2016 Aralık Anneleri

Düşük yapmak hamilelik kabusu sanırım. Bir çok hamile görüyor. Ben de görmüştüm. Uyuyorum ama dinlenemiyorum, kötü rüyalar görüyorum, genel olarak yorgunum. olumsuz yorumlama hormonlardandır, belki mevsim geçişinden, duygu durumumuzdan. Ama bu ara azaldı. Üçüncü aydan sonra geçer inşallah.
Allah sağlıkla kavuştursun hepimizi...
Ne kadar doğru dedin hamilelik kabusu diye ilk bastan bu yana neredeyse 15-20 kez düşük yaptigimi kan geldiğini falan gördüm ruyalarimda hep çok kotu bir duydu
Birde her gece enaz 10 kez rüya görüyorum yattigimda bile tam anlamıyla dinlenemiyorum çok zorlaniyorum
Hamilelik ten öncede çok rüya görürdüm ama hamilelik sonrasında çok artti anlamsız anlamsız rüyalar görüyorum

Benim ilk cocugum ben bi anneye bi kız lazım diyorum inşallah kız olur .. Ama kızsa geç söylüyorlarmış.. Beklememiz gerekecek..
Bnm kızım var. Allah biliyor gönlümden geçen erkek ama içime doğan ve rüyamda gördüğüm sürekli kız. Bence ama her annenin bir kız evladı olmalı
Sağol canım gitmiş bütün meyveleri almış eşşeklik ettim affet dedi diz çöktü uzatmadım işleri çok yoğun şu ara sinirleri bozuk onun da farkındayım üstüne gitmiyorum
Olur öyle arasıra üzülme sen

Kizlar nasilsiniz? Son 5-6 sayfayi okuyabildim insallah herkes iyidir, keyfiniz yerindedir.
Bizim izinler basladi yavas yavas, temmuzun ortalarina kadar bazen internetim olmayacak arada bakarim ama.
Benim omzum hala agriyor gecmedi bir türlü ne olacak bilmem :KK43: Bu sabah agriyla uyaninca moralim bozuldu valla :KK43:

Gecenlerde hastane bilgilendirmesine gittik. Burada dogum yapacagin hastaneyi seciyorsun, bunun icin de hastanelerin bilgilendirme toplantilari var, kendilerini anlatiyorlar, dogum ünitelerini gezdiriyorlar, imkanlarindan bahsediyorlar. Begenirsen seciyorsun. Bizim eve yürüyerek 5 dk uzaklikta bir hastane var orayi düsünüyoruz. Yakin olmasi avantaj. Imkanlari da iyi. Türkiyedeki özel hastaneler gibi yepyeni odalari yok ama önemli degil bence.

Bu arada burada farkli dogum yöntemleri var mesela sadece ebelerle dogurabiliyorsun. Doktor olmuyor, eskiden evlerde oldugu gibi ebeler her seyi hallediyor. Ebelerin özel egitimleri ve yetkileri var. Ama bir sorun olursa doktor hemen geliyormus.
Ikincisi bildigimiz doktor esliginde normal dogum.
Ücüncüsü gerekirse ameliyathanede sezaryen.
Bir de suda dogum. Hatta küveti bile gösterdi. Istemezseniz yarida birakip devam etmeyiz ama bir denemenizi öneririm dedi ebe.

Ben doktorlarin atacagi kesilerden falan korktugum icin ebelerle dogumu bir denemek istiyorum. Tecrübeli annelerin fikrini almak isterim, sizler ne düsünüyorsunuz?

Omzun için geçmiş olsun dr.a sorma sansin varsa masajla ilgili bilgi almani tavsiye ederim.
Doğuma gelince ilk gebeliğimde konuyla ilgili cok arastirma yaptim cok dr.gezdim.
Eger imkanim olsa idi kesinlikle suda doğumu denerdim rahatlatıcı olacagini düşündüm her zaman.Dünyanın bircok ülkesinde kadın nasil kendini rahat hissedebiliyorsa o yöntemi secebiliyor.Ne yazik ki burada öyle birsey sözkonusu degil.
Evde doğum yapmayi cok istemistim rahat olacagim icin ama dr.um Turkiye de asla böyle birşey olamayacağını,yurtdisinda evde doğumda oluşabilecek komplikasyonlar icin kapida ambulans bekletildigini ve eve ciddi tibbi ekipman goturuldugunu anlatmisti ve keske mumkun olabilse demisti.
Cunku dogumhanelerden ve hastanelerden hic hoslanmiyorum tabi Allah eksikligini gostermesin.
Normal dogum yaptim epiduralsiz.ilk dogum olduğundan yırtılma riskine karsi 1 cm lik kesi atti dr.um bana sorarak tabi.hicbir sikintisi olmadı bana bu kesinin tabi bakimini çok iyi yaptim.
Cok uzun yazdim kusura bakmayin :oops:

