 2 gündür ondan olabilir. Zaten Decavit denen ilaçta demir var doktor tahlil yapmadan bunu da kullan dedi. Demir zaten Decavitte var bunu da verince sanki demir fazlalığı oldu. ama benim yorumum bu :)) ve ferro sanolu bıraktım bugün inşallah bulantılarda biter.
bizde siparişini verdik odamızın, 1 ay sonra gelecek inşallah..Gunaydn tatlislar
Dun yazamadm yine sehir disina gidip geldm ve hastalancak gibi boyle her yerimm agriyordu.. Arabadan indm bacaklarm uyusuk gibiydi falan.. Ilk defa bu kadr zorlandm.. Nisan sonu dr a seker yuklemesi icn gidecegm o zaman dr dan yolculuk icn rapor almayi dusunuyorm, yani yollar artik fazla hirpaliyor beni aksamdan beri yatiyorm anca kendimi biraz toplamisim veee ucuk cikms bende gene demekki savunma mekanizmamda bi cokus olduoyle iste kizlar...
Bi de bebisimize oda bakmaya basladk haftasonundan.. Pierre cardin mobilya uretmeye baslams baya da dayanikli geldi gozumuze bakalm onlari begendk en cok bu haftasonu da almayi planliyoruz.. Zaten 2 ayda teslim edeceklerms anca olur diye dusunduk.. Persembe gunu de annem geliyor yanima cok iyi gelecekbenden simdilik bu kadr sizler de iyisiniz insallahh...
okumuştum bu haberi, inşallah en kısa zamanda yine değişir, babasından uzun süreler ayrı kalmak zorunda olan biri olarak söyleyebilirimki sayılı zaman çabuk geçiyor, üzülme sakın..Günaydın hanımlar,
Bu aralar benim değişik bir derdim var. Eşim hekim, ben de istanbulda bir üniversitede araştırma görevlisiyim, doktora yapıyorum aynı zamanda. Bizimki geçen ay uzmanlığını aldı mecburi hizmete gidecek, son iki atamadır eş durumumuz oluyordu, geçen hafta yapılan bir değişiklikle artık olmuyor. Ben ÖYP liyim istifa etme durumum yok, istifa etsem yüklü bir tazminat ödemem gerek. Üniversitede çalıştığım için başka bir kuruma atanıp orada çalışma imkanım da yok. Artı burada kalıp doktorayı bitirmem gerekiyor. Ben Yrd. Doç. olana kadar eş durumumuz olmuyor bunun için de 4 sene kadar var.
Eşim mayıs ortası nereye atanırsa oraya gidecek. Ben de bahar yarıyılı bitene kadar izin alamam. Daha sonra da zaten 32. haftanın üstünde oluyorum bir yere gitme durumum olmayacak, ya da tehlikeli olacak. Hem nereye gidip bilmediğim yerde nerede doğurcam. Kalcam burda bi başıma. Çok şükür annem hayatta o gelebilir eşimin yokluğunda. Doğuma yakın izin fln alıp gelecek yine eşim. Ama kim bilir ne zaman olur doğum da.
Bebek doğduktan sonra da en kısa zamanda eşim nereye atandıysa oraya giderim en azından birkaç ay birlikte geçiririz. Doğum iznindeyken okulu dondurcam zaten şubatta geri döncem üni. ye. Eşim bir sene ya da biraz daha fazla zorunlu görevi bitince de istifa edecek büyük ihtimal çünkü zorunlusu bitse bile istanbula yanıma atanma ihtimali düşük yine eş durumu yapmıyorlar hizmet puanına göre atanıyor o zaman da. İstifa edip o zaman da istanbulda özelde birkaç sene ben eğitimimi tamamlayana kadar idare edecek.
Hamileliğimin son zamanlarına şahit olamıcak o da çok istese de. Çocuğumuz doğunca da belki zorunlusunu tamamlayana kadar 6. aydan sonra ayda bir görcek vs. Bir şekilde bir sene idare edilebiliriz elbette. Allah sağlık versin, bebeğimiz sağlıklı olsun biz sağlıklı olalım. Sonuçta ebedi ayrılıklar da olabiliyor insanların başına ama benim asıl moralimi bozan, eş durumu reddinin mantıksızlığı.
