- 7 Nisan 2016
- 1.501
- 2.666
- 133
4d ultrasonu araştırdınız mı çocuk için zararlı mıMakinanın çok farkı yok aslında benim doktorumun da makinasının çözünürlülüğü gayet iyi ama perinatalog bakıyor olması açısından iyi. onun dışında 4d ultrason ile gösteriyor. her hastanedeki makine 4d değil .
Önceki hamileligimden kalan fazla 10 kilo ile tekrar hamile kalınca sürekli temkinli olmak gereki
anladım canım ekmek kızartma hamurişi ve şerbetli tatlılardan kaçınıp bol yoğurt sebze meyve en iyisi tabiki .
araştırmadım ama sonuçta perinatolog yapıyor neden zararlı olsun ki4d ultrasonu araştırdınız mı çocuk için zararlı mı
benim 10-15 lökosit, 15-20 epitel ve az bakteri görünüyordu en son. ama ateş vs yok. doktorum idrar kültürü istedi orada bakteri üremedi yazıyor diye bir şey vermedi tekrardan. içime şüphe düştü ben kendim mi gidip istesem acaba kontrol amaçlıBen de kullandim canim antibiyotik ilac bitti. 1 2 gun sonra atesle agri basladi bobrek bolgesinde. Simdi tahlile baktim. Her mikroskop sahasinda 5-6 lökosit 8-10 epitel hücresi görüldu yazıyor. Ayni zamanda bakteri de çıktı ama bende. Devamli ateslenmemden suphelendiler. Doktor üroloji. Ve enfeksiyon doktoruna da yönlendirdi. Ultrasonla bakildi bobrekte genisleme cikti. Cok ciddi bi durumda degilmis. Ama kontrol altinda olmasi gerekiomus. Her gun yediğm serumun haddi hesabi yok. Kadin dogum böbreklerden tam anlamayabilir. Eger gecmiyosa ihmal etme. Urolojiye git mutlaka canim
teşekkürler canım ya şişme değil de rahim top gibi oluyor dokununca sert oluyor mide tarafı değil de alt tarafta olunca anlıyorsun canım...canım öncelikle çok geçmiş olsun karında sertleşme derken nasıl oluyor çünkü bende de ara ara oluyor karnım çok şişiyor davul gibi öle mi oluyor acaba diye merak ettim
2 dozda 10 yıl 5 dozda ömür boyu koruyucuymuş canım10 yıl koruyuculuğun olması için 5 doz aşı olmak gerekiyor diye biliyorum ama yanlış biliyor da olabirim. ben 3 doz aşı olmuştum galiba
Dün bende aşı oldum canım. Biraz ağrı yapıyor sen nasılsın.
Teşekkür ederim cnmm
vurulsan ne gibi bir zararı olacak ki
önlem amaçlı zaten bu cnm
yani bi zararı varmıdır bilmiyorum ama aşıları oldum olası sevemedim :)) eşimde sen bilirsin diyo çok kararsızım bu konuda..ben 2 sene önce açık rahim ameliyatı oldum hiç aşı yapmadılar bu anneyi korumayı amaçlayan bişey değilmi?canım benim doktorum da önermedi hatta ararlarsa doktorumla görüştüm yaptırmıcam dersin dedi ben yaptırmıyorum ama karar senin tabi ki eşim de doktor yaptırma dediyse yaptırma diyor.
Selam anneler bi süredir yazamadım
Benim bitmek bilmeyen idrar enfeksiyonum ilerlemis. Bobreklerde genislemeye neden olmus. Doktorum hastaneye yatırdı. 1 hafta kalcam sanirim. Çok moralim bozuk. Çok şükür ki bebeği etkileyecek bi durum yokmus.
Cok gecmis olsun bebege bisy olmamasi guzl yatmamanin zarari yok ytrki sagligna kavusSelam anneler bi süredir yazamadım
Benim bitmek bilmeyen idrar enfeksiyonum ilerlemis. Bobreklerde genislemeye neden olmus. Doktorum hastaneye yatırdı. 1 hafta kalcam sanirim. Çok moralim bozuk. Çok şükür ki bebeği etkileyecek bi durum yokmus.
