Bu durum sadece burdaki gebelik takviminde böyle canım. Benim telefonda kullandığım takvimde 32+0 olduğu an 33. hafta diyor zaten.
Burdaki takvim haftalık bazı bir gün geriden gösteriyor sadece. Onun dışında önden gitme gibi bir durum yok.
Bazıları durumu anlamıyor, bebeğin 22+3 de olması onun 23. haftasında olması demek. 22+ diyince 22 haftamdayım diyor bazıları ama öyle değil 22+ dediğin an sen 23. haftadasın demek.
Canım bu durumda bizde bir mutlubulut var o da yazmış ama onda hep tek damarda vardı. Hani çoğumuzun bildiği bir durum değil.
Ama doktorun bebeğin kilosuna iyi diyorsa kafana takma. Varsın bebişin zayıf olsun, canı içinde olsun yeter ki.
Doktor neden gelişimi durur dedi acaba?? İlginç. Rabbim esirgesin meleğini inş. hayırlarla ve sağlıcakla kucağına alırsın bebeğini
Bu arada bizim kontroller daha sıklaşmadı hala ayda bir gidiyorum. Ama 34. haftadan sonra ne olur bilemiyorum. Haftaya randevu bakalım....
Canım inşallah sıkıntılı durum olmaz, iyi düşün. Dirençle ilgili birley söyleyemem, ma randevularım sıklaştı, haftada 1 nstye giriyorum. Bende erken doğum riski var ondan haftada 1.
Doktorunun bakmasi ne guzel. Ben ayrica dopplere giriyorum bunun icin ayda 1 :/ Simdi bende korktum sen yazinca. Haftayada gitsek olur diyordum ama aradim doktor bugun sabaha kadar nobetciymis hafta sonu yokmus. Bu aksam gidicez sanirim :/aynen canım benim ilk 12.hafta 2li taramada net belli oldu ama doktorum başından beri kullandırıyordu zaten,sonra zaten kendi doktorum da söyledi benim doktorumun 4d ultrason olduğu için sürekli takip ediyor Allah'dan yoksa zor tabi yazdığın gibi iyi ki biliyoruz ve buna göre tedbir alıyoruz ya bilmeseydik
Cnm benimki baya doğum pozisyonunda, 7. Aya girdiğimden beri yürürken baskı hissediyordum, ama umursamadım, 32. Haftada doktora gittiğimde çocuk doğum pozisyonunu almış, rahim ağzı incelmiş, alttan muayine etti, affedersin parmağı baya çocuğun kafasına dokundu, o yüzden çalışmama izn vermedi, professora yönlendirdi, evde dinlenme bol su, he bu arada kasılmalarım vardı ve nstde sancı çıktı 80-90a vuruyordu sancı. O yüzden haftada 1 nstye girmem gerekiyormuş, şükür ama kasılmalarım azaldı, geçen hafta sancı çıkmadı nstde, şimdi kendimi daha iyi hisediyorum. Dinlenme iyi geldi gerçekten. İşte sürekli gezmek, ya da oturuyordum belim falan çok ağrıyordu, şimdi şükür daha iyiim. 2 haftayı atlattık şükür rabbime, inşallah 2 haftayı da atlatırsak kendi doktorumda doğum yapabileceğim. Yoksa bizim ilçede erken doğum ünitesi yok, 112 yönlendiriyor artık neresi müsaitse.. Benim oğluşum annesine çekmiş acelecilikte, babasına değilAGRA canım neden erken doğum riskin var ne kadarlıksın tam olarak şuan,inşallah tam zamanında gelir oğluşun yerim onu ben Allah ın izni ile sıkıntı olmaz canım benim.
arkadaşlar selam,bayadır yazamıyorum arada girip okuyorum yazdıklarınızı ama pek fırsatım olmuyor yazmaya,ben şuan 33+1 oldum yarın doktor muayenem var,bu arada çalıştığım için 32.hafta çalışabilir raporumu aldım eylül sonuna kadar çalışacağım sonra ekimde doğum zaten.Benim size sormak istediğim önemli bir konu var benim gebeliğin başından beri bebeği besleyen 2 ana damarda direnç vardı ciddi anlamda hem coraspirin kullandım hala kullanıyorum 1 damardaki direnç düzeldi fakat sağ taraftaki hala devam ediyor.Bebeğimin gelişmesi şimdi önemli Allah korusun 8.aydan sonra durabilir dedi doktorum size sorum 32.haftada bebişim 1500 gramdı çok mu az kafama takıyorum çok küçük gibi geliyor.yardımcı olun arkadaşlar bir de son sorum sizin muayeneler sıklaştı mı?
