- 8 Ekim 2012
- 17.027
- 9.184
- 448
Dimi isteseydikYa canım bu aslında tamamen durumu kabullenmekle alakalı. Dediğim gibi ters bir durum olur elbette sezeryan ama onun dışında doktorum gözünün üstünde kaşın var sezeryana geç demesini sindiremem gibi geliyor.
Normal doğum evet acı var. 10 cmlik bebiş kafası var yaniama her konuştuğum kişi bebek kucağına geldiği an herşeyi unuttuğun yönünde.
Öyle bir güzelliğe her türlü acıyı çekmeye hazırım ben.
Siz istemediğinizden istiyorlar : ) siz istemiş olsanız; bunlarda olsa zaten bizden istemezler lafına gelir
Dur fişi bir bulayım ben.
Ayrıca bebek arabasını da bugün fırsat bulunca kargolamış kuzenim. İnş. gümrükte bir sıkıntı çıkmaz da hayırlısıyla gelir
Ya bilmiyordum valla ilk olunca işte ben normal dedim baklım ama iğne yaprız dedi of iğne konusunda beni düşündürüyor belden igne eltimde gelmedi baskası diyor ki bende bel ağrısı yok diyor ofBen 37. Haftanın içinde gittiğimde ilk çatı muayenemi oldum. Sonra 1 hafta sonra gittim. Açılmayı kontrol etmek için baktı. Sonra 2-3 günde çağırmaya başlıyor zaten. Bazen her gidişinde bakıyorlar. Bazen nst de sancı varsa bakıyorlar. Değişiyor yani.
Can'ım benim ayaklarım bugün daha bir şişmiş uzattım dinleniyorum sen napıyorsunKızlar ne yapyorsunuz :)
bende normal doğumdan yanayım,Olurda öncesinde doktor sezaryana uygun derse mutlaka başka bir doktora daha gider görünürüm,emin olmak icin.Kolaylarına geliyor,randevulu sistem,gece gece uyandırmıyorsun doktoru,muayene randevusu arasında mesaide doğurtmak işlerine geliyor.
hayırlı olsun,bence kendi aldığını hemen elden çıkarma,bu arabalar pahalı ucuza bakmıyor,kullanışlı olma durumuna bakıyor. kenarda tutmanda yarar var bence,belki geleni kısa süre kullanabileceksin,diğeri sonrasında işine yarayacakGörüyorum millet memnun kalmıyor bir kaç araba alıyor.
Dimi isteseydik
Ne guzel canim kac gune gelir acaba
Ya bilmiyordum valla ilk olunca işte ben normal dedim baklım ama iğne yaprız dedi of iğne konusunda beni düşündürüyor belden igne eltimde gelmedi baskası diyor ki bende bel ağrısı yok diyor of
Aynen öyle canım. Özellikle bu durum özel hastanelerde çok, niye normal devlet hastanelerde o kadar çok değil.
Esasında eeeen kızdığım nokta 9 ay gelsin diye gözünün içine baktığımız evlatlarımızla korkutmaları. Şöööyle olmuş seni sezeryana alalım yoksa bebeğe bişey olur. Zaten hep bizim memlekette oluyor sürekli bişeyler bebeklere.
Bak en bire bir şahit olduğum; iş arkadaşımın gelini, ilk andan itibaren İstanbulda özel hastaneye gidiyordu. En son 9. ayda doğuma karar vermek için gitti. Doğum yöntemine karar vermekte nedir o da ayrı muamma ama...
Dedim ki bak kesin sezeryan dicekler. Ay ne bileyim bu zamana kadar hep normal olur bir sıkıntı yok dediler dedi.
Gelinle konuşuyor ki, çocuğun suyu azalmışmış, çocuğa bişey olurmuşmuş, 2 hafta sonra gel sezeryana alalım.
Kadına dedim madem çocuğa bişey olur korkuyor; gitsin fakülteye hocadan randevu alsın. Hocadan iyi bilen mi olur? O da sezeryan derse fakültede sezeryan olsun, devletin hastanesi o kadar para da dökmemiş olur dedim.
