2016 DA HAMİLE KALMAYI PLANLAYANLAR

Tunaydin,
Bu saatlerde yazabiliyorum genelde sabahtan is cok oluyor.
Nasilsiniz kizlar?

Sogan kurunu ben de yapmistim bir kere aslinda hamilelik gibi bir amacimiz yoktu adetlerim cok duzensizlesmisti ve surekli akintim vardi iyi gelmisti aslında demek ki ureme sistemini duzene sokucu bir etkisi var.

soğan kürü nedir nasıl yapılıyor?

Merhabalar, insallah cok bekletmez guzel ve saglikli bi bebeginiz olur :) Folik asiti en az 3 ay kullanmak gerekiyormus bence tam zamani :)

Teşekkür ederim :) Bir de sanırım kızamık aşısı olmak gerekiyormuş. Ben geçirmemişim. O da 3 ay bekletiyormuş. Önümüzdeki haftalarda onu da olayım diyorum.

Teşekkür ederim :) Bir de sanırım kızamık aşısı olmak gerekiyormuş. Ben geçirmemişim. O da 3 ay bekletiyormuş. Önümüzdeki haftalarda onu da olayım diyorum.

Evet TORCH testini yaptiracagim bende kasım sonuna randevu aldim. Annem emin olamiyor gecirdim mi gecirmedim mi :) Erkenden olmakta fayda var eger gecirmediysek.

Evet TORCH testini yaptiracagim bende kasım sonuna randevu aldim. Annem emin olamiyor gecirdim mi gecirmedim mi :) Erkenden olmakta fayda var eger gecirmediysek.
Aynı durum bendede var canım annem hatırlamıyor emin değilim diyor.ama çocukken bütün aşıların yapıldı diyor bende emin olamadım bir türlü

Annem de aşı oldun ama etkisi kalmamıştır kazık kadar oldun diyor :) Cuma gideceğim aile hekimine bakalım ne diyecek.

Annem de aşı oldun ama etkisi kalmamıştır kazık kadar oldun diyor :) Cuma gideceğim aile hekimine bakalım ne diyecek.
:) bende kontrole gitmeyi düşünüyorum ama kadın doğuma mı gitsem sağlık ocağına mı bilemedim.sen aile hekimine gidince banada haber ver olur mu ne dicek merak ettim :)

Ahahha o da dogru olabilir. Evet gidince haber verirsen sevinirim bende :) Torchu devlet yapmiyor fiyati da oldukca yuksek bence(270 tl kadin sagligi merkezinde). Esimin okula giden 4 yegeni var bi sekilde bulasir birinden birine,o yuzden kesinlikle yaptirmak istiyorum

Selam hayırlı geceler herkese.
Ne kadar çok şey varmış yapmak gereken. İlk hamileliğimde tamamen sürpriz olmuştu bize o yüzden çok bilinçsizdim.
Soğan kürü soran arkadaşım ben İbrahim Saraçoğlu'nun yazısından bakmıştım linki gönderiyorum kuru soğan ve 2 bardak su kaynatılıyor diye hatırlıyorum burada detaylı yazıyor.
http://m.sabah.com.tr/saglik/2014/10/22/prof-dr-ibrahim-saracoglunun-sogan-kuru-tarifi

Torch testi kızamık ile mi ilgili?

Hanımlar yaşlar kaç bu arada
Kaç yıllık evlisiniz ?

Merhabalar :) TORCH testi hamilelik esnasinda bizi etkileyebilecek her turlu mikrobun , bakterinin tespit edildigi bir test grubu aslinda. Asagidaki testler yapilip vucudunuzun gecmiste bunlarin birine bagli bi antikor uretip uretmedigine bakiliyor.

• toksoplazmoz (cig etlere dokununca bulasacak bakteri ve organizmalarla ilgili)
  • rubella (kizamik)
  • sitomegalovirüs (CMV yine iltihapli ucuk turu)
  • herpes simpleks (ucuk ile ilgili)
  • HIV
  • sifiliz testi (frengi)

Benim yasim 25, yaklasik 1,5 senedir evliyim

günaydın bende 29 yaşındayım yaklaşık 1,5 yıldır evliyim

Sağ olun kızlar. Allah hepimizin mutluluğunu daim etsin inşallah.

maşallah canım bizde 10 yıldır birlikteyiz eşimle ama 3 yıldır evliyiz.senin ilk bebişin mi olacak ikinci mi?

Benim aslında ikinci çocuğum olacak ama birincisi yanımda değil cennette. Üç sene önce oğlumu kaybettim.

maşallah canım bizde 10 yıldır birlikteyiz eşimle ama 3 yıldır evliyiz.senin ilk bebişin mi olacak ikinci mi?

Cok seviyorum boyle uzun yillar yasamis,tanimis ve evlilikle taclandirilmis birliktelikleri.Masallah. Bizde 7 yillin sonunda evlendik:)

Sağ olun kızlar. Allah hepimizin mutluluğunu daim etsin inşallah.

Benim aslında ikinci çocuğum olacak ama birincisi yanımda değil cennette. Üç sene önce oğlumu kaybettim.

Allah rahmet eylesin, mekani cennettir eminim. Insallah saglikla huzurla 2. bebeginize kavusursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…