Bende hep oyle diyordumancak bir iki gun kala mesela suan oldugu gibi 32 diyorum :)
Cnm benimki baya doğum pozisyonunda, 7. Aya girdiğimden beri yürürken baskı hissediyordum, ama umursamadım, 32. Haftada doktora gittiğimde çocuk doğum pozisyonunu almış, rahim ağzı incelmiş, alttan muayine etti, affedersin parmağı baya çocuğun kafasına dokundu, o yüzden çalışmama izn vermedi, professora yönlendirdi, evde dinlenme bol su, he bu arada kasılmalarım vardı ve nstde sancı çıktı 80-90a vuruyordu sancı. O yüzden haftada 1 nstye girmem gerekiyormuş, şükür ama kasılmalarım azaldı, geçen hafta sancı çıkmadı nstde, şimdi kendimi daha iyi hisediyorum. Dinlenme iyi geldi gerçekten. İşte sürekli gezmek, ya da oturuyordum belim falan çok ağrıyordu, şimdi şükür daha iyiim. 2 haftayı atlattık şükür rabbime, inşallah 2 haftayı da atlatırsak kendi doktorumda doğum yapabileceğim. Yoksa bizim ilçede erken doğum ünitesi yok, 112 yönlendiriyor artık neresi müsaitse.. Benim oğluşum annesine çekmiş acelecilikte, babasına değilbabası here işi son saniyede yapanlardan
Canim öncelikle geçmiş olsun senin damarlardaki direnç ilk baştan beri varmış ve bence buna rağmen bebeğin şuanda kilosu iyi benim kız kardeşim 20. Haftadan sonra 2 haftalik gelişim geriliği ve her iki damardan direnç vardi iki kez hastanede yattı ve yalnızca 29. Haftaya kadar bekleyebildiler 29. Hafta 700gr olarak bebeğini dünyaya getirdi kuvezde 2 ay kadar kaldı ama suanda çok iyi her ikiside bebeğimiz kuvezden çıktı ve 2500 oldu bile yani hiç kafana takma Yemene çok dikkat et ve mümkün olduğunca gün içi dahil sol yanına yat bebeğinin kilosu her iki damardan da direnç olmasına rağmen yinede iyi inşallah doğuma kadarda dahada iyi gelişir bol protein ağırlıklı beslemeyi unutma strestende uzak dur inşallah hersey yoluna girer Rabbim yardimci olsun.
Doktorunun bakmasi ne guzel. Ben ayrica dopplere giriyorum bunun icin ayda 1 :/ Simdi bende korktum sen yazinca. Haftayada gitsek olur diyordum ama aradim doktor bugun sabaha kadar nobetciymis hafta sonu yokmus. Bu aksam gidicez sanirim :/
Evet32 yide gorduk cok sukur hos ben pazar gorucem ama ama sanki zaman yavas gecmeye mi.basladi 1 haftadir :/ gunler cabuk bitiyorda ne bileyim toplamda yavas sanki
Amin canim insallah. En son 15 gun once gitmisim doktora ama benim doktor izinli oldugundan farkli doktora gorunmustum. Aslinda kararsiz kaldim 1 hafta daha beklesem mi diye ama. Bu sefer karisti ne zaman gitmem gerek onuda bilmiyorum esimde gidelim aksam dedi :/git canım benim çok da korkma beni doktorum 1 ay 1,5 ayda bir kontrole çağırıyordu,Allah ın izniyle sıkıntımız olmaz inşallah bir de yengem doğum hemşiresi o diyor ki 25.haftayı geçtiniz artık doğsa bile korkmayın diyor.İnşallah sağlıkla alırız kucağımıza ben bundan sonra her girdiğimde sana yazarım aynı durumdayız çünkü sen hiç merak etme
Heh iste benimde oyle surekli 2 ay var doguma diyorumBence biz artık sabırsızlanıyoruz kuzum o yüzden öyle geliyor
Yoksa benim günlerim yoğun geçiyor belkide çalıştığım için bir bakıorum akşam olmuş ama dediğin gb hesaplayınca daha var bebeğimin doğmasına diye geçiriyorum içimden
Amin canim insallah. En son 15 gun once gitmisim doktora ama benim doktor izinli oldugundan farkli doktora gorunmustum. Aslinda kararsiz kaldim 1 hafta daha beklesem mi diye ama. Bu sefer karisti ne zaman gitmem gerek onuda bilmiyorum esimde gidelim aksam dedi :/
arkadaşlar selam,bayadır yazamıyorum arada girip okuyorum yazdıklarınızı ama pek fırsatım olmuyor yazmaya,ben şuan 33+1 oldum yarın doktor muayenem var,bu arada çalıştığım için 32.hafta çalışabilir raporumu aldım eylül sonuna kadar çalışacağım sonra ekimde doğum zaten.Benim size sormak istediğim önemli bir konu var benim gebeliğin başından beri bebeği besleyen 2 ana damarda direnç vardı ciddi anlamda hem coraspirin kullandım hala kullanıyorum 1 damardaki direnç düzeldi fakat sağ taraftaki hala devam ediyor.Bebeğimin gelişmesi şimdi önemli Allah korusun 8.aydan sonra durabilir dedi doktorum size sorum 32.haftada bebişim 1500 gramdı çok mu az kafama takıyorum çok küçük gibi geliyor.yardımcı olun arkadaşlar bir de son sorum sizin muayeneler sıklaştı mı?
