2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Bebekte doğum lekesi olayı ciğer için doğru çünkü ciğer de A vit çok yüksek bu da bebekte lekelenmeye sebep olabilir siz yine de yemeyin... Bir de izinsiz yenilen şey bebekte leke bırakır derler çünkü anne eğer helallik istemeden yiyorsa bu iz çocukta çıkar diye düşünülür... Bunun da şöyle bir açıklaması olabilir, eskiler hamileyken abdestsiz bile dolaşmaktan çekinirlermiş, herşeyi doğru düzgün yapmaya çalışıp, ibadetlerne özen gösterirlermiş ki çocuğa daha anne karnındayken terbiye verilebilsin diye...

Doğum şekline gelirsek; ben oğlumu normal doğurabilmeyi çook istedim nitekim 40+4 olduğumuz gece nişanım geldi gittik gece 2 de. Bebek çok yukarda dediler sabaha kadar açılmayı bekledim 10 cm e de ulaştım fakat çocuk inmiyor aşağı çok dua ettim velhasılı olmadı sezeryana alındım... Meğer bizim çocuk maşaAllah 4300 gr ve 56 cm miş... Kilolu olacağını söylüyordu doktor ama işte 500 gr yanılma payı da var son haftalarda... Normal doğum sancısını çekmeden sezeryana girseydim üzülürdüm tatmadım diye ama çokk dayanılmaz değildi onu söyleyebilirim... Sezeryanı da çok kolay atlattım şükür... 5. Gün korse takmaya başladım göbek tamamen gitti, 2. Ay da hiç kilo kalmadı... Yani ne istersek isteyelim sonucu değiştiremiyoruz inşaAllah hakkımızda en hayırlı olan başımıza gelsin arkadaşlar...

merhaba güzel anneler:) uzun zamandır giremedim okuyamadım ama bugun okudum hepsini :)

ya ne kadar güzel herseyini almışşsın ben daha hiç bişeye başlayamadım bi kaç kıyafet dışında :S

canım ne kadar iyi niyeylisin iyi ki beğenmişssin aldıklarnı:) ben olsan sinirlenirdim :)

maşallah ne kadar güzel çıkmış :)

19 haftadayim ben daha birşey hissetmiyorum var mı benim gibi olan

ben de hala hissetmiyorum bebeğimi, bazen korkuyorum sonra ilk gebeliğim diye kendimi avutuyorum.. perşembe randevum var bakalım napıo bebeşim :)

Ole deme yaa hafta sonu psikolojimi bozdular yok benim gobegim senden fazla yok demekki ic karnin genis yok bebek kucuk dogarmi guldum gectim ama kizdimmm:))) bu arada tesekkurler

bana da tam terisini söylüyorlar ne kadar cok çıkmış kaç kilo aldın yuvarlanıcaksın ilerde herhalde falan diyorlar =) herhalde diyip gülüyorum=)

bence su an bahsettiklerinde bi sorun var :) 6 kilo bence cok az ve normal değil :)

normal hafta kaç olması gerekiyor 42 ye kadar değil mi inşallah zamanında olur bebişlerimiz =)

ya böyle seyler söylemeyin korkuyorum :) daha neler varmış hiç bilmiyorum?

Ay ben çok çilek yedim bi yerime surdummu elimi hatırlamıyorum halada yiyorum

ben de aynı şekilde hep gün nerdeyse çilek yicem ve elimi nereye sürdüm hatırlamıyorum

v
ben ciğerde yedim korkmaya başladım şimdi

Canim belli kilonun ustundekilerde az kilo normalmis hatta 6-8 arasi daha iyiymis ama ben zaten 52 kilo ile hamile kaldim bence 9-12 ideal benim icin :)

Kızlar karnımıza soğuk uygulama yapmamız sakıncalı mı bilen var mı? Benim yine kanamam oldu yarın ki Ayrıntılı ultrasona gidemicem haftaya aldım randevu

Kızlar karnımıza soğuk uygulama yapmamız sakıncalı mı bilen var mı? Benim yine kanamam oldu yarın ki Ayrıntılı ultrasona gidemicem haftaya aldım randevu
Aslında imkanın varsa cnm detaylıya git ki kanama noktası tam tespit edilebilsin.Soguk klmptes karna yapma cnm

Nicolitaa vajinal mantar ise ben daha hafifini yaşadım. ilaç yerine elma sirkesi kullandım. vajinal bölgenin iç değil de dışını yarım çay bardağı elma sirkesi katılmış suyla temizledim günde iki kez. faydasını gördüm. belki sen de denersin.
ErdeminE ben de ciğer yıkadım kavurdum yedim. ama elimi silmeden bir yere dokunmadım herhalde ya. inşallah bir şey çıkmaz :)

