2016 ağustos bebişlerinin cicileri

amanın en korktuğum şey!! erkekten kıza değişmeside çok ilginç olmuş gerçekten.. neyseki aldıklarını kızda giyebilir
Cok sasirdim ben de.
Erkekten kiza degismesi cok ilginc.
Erkekte yanilmazlar genelde..
Aldiklarimi degistiririm :)
Biraz beklemeye devam..
Belki de erkektir

Nasıl değişti kizz kaçıncı haftada erkek demişti sana yaa bana da erkek dendi 14.hafta da bnm ki de değişmez inşallah anaam bi sürü kıyafet aldım bn
Iki hafta once erkek dedi. Bugun kiz dedi. Bugun tam 17 haftaligiz. O zmn da 15 haftalikti. Hala net degil. Yuzdelik oran vermedi zaten. Kizimda yani ilk hamileligimde 16.haftada doktorumuz yuzde doksan kiz demisti. Ben kizimda 16.haftada baslamistim kiyafet almaya. Simdi bekleyecegim bir sure. Bir arkadasimin da basina geldi. Erkekti.. Yirmili haftalarda kiz dendi :) Saka gibi..

Aman allah korusun değişmez ins ya cinsiyet fark etmez de aldiklarim güme gider valla

Merhaba kızlar :) perşembe de biz gittik dr â , ve oglumuZ Olacağını öğrendik :)))) benim değişmez galiba dr baya baya baktı defalarca bak burası pipisi deyip gösterip durdu :) hastaneden çıkınca direk avm ye girdik ve boyner den bunları alıp çıktım bende. :)

Eklentiler

• Snapchat-5948890070886300138.webp
    13,5 KB · Görüntüleme: 280
Merhabalar..
Ilk hamileligimde kizim icin cikartmis oldugum listeyi sizinle de paylasmak istedim.. InsaAllah faydasi olur..

BEBEK IHTIYAC LISTESI
* Hastane Cikisi (Bir adet yeterli. Battaniyeleri cok kucuk oluyor genelde.)
*Zibin takimlari ( Su bes parca olanlardan. Hast.cikisiyla ayni. 4/5 Adet yeterli. Tercihe bagli.)
*Tulumlar (4/5 adet yeterli. Bazilari tulumla rahat ediyo, bazi annisler zibin takimiyla. Tercihe bagli sayisi)
*Citcitli badiler (Yaz bebegi olacagi icin en cok bunlar kullanilacak. Kisa kollu daha uygun olur. 0-3 ve 3-6 aylik plarak alinabilir. 10 adet baslangic olarak :))
*Pijama tk.
*Yazlik kisa tulum
*Sapka,bere,onluk,eldiven (5 litakimlarda zaten oluyor)
*Corap, patik
*Agiz Mendili (Cok fazla lazim oluyor. Kendiniz veya anneniz de yapabilir. Hazirlari daha cok sevdim ben. Daha kalin oluyorlar.)
*Penye Battaniye ( Cok lazim oluyo. 5/6 Tane almistim)
* Kalin Battaniye
*Fermuarli Battaniye ( Cok kullanisli. En cok onu kullanmistim disari cikarken)
* Alt Acma ( Bundan da 5/6 cesit almistim ama gereksizmis. Tek kullanimliklardan kullandim hep.Pofidik olanlari pusete bebek arabasina, koltukta bebegimin altina serdim.)
*Yelek, hirka
*Havlu (2 adet. Donusumlu kulalnmak icin.. Bornoza hic gerek yok.Havlu cok kullanisli)

*Emzik+ kutusu ( Marka veremicem. Kizima almadigimiz marka kalmamisti. Tutamiyordu. Avent ve sonrasinda wee ve nuk kullandik. Nuk almayi dusunuyorum simdi)
*Tirnak Makasi. ( Bebedorun bombeli tirnak makasindan cook memnunum. Kendime senelerdir khllaniyorum. Kizima da.. Simdi yeniden alacagim bebisim icin)
*Biberon + Fircasi
( Dr. Browns un cam biberonunu aldim. Gaz onleyici. Ama kizim biberon kullanmadi. )
*Mini alistirma bardagi
*Mama Kasigi ( Ilk etapta bebis emmezse mamanin kasikla verilmesi uygun olur. Biberona alisan bebek anne gogsunu tutmada zorluk cekebilir.)
* Ates Olcer ( Kulaktan olanlar kullanisli )
*Oda ve banyo termometreleri
*Banyo kuveti
*Kuvet Filesi
*Banyo sungeri
*Kova + masrapa
*Pisik Kremi ( Sudocrem / Eczanelerde)
*Bebe Yagi ( Her banyodan sonra bebisin vucuduna surmek ici. Zeytin yagi kullandik ilk zamanlar. Daha cok tavsiye ediliyor. Surmesi zor. Puskurtmeli bir siseye koyarsaniz cok rahat edersiniz )
*Sampuan ( Sebamed tavsiye ediliyo genelde. Ben chicco kullandim.)
*Bebek Deterjani ( Hepsini kullandim. Dalin sivi en iyi leke cikarici)
*Kulak Cubugu ( Uny )

