-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
Ben açıkcası onlara güvenip iş yapmama taraftarıyım :) Siz demeniz gerekeni söylemişsiniz kim olsa gerek yok biz hallederiz der zaten. Gerisi onlara kalmış :)
Zaten onlara guvenmıyoruz kı canım
Bız kendımızı sarsmayacak sekılde bırseyler alıcaz ınsallah
Ama ıste dedıgım gıbı cevredekı anneanne babaanneler gorunce ınsan bıraz hevees edıyor

Canım elbette kimse kimseye güvenmiyor.
Bizimkilerde de hep laf, zamanında çoook sözler verildi, hepsi de inkar gelindi. O yüzden eşime annen böyle böyle söz vermişti bakalım yapacak mı dedim, ben açıkcası söz verdim yaparım tamam demesini de beklemiyordum. Yapanın da yapmayanında canı sağolsun. Ama inkar gelseydi anneme aldırtmıcaktım beşiği, hep adetlere annem mi uymak zorunda?

Ya şöyle bişey var annemler kayınvalidemler alıyor diye benim kendi alamıcam şeyi kimseye aldırtamıyorum ben. Normalde kendim alsaydım da o takımları alamazdım yalan yok. Kendi bütçem alacaklarıma yeterdi ailelere de onları aldırtcam. Kendi gücüm o 5,5 milyarlık takıma yetseydi kaynanamı düşünemiyorum kesin ben söz vermedim derdi Ha bu arada kaynanamlardan bişeyin daha sözünü almıştım ama bunu ben istemiştim. Cıngar gelin ben

Bizde söz verme bile yok, hiç oralı olunmuyor.. Tabiki herkesin canı sağolsun ama insan onlardanda heyecan bekliyor sanki, dediğin gibi adetler sadece bize mi adet? Benim eşim tek erkek bende tek gelin genelde degerli olur derler ama ben öyle görmüyorum
Amannn boşver bu mevzu uzar gider böyle iyi olsunlar uzak olsunlar, biz elimizden geldiğinde hiç bişeyini eksik etmeyiz bebeğimizin..

Zaten onlara guvenmıyoruz kı canım
Bız kendımızı sarsmayacak sekılde bırseyler alıcaz ınsallah
Ama ıste dedıgım gıbı cevredekı anneanne babaanneler gorunce ınsan bıraz hevees edıyor

Evet o konuda çok haklısın benim ailem elinden geleni yapar yapacaklarda ben eminim ama insan hiçbişe beklemesede aynı heyecanı onlardande bekleyip hevesleniyor sorun bu

Selen_Ay çok uygunmuş ben beşik yatak uyku seti dahil 1000 tl ve 1200 tl beğendiğim olduğu bayağa büyüktü genişti bunun ebatı ne acaba o yatağı Mevlüt'te bebeği içine koyuyorsun öyle getiriyorsun Can'ım Mevlüt'te dağıtılacak sepet 25 Tlydi geçen hafta ben parti organizasyoncusundaydım ordan gördüğüm bildiğim bu Can'ım

MutluBulut_ kızlar bu işler çok karışık durumlar benim ailem şuanda rahat bir dolap dolası kıyafet aldılar sürekli ceket yelek patik örüyor babam Bebek Arabasını alalım dedi annem beşik bende hayır dedim alın desem alırlarda ben kıyafet bile almayın diyorum eşimin ailesi yaşlı beklentim olmuyor işin Aslı ama ilk torunu olanlar sanırım elinden geleni yapıyorlar eğer ailenin durumu iyi değilse mutlaka kayınvalide anne yardım etmeli çünkü gerçekten masraf çok evet durumu olmayan çoğu şeyi almaya da biliyor maddi inkansızlıktan ama insan ilk bebeği istiyor ki herşeyi çok güzel olsun bak eltine beşik alıp sana alınmayınca ister istemez öfkeleniyor insan ya ona da yapmasın yada sana da yapsın Rabbim durumu olmayana yardımcı olsun

