canım sezeryandan korkma ama senin için biraz erken davranmış doktorun sanki bildiğim kadarıyla 30-35 haftalara kadar plesanta yer değiştiriyor sen sıkma canını ikiniz de sağlıklı olun da yeterki sezeryan olsunKızlar şimdi detaylı ultrasondan çıktım.Moralim çok bozuk plesanta previa totalis dedi plesanta rahim agzını tamamen kapatmış muhtemelen kanamaların olur ve çok erken dogum yaparsın dikkat ayrıca sezeryandan başka şansın yok dedi canım çok sıkkın.Ben sezeryandan çok korkuyorum
senin doktorlarda bi alem bu ne böyle doğurmican için de mi büyütücen tövbe ya illa bozacaklar hamile kadınların moraliniCanım hiç korkma sezeryandan içini ferah tut en azından bebişin sağlıklı sana en azından sezaryen demiş doktorun bana ilk normal yapmak zorundasın sezeryan kesiğinin altında miyomun var dedi sonra bi kaç doktora daha gittik miyom kanama yapar kanamayı durduramayabiliriz dediler normale yönlerdirdiler kendimi normal doğuma hazırlamaya başlamışken bu seferde miyomun büyümüş doğum kanalını kapatabilir normalde doğuramazsın dediler bende isyan ettim napcam içimde mi kalcak Bebek diye miyom olduğu için tam kesiğin altında sezeryan riskli normal doğumda yapamıyorum miyom büyüyüp doğum kanalını kapattığı için ama inan bunları düşünüp kendimi hiç strese sokmuyorum en azından bebeğim sağlıklı ve gelişimi normal seyrinde devam ediyo ve bi şekilde doğcak diyorum sende içini ferah tut Allah yardımcımız olsun dua edelim ve bebişlerimizi şimdiden üzmeyelim
bende almaya başladım kilo 5ci aya kadar hiç almadım 5ten sonra hızlanmaya başladımBen de sizdenimm... Su ara 82-83 falanim.. 76 ile kalmistm ben ama iyi aldmemann dogurunca hallederik kizlarr.. Ben ki bir zamanlarr 73 ten 60 a dusmus insanm.. Herkeste vardir boyle seruvenler inanirsak olurr
Senin gobek de masallah sivrilmis baya canm, ne guzel
Arkadasım cok takılma arada bir olur olmasa iyide hiç dayanamıyorsan o streste kötü. Ben de Sacımı boyuyorm beyazım fazla daha cok stres oluyorm bu kadar sınırlandırılmak bana saçma geliyor.ama tabi olmasa daha iyidr.bızım ruh halımzde yansıyor cocuga onu da strse sokmaya gerek yok.rahat olmak lazım bırazHic icmemissin madem hic agzina surme iyi birsey olsa herkes yapar birak can bu herseyi cekiyor nede olsa ben bin pisman oluyorum basladigim gune resmen lanet okuyorum. hamileyken toprak kum yiyen bile varmis :)
Arkadaslar toplu yanit vermek istedim. Simdi ben gunde 10-15 tane icipte birakamayan biri degilim. Biraktim ben zaten sigarayi. Ha tiksindim mi derseniz hayir tiksinmedim. Bu yuzden de cok kilo aldim 7-8 kilo aldim hamilelikte. Yanliz benim sizle dertlesmek istedigim konu zararlari degil. Ben zaten cocuguma iyi bir anne olamadigimi biliyorum. Kucuk bir cocugu gorsem sigara icerken neler hissetcegimi sizler bilemessiniz icmeyen birinden daha cok kotu olurum. Ben hamile oldugumdan beri bir elin parmagini gecmemistir ictigim sigara. Sadece sordugum benim gibi gordukce nefsine hakim olamayan varmiydi ? Siz beni direk yargilamaya aliyorsunuz, once anlayin lutfen. İcmeyen arkadaslarim daha ilimli yaklasmislar cok tesekkur ederim. Ama icenler bu hissi bile bile nasil acimasizca yargiliyosunuz onu cozemedim. Dedigim gibi ben cocuguma verdigim zarari biliyorum her defasinda pismanlik duyuyorum birdaha yapmayacagim diyorum zaten bunun sozunu kendime veriyorum ama nefsimin arkasinada siginiyorum yalan yok. Yanlisimi bildigim icin sizle dertlesmek istedim akil almak istedim benim gibi olanlardan, beni elestirin diye soylemedim. Dertlesmekle elestirmek cok farkli. Tekrar icmeyen arkadaslara yorumlarindan dolayi cok tesekkur ediyorum benimle empati kurup duzgun bicimde akil verdiginiz icin :)
Ben de sizdenimm... Su ara 82-83 falanim.. 76 ile kalmistm ben ama iyi aldmemann dogurunca hallederik kizlarr.. Ben ki bir zamanlarr 73 ten 60 a dusmus insanm.. Herkeste vardir boyle seruvenler inanirsak olurr
Acikcasi ben 3.den sonra zeyiflayamadim pek..e yas faktoru de var tabi..yine de umutluyum,insallah veririz.Allahtan boyum 175,yirtiyorum biraz :))..bir ara 73 ten 60 a nasil zayifladigini yazarsan sevinirim arkadasim...
