-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
Dimi isteseydik
Ne guzel canim kac gune gelir acaba

Ya bilmiyordum valla ilk olunca işte ben normal dedim baklım ama iğne yaprız dedi of iğne konusunda beni düşündürüyor belden igne eltimde gelmedi baskası diyor ki bende bel ağrısı yok diyor of

Aynen öyle canım. Özellikle bu durum özel hastanelerde çok, niye normal devlet hastanelerde o kadar çok değil.
Esasında eeeen kızdığım nokta 9 ay gelsin diye gözünün içine baktığımız evlatlarımızla korkutmaları. Şöööyle olmuş seni sezeryana alalım yoksa bebeğe bişey olur. Zaten hep bizim memlekette oluyor sürekli bişeyler bebeklere.

Bak en bire bir şahit olduğum; iş arkadaşımın gelini, ilk andan itibaren İstanbulda özel hastaneye gidiyordu. En son 9. ayda doğuma karar vermek için gitti. Doğum yöntemine karar vermekte nedir o da ayrı muamma ama...
Dedim ki bak kesin sezeryan dicekler. Ay ne bileyim bu zamana kadar hep normal olur bir sıkıntı yok dediler dedi.
Gelinle konuşuyor ki, çocuğun suyu azalmışmış, çocuğa bişey olurmuşmuş, 2 hafta sonra gel sezeryana alalım.
Kadına dedim madem çocuğa bişey olur korkuyor; gitsin fakülteye hocadan randevu alsın. Hocadan iyi bilen mi olur? O da sezeryan derse fakültede sezeryan olsun, devletin hastanesi o kadar para da dökmemiş olur dedim.
Kadın gitti ve çocuğun hiç birşeyi yok! Hoca gayet normal bebeğin demiş ve normal doğum da yaparsın
Ve kadın normal doğum yaptı!

Araba konusunda da eşimle konuştum, hafta sonu gidip bakalım dedim.
Evet bebekler her arabayı sevmiyorlar canım ama 2 büyük bebek arabasını napcam ki ben biri baston araba olsaydı neyse

Dimi isteseydik
Ne guzel canim kac gune gelir acaba

Hiç bilmiyorum canım kaç güne gelir. Sormadım.
Beklemekten başka çare yok artık. İstanbuldan bile buraya 2 güne geliyorsa. Avrupadan buraya muhtemelen 1 hafta beklerim

Ya bilmiyordum valla ilk olunca işte ben normal dedim baklım ama iğne yaprız dedi of iğne konusunda beni düşündürüyor belden igne eltimde gelmedi baskası diyor ki bende bel ağrısı yok diyor of

Canım aslında uygulayanda bitiyor o iş epiduralin çok bi yan etkisi yok : )
epidural biraz dikkat gerektiren bişey, acemi ellerde felaket olabiliyor

Bir doktorun yazısını okumuştum.Bebeğin eşi aşağdaysa veya bebek yan yatıyorsa çok fazla su kaybı varsa sezaryan yapılır.Ama bebek popo üstü duruyorsa iyi bir doktor onu normal doğumla dünyaya getirir sezaryana gerek kalmaz ,ama malsef birçok doktor sezaryana yöneliyor diyordu.

Arkadaşında su kaybı var ve sezaryan için bir hafta sonraya randevu veriyorlar öyle bir durum olsa risk

Belden iğne biraz doktora bağlı sanırım canım. Kemiğe yapılıyor iğne, uzman olması lazım. Yoksa ağrı yapıyor diyenleri bende duydum. Ama normal doğum yapacaksam ve zaten belli bir noktaya ve açılmaya kadar o ağrıyı sancıyı çektiysem son anda iğne olmakta istemem yani. Zaten belli bir ağrıyı çekiyorsun yine. Sezeryansa sezeryan, normalse normal. Lokal anestezi olayını ben çok sevmiyorum.

Iyi canim 1 hafta cokta sayilmaz simdiden gule gulr kullan insallah cok.memnun kalirsin

İşte sıkıntı orada canım vuruşlarıda sert değil oyuzden tedirgin olmuştum ama sanki annesinin üzüldüğünü hissetti yavrum bugün formundaydı maşallah. Çok yoruluyorum sabahtan akşama kadar ayaktayım.kızım sürekli kucak halinde ee 12 kilo zaten :) iş konusunda da biraz tez canlıyım hiç durmam bunlar tetikledi diye korktum biran.
Ahh yarama tuz bastın canım ya huyları öyle bir değiştiki inan bazen çaresizlikten oturup ağlıyorum o derece. Aşırı inatçı,herşeyden korkuyor,olur olmaz herşeye ağlıyor. En ufak bişeye itiraz etsem basıyor yaygarayı çok değişti acaba hissettimi diyorum. Ben tuvalet olayını erteledim canım ya kızım şuan 25 aylık ama hala tuvaletini yapınca rahatsız olmuyor altını kavga kıyamet değiştiriyorum o denli rahat benim ki :)) bakalım önümüzdeki yaz yaparım artık köklü değişikliklerden uzak durmaya çalışıyorum kardeşiyle bağdaştırmasın diye. Evet birbirimize yardımcı olalım bencede aynı şeyleri yaşayacağız. Çok uzun oldu ya :)))