Selam anneler bi süredir yazamadım
Gecmis olsun cnm bebege cok sukur bisy olmamis hastnde kalmn daha iyi onlmi daha guzl olur cabuk iyilsrsnSelam anneler bi süredir yazamadım
ada çayı hala yasak mıCanım yeni okuyarak geçiyordum. Belki kızlar yazmıştır, ikinci baskı olacak ama okuyunca cevap yazmadan gemek istemedim. Ateşin biliyorsun en önemlisi. Ilık duş almaya çalış yükseldikçe. Bu arada sirkeli su yapıp bezi o su ile ıslatıp eklem yerlerine, dizin iç kısmı, koltuk altın, başına, boynuna koymakta ateşi düşürüyor. Ihlamur içebiliyosan iyi olur ama unutma iki fincanı geçmeyecekmiş. Birde ada çayı yasak. Allah yardımcın olsun. Bu durumda birde ilaca alerji ile zor. İyice kötüler isen hastanede serum takarlar. Oda bir çözüm. Çok geçmiş olsun.
sabahları gözümü açar açmaz ilk yaşadığım şey benim de bu maalesef son 3-4 gündürkızlarrrrr ya bana son 10 günde 3 kere felan oldu. şöyleki gece sürekli bir taraf yatmaktan sanırım sıkılıp geriliyorum yani böle yatakta bacaklarımı içene uzatıyorum tam o sırada sağ bacağım feci kasılıyor , krampmı dersiniz uyuşmamı dersniz artık bilemiyorum bende anlamadım . ilk defa başıma gelriyor ki ben hersabah uyandığımda gerilirdim öle yatakta hani alışkınım ama ilk defa başıma geldi . bacağımı hareket ettiremiyorum öle olunca kasılıp kalıyor anlıyorum öle olduğunu ve hiç hareket etmiyorum kesiyorum hemen gerilmeyi ve biraz ovuşturup bekliyorum geçiyor. ama korkunç bişi sanki birgün öle kalıcakmşım gibi geliyor. bacağım ağırlaşıyor böle işlevini yetiriyor resmen bu bir kaç saniye sürüyor ama korkun. bşi
en son bu gece oldu çok korktum .
böyle bir durum yaşayan varmı oldumu . bu arada geçen haftaydı kont.üm calsiyum ve magnezyuma baktı dr tahlillerde eksik çıkmadı . size dr nuz bunlarla iligli ilaç verirken test yapıp eksik görüncemi verdi acaba . bu haftada izinde olduğundan kendisini aramak istemiyorum . haftaya hastaneye gidince soruyum diyorum ama öncesinde tecrübeli ark.çlar varsa yardım rica ediyim. çok sağolun
sen bi eczaneden al bence canım bacak ve kasık ağrıları için, kasılmalar için doktorlar veriyor bana da vermişti hiç tahlil yapmadan ama ben kullanmamıştım tadı çok kötü geldi bana diyeAynen uykudan uyanıyorum korku ile öle kalıcak bacağım geçmicek diye . peki size direkt bu şikayeti söyleyncemi verdi ilacı yoksa kan testi yaptımı . ve testte eksik görüncemi verdi acaba . ben testleri istedm ama şikayetimi sölemedm geçici bişi sandm ama baktım 2-3 gün ara il eolunca çok korktum . testlerimi gördü ama yazmadı bana ilaç neden acaba ya of.
bence vurdur canım çünkü sadece doğum için düşünme allah korusun her an başımıza ufak bi kaza bile gelse tetanoz riski var ihmal etmeKızlar dün sağlık ocağından aradılar tetanoz aşısı için çağırdılar bugun doktorumu aradım önermiyorum ama size bırakıyorum dedi.. Tetanoz aşısı için çok kötü paslı küflü bir ortamda doğum yapıyo olmanız lazım dedi.. Onların görevi onlar arayıp çağırıyorlar dedi bende karar veremedim vurulsammı vurulmasammı?
bence vurdur canım çünkü sadece doğum için düşünme allah korusun her an başımıza ufak bi kaza bile gelse tetanoz riski var ihmal etmeKızlar dün sağlık ocağından aradılar tetanoz aşısı için çağırdılar bugun doktorumu aradım önermiyorum ama size bırakıyorum dedi.. Tetanoz aşısı için çok kötü paslı küflü bir ortamda doğum yapıyo olmanız lazım dedi.. Onların görevi onlar arayıp çağırıyorlar dedi bende karar veremedim vurulsammı vurulmasammı?
benim kızım 10 aylık daha emeklemiyor da. hep kucak istiyor. inş.en kısa zamanda yürür de kucağıma almak zorunda kalmamAynen bnmde kizim 2 yasina dun girdi.
Kendimi daha cok yoruyorum kotu hissediyorum onun adinada daha fazla ilgi alaka derken bitiyorum aksama kdar sizin ne kadarlik
Geçmiş olsun canım aynı sorun bende de vardı antibiyotik alıyorum 3 gündür inşallah bebeğimi etkilemez diyerekten, hamilelikte sık rastlanan durum olsa gerek ki çok fazla enfeksiyon olan var Rabbim şifa versin inşallah tez zamanda.Selam anneler bi süredir yazamadım
İştah artışını sorma ya ilk 3 ay tatlı çikolata falan diyince bile midem bulanıyordu seviniyordum kilo almam ne guzel diyeKızlar benim iştahim arttı son günlerde sizde durum nasıl 20. Haftadan sonra bebekte büyüyünce oluyor sanırım ama kilo almaktan çok korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?