Kadın gitti ve çocuğun hiç birşeyi yok! Hoca gayet normal bebeğin demiş ve normal doğum da yaparsın
Ve kadın normal doğum yaptı!
Ya bilmiyordum valla ilk olunca işte ben normal dedim baklım ama iğne yaprız dedi of iğne konusunda beni düşündürüyor belden igne eltimde gelmedi baskası diyor ki bende bel ağrısı yok diyor of
Iyi canim 1 hafta cokta sayilmaz simdiden gule gulr kullan insallah cok.memnun kalirsinAynen öyle canım. Özellikle bu durum özel hastanelerde çok, niye normal devlet ha9stanelerde o kadar çok değil.
Esasında eeeen kızdığım nokta 9 ay gelsin diye gözünün içine baktığımız evlatlarımızla korkutmaları. Şöööyle olmuş seni sezeryana alalım yoksa bebeğe bişey olur. Zaten hep bizim memlekette oluyor sürekli bişeyler bebeklere.
Bak en bire bir şahit olduğum; iş arkadaşımın gelini, ilk andan itibaren İstanbulda özel hastaneye gidiyordu. En son 9. ayda doğuma karar vermek için gitti. Doğum yöntemine karar vermekte nedir o da ayrı muamma ama...
Dedim ki bak kesin sezeryan dicekler. Ay ne bileyim bu zamana kadar hep normal olur bir sıkıntı yok dediler dedi.
Gelinle konuşuyor ki, çocuğun suyu azalmışmış, çocuğa bişey olurmuşmuş, 2 hafta sonra gel sezeryana alalım.
Kadına dedim madem çocuğa bişey olur korkuyor; gitsin fakülteye hocadan randevu alsın. Hocadan iyi bilen mi olur? O da sezeryan derse fakültede sezeryan olsun, devletin hastanesi o kadar para da dökmemiş olur dedim.
Kadın gitti ve çocuğun hiç birşeyi yok! Hoca gayet normal bebeğin demiş ve normal doğum da yaparsın
Ve kadın normal doğum yaptı!
Araba konusunda da eşimle konuştum, hafta sonu gidip bakalım dedim.
Evet bebekler her arabayı sevmiyorlar canım ama 2 büyük bebek arabasını napcam ki benbiri baston araba olsaydı neyse
Hiç bilmiyorum canım kaç güne gelir. Sormadım.
Beklemekten başka çare yok artık. İstanbuldan bile buraya 2 güne geliyorsa. Avrupadan buraya muhtemelen 1 hafta beklerim
Canım aslında uygulayanda bitiyor o iş epiduralin çok bi yan etkisi yok : )
epidural biraz dikkat gerektiren bişey, acemi ellerde felaket olabiliyor
foolfancy Canım sende ikinciyi bekliyorsun daha iyi bilirsin ama son haftalara doğru genelde hareket sayısı azalıp, şiddeti artıyor. Bebeğim yeri daraldığı için çok fazla hareket edemiyor ama büyüdüğü için tekmeleri sert olmaya başlıyor. Belki bu yüzden az hissediyorsundur.
Birde evde durumlar nasıl, benim kızımda bu ara değişti sanki. Yemek problemimiz hat safhada, inat aynı şekilde. Nasıl atlatıcaz bilmiyorum. Tuvalet eğitiminide çözemedik, o başlı başına bir problem zaten. Birbirimize yardımcı olalım.
Evet büyüdükçe hareket yavaşlar sarsıntı artar ama bende ikiside azdı ondan korktum ama bugün çok şükür normale döndü sankiBebek büyüdüğünden yeri daraldığından olabilir mi acaba?
İşte sıkıntı orada canım vuruşlarıda sert değil oyuzden tedirgin olmuştum ama sanki annesinin üzüldüğünü hissetti yavrum bugün formundaydı maşallah. Çok yoruluyorum sabahtan akşama kadar ayaktayım.kızım sürekli kucak halinde ee 12 kilo zaten :) iş konusunda da biraz tez canlıyım hiç durmam bunlar tetikledi diye korktum biran.
