2016 Aralık Anneleri

arkadaşlar ikili test sonucumu anlayanlar yorumlayabilir mi ?

PAPP-A 2466.00 mIU/L

T-BhCG 48.7 IU/mL

NT 1.10 mm

NK: Mevcut

Risk Değerlendirmesi (doğumda)

Risk Cutoff

Down Sendromu < 1:50000 1:250 Sadece Yaş 1:1020

Trisomi 18/13 1:3670000 1:300

DOWN SENDROMU Negatif Tarama

Down sendrom riski, tarama cutoff değerinin altındadır.

Down Sendromu için Biyokimyasal Risk = 1:12647

TRISOMI 18/13 Negatif Tarama

Trisomi 18/13 riski, tarama cutoff değerinin altındadır

Trizomi 18/13 için Biyokimyasal Risk = 1:172278

Canım benim, doktorlar ve psikologlar, ilk aylarda böyle hislerin yaşanabileceğini, bunun bir sorun değil, vücudun ve hormonların alışma sürecinde olduğundan kaynaklandığını söylüyorlar. Hiç korkma, endişe etme olur mu? Bak tecrübeli anneler 3.-4. aydan sonra herşeyin normale döneceğini, hele hele bebişin hareketlerini tekmelerini hissettikten sonra zaten onun bizle bağ kuracağını, kendini hatırlatacağını söylüyorlar. Asıl o zaman hissetmeye başlayacakmışız bebişi. O nedenle şu anda hissettiklerin çok normal, inşallah 2-3 hafta içinde bu durumdan eser kalmayacak, ne bulantı, ne yorgunluk, ne sıkıntı.
Bir de şu var, her an bebeği düşünmek de iyi birşey değil zaten. Herşeyin bir kararı var, tamamen tüm yaşantından, hobilerinden, işinden ya da arkadaşlarından uzaklaşıp, varsa yoksa bebeği düşünmek. O da paranoyaklığa neden oluyor. Ay bişey oldu mu, olacak mı, neden böyle oldu diye. Sana bir tavsiyem, eğer yapabilirsen canım bir uğraş bul kendine. Roman*hikaye mi okursun, çiçek mi bakarsın, boya kitabı mı boyarsın, bunlar hep rahatlatır insanı, kötü düşüncelerine terapi gibi gelir. Herşey Allah'ın izniyle çok güzel olacak merak etme olur mu?:KK36:
Allah razi olsun onceliklr cani.üsenmeyip uzunca yaazmisiin cok tesekkur ederim inan. kadar iyi geldiki soylediklerin bunu gecici oldugunu bilmek baskasindan duymak cok iyi geldi bana. tek duam bu umarim hersey guzel.olur kesinlikle bir ugras bulacagim. iyi seyler dusunup kendimide bu kotu karamsariktan uyandiracagim hormonlarimin bi oyunu buu ! bunun farkina varacagim artik güzel filmler izleyip kitaplar okuyup yuruyuslerde yapacagim artik evde durdukca daha kotu oluyorum farkina vardim bide hizli kg aldim onada sinirlerim bozuldu sanirim...Insallah sag salim kucagimiza alriz bebislerimizii ayrica yazin icinde tekraardan tesekkur ederim canim mutlaka onerileri.i.dikkate alacagim :KK200::nazar::KK51::KK36:

PAPP-A 2466.00 mIU/L

T-BhCG 48.7 IU/mL

NT 1.10 mm

Risk Cutoff

canım çok anlamıyorum ama sorun yok gibi gözüküyor
burda bir arkadaş yazmıştı önceden de
cinsiyet tahmini tutar veya tutmaz bilemiyorum
bchg değeri 50 altıysa erkek oluyormuş
benimde diyebileceğim bu
dr kontrolün ne zaman ?