Selen_Ay benimkide tatlıya duyarlı anında tepki verir ama iki üç gündür yemediğim çikolata kalmadı tık yok umrunda değildi ama bugün çok şükür hissettirdi iyice kendini. Evet kesinlikle katılıyorum hem hamileyken hemde doğduktan sonra Allahım nasıl bir vesvese olıyor biz annelerin içinde Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin insallah :))

iki küçük çocukla allah yardımcınız olsun.
Pedagog GÖZDE ERDOĞAN izlemişsinizdir,Süper dadı programı yapıyor.Onun kitabıda var D&R da gördüm geçen gün biraz karıştırdım, 0-6 yaş eğitimi ,isterseniz bir bakın belki faydası olur. Özellikle yeni kardeşi olmuş söz dinlemeyen uyum sağlamakta direnen çocuk eğitimi bilgisi veriyor.

Annişler herkes günaydııın
Yine erkenden uyandım ben of

Ya işte işlerine nasıl kolay geliyorsa öyle yaptıkları için kızıyorum ya
Bir de dediğim gibi gözümüzün bebeği olan evlatlarımızla korkuttukları için

Iyi canim 1 hafta cokta sayilmaz simdiden gule gulr kullan insallah cok.memnun kalirsin

İnş canım
İnş bebeğimde çoook sever
Darısı başına artık. Daha araba almamıştınız siz değil mi

Allaaaahııııım ne kadar güzelllleeeeer
Alttakileri sanki kendim yapabilirim ama üsttekiler keçe gibi. Bunlar Bi yerde satılıyor mu canım
Çok pahalı değilse 2-3 tane almak isterim yaaa

Muhtemelen yorulduğun için oluyor canım.
Ben diyorum ya burda. Ben ne zaman yorulsam kızım da yoruluyor heralde pek tekmelemiyor. Yatıp dinlenmekte buluyorum çareyi.
Senin öyle Bi lüksün yok tabi

Bu arada çocuk büyütmedim. İşin ehli gibi de ahkam kesmek istemem ama sürekli süper dadıyı izlerim. Orda geçen 2 çocuklu bir aileye gitti süper dadı ve kadın 3. ye hamileydi.
Çocuklarınızı kardeşine hazırlayın.
Ayrıca bebeğinize bişey aldıkça sürekli diğer çocuklarınıza da almanızın onların
sus payı olduğunu gayet iyi biliyorlar ve daha çok hırçınlaşıyorlar demişti.
Tuvalet eğitimini de çocuk öğrenene kadar her saat başı alarm kurulmuştu ve her alarmla beraber çocuk yapsa da yapmasa da götürüyolardı. Çocuğun tuvalete alışması içinmiş.
İnatçılık meselesi de muhtemelen aslında sen davranışlarını değiştirdin ve kızın da bişeylerin değiştiğinin farkında.
Aslında o güzel melekler çok akıllı konuşmak biçok şeye yardımcı olabilir ve kızına kardeşinden bahsetmesiysen bence artık zamanı

Dediğim gibi ahkam kesiyormuş gibi görünmek istemem. Bişeyler öğütlemenin de yapmaktan basit olduğunu biliyorum.
Allah senin de B BirAnneBirEvlat ın da yardımcısı olsun

Allaaaahııııım ne kadar güzelllleeeeer
Alttakileri sanki kendim yapabilirim ama üsttekiler keçe gibi. Bunlar Bi yerde satılıyor mu canım
Çok pahalı değilse 2-3 tane almak isterim yaaa
Günaydınlar..... :)

Bulut yastık modası var satılıyordur birçok yerde,ben ikeada aşağda birinci resim mavili olanı 30tl civarı görmüştüm ama büyük bir yastık ufak değil.

Kendin ufak değişik pastel renklerde yapman daha mantıklı.

Eklentiler

• ikea.webp
    12,9 KB · Görüntüleme: 27
  • 2.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 45
  • 3.webp
    8,1 KB · Görüntüleme: 21
  • dikim.webp
    2,7 KB · Görüntüleme: 26
günaydın kızlar....
Selen_Ay NisanFRM deliceee erkencisiniz valla kızlar
Selen_Ay canım o lansinoh kremi doğumdan iki ay kullanmaya başlayın diye öneriyorlar anneler yara olmaması için bende hangi boy alsam diye düşünüyordum dün yazını okuyunca eczaneden büyük boy sipariş verdim bugün alcam inşallah
birde kızlar bebeğimin tekmelerini hissediyodum ama döndüğünü hiç hisetmiyodum artık onuda hissediyorum çok güzel bir duygu ya birde 2 gündür bebeğim hareket edip döndükçe göbeğim şekli değiştiriyo bi tarafı şişiyo yamuluyo izlemesi,sevip okşaması çok güzel

Uyku tutmadı canım :)) Lansinoh benim de aklımda olsun. O dedigin yamulma bende de oluyo 2 gündür bence de cok güzel izlemeye doyamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…