Heh iste benimde oyle surekli 2 ay var doguma diyorumgun geciyoda kalan sure gecmiyo gibi
Bence canım sen bunları düşünüp kendini daraltma. Doktorda maşallah yani böyle birşey söylenir mi yada neye göre bunu öngördü bilemedim
Neyi nekadar takarsan okadar başımıza gelir ben buna inanırım. Bebeğin kilosuda bence önemli değil sağlıkla doğsunda azı çoğu farketmez, kucağımıza aldıktan sonra besler doyururuz Allahın izniyle :)
Geçmiş olsun, umarım bahsettiğin hiçbir durum oluşmadan sağlıkla doğar bebeklerimiz.
geçmiş olsun canım arkadaşların dediği gibi sağlıklı olması önemli kilosunu sonrada aldırırız her zaman moralini yüksek tut hep duyduğum böyle durumlarda protein ağırlıklı beslenmekarkadaşlar selam,bayadır yazamıyorum arada girip okuyorum yazdıklarınızı ama pek fırsatım olmuyor yazmaya,ben şuan 33+1 oldum yarın doktor muayenem var,bu arada çalıştığım için 32.hafta çalışabilir raporumu aldım eylül sonuna kadar çalışacağım sonra ekimde doğum zaten.Benim size sormak istediğim önemli bir konu var benim gebeliğin başından beri bebeği besleyen 2 ana damarda direnç vardı ciddi anlamda hem coraspirin kullandım hala kullanıyorum 1 damardaki direnç düzeldi fakat sağ taraftaki hala devam ediyor.Bebeğimin gelişmesi şimdi önemli Allah korusun 8.aydan sonra durabilir dedi doktorum size sorum 32.haftada bebişim 1500 gramdı çok mu az kafama takıyorum çok küçük gibi geliyor.yardımcı olun arkadaşlar bir de son sorum sizin muayeneler sıklaştı mı?
ayy çok sağolun yaa iyi ki varsınız duygulandımçok şükür bu sayfada bu kadar iyi anne adayları var.İnşallah hepimiz sağlıkla alırız,kardeşinin bebişininde çok şükür sağlıklı olmasına çok sevindim.Darısı başımıza
Cnm elektrikli alsan daha iyi olmaz mı?Haftalık meselesi aynen belirttiğim gibi canım : ) dediğim gibi bazıları bilmiyor olabiliyor, sıkıntı değil, öğrendin artık
Bu arada kızlar göğüs pompası alayım diyorum ben, manuel. Annem de zaten ilk günler bebek çok emmez, göğsünde birikir kalır, sızı yapar dedi. Ben de diyorum ki hem süt sürekli sağılsın ki gelsin, hem de sağmışken atılmasın saklayım dedim.
Philips avent alayım diyorum, şu modeli istiyordum ama model artık üretilmiyormu ki çoğu sitede satıştan kalkmış
Eki Görüntüle 1879990
Bunun yerine artık şunu koymuşlar, aynı şeymidir acaba kafam karıştı
Eki Görüntüle 1879991
Bilgisi olan
Bu arada alamadığım bebek çantamın iadesi olmuş şükür.Başka sitelerden bakıcam artık
Cnm elektrikli alsan daha iyi olmaz mı?Pompalarda ama en iyisi avent, doğru seçim, ben aventin elektriklisini alacaktım, arkadaşım kraftın elektriklisini verdi, inşallah o da iyi olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?