Selamlar arkadaşlar,
Iyi dilekleriniz ve dualariniz için hepinize ayri ayri teşekkür ederim.
Dr.dan geldim.Bebeğim cok iyi Rabbime şükürler olsun.kipirdamaya baslamis.
Rahim içinde bir sıkıntı ya da kanama yok alttan bakalim dedi tamam dedim ama cok canim yandi gergin olduğum icin cok sıktım kendimi.Rahim agzinda da sikinti yok böyle nedensiz kanamalar olabilir 3 ay bitene kadar gezip tozmak,yuruyus, temizlik vs.yok.
Sabah kadar kabus gördüm. Insallah bir daha yasamam.Allah kimseye de yasatmasin.
Progestana devam ama cok sersemletti beni kolumu kipirdatamiyorum.bu da normalmis.
2 hafta sonra kontrole cagirdi.
Bende haberler böyle

canım çok anlamıyorum ama sorun yok gibi gözüküyor
burda bir arkadaş yazmıştı önceden de
cinsiyet tahmini tutar veya tutmaz bilemiyorum
bchg değeri 50 altıysa erkek oluyormuş
benimde diyebileceğim bu
dr kontrolün ne zaman ?
doktor kontrolüm pazartesi sonucu internetten aldım hiç bişeyde anlamadım tedirgin oldum biraz

PAPP-A 2466.00 mIU/L

T-BhCG 48.7 IU/mL

NT 1.10 mm

Risk Cutoff

Canım gayet güzel görünüyor değerlerin maşallah

doktor kontrolüm pazartesi sonucu internetten aldım hiç bişeyde anlamadım tedirgin oldum biraz

tlfdan ulaşma imkanın yok mu
bence sıkıntı yok gibi tabii en iyi dr bilir

Kızlar ikili testteki bchg değeri 50 altı olursa erkek 50 üstü olursa kız deniliyorya. Ben oğlumda yaptırdığım sonuca baktım gerçektende 39 civarındaymış. Şimdiki ikili testimde 60 civarı eğer kız olursa demekki bende tutuyor bu varsayım :anneadayı::anneadayı:

yaa inşallah hadi bakim :)

Allah razi olsun onceliklr cani.üsenmeyip uzunca yaazmisiin cok tesekkur ederim inan. kadar iyi geldiki soylediklerin bunu gecici oldugunu bilmek baskasindan duymak cok iyi geldi bana. tek duam bu umarim hersey guzel.olur kesinlikle bir ugras bulacagim. iyi seyler dusunup kendimide bu kotu karamsariktan uyandiracagim hormonlarimin bi oyunu buu ! bunun farkina varacagim artik güzel filmler izleyip kitaplar okuyup yuruyuslerde yapacagim artik evde durdukca daha kotu oluyorum farkina vardim bide hizli kg aldim onada sinirlerim bozuldu sanirim...Insallah sag salim kucagimiza alriz bebislerimizii ayrica yazin icinde tekraardan tesekkur ederim canim mutlaka onerileri.i.dikkate alacagim :KK200::nazar::KK51::KK36:

Canım rica ederim estağfurullah. Burada birbirimizle hem sıkıntılarımızı hem de mutluluklarımızı paylaşıyoruz. Haftası önde olan arkadaşlar ve tecrübeli anneler sayesinde biz de tecrübe ediyoruz, nelerle karşılaşabileceğimizi öngörebiliyoruz. Yaşadıklarını zaman zaman ben de yaşadım, belki yine yaşayabilirim Allah bilir. Ama herşey güzel olacak inşallah. Yeter ki sağlığımız yerinde olsun, sevdiklerimiz yanımızda olsun. Senin de hep güzel haberlerini alırız inşallah. Sevgiler.:KK15:

Aynı sorun bende de var. Hiç kilo almadım ama kot pantolonlarım göbeğimi aşırı sıkıştırıyor. Ofiste masa başındayken üst düğmeyi açıveriyorum kimsecikler görmeden.:oops:

:D bende öyle kilo almadım ama düğme baskı yapıyor karnıma düğme ve fermuar açık geziyorum iş yerinde ama üzerime uzun giyiyorum :D artık hamile pantolonu alma zamanı geldi bence