*PUDRA ZARARLI...
* Pamuk ( ilk 3 ay kaynatilmis ilitilmis su ile yaptik popo temizligini.. Pamugu o nedenle yazdim)
*Islak Mendil ( Dr.tavsiyesi uzerine Uny yeni dogan. Parfumsuz. Su ve pamuktan olusuyor)
*Bebek Bezi ( Tercihe bagli)

*Besik ( Oyun parki aldik. Oda yapmadik. 6.aydan sonra kiyafetler arttikca artiyor. Gardrop aldik)
*Nevresim Takimi
*Puset ( Benim elim ayagim oldu. Ilk 3 ay ozellikle.. Icinde uyuyordu kizim)

ANNE ICIN IHTIYACLAR
*Gogus ucu kremi ( Lansinoh aldim. Ilk 15 gun mahvoldum. 15.gunden aobra faydasini gordum)
*Gogus pedi (Cok cesit kullandim. Bebedorunki kotu..Chicco begenmedim.. Kraft jelli super. Aventinki de guzel birde Lansinoh iyiydi yanlis hatirlamiyorskotu
*Ic camasiri ( Hast.icin genis atletler..
* Emzirme Sudyeni (Atletini kullanmadim)
*Anne pijama sabahlik tk. ( Ben 2 pijama 1 geceleik almistim. Sadece sabahlikli olani kullandim. Gereksiz paravermisim. XXL beden pijama alip yedekleri o sekilde halledebirsiniz)

Unuttugum olmustur.
Aklima geldikce yazarim..
KoLay gelsin hepimize..
Allah saglikla hayirlisiyla kucagimizaalmayi nasip etsin insaAllah..
Hepimize rahat bir hamilelik, kolaydogumlar diliyorum.. :)

Ayyy hemen ben de paylasimmm... Bunlar da benm prensesimin ilk cicileriii... Devami pek yakindaaa

Eklentiler

• image.webp
    6,7 KB · Görüntüleme: 193
  • image.webp
    7,4 KB · Görüntüleme: 197
  • image.webp
    9,6 KB · Görüntüleme: 193
  • image.webp
    12,1 KB · Görüntüleme: 226
  • image.webp
    8,8 KB · Görüntüleme: 191
  • image.webp
    20,9 KB · Görüntüleme: 253
Ha bir de indirimde gordm bineron emzik aldm aventten.. Bunlar da yenii cilekli hastane cikisiyla camasirlari da babannemiz alms.. Cilekli super ama camasirlari kendisi begenms alms ben de kirmak istemedm ama sanirm cok fazla giyemez ozellikle ilk ay.. Hayirlisiii

Eklentiler

• image.webp
    29,6 KB · Görüntüleme: 205
  • image.webp
    53,1 KB · Görüntüleme: 215
  • image.webp
    10,6 KB · Görüntüleme: 240
Bu arada marka fiyat da yazalm demissiniz ben onu gormemisim.. Bebek arabasi+oto koltugunu kampanya vardi ilke bebeden aldik.. Quinny+maxi cosi 1650 TL. Aventler ve bebedor tirnak bakim setini dermoeczanem sitesinden aldm.. 120 ml cam biberon 36 TL, 260 ml renkli biberon 31,5 TL, 2 adet ortidontik emzik 33 TL. Kiyafetlerden ilki Antalya isiklardaki tek bebek magazasi karaoglan parki karsisi ve 30 TL. Cartersdan aldiklarim biraz pahali cok guzellerdi dayanamdm

Carters pahali ama cok kaliteli ve cok guzeller.. Hepsi cok guzel. Kiz bebis olunca daha zevkli alisveris oluyo :)

Bebek icin kıyafetlerde 0-3ay 3-6 ay uzun kollu mu kısa kollu mu alıyorsunuz. Birde battaniye triko penye pamuk kacar tane aldiniz. Her kafadan bir ses çıkıyor. Kararsiz kaldim bende. Ilk bebeğim

Carters pahali ama cok kaliteli ve cok guzeller.. Hepsi cok guzel. Kiz bebis olunca daha zevkli alisveris oluyo :)

Aynen canm ya keyifli cidden tutamiyo insan kendini.. Seninkinin cinsiyet neydi? Allah saglikla kucagimiza almayi nasip etsn de cinsiyet aslnda alisveris icn kucuk bi detay sadecee.. Aynen ben de aldiklarimi cok begendm biraz pahali ama bu kadr degisik ve guzel model her yerde yok hepsininordan alamam ama begendiklerimi de es gecemiyorm

Bebek icin kıyafetlerde 0-3ay 3-6 ay uzun kollu mu kısa kollu mu alıyorsunuz. Birde battaniye triko penye pamuk kacar tane aldiniz. Her kafadan bir ses çıkıyor. Kararsiz kaldim bende. Ilk bebeğim