sorma devamli dusuk yaptigimi goruyorum sagdan sola zor donuyorum ya bisi olursa diye ki ben isteksiz hamile kaldim bi oglum var 3 yasinda baska dusunmuodum tamamen supriz oldu ki biraz da istemeddim ne yalan diyeyim bakamam diye korkuyorum is guc derken onunda sucluluk duygusu var sanirim icimde cunku her firsatta aa asla cocuk istemiyorum bi tane var diodum taki ogrenene kadar hersye bi aglama bi alinganlik kim ne dese gozlerim doluoo ki herkes beni o kadar hos tutmayaa calisio farkindayim ama iste ne yapiim..

Olanda hayır vardır. Kucağına alınca iyi ki gelmiş diyeceksin :) benim de iki buçuk yaşında bir oğlum var. Sürpriz olmuştu hamileliğim başta telaşlanmiştim ama doğunca keşke hiç beklemeseydim dedim.

Şimdi ikinci hamileliğim. (Isteyerek hamile kalmama rağmen düşük Vs. Kabusları ben de görüyorum) İkinci daha kolay, üçüncü daha da kolay diyorlar. :) Bakalım nasıl olacak. Şimdi tek çocuk oldukları için bütün dünyaları biziz. Küçükler biraz hareketlensın birbirlerine arkadaş olurlar.tabi sorumluluk artacak daha çok dikkat etmek gerekecek ama Allah kolaylığını verir inşallah.

Ne kadar doğru dedin hamilelik kabusu diye ilk bastan bu yana neredeyse 15-20 kez düşük yaptigimi kan geldiğini falan gördüm ruyalarimda hep çok kotu bir duydu
Birde her gece enaz 10 kez rüya görüyorum yattigimda bile tam anlamıyla dinlenemiyorum çok zorlaniyorum
Hamilelik ten öncede çok rüya görürdüm ama hamilelik sonrasında çok artti anlamsız anlamsız rüyalar görüyorum
Başkalarının da aynı şeyleri yaşadığını görmek insanı rahatlatıyor. Demek normalmiş diyorum. Hayra yorup, çok düşünmemek en iyisi. sıkıntılı rüyalar azaldı çok şükür ama bütün gün uyusam uyurum doyamıyorum :)

Çook geçmiş olsun cnmm

Canım ilk doğumun
Bnm sezeryan oldu ilki memnunum şükür
Ama seçeneklerin çok güzel yurtdışında normal doğum illaki diye biliyorum
Suda Doğum nasıl sence anneyi rahaylatıyormuş su

Canim benim bir arkadasim burada dogum yapti. Suda dogumu denemis ama sonra bunalmis cikmak istemis :KK70:
Bak hastanenin koydugu fotografi ekledim. Bilmiyorum da ben de suda bunalirim gibi geldi öyle. :rolleyes:

Ebeler süreci daha iyi takip ediyorlar, daha uzmanlar, rahatlar sanki. Tek işleri doğum. Hastanede ebe imkanı olsa benim tercihim de ebe olurdu.

Zaten dediler ki "ebeler tek basina dogum yaptirabilir ama doktorun yaninda mutlaka ebe olmasi lazim". Ebe doktordan yetkili :KK70:

Hemen karar vermen mi gerekiyor?
Sonuçta baya var yani düşünmek için. .
Belki hastaneyi secersin sonra kimin yapacağını secersin. .
Suda doğumu da düşün farklı olur güzel de olur. .
Ilık ılık suya dogurursun. .

