-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
bende senin gibi çok aceleciyim canım hersey bianönce olsun bitsin istiyorum. kızlar bu arada doğumu nasıl düşünüyosunuz.
Istedigim normal ama nasil olacak bilmiyorum. Doktorla dogumun d sini konusmadik saglikla kucagimiza alalimda

Günaydın kızlar

Y Ysmnmesut benimki 40.haftada 28 eylülde olcak inş.tabi erken gelmezse sezeryan olcak
Kezbosss o zamanlar benim bebişte aşağı yukarı o kilodaydı prof.normal demişti böbrek büyümesi anne karnında bebeklerin bazılarında olup gebeliğin sonlarına doğru düzeliyor diye biliyorum inş. düzelecektir içini ferah tut
M mutlubulut canım benim annemde bayram sonrası getirecek bende diyemedim kargo yap diye10 lu hastane çıkışı battaniye yelek falan getircek hemde doğumdan 10 gün önce bebiş beklemezse 5 li hastane çıkışıyla kalcam ortada

Soyleyemeyen tek ben degilim iyi bari. Tabi suan annemin aldigi ve yaptigi yorgan,yastik,yelek,patik falan var sadece vaktinde gelsin soyle minisine hastane cikisin yok de

Günaydın annişler

Hepimiz mi böyleyiz bilmiyorum da. Bu uykusuz geceler, benim gibi uykuyu çok sevip, üstüne bir de gündüz uyuyamayan birinin sinirlerini zıplatmaya başladı
Çocuk doğunca napcam bilmiyorum.

Ay ben de dayanamam söylerim heralde. Gerçi biraz da doğum zamanı ihtiyaç olup olmaması da önemli. O an gerekli değilse sonrasında da yıkanıp kullanılır

Ama daisynin en kötü hastane çıkışının gelmesi lazım. Doğum Zaman'ı tek hastane çıkışıyla idare edebilen varmıymış ki ben 3 hastane çıkışı koydum daha bişeyler koysam mı yeter mi diye bakıyorum

Bilmiyorum bu doktora ilk defa geldim rapor için böyle söyledi diğer durum kuzenimin başına da gelmis 38.haftada almışlar ama doğduktan sonra normaldi hiç bisey yoktu dedi konuştuk akşam rahatlattı içimi baya

Ay aman sevindim canım bunu duyduğuma. Çünkü insan bebeğinde bişey duyunca çok sarsılıyor. İnş hayırlarla sağlıcakla gelsin kucağına annesi

Ayrıca benim doktorum da doğumla ilgili bişey söylemiyor çünkü normalde olması gereken normal doğum değil mi? Doğum sırasında çok ekstrem bir durum olursa ancak o zaman sezeryana dönmez mi? Ben o yüzden doğum meselesini kafama takmıyorum bile ama son dönem herkes bana da bunu soruyor. Çok mantık dışı geliyor

Bu arada @daisy5 in durumu gibi ekstrem bir durum olur amenna, eş in rahim ağzında olması gerçekten sıkıntılı bir durummuş sezeryan en iyi çare
Ama ben de çok şükür öyle bir sıkıntı da yok. Niye isteyim ki sezeryan.
Gerçi geçen gittiğimde doktorun günü gelen hamilelere şu gün gel yatışını yapalım dediğini kaç kişiye şahit oldum demek ki tüp bebek diye o da hiç poposunu riske atmıyor ama bana gel dese bile kusura bakmasın gitmem ancak sancım gelir ve sancılar belli bir düzende başlar ancak öyle....

Beni sezeryana yatırabilmesi için çoook büyük bir geçerli sebep sunması lazım. Geçen seneki ameliyattan kalan dikiş izlerim bile hala geçmedi ve 5 dikişten neler çektim. İlk günler oturduğum yerden kalkmakta bile sorun çektim. Bebeğimle bunları yaşatmasınlar bana bi zahmet
Bi de yarası kolay iyileşen bir insan değilim ben.

Teşekkürler bakalım ne yapacam hayırlısıyla bi karar vermem lazım artık

Ay inşallah bi sorun cikmiycak bakalım hepimiz sorun bi şekilde kucagimiza alalım miniklerimizi

Bu arada ben göçebe hayatı yaşadığım için hiç bi kıyafeti hazır diil daha anca okul açılınca yapabilcem o zamana kadar da bekler heralde

Bende ayniyim canim sacma sapan rutalarla defalarca uyanaarak sabah ediyorum ve ayni sen gibi uykudan olsemde yok gunduz uyuyamiyorum. Evet o an gerekli degil ya zaten gelirken kendi getirecek ama ben hersey onda da tamam olsun istiyorun ne zaman dogum olacagi ne malum. Acilen ciksa bisey almadan gelecek. Ama iste icindekileride soyleyemiyorum ben alicam sen alma diyorum bu seferde laf ediyo.. Alacaksan al iste be annecim. Kadindan al dedim oraya yolum dusmuyo uzak falan dedi simdide kadinin haberi bile yok almaktan vazgecmis :)