bir sonraki mesajında iyi bir anne değilim diye birşey yazmışsın sakın böyle bir düşünceye girme, %100 iyi anne diye brişey yoktur unutma sakın sende bir insansın, senin annen mükemmel olmadığı gibi sende mükemmel olmayacaksın bu bir.. ikincisi sigara meselesine gelince bir arkadaşımda senin gibi ayda 1 içerdi, kendine bir gün belirlemişti, atıyorum her ayın 15 inde 1 sigarası vardı, keyifle içerdi onu.. sende böyle yapabilirsin vicdan azabındansa, "iyi bir anne" olarak 29 gün sabırla beklediğin için o gün kendini ödüllendirmiş olursunArkadaslar aranizda sigara kullanan var mi ? Ben kullaniyordum cocuk olunca esimde bende biraktik ama arada bir canim cekiyor esiminde cekiyor yani biri yanimizda ictimi bizde iciyoruz. Tek tukte olsa pismanlik yasiyorum ama nefis ustun geliyor bana biraz
Biz seninle baya benziyoruz zeynep-ahmet.ben de 80le hamile kaldim simdi 84 kg baya tombik bir hamileyim..Cnm ben varim gerci ben kilolu hamile kalanlardanim hemde baya kilolu 83 le hamile kaldim sonra bi ara bisey yiyemedim tiksintiden 81 bucuga dustum simdi 84 olmusum cok almadim yani
İnanır mısın akşamdan beri aklımda..bir canım çekiyor sorma gitsin! Evde olsa yakardım 1 dal o kadar! Sonrasında yukarıda yazdıkların olurdu onu da biliyorum. Benim Bi arkadaşım var düzenli içicidir..neden sigara içiyorsun?sağlığın için bırakmalısın, dediklerinde cevabı hep 'ben sigarayı değil sigara içmeyi seviyorum ve beni sevdiğim bir olaydan kimse vazgeçiremez,kimsenin Hakkı yok' derdi. Söylediklerinde çok haklı.Arkadaslar toplu yanit vermek istedim. Simdi ben gunde 10-15 tane icipte birakamayan biri degilim. Biraktim ben zaten sigarayi. Ha tiksindim mi derseniz hayir tiksinmedim. Bu yuzden de cok kilo aldim 7-8 kilo aldim hamilelikte. Yanliz benim sizle dertlesmek istedigim konu zararlari degil. Ben zaten cocuguma iyi bir anne olamadigimi biliyorum. Kucuk bir cocugu gorsem sigara icerken neler hissetcegimi sizler bilemessiniz icmeyen birinden daha cok kotu olurum. Ben hamile oldugumdan beri bir elin parmagini gecmemistir ictigim sigara. Sadece sordugum benim gibi gordukce nefsine hakim olamayan varmiydi ? Siz beni direk yargilamaya aliyorsunuz, once anlayin lutfen. İcmeyen arkadaslarim daha ilimli yaklasmislar cok tesekkur ederim. Ama icenler bu hissi bile bile nasil acimasizca yargiliyosunuz onu cozemedim. Dedigim gibi ben cocuguma verdigim zarari biliyorum her defasinda pismanlik duyuyorum birdaha yapmayacagim diyorum zaten bunun sozunu kendime veriyorum ama nefsimin arkasinada siginiyorum yalan yok. Yanlisimi bildigim icin sizle dertlesmek istedim akil almak istedim benim gibi olanlardan, beni elestirin diye soylemedim. Dertlesmekle elestirmek cok farkli. Tekrar icmeyen arkadaslara yorumlarindan dolayi cok tesekkur ediyorum benimle empati kurup duzgun bicimde akil verdiginiz icin :)
bende senin gibi düşünüp kesmiştim demir ilacımı, sonra yine sınırda çıktı kan değeri, ihmal etme derim
bizde siparişini verdik odamızın, 1 ay sonra gelecek inşallah..ikea dan alır geçerim diye düşünüyodum, bunu görünce dayanamadım
okumuştum bu haberi, inşallah en kısa zamanda yine değişir, babasından uzun süreler ayrı kalmak zorunda olan biri olarak söyleyebilirimki sayılı zaman çabuk geçiyor, üzülme sakın..
bir sonraki mesajında iyi bir anne değilim diye birşey yazmışsın sakın böyle bir düşünceye girme, %100 iyi anne diye brişey yoktur unutma sakın sende bir insansın, senin annen mükemmel olmadığı gibi sende mükemmel olmayacaksın bu bir.. ikincisi sigara meselesine gelince bir arkadaşımda senin gibi ayda 1 içerdi, kendine bir gün belirlemişti, atıyorum her ayın 15 inde 1 sigarası vardı, keyifle içerdi onu.. sende böyle yapabilirsin vicdan azabındansa, "iyi bir anne" olarak 29 gün sabırla beklediğin için o gün kendini ödüllendirmiş olursun
(bu düşüncenin ters geleceği arkadaşlar olabilir, ancak bir psikiyatrist olarak biraz farklı düşünmek benim işim)
Biz seninle baya benziyoruz zeynep-ahmet.ben de 80le hamile kaldim simdi 84 kg baya tombik bir hamileyim..
Cnm senin aldigin kiloyla bebeginki dogru orantili olacak diye bisey yok ki bazisi cocuk icin alir bazisi kendisi icin :) 13 14 kg alip 4 kiloya yakin bebek doğuran da biliyorum 25 den fazla kilo alip 3kilo bile doguramayan da zaten doktor gelisim geriligi olsa soylerdi sana rahat ol cnmAyy s vindim valla forumdada millet hep fazla kilodan bahsefiyo dedim bi ben mi almadim bebek kucuk dogmaz dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?