bizim kayınvalide kendi alıyor bana hiç bir şey alma diyor ee bende özeniyorum en sonunda
Evet o konuda çok haklısın benim ailem elinden geleni yapar yapacaklarda ben eminim ama insan hiçbişe beklemesede aynı heyecanı onlardande bekleyip hevesleniyor sorun bu
canım benim kayınvalidede herşeyi alıyor yığıldı herşey oda beni boğuyor sonuçta zevkine göre alıyor Allahtan yatak ve bebek arabası için eşimi ikna ettim de kayınvalide almayacak parasını gönderecek sağolsun düşünüyor ama işte herşeyin çoğu azı zarar şimdiden bebeğe ben bakıcam diyor başka bir şehirde bakarsa bizle kalacak bakalım ben pek istemiyorum işte böyle bizimki de böyle

Aynen oyle canım aldıklarımı heyecanla anlatırken aynı heyecanı duysamda yeterdı
Alırlar annemler bırseyler elbet elı bos gelmez sanırım doguma ama ne alırlar fıkrım yok sadece bızde alıcaz dıyo.

Ya bısey dıyemıyorum yınede ama ınsan unutamaz ıste bana alınsaydı eltıme alınmasaydı eltım ve kaynım laf ederlerdı ve aldırırlardı Knedı aılemedı bılıyorum kardesım evlensın cocugu olsun herseyını aldırı kardesım bır guzel.. Banada derler kı bız sanada alacaktık ama sen ıstemedın hep boyle dıyolar cunku neyse zaman var bakalım doguma kadar ne olacak dıyelım
Allah kımseye muhtac etmesın ınsallah bız alırız yavrumuza elımızden gelenı tek ıstedıgımız cok acılıp borca gırmemek ınsallah Rabbım yardım etsın hepımıze Benımde annem bır,ıkı parca ordu bak tabı ben baskı kurdum or or dıye

Anladım kı bu ısın ortaısı yok
Sen calısıyormusun canım ? neden oyle soyluyo

Oda kötü işte
Yok canım ne gerek var çalışmıosan kendin bakarsın çocuğuna boşuna zahmet etmesin kalmasına gerek yok

evet canım çalışıyorum maalesef 6 ay bakabileceğim

Cnm yaş 23 ilk bebek çalışmıyorum memleket gaziantep cinsiyet erkek dogum 13 ekim inslahhh

Elbet şunu alsın beklemiyorsun ama dediğin gibi insan etrafta duyunca bi boynu bükülüyor. Bendeki de tek çocuk hiç kimseye tavsiye etmem sakın kızlarınızı tek çocuğa vermeyin, benim kuzenimde tek çocukta gel gel bizdeki maceraları gör

Bunda yatak filan yok canım alacağın herşey ekstradan. Nevresim takımını ben 40-45 liraya hallettim işte yatağının fiyatını bilmiyorum zaten onu da annem alacak. (Baktım hemen 100 liradan 300 liraya kadar var)
Beşiğin ebatı (sanırım iç) 60*120 miş canım.

Sağolsun düşünmüş ama bana sormadan alırsa kayınvalidem aldığı hiç bir şeyi getirmem. Ben biraz katı insanım, hele hele benimle ilgili şeylere benden habersiz karar veren insanlara oldum olası kıl olurum. Ki kayınvalidem evine alacağı bir çöpü bile eşime telefon açıp sorarken (gerçekten abartısız herbirşeyi sorar), oğlum altın alacam ben almayı bilmiyom sen gel indir beni alalım derken (biz Samsunda oturuyoruz onlar Orduda) benden habersiz evladıma alacağı hiç bir şeyi getirmem ve buna da cevabımda hazır. Bi de zevkli olsa neyse ama zerre zevklerimiz uyuşmaz. Evlendiğimiz ilk sene bebek mağazasında bikaç kıyafet gösterdi aman da nasıl güzelmiş diye. Aman dedim anne sen tek bir parça bile kıyafet alma böyle alacaklarının iç birini giydirmem ben, senden de almam demiştim. Çok almaya hevesin varsa ben gelirsem beraber seçelim, gelemezsem illada torunun seninde aldığın şeylerden giysin istiyorsan biriktir paranı ver al kızım bu parayı benim namıma al torunuma giysin dersin, yoksa kimseden bişey beklemiyorum ben, dedim de.
Annem 30 senelik annem (huyumu suyumu iyi bilir) o bile bişeyleri alırken haber eder evde kameradan gösterir beğenmediysen değiştireyim der (malını biliyo )