Ahh yarama tuz bastın canım yahuyları öyle bir değiştiki inan bazen çaresizlikten oturup ağlıyorum o derece. Aşırı inatçı,herşeyden korkuyor,olur olmaz herşeye ağlıyor. En ufak bişeye itiraz etsem basıyor yaygarayı çok değişti acaba hissettimi diyorum. Ben tuvalet olayını erteledim canım ya kızım şuan 25 aylık ama hala tuvaletini yapınca rahatsız olmuyor altını kavga kıyamet değiştiriyorum o denli rahat benim ki :)) bakalım önümüzdeki yaz yaparım artık köklü değişikliklerden uzak durmaya çalışıyorum kardeşiyle bağdaştırmasın diye. Evet birbirimize yardımcı olalım bencede aynı şeyleri yaşayacağız. Çok uzun oldu ya :)))
Bir doktorun yazısını okumuştum.Bebeğin eşi aşağdaysa veya bebek yan yatıyorsa çok fazla su kaybı varsa sezaryan yapılır.Ama bebek popo üstü duruyorsa iyi bir doktor onu normal doğumla dünyaya getirir sezaryana gerek kalmaz ,ama malsef birçok doktor sezaryana yöneliyor diyordu.
Arkadaşında su kaybı var ve sezaryan için bir hafta sonraya randevu veriyorlar öyle bir durum olsa risk
Iyi canim 1 hafta cokta sayilmaz simdiden gule gulr kullan insallah cok.memnun kalirsin
Selen_Ay
bunlar senin bulut stickerli duvarlarına gelsin :)
Eki Görüntüle 1860759 Eki Görüntüle 1860760
İşte sıkıntı orada canım vuruşlarıda sert değil oyuzden tedirgin olmuştum ama sanki annesinin üzüldüğünü hissetti yavrum bugün formundaydı maşallah. Çok yoruluyorum sabahtan akşama kadar ayaktayım.kızım sürekli kucak halinde ee 12 kilo zaten :) iş konusunda da biraz tez canlıyım hiç durmam bunlar tetikledi diye korktum biran.
Ahh yarama tuz bastın canım yahuyları öyle bir değiştiki inan bazen çaresizlikten oturup ağlıyorum o derece. Aşırı inatçı,herşeyden korkuyor,olur olmaz herşeye ağlıyor. En ufak bişeye itiraz etsem basıyor yaygarayı çok değişti acaba hissettimi diyorum. Ben tuvalet olayını erteledim canım ya kızım şuan 25 aylık ama hala tuvaletini yapınca rahatsız olmuyor altını kavga kıyamet değiştiriyorum o denli rahat benim ki :)) bakalım önümüzdeki yaz yaparım artık köklü değişikliklerden uzak durmaya çalışıyorum kardeşiyle bağdaştırmasın diye. Evet birbirimize yardımcı olalım bencede aynı şeyleri yaşayacağız. Çok uzun oldu ya :)))
Günaydınlar..... :)Allaaaahııııım ne kadar güzelllleeeeer
Alttakileri sanki kendim yapabilirim ama üsttekiler keçe gibi. Bunlar Bi yerde satılıyor mu canım
Çok pahalı değilse 2-3 tane almak isterim yaaa
Uyku tutmadı canım :)) Lansinoh benim de aklımda olsun. O dedigin yamulma bende de oluyo 2 gündür bence de cok güzel izlemeye doyamıyorumgünaydın kızlar....
Selen_Ay NisanFRM deliceee erkencisiniz valla kızlar
Selen_Ay canım o lansinoh kremi doğumdan iki ay kullanmaya başlayın diye öneriyorlar anneler yara olmaması için bende hangi boy alsam diye düşünüyordum dün yazını okuyunca eczaneden büyük boy sipariş verdim bugün alcam inşallah
birde kızlar bebeğimin tekmelerini hissediyodum ama döndüğünü hiç hisetmiyodum artık onuda hissediyorum çok güzel bir duygu yabirde 2 gündür bebeğim hareket edip döndükçe göbeğim şekli değiştiriyo bi tarafı şişiyo yamuluyo izlemesi,sevip okşaması çok güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?