Senin gobek de masallah sivrilmis baya canm, ne guzel
Bizim buraya gelmisti bi goz gezdirdim guzel ve uygundu bence alinabilir
Cok mu derken 63 ile basladim 75 kiloyum bence seninki cok iyi
Ben 8 kilo aldım, 50 ile başladım şimdi 58
Bende aynı durumdayım ilk 3 ay 3 kilo sonrası her ay için 1.5 kilo normalmiş o halde normal cnm kilo konusunda çok takıntılıydım ama düşündÜmde ben bu bebeği çok istedim o Yüzden hiç önemli değil veririm :)
13kilo aldım canım.52den 65e fırladım...
canım sezeryandan korkma ama senin için biraz erken davranmış doktorun sanki bildiğim kadarıyla 30-35 haftalara kadar plesanta yer değiştiriyor sen sıkma canını ikiniz de sağlıklı olun da yeterki sezeryan olsun
senin doktorlarda bi alem bu ne böyle doğurmican için de mi büyütücen tövbe ya illa bozacaklar hamile kadınların moralinivardır bi yolu canım Rabbim kolay doğumlar nasip etsn bence de takma kafana canım sezeryanla olup o miyomdan da kurtaracak bi doktor çıkarsın karşına Rabbim inşaAllah
bende almaya başladım kilo 5ci aya kadar hiç almadım 5ten sonra hızlanmaya başladımnapalım doğumdan sonra vercez artık
günaydın güzel hamişlerr yarın kontrole gidicem bana da dua edin emi moralim bozulcak diye 7 haftadır gitmiyordum ama merakta ediyrorum bebeğimi o yüzden gidicemRabbim bebeklerimize ve bizlere sağlık versin kolay doğumlar nasip etsin inşaallah
Günaydın Hanımlar,
Güzel bir gün olsun. Hafta ortasına geldik bile,zaman nasılda hızlıca geçiyor. Ben kendimi yeni hamiş sanıyorum ya hala,etrafımda haberler geliyor artık yeni yeni hamiş olanlar. durdum baktımda bayağ zaman geçmiş neredeyse doğurucam. Bu serüveni hayırlısıyla bitirmek nasip olsun hepimize. Çok güzel zamanlarmış.
ne bilim hep olumsuz bişey söylüyorlar ondan işte inşaAllah bu sefer güzel şeyler derGunaydn canm neden moralin bozulsn ki dr dagit tabi kiz insan merak ediyor etmez mii
ne bilim hep olumsuz bişey söylüyorlar ondan işte inşaAllah bu sefer güzel şeyler der
Teşekkür ederiz, daha iyisi sizin olsun.. :) Bursadayım ben, Çiçek bebe genç mobilya var oradan aldık, 3500 tuttu, yarı ortopedik yatağı ve duvar rafı da var :)Cok guzel canm gule gule kullansn fistiginn insallahh..... Nerden ne kadara aldiniz sormasi ayip
bende senin gibi düşünüp kesmiştim demir ilacımı, sonra yine sınırda çıktı kan değeri, ihmal etme derim
bizde siparişini verdik odamızın, 1 ay sonra gelecek inşallah..ikea dan alır geçerim diye düşünüyodum, bunu görünce dayanamadım
okumuştum bu haberi, inşallah en kısa zamanda yine değişir, babasından uzun süreler ayrı kalmak zorunda olan biri olarak söyleyebilirimki sayılı zaman çabuk geçiyor, üzülme sakın..