Daha güzelleri hepimizin olsun :)

Günaydın kızlar
Selen_Ay o uykusuz geceler bende de var, her saatbaşı uyanıyorum, neden uyandığımı da bilmiyirum, lavoboya gidiyorum, bazen 3-5 arası hiç uyuyamıyorum, kalkıp oturuyorum, tv bile açtığım oluyo bazenbenki normalde uykucu biriyim, başımı koyduğun yere uyurdum bence bunlar doğum öncesi alıştırma antramanları
Sezaryen den ben de korkuyorum, bende de yaralar hemen iyileşmiyor, inşallah gerek kalmaz, bir avazda doğururuz hepimiz

aynen canım en güzeli normal doğum derler ya vücududu yeniler hemen toparlanırsın hemde bebek için en iyisi sıkıntı yoksa en güzeli benim doktor perinatolog prof .o yüzden başka doktora da gitmedim güvendim ona bir ara düzelmişti ortalarda sonra yine inmiş aşağı dalga geçiyom artık benim kız ittiriyo yanında istemiyo herhalde diye:) artık düzelmez dedi ama kısmet bakalım belli de olmaz ama şuda bir gerçek diğer bu aylarda yada ağustosta doğum yapan forumlara bakıyorum %95 sezeryan günahları boynuna bazı doktorların işine geliyor sanırım çatı dar diyorlar,bebek iri diyorlar,v.b..

Olsun kuzum bosver doktora guven vardir bildigi. Diger hastalara sordun mu normal dogum yapanlar var mi. Ben heo benim doktorda sezeryan olucam diyenlere denk geliyodum. Sonra bir kac kisiye sordum aslinda normal dogumu sonuna kadar destekliyomus demek ki olmuyosa mecbur iste

Burda da öyle doktorlar var, son anda bir sorun çıkarıp sezaryene alıyorlar, uğraşmak istemiyor. Bakalım benim doktor napıcak, ben ama ona çok güveniyorum, gerçekci ve yapamayacağı şeyi direk söylüyor. Bana hatta 37e kadar doğarsa ben bir şey yapamam sana, o imkanlar bende yok dedi. İnsan sezaryen yanlı doktorları görünce devlet hastanesinde ebeyle doğum yapası geliyor vallah belke de orda yaptım doğumu bir devlet hastanesi var ki bizde kızlar, abartmıyorum ama tam dağın başında mühteşem deniz manzarası, sanki 5 yıldızlı otel , nst odasının manzarası da deniz, bazen eşime diyorum ki manzaraya göre burda doğurasıö geliyor

Bi de cnm eğer kendi doktorun professorsa gerçekten dediklerine güven, onlar sıradan doktorlar gibi değil. Sen universiteye mi gidiyorsun yoksa özel muayinehaneye?

Ya hakikaten başımın belası oldu bu uykusuzluk. Hani uyanıyorum bi de ağrılar var ya beni benden alıyor. Bu arada kızım iyice diyaframıma baskı yapmaya da başladı. Yine de insan böyle sızlanıp, bebeğim iyi olsun da bunları da çekerim diyor ya. Annelik böyle bişeymiş.

Amin inş. canım Rabbim hepimizi bir avazda kurtarsın inş.

Canım benim doktorumda prof. zaten tüp bebeği o yaptığı için devam ediyoruz. Bi de devletin fakülte hastanesi sonuçta, güvenmeye çalışıyoruz. Senin durumunda sezeryan en iyi sonuçmuş canım yoksa hakikaten sıkıntılar büyük oluyormuş.
Ama dediğin gibi çoook biliyorum etrafımdan sırf uğraşmamak için bebek iri, yok çatın dar, yok suyun azalmış, yok bebeğin kalp atışlarında sıkıntı var vs. vs. bir sürü bahaneyle alıyorlar sezeryana....

Daha geçen gebe bir arkadaşla konuştum. Kadın 2.ye hamile. İlk çocuğunda kadın normal kontrole gidiyor (özel hastane) doktor bakıyor 4 cm açılma var. Nst ye sokuyor sancı yok. Kadın demiş bırak evime gideyim, sancı hissetmiyorum, gelirim. Doktor kabul etmemiş.Sonra doktor demiş bebeğin kalp atışları değişti, hemen almamız lazım, mesai saatleri bitmeden sezeryana sokmuş kadını. Şimdi kadın bir kızıyor ki görme. Beni bilerek sezeryana aldı. Gitse geri gelecek bir sürü sorun. Kesti aldı, şimdi onun yüzünden normal doğum yapma olasılığım da yok diyor. Çünkü SSVD a yaklaşan doktor çoooook az. Bir elin parmağı yani. Başta kendi keyfine sezeryan yapan doktorun ekstra özel sıkıntılarını yüklenmek istemiyor kimse haliyle....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…