Yok hemen karar vermem gerekmiyor. Ben acelecilikten ve sabirsizliktan simdiden düsünmeye basladim. :) Ama doktorum bir an önce kendine ebe bul dedi. Simdiden ebe ayarlamam lazimmis. O ebe hamilelikte, dogumda ve sonrasinda bana yardim edecekmis. Yarin birer birer arayacagim. Dogumun noel tatili öncesine gelmesi kötü oldu :(

Omzun için geçmiş olsun dr.a sorma sansin varsa masajla ilgili bilgi almani tavsiye ederim.
Doğuma gelince ilk gebeliğimde konuyla ilgili cok arastirma yaptim cok dr.gezdim.
Eger imkanim olsa idi kesinlikle suda doğumu denerdim rahatlatıcı olacagini düşündüm her zaman.Dünyanın bircok ülkesinde kadın nasil kendini rahat hissedebiliyorsa o yöntemi secebiliyor.Ne yazik ki burada öyle birsey sözkonusu degil.
Evde doğum yapmayi cok istemistim rahat olacagim icin ama dr.um Turkiye de asla böyle birşey olamayacağını,yurtdisinda evde doğumda oluşabilecek komplikasyonlar icin kapida ambulans bekletildigini ve eve ciddi tibbi ekipman goturuldugunu anlatmisti ve keske mumkun olabilse demisti.
Cunku dogumhanelerden ve hastanelerden hic hoslanmiyorum tabi Allah eksikligini gostermesin.
Normal dogum yaptim epiduralsiz.ilk dogum olduğundan yırtılma riskine karsi 1 cm lik kesi atti dr.um bana sorarak tabi.hicbir sikintisi olmadı bana bu kesinin tabi bakimini çok iyi yaptim.
Cok uzun yazdim kusura bakmayin :oops:

Cok tesekkürler. Aksine süper olmus uzun uzun yazman, saol :KK15:
Yarin tekrar kontrol var omzum icin. Jinekologum da ultrason dalgalariyla bir terapi seklini önerdi onu sorcam.
Burada da evde dogum galiba yok, yani ben hic duymadim. Ama ebelerle olan normal odada yapiliyor, dogumhane gibi degil, normal bir yatak falan var.
Anlattigina göre kesiden korkmama gerek yok o zaman, 1 cm bise degilmis. Bakimini da yapinca dedigin gibi sorun yaratmiyorsa iyi, icimi rahatlattin biraz :)

Eklentiler

• VH_Wassergeburt_1.webp
    VH_Wassergeburt_1.webp
    6,7 KB · Görüntüleme: 52
Bir de bugün bizim kontrolümüz vardi :) Her sey yolunda cok sükür. Bebek asiri hareketli degildi, sakindi. Ben de acaba kiz mi dedim :KK58: Insallah hepimiz böyle güzel haberler veririz hep :KK6:

Bu aralar deli gibi seftali yiyorum, ne oluyor anlamadim, sürekli seftali yemek istiyorum :KK72::rolleyes: Bir de normalde tatli sevmeyen ben, canim sürekli tatli bir seyler istiyor. Kendimi taniyamiyorum. Neyse ki fazla yememeye calisiyorum. Ama arada kactigi oluyor :KK22:

AzRASILAM AzRASILAM evet eskiden kadın kendi evinden mesuldü ve bütün günü vardı biz modernleştikçe kendi işlerimizi artırdık galiba :KK43: Allah çocuğunu sana bağışlasın baya büyükmüş benim annem de kardeşimi ben 11 yaşındayken doğurdu aynı durumda senin kız da.
langirt langirt ben de kız istiyorum Allah izin verirse
QueenSweethart QueenSweethart senin gibi imkanım olsa sağlığım da el verse kesinlikle suda doğumu denerdim hem ebeler daha sabırlı olur senin dediğin gibi, doktor da gelince bir şey yapmıyor ki, benim sezeryan olucak maalesef şimdiden tüm yollar kapandı normal için

arnavut_biberi arnavut_biberi teşekkür ederim canım kendinize dikkat edin en ufak şeyden hasta olunuyor beni klima çarpmıştı önemsemedim ama bu hale geldi işte

sabah mide bulantım az vardı kendimi zorlayarak kahvaltı yaptım. sütümü de zorla içtim sonra saniyesinde hepsini geri çıkardım :KK43: süt içemiyorum et yiyemiyorum çok üzülüyorum kızlar bebek beslenemiyor mu.