Bebeğe bakma meselesinde de bizde 2 vukuat geçti. İstanbulda otururken (yeni evliyiz) hergün konuşuyoruz telefonda ki ben annemle hergün konuşmuyordum. Her telefonu kapatırken; evladım bi olsun doğuma gelirim 40ı bitene kadar beklerim 40ı çıktımı alır çocuğumu getiririm burda ben bakarım. Eskisi gibi mi şimdi herşeyii hazır, bezi de hazır maması da hazır ben bakarım sen çalış derdi. Her gün telefonda bunu duymaktan daral gelmişti artık 2 ay mı geçti ne. Baktım laf değil bu baya yapcak. anne hele bi olsun bakarız, bu şu an karar verilecek şeyler değil dememe de aldırmıyor. Eşime bir çıkışım vardı anan bir daha böyle laf ederse ağzıma gelen lafı sayarım ben damızlık ineğe mi benziyorum. Doğmamış çocuğa don biçiyor anan, 1000 km yola mı gönderecem ben evladımı diye. Ondan sonra laf döndü evlat anadan koparılırmıymış kim yapıyormuş böyle şeyi, zaten kaynanamın kimi varmış evini kapatacakmış zaten kayınbabam da sessizmiş kaynanam bebeğe bakarmış kayınbabamda dizinin dibinde otururmuş. Biz çalışırmışız. Ona da bi güzel çıkışım olmuştu o lafları da kesti.
Buraya teşındıktan sonra çok bilen bi komşusu gayri bi doğur anaaaam, kaynanan bakar merak etme bende bakarım (komşu kimse) doğur doğur at buraya demişti ben altta kalırmıyım. Çocuğumu doğurunca ben bakarım, bizim oralarda aman kızım sen çocuğuna bakta bizde elimizden geldiğince destek oluruz derler burda baya değişikmiş durumlar demiştim. Kızım sen çalışmayı seviyon ya aman bakıcılara verme diye dediydim ben dedi. Dedim siz hiç düşünmeyin böyle şeyleri, ben çalışırsam, çocukta yaparsam kimseye güvenip yapmıyorum. Herkes evine otursun, çocuğumun durumunu ben düşünürüm demiştim değişikler değişik

canım damızlık inek demişsin ya koptum burada

Konu kv'lere gelmiş görüyorum vallah ben çalışacağım için kv bakacak çocuğa tabii belli bi aydan sonra, açığı bakıcının değil, kv bakması daha iyi olduğunu düşünüyorum, nede olsa öz torunu bakıcıdan daha iyi ve seve seve bakar. gözüm de arkada kalmaz. Allah'tan bizimki hiç bir şeye karışmıyor. bakalım inşAllah bebek doğduktan sonra nasıl olacak. ilk ay annemle teyzem gelecek, sonra artık kendim bakarım inşallah, sonra kvye paslarım bebişi inşAllah

Kızlar bir soru daha, liste tutuyorum da alacaklar listesi. Göğüs pompası elektrikli alacağım, araştırdım netde AVENT i tavsiye ediyorlar. sizin de bi fikriniz varsa paylaşalım tartışalım
bir de sterilizator ve biberon ısıtıcısı alacak mısınız? gerek var mı? yoksa neyi nasıl yapacaksınız?

Allah iyiliğini versin kız, oda baya baya saçmalamış afedersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…