hahah ne güzel işte odalarına girmemiş karışmamış dönmüş uyumuş. millete ben yardıma gittim diye hava atmak için gidiyor demekki herkese.
benimki ellerim şiştiği için bize yardım etmek için 2 hafta bizde kaldı, yemek temizlik yaptı sağolsun ona bir şey diyemem ama her yemek yaparken sen nasıl yaparsın diye sorup biz öyle yapmayız diye de lafını söylemeyi ihmal etmedi. bir de gece veya sabah her uyandığında kapından yavaşça girip bizi kontrol etmesine uyuz oldum. her gece kalkınca gelip baktı, benim uykum hafiftir hemen uyanırım o yüzden farkındaydım. bir gün eşime söyledim artık her gece kontrol ediliyoruz diye, sanırım o da biliyormuş. bizim odamıza girme bir daha dedi annesine. benim ne işim var odanızda hiç de girmedim, yıllarca diğer gelinlerle yaşadım bir kere kimsenin odasına girmişliğim yoktur diye reddetti. ama daha önceki yıllarda da eşimle kapı kapalı uyurken bile kapıyı çalmadan dank diye girip çay demleyeceğim çayı bulamadım, evde ekmek yok vs gibi şeyler söyleyerek odaya girdiği için eşim biliyordu durumu zaten. ama kayınvalidenin itiraz edişini görsen iftira atıyoruz sanırsın. gündüzleri de eşim işteyken ben bazen uyuduğumda beni kontrol etmek için geliyor odaya. birşeyim var mı diye mı bakmak amacı yoksa uyandı da yanıma mı gelmiyor ne yapıyor diye merakından mı kontrol ediyor bilmiyorum ama kendi evimde gözetim altında yaşamak hiç hoş olmuyor. allahıma bin şükür olsunki beraber yaşayan insanlar değiliz bu durumlar geçici. çamaşır makinasındaki renkli ve beyazlara bile müdahale ediyor o kadar diyeyim sana. beyazlar var mesela makinada çıkarıp renklileri atıyor önce bir bunlar yıkansın , beyazlar daha dolmamış zaten diyor. onun dediği düzende yıkamak zorundayım sanki ooof ooof. doğumdan sonra bir an önce ayaklanmak ve ona mecbur kalmamak için dua ediyorum