Canm bu konuda korkunun pek ecele faydasi yok o yuzden kendini korkutma bence bos yere... Allah kuvvetini de verir insallah bol bol dua edecez baska care yok... Ama benm arkadasm gecenlerde dogum yapti tam 4300 dogurdu ve suni sanciyla ama hepsi 3 saatte oldu bitti... O kadar cok dua etmistik ki ben de dahil cok sukur dedik.. Ama bazen bunu biz belirleyemiz de tabi sezeryan de oyle abartilcak bi sey degil bence.. Zira ben kist ameliyati oldm yumurtaliktan kapali ameliyatti ama kapalisi daha fena oluyo inan ki.. Icini sisiriyolar rahat islem yapabilmek icn ve islem daha uzun suruyo bu nedenle cok agri oluyor.. Ama sezeryanda hop bebegi alcaklar hemen ve bebisine kavusunca insan aciyi sanciyi unutur bence...

Sezeryani da yazdm cunku normal olsn cok istememe ragmen bazi durumlarda malum mecbur kaliniyor, her ihtimale kendini hazirlamali ama hicc normal dogumdan korkmayip normal diye son sansa kadr diretmelisin benceee.. Tabi bunlar benm fikirlern

Ne guzel anlatmissin.. Cidden bazen secenek elimizde olmuyor o nedenle normal cok istesem de bu tur ornekleri aklmdan cikarmiyorm... Ama masallah ne guzel ve kolay atlatmissin bu sefer de kolay olur hepimize de insallahhh

Heyyyy hamişler ve melekler merhaba biz geldik
Geçmişi de okuduk oh yakında bende bi göbiş fotosu yüklemek istiyore
haftasonu düğünümüz vardı kuzenimizin, akrabalar hiç belli olmuyor maşallah falan dediler, pekte yakıştırdılar sağolsunlar

goooody canım yazını okudum, üzülmemek elde değil üzüldüm ve çok saçma geldi eş durumunun kullanılmaması bana
Umuyorum çöüzülür, var olan saçma kurallar değişir canım... Allah başka ayrılık vermesin diyelim
senin eşinin ve bebişinin sağlığı sıhhati iyi olsun inşallah gerisi hallolur

Hanımlar bu arada ben 63 ile başladım gebeliğe, ilk zamanlar bulantım çoktu sonra iştahım bi açıldı kilo da aynı şekilde arttı birden. ben şoka girdim 70-71 arasıyım
Bebişlerimiz sağlıklı doğsunlarda veririz napalım yapcek bişey yok şu durumda
Bebiş öncesi vermiştim 15 kilo şuan onları bir bir geri alıyorum

Geçen hafta ben ciğer yedimmmmmmmmmmmmmmm

Günaydın hanımlar kilo konusunu artık boşverelim gelişime bakalım biz yeter :) zaten günler bir bir geçiyo sıkılıyorum
Doktorun bebek sağlıklı diyorsa mühim değil canım takma kafana sen kiloyu.

Kaç kiloyla bailamıştın, hatta bazen doktor kilolu kadınlara hamilelikte hiç kilo almamalarını tavsiye ediyormuş

Ekle bakalım senin göbşü de görelim :)

Ciğer yiyince ne olur ki ben hep yiyorum

çok teşekkür ederim canım. Ne yapalım Allah sağlıkla ilgili bir dert vermesin de sayılı gün nasılsa geçer. Allahtan ki doğum iznim var yoksa bir sene hepten ayrı kalacaktık.

Çok canım sıkılırsa 6 ay da ücretsiz izin alırım diye düşünüyorum. Ama eğitime devam etmem önemli o açıdan kararsız kaldım.

Oyle cok yemiyorum cilegi gorumcem kizina hamileyken kilo kilo yemis kizin simdi cilege alerjisi var herseyin fazlasi zarar ama ben hergun bi muz yiyorum ins birsey olmaz

Muz magnezyum kaynağı olduğundan yenilmesi öneriliyor zaten ben de çok büyük olmayanlardan yiyorum her gün bir tane, çilekte de magnezyum bol bulunuyormuş ama herşeyin fazlası zarar sağlıkla gelsin inşallah bebeklerimiz

Hiç bişey olmaz bence bebişi çilekten mahrum mu edelim. Hem ben dayanamam çileğe
bence de bebişi çilekten mahrum etmek olmaz dondurmadan hatta bilimum tatlılardan da. Ya kızlar ben tatlılara aşeriyorum sanırım. Ye tatlıyı çıkar Hakkıyı lafını doğrular gibi. Sizde de var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…