PAPP-A 2466.00 mIU/L

T-BhCG 48.7 IU/mL

NT 1.10 mm

Risk Cutoff

canım değerlerin çok iyi gözüküyor maşallah Allah bize de nasip etsin tüm bekleyenlere hiç tedirgin olma bence :)

bu arada ben dün zencefil kurusu aldım kızlar merak ettim ama tadı biraz acı geldi bu dönemde tüketilmesinde bir sakınca olur mu sizce faydalı olur diye düşündüm ama

Cep telefonundan çoklu alıntı yapamıyorum kusura bakmayın hepinize güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Üşütmüşüm doktor antibiyotik verdi doktorum sıkıntı olmaz icebilirsin dedi icmezsen daha kötü olur diyince mecbur kullanacağım. Bebegimizi gördük çok şükür o da benim gibi halsizmis çok kipirdamadi ense ve burun ölçümü yapıldı normal çıktı kan verdim ikili test için haftaya alacağım sonucu. Herşey yolundaymis şükürler olsun şimdi rapor aldım dinleniyorum. Öksürük için bir kase bala bir kaşık zencefil karıştırıp iç dedi doktor aklınızda bulunsun herkese iyi günler

Canım rica ederim estağfurullah. Burada birbirimizle hem sıkıntılarımızı hem de mutluluklarımızı paylaşıyoruz. Haftası önde olan arkadaşlar ve tecrübeli anneler sayesinde biz de tecrübe ediyoruz, nelerle karşılaşabileceğimizi öngörebiliyoruz. Yaşadıklarını zaman zaman ben de yaşadım, belki yine yaşayabilirim Allah bilir. Ama herşey güzel olacak inşallah. Yeter ki sağlığımız yerinde olsun, sevdiklerimiz yanımızda olsun. Senin de hep güzel haberlerini alırız inşallah. Sevgiler.:KK15:

Cok haklisim canim bunlarin.hepsi gececek guzrl tecrubeler olacak insallah ozellikle tecrubeli anneler ve bizi ileriki.haftalarda nelerin.bekledigini.bilmek endiselerimi.azaltiyor benim ,cok faydali bir form burasi umarim hersey guzel.olur iyi haberler paylasiriz birbirimize sevgiler ..:KK68:

Selamlar arkadaşlar,
Iyi dilekleriniz ve dualariniz için hepinize ayri ayri teşekkür ederim.
Dr.dan geldim.Bebeğim cok iyi Rabbime şükürler olsun.kipirdamaya baslamis.
Rahim içinde bir sıkıntı ya da kanama yok alttan bakalim dedi tamam dedim ama cok canim yandi gergin olduğum icin cok sıktım kendimi.Rahim agzinda da sikinti yok böyle nedensiz kanamalar olabilir 3 ay bitene kadar gezip tozmak,yuruyus, temizlik vs.yok.
Sabah kadar kabus gördüm. Insallah bir daha yasamam.Allah kimseye de yasatmasin.
Progestana devam ama cok sersemletti beni kolumu kipirdatamiyorum.bu da normalmis.
2 hafta sonra kontrole cagirdi.
Bende haberler böyle

Bende senin yazmanı bekliyordum cnm çok sevindim bu habere
Bende progestN kullanuyorum ve 8-5 çalışıyorum çok çok zor oluyo kolumu kaldıramıorum ve başım çok dünüyo
Sağlıklı olsunlarda cnm herşeye razıyız

:KK70: bende öyle kilo almadım ama düğme baskı yapıyor karnıma düğme ve fermuar açık geziyorum iş yerinde ama üzerime uzun giyiyorum :KK70: artık hamile pantolonu alma zamanı geldi bence
Bende aynı durumdaydim dün aldım canım çok rahatsız ediyordu sanada şimdiden hayırlı olsun

Ne ameliyatı oldun cnm

@sunflower gözün aydın cnm bebiş ii cinsiyeti de kız :) maşallah

@TugbaAnk nerdesin canım sen gözükmüyorsun bir sorun yoktur umarım
canım ben 2014 aralık 4 te açık myom ameliyatı oldum sezeryan gibi sancılı bir süreçti ama tevafuk bu ya 2 yıl sonra muhtemel doğum tarihimiz 5 aralık :)

Back
X