Simdi canm benm bebisim yaz bebisi olucak benm de ilk bebegm insallah 0-3 ay cok fazla almamaya alisiyorm gercekten hediye gelen de cok olcak cunku ama tabi insan almadan da duramiyor.. Ben genelde circitli kisa kollu zibin ve hirkasi olan takimlara bakmaya calisiyorm, cunku yazin ortasnda biz piserken cocugu deli gibi sarcak halimz yok ben henuz sadece bi pamuk battaniye aldm o da setin icinde... Yani yaz bebislerine ilk basta penye ince battaniyeler lzm olucak bence cocugu pisik yapmaktansa ince giydirip ince bi battaniye orteriz mesela ustune diye dusundm.. Anneme sordm o da tasdikledi.. Bazi seylere ihtiyac duyuldukca dogumdan sonra da alinir tabii

Bak bunlari paylasmayi unutmusum dedigim takimlardan cogu.. bunlr bence gayet kullanisli ve yeterli

Eklentiler

• image.webp
    4,8 KB · Görüntüleme: 152
  • image.webp
    8,3 KB · Görüntüleme: 153
  • image.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 164
  • image.webp
    8,3 KB · Görüntüleme: 155
  • image.webp
    4,1 KB · Görüntüleme: 146
Benim ikinci bebegim olacak insaAllah.. Ilki kis bebegiydi.simdi yaz.. Ilk bir ay boyunca sadece citcitli badi giyerler. Agustosta dogum tapan agustos annelerine de sordum.. Ilk bir kac gun uzun kollu ince giydiriyorlarmis genelde.. Onun disinda yaz boyunca kisa kokollu.
Kisa tulumlar da cok kullanisli olur.. Agustos Eylulden sonra uzun kollu zibin tulum v.s..
Ince battaniye kizimda da cok kullandim.6 7 tane almistim. Hast. Cikisinda oluyo bir tane zaten. Kalin kislik battaniye bir tane.. Ondern fermuarli kalin battaniyeler var. Ben onu da cok kyllanmistim..
Ben onceki sayfalarda alinacaklar listemi paylasmistim. Isterseniz bir goz atin..

selam annişler. henüz alışverişler tam başlamadı. hepimizin kafası karışık. yazın son ayı:) bebek minicik. yazlık mkı alsak kışlık mı bilemiyorum bende... ama ilk bebeğimde içimde kaldı temmuz bebeği olduğu için nohutlu yumuşacık battaniyeden alamamıştım hep penye almıştım bu sefer kızıma pembiş nohutlu battaniye alıcam üzerine de yeni çıkan şu harflerden ismini yazacağım inşallah resmini paylaşırım:) bir kaç aldığım bir sey var en kısa zamanda paylaşıcam sizinle

ama size başıma gelen çok acayip bişey anlatıcam , 13. haftanın sonlarında doktor bak erkeğe benziyor deyip 3 tane minicik bişey göstermişti:) bende aa oğlum oluyo diye ilan ettim!!!
tam 1 ay erkek diye erkek kıyafetleri filan aldım. 1 ay sonra kontrole gideceğim gibi panço da montlar indirime girmişti bi erkek montu alıp doktora gittim. dedim bi daha bakalım cinsiyetine erkek demiştiniz dedim. doktor tabi bi şok oldu nutku tutuldu ,
göstermiyor pozisyonunu değiştirelim deyip göbeğime vurmaya başladı , emin misin erkek olduğuna dedi ben bir şey göremiyorum dedi ... eşimde yanımda ve inanırmısınız ağzı kulaklarına vardı anında,,, feci şekilde kızı olsun istiyordu ....
ona da bayağı bir kızdım benim için inanın cinsiyetin hiç önemi yok sağlıklı olması ve sakin olsun huysuz olmasın başka isteğim yok.. ( oğlum 3 yaşıan girecek hala çok mızmız.. 1 yıl boyunca sürekli ağladı hala daha çok ağlak...)

sonra bayağı bacak arasının filan resmini çekti kız dedi , ben kesin erkek dememişimdir dedi ama kadına bir inme inecekti az daha =)

ben o gün boyunca bayağı bir resmen şok a girdim hani şoka girmek demek öyle birşeymiş.. hala daha tam alışmış değilim
ama gerçekten çok kötü oluyor kimsenin başına gelmesini istemem ..

he şöyle de bir güzelliği var iki sevinci birden yaşayıp hem erkek hem kız için hayal kurma imkanı veriyor Allah=)
Sağlıklı mutlu bebeklerimiz olsun inşallah

peki sonra değiştirdinmi kıyafetleri?? bende birçok kıyafet aldım (kızım olacak inşallah) ama hiçbirisinin fişlerini atamıyorum ya değişirse diye garip bi psikolojiye girdim ah bu hormonlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…