-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
Günaydın kızlar
yengec4 hayırlı haberlerle gel inş.

benimde son iş günüm yarında doktor kontrolüm var evdeyim artık

Hadi gözün aydın canım. Dinlenmek iyi gelecek

Benim cuma günü randevum var. Bakalım bizim doktor ne dicek.
Magnezyum ilacım bitti. Eşim de doktora gidelim eğer ki devam edin derse yeniden alırız diyince almadık ama bu sabah yine krampla uyanınca almadığıma pişman oldum.

Bu arada H&M de çoook tatlış astronot gördüm. Eşim yine pahalı dedi aldırmadı (80 tl) ben de parasını geçtim çok pahalı değil ama en çok 4-6 aylığı var o kafama takıldı şöyle bişey

Bu arada çok güzel tulumlarda gelmiş hayran oldum tulumlara ama eşyamız baya baya olduğu için alamadım yineeeeeeeeeee

Ay cok guzel buuu, ben de istiyorum, buralarda h&m yok ama
Bu arada kizlar bebegimin hareketinin şiddeti azalmış, hareket ediyor da, balık gibi yüzüyor, daha önceki gibi şiddetli veya kuvvetli değil, sizde de öyle olan var mı? İnşallah yarın doktor ramdevumuz var, bakalım şimdi hangi sorunu söylicek

benimde 2 haftadır öyle azaldı yeri daraldı heralde yumurcakların ama benimki toparlanıyor hep bir taraftan bir tarafa

canım benimk hem balık gibi yüzüyor hemde tepikleri kuvvetlendi maşallah.

Srn soyle canim belki sebebi baskadir

Günaydın annişler

Hayırlı haberlerle gel inş yengec4

Günaydın kızlar,
yengec4 hayırlı haberlerle gel cnm
Kızlar bel kasık ağrılarınızı ihmal etmeyin, doktorunuza detaylı sorun.
Artık son haftalara yaklaşıyoruz

Günaydın kızlar
yengec4 hayırlı haberlerle gel inş.

benimde son iş günüm yarında doktor kontrolüm var evdeyim artık
Çok şükür eve gelebildik kızlar.maşallah bi sorun yok çok şükür paşam 2500 gr olmuş boyuda 45cm olmuş.akıntımı ağrılarımı söyledim ama test yapmadı benimde işime geldi nst de sancı çıkmadı doktor 2hafta sonra tekrar gel dedi.bugün tembellik yapmazsam bebişin kıyafetlerini ütülücem bakalım
daisy5 hayırlısı olsun canım ama evde olmak gibisi yok ben oh bee diyorum 2 haftadır
AGRA canım bebişlerin yeri daraldı ondandır.benimkide eskisi kadar tekmelemiyo daha çok sağa sola dönüyo

H&M İzmirde var canım. Geçen sene geldiğimde gördüm diye hatırlıyordum, baktım 2 tane var hem de ama sana bayaaaaaaaaa uzaklar internetten satışı varmıdır H&m nin bilmiyorum denemedim :) gerçekten çok tatlı

Bu arada bak diğer beğendiğim şeyler şunlardı

Bu arada hareketleri benim bebişiminde şiddetli değil artık. Eskiden tekmeledi mi uykumdan uyandırıyordu. Şimdilerde daha çok itekleme şeklinde, bildiğin ittiriyor dönerken ise çok hareketli olmasından biliyorum. Hiiiç durmuyor hatta bazen çok canımı yakıyor

Paylaştığınız şeyler çok tatlı
Bu arada sizin bebişler nasıl canınızı acıtıyor ya benimki hiç acıtmadan geziniyor

Paylaştığınız şeyler çok tatlı
Bu arada sizin bebişler nasıl canınızı acıtıyor ya benimki hiç acıtmadan geziniyor

Dönerken artık dizinimi dayıyor canım yoksa dirseğini mi neyse, iğne gibi bişeyler batıyor gibi oluyor içerden.
Yoksa diğer türlü ittirmelerinde bişeyi yok kuzuşumun ayaklarıyla zaten göğüs kafesime doğru filan itekliyor öyle

Masallah canim bebegine :)

Hadi gözün aydın canım.

Yazmışmıydım şu an hatırlamıyorum ama geçenki gittiğimde ben de söyledim akıntımı doktora bu sefer fitil ya da krem yazmadı, sanırım son haftalarda normal mi görüyorlardır nedir. Daha önce 2 kere de yazmıştı halbuki bana....

Kızlar bu arada doğum parası ve süt hakkını yardımlarını biliyorsunuz değil mi?
Çalışanlara (devlet memuriyeti şart mı ya da özel sektör de dahil mi bilmiyorum ama) 4.500 lira yardım var.
Çalışıp çalışmama önemli değil ilk çocuğa 300 tl ve 122 lirasa süt hakkını devlet veriyormuş.
Doğum hakkında şart yok. Bebeğin canlı doğması yeterli, süt parasında şart var, kişinin kendinin ya da eşinin doğumdan öncesi 120 günlük sigortalı olması gerekliymiş.

Off calisanlara supermis . Kuzum esim ssk li tabi ben degil 422 tl alabiliyoruz yani topalmda oyle mi iyiymis biz sadece 300 saniyoduk. Ikisinede basvuru ayni yerden mi birde gidip bizim mi basvurmamiz lazim esimiz halledebiliyor mu dogumdan ne kadar zamab sonraya kadar basvurulmasi gerekiyor bilgin var mi

Kızlar ben 2014 te doğum yaptım. 170 Sgk hattı var oradan başvuru yapmıştım ödemeler için. Önce bebeğinizin kimliği çıkması gerekiyor. Eğer çalışansanız sizin bilgileriniz, çalışmıyorsanız eşinizin bilgileri ve bebeğin kimlik bilgileri ile 170 sgk hattını arayarak başvuru yapıyorsunuz. Sonra telefonunuza mesaj geliyor şu tarihler arasında ziraat bankasından paranızı çekebilirsiniz diye. Ben böyle almıştım yani, şuan sistemde bir değişiklik oldumu bilmiyorum. Geriye dönük 5 senelik başvuru olabiliyormuş süt parası için. İkinci bebeğini bekleyenler, öncekinde almadıysanız onun içinde başvurabilirsiniz.

Aynı yer diye okudum canım
Sadece ikisine de ayrı ayrı başvuruyu yapmak lazımmış
Evet toplamda 422 lira oluyor. Çok şükür bi eksiğimiz kapanır ne güzel.

Sadece süt parasında zaten kendinin ya da eşinin 120 günlük sigortasını istiyorlar yani sizde de olur. Süt parası hakkını doğumdan sonra 5 seneye kadar alabiliyormuşsun. Alınmadığında SGK ya kalıyormuş. Doğum hakkı her zaman alınabiliyormuş.

İstediğin zaman yapın başvuruyu. 2 ay sonra telefona mesaj geliyormuş para yattı diye. Gidip alıyormuuşsun sonra.

Iyiymis gercekten canim cok sagol :) dedigin gibi yarim altin parasi yani :) alalim insallah. @BirAnneBirEvlat telefonda islem devam ediyorsa cok daha iyi olur o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…