bir sonraki mesajında iyi bir anne değilim diye birşey yazmışsın sakın böyle bir düşünceye girme, %100 iyi anne diye brişey yoktur unutma sakın sende bir insansın, senin annen mükemmel olmadığı gibi sende mükemmel olmayacaksın bu bir.. ikincisi sigara meselesine gelince bir arkadaşımda senin gibi ayda 1 içerdi, kendine bir gün belirlemişti, atıyorum her ayın 15 inde 1 sigarası vardı, keyifle içerdi onu.. sende böyle yapabilirsin vicdan azabındansa, "iyi bir anne" olarak 29 gün sabırla beklediğin için o gün kendini ödüllendirmiş olursun
(bu düşüncenin ters geleceği arkadaşlar olabilir, ancak bir psikiyatrist olarak biraz farklı düşünmek benim işim)
günaydınlar herkese
bu gece bir rüya gördüm ama rüyamda moralim çöktü resmen. Rüyam şöyle en geç 26 ağustos doğacak ya kuzum ben bekliyorum bekliyorum bebek gelmiyor eylül ayı gelmiş hala doğuramamışım. Artık sabrım tükenmiş hastaneye gidip gidip dönüyorum:) Umarım böyle bir şey olmaz en geç 40.haftada bebeğimi kucağıma alırım.
tamam canım ferah ferah gidicemSoyler canm soyler oncelikle inan buna oyle git dr a boyle ferahh ferahhh
Teşekkür ederiz, daha iyisi sizin olsun.. :) Bursadayım ben, Çiçek bebe genç mobilya var oradan aldık, 3500 tuttu, yarı ortopedik yatağı ve duvar rafı da var :)
tamam canım ferah ferah gidicem
kilosu fazla olan kadınlarda kilo alımı az olabiliyor diye biliyorum. Ama kilo almak çok normal 30 kilo tamam aşırı ama 15 kilo kadar alınabilir toplamda bence. Şu sıra o kadar iştahlıyım ki ben toplamda 6 kilo aldm kilo alımım artacak gibi görünüyor bu dönem :)Kizlar bilmedim her bunyede farkli demekki benim eltim 30 kilo almis hamilelik boyunca gelinimizde 70 ile baslayip 76 ile doguma girmis... biri diyor sen cok az kilo almisin sagliksiz olur bebegin digeri diyor 5 kilo nedir ben 6 kilo ile girdim doguma bilemedim kilom iyimi degilmi takintilida degilim oyle sonucta bebegim saglikli olsun kilo muhim degil..
inşallah fazla gecikmez oğlum 39.haftada gelmişti kızım da fazla bekletmez umarım beni:) aslında beni korkutan 40.haftayı da devirip sezeryana mecbur kalmak. İnsanlar genelde normal doğumdan korkar bende tersine sezeryan olabilme ihtimalinden çok korkuyorum.Üzülme yaa 40 ı geçince doktorlar bırakmıyor zaten ki seninki kız , kızlar erken gelir
tek cümlenle motive oldum tatlım kızdırmam bi daha seni indir o çatalı aşağıyaAnladm canm cevap icn sagol.. Cok begendm ama buna benzer bi mobilya burda sordm 6000 civariydi biraz pahali geldi ama onun mobilyalari biraz daha iriceydi3500 olsa hemen alirdm vallaaa...
Heh soyle gizdirma beniii
inşallah fazla gecikmez oğlum 39.haftada gelmişti kızım da fazla bekletmez umarım beni:) aslında beni korkutan 40.haftayı da devirip sezeryana mecbur kalmak. İnsanlar genelde normal doğumdan korkar bende tersine sezeryan olabilme ihtimalinden çok korkuyorum.
Bende ondan korkuyorum,40. haftayı geçirmiyim,inş zamanında normal doğum belirtilerim gelirde doğururum. Ama zamanını geçirçekmiş gibi hissediyorum nedense,erkek kalırmış dediler ya hep aklım oraya gidiyor.Aynen bende Sezeryandan korkuyorum. Doktoruna güveniyorsan iyiyse korkma. Benim oğlum 41 ı doldurdu. Suni sanci ile normal doğum yaptım. Şimdi de sezeryan korkuma birde bekleme korkusu eklendi. Hem sıkıcı hemde suni sanci berbat. Herkes doğuruyor sende tık yok ayy inşallah 38 39 da gelir bu sefer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?