kızlar bir de eşim bulantım ve yorgunluğum için psikolojik diyor kendimi bu yönde motive ediyormuşum. dün yemeğe çıktık 100 gr kırmızı eti 45 dk da zor yedim işkence gibiydi ama çıkarmadım Allahtan. tabi eşimin surat 5 karış anlamıyo neden yiyemediğimi ben de o yorgunlukla anlatmaya çalışmadım artık midemde tutabildiğime sevindim yeter:)

Zaten dediler ki "ebeler tek basina dogum yaptirabilir ama doktorun yaninda mutlaka ebe olmasi lazim". Ebe doktordan yetkili :KK70:

Ya çok iyiymiş. Ne güzel sistem kurmuşlar. Türkiye'de de normal doğum teşvik ediliyor ancak tek seçeneğin var. böyle alternatifler çoğalmalı. Hanımların daha çok tercih edeceklerini düşünüyorum. Bu kadar normal, sağlıklı bir süreç mümkün olduğunca rahat ve huzurlu geçirilmeli...

AzRASILAM AzRASILAM evet eskiden kadın kendi evinden mesuldü ve bütün günü vardı biz modernleştikçe kendi işlerimizi artırdık galiba :KK43: Allah çocuğunu sana bağışlasın baya büyükmüş benim annem de kardeşimi ben 11 yaşındayken doğurdu aynı durumda senin kız da.
langirt langirt ben de kız istiyorum Allah izin verirse
QueenSweethart QueenSweethart senin gibi imkanım olsa sağlığım da el verse kesinlikle suda doğumu denerdim hem ebeler daha sabırlı olur senin dediğin gibi, doktor da gelince bir şey yapmıyor ki, benim sezeryan olucak maalesef şimdiden tüm yollar kapandı normal için

arnavut_biberi arnavut_biberi teşekkür ederim canım kendinize dikkat edin en ufak şeyden hasta olunuyor beni klima çarpmıştı önemsemedim ama bu hale geldi işte

sabah mide bulantım az vardı kendimi zorlayarak kahvaltı yaptım. sütümü de zorla içtim sonra saniyesinde hepsini geri çıkardım :KK43: süt içemiyorum et yiyemiyorum çok üzülüyorum kızlar bebek beslenemiyor mu.

kızlar bir de eşim bulantım ve yorgunluğum için psikolojik diyor kendimi bu yönde motive ediyormuşum. dün yemeğe çıktık 100 gr kırmızı eti 45 dk da zor yedim işkence gibiydi ama çıkarmadım Allahtan. tabi eşimin surat 5 karış anlamıyo neden yiyemediğimi ben de o yorgunlukla anlatmaya çalışmadım artık midemde tutabildiğime sevindim yeter:)
Kendini çok zorlama. Ilk üç ay bebeğin her halükarda beslenir, sen yiyemesende. Daha çok küçük. Sevdiklerini ye, Kendini zorlayıp tiksinme, kalıcı olur bütün gebeliğinde yiyemezsin. Üç ay dolunca hafifliyor bulantı, zamanla rahatlarsın inşallah. Allah şifa versin...

Canim benim bir arkadasim burada dogum yapti. Suda dogumu denemis ama sonra bunalmis cikmak istemis :KK70:
Bak hastanenin koydugu fotografi ekledim. Bilmiyorum da ben de suda bunalirim gibi geldi öyle. :rolleyes:

Yok hemen karar vermem gerekmiyor. Ben acelecilikten ve sabirsizliktan simdiden düsünmeye basladim. :) Ama doktorum bir an önce kendine ebe bul dedi. Simdiden ebe ayarlamam lazimmis. O ebe hamilelikte, dogumda ve sonrasinda bana yardim edecekmis. Yarin birer birer arayacagim. Dogumun noel tatili öncesine gelmesi kötü oldu :KK43:

Cok tesekkürler. Aksine süper olmus uzun uzun yazman, saol :KK15:
Yarin tekrar kontrol var omzum icin. Jinekologum da ultrason dalgalariyla bir terapi seklini önerdi onu sorcam.
Burada da evde dogum galiba yok, yani ben hic duymadim. Ama ebelerle olan normal odada yapiliyor, dogumhane gibi degil, normal bir yatak falan var.
Anlattigina göre kesiden korkmama gerek yok o zaman, 1 cm bise degilmis. Bakimini da yapinca dedigin gibi sorun yaratmiyorsa iyi, icimi rahatlattin biraz :)

bence onu doğum bunaltmış su değil:KK53::confused::rolleyes:

Back
X