Çok iyi tabikde kızlar doğum. Parası olayı degerlendirmek lazım
Kızlaar bebek sekerini naptiniz ben kararsızım hala nası bişeyler yapmayı düşünüyorsunuz ya da düşünüyomusunuz
Yeterli bence de canım güle güle kullan ins. Ben de magnet tarzı bişeyler düşündüm ikramlık çikolata ile ama içime Sinen bişeyler bulamadım bakalımBiz3 magnet gbi degilde minik kolonya siselerinden hazirlandi.halalari tarafindan.birde bebek cikolatasi ikramlik olarak aldik yeterli olur herhalde.
tamam canım cok sagol :)170 sgk hattı 7/24 hizmet veriyor canım. Arayıp sorabilirsiniz. Eğer başka bir şekilde başvuruluyorsa da onlar yönlendiriyorlar zaten.
Evet Can'ım harcamalarımız çok oluyor bir nebze yardımcı olur bizlere birde bazı belediyeler yeni doğan hediyeleri veriyormuş bazıları bez yardımı araştıralım bakalımHadi gözün aydın canım.
Yazmışmıydım şu an hatırlamıyorum ama geçenki gittiğimde ben de söyledim akıntımı doktora bu sefer fitil ya da krem yazmadı, sanırım son haftalarda normal mi görüyorlardır nedir. Daha önce 2 kere de yazmıştı halbuki bana....
Kızlar bu arada doğum parası ve süt hakkını yardımlarını biliyorsunuz değil mi?
Çalışanlara (devlet memuriyeti şart mı ya da özel sektör de dahil mi bilmiyorum ama) 4.500 lira yardım var.
Çalışıp çalışmama önemli değil ilk çocuğa 300 tl ve 122 lirasa süt hakkını devlet veriyormuş.
Doğum hakkında şart yok. Bebeğin canlı doğması yeterli, süt parasında şart var, kişinin kendinin ya da eşinin doğumdan öncesi 120 günlük sigortalı olması gerekliymiş.
Maşallah Can'ım ne güzel büyüyor yumurcaklar bendede bazen adet sancısı oluyor yarın bakalım ne diyecek doktorÇok şükür eve gelebildik kızlar.maşallah bi sorun yok çok şükür paşam 2500 gr olmuş boyuda 45cm olmuş.akıntımı ağrılarımı söyledim ama test yapmadı benimde işime geldinst de sancı çıkmadı doktor 2hafta sonra tekrar gel dedi.bugün tembellik yapmazsam bebişin kıyafetlerini ütülücem bakalım
daisy5 hayırlısı olsun canım ama evde olmak gibisi yok ben oh bee diyorum 2 haftadır
AGRA canım bebişlerin yeri daraldı ondandır.benimkide eskisi kadar tekmelemiyo daha çok sağa sola dönüyo
Kızlar ben 2014 te doğum yaptım. 170 Sgk hattı var oradan başvuru yapmıştım ödemeler için. Önce bebeğinizin kimliği çıkması gerekiyor. Eğer çalışansanız sizin bilgileriniz, çalışmıyorsanız eşinizin bilgileri ve bebeğin kimlik bilgileri ile 170 sgk hattını arayarak başvuru yapıyorsunuz. Sonra telefonunuza mesaj geliyor şu tarihler arasında ziraat bankasından paranızı çekebilirsiniz diye. Ben böyle almıştım yani, şuan sistemde bir değişiklik oldumu bilmiyorum. Geriye dönük 5 senelik başvuru olabiliyormuş süt parası için. İkinci bebeğini bekleyenler, öncekinde almadıysanız onun içinde başvurabilirsiniz.
Evet Can'ım harcamalarımız çok oluyor bir nebze yardımcı olur bizlere birde bazı belediyeler yeni doğan hediyeleri veriyormuş bazıları bez yardımı araştıralım bakalım
Günaydın cnm bende karar veremedim ya güzel olsun diyorum parası da iyi olsun öyle birde dağıtmaklik çikolata bakalimÇok iyi tabikde kızlar doğum. Parası olayı degerlendirmek lazım
Kızlaar bebek sekerini naptiniz ben kararsızım hala nası bişeyler yapmayı düşünüyorsunuz ya da düşünüyomusunuz
Evet Can'ım harcamalarımız çok oluyor bir nebze yardımcı olur bizlere birde bazı belediyeler yeni doğan hediyeleri veriyormuş bazıları bez yardımı araştıralım bakalım
Günaydın hanımlar Nasılsıniz valla unutunuz beni ha =)bende çarşıya gidecekim bakyim bir ama içme sinen bir şey yok ama karar verecekim artık öyle yani eşim gelecek doğum iznine baklim az kaldı =)
Ben istanbul üsküdardayım. Kızımın kırkı çıktıktan sonra belediyeden aradılar, ziyarete gelmek istiyoruz dediler. 3 tane bayan belediye çalışanı ziyarete geldiler.
- 1 paket bez
- Battaniye
- Alt üst bebek takımı
- Yelek
- Bebek hatıra defteri
- Ateş ölçer
Bunlardan oluşan bir çanta getirmişlerdi.
Anne bebek gruplarında bazen denk geliyorum, bazı belediyeler baya birşeyler veriyorlar, park yatak alanlar bile var.
Bazı belediyelerde de doğum yapan aileye bir kart veriliyormuş, içinde belli bir kontör var. O kartla belli yerlerden bebek alışverişi yapabiliyormuşsunuz, mama bez gibi.
Araştırmak lazım belediyeleri.
Sen basvuru yapmamistin dimi kendileri aradilar? Bizim belediye egitim veriyomus onun sonunda paket veriyomus galiba ama belediye cok uzak :/ semt farki var. Baska veriyorlar mi bilemedimBen istanbul üsküdardayım. Kızımın kırkı çıktıktan sonra belediyeden aradılar, ziyarete gelmek istiyoruz dediler. 3 tane bayan belediye çalışanı ziyarete geldiler.
- 1 paket bez
- Battaniye
- Alt üst bebek takımı
- Yelek
- Bebek hatıra defteri
- Ateş ölçer
Bunlardan oluşan bir çanta getirmişlerdi.
Anne bebek gruplarında bazen denk geliyorum, bazı belediyeler baya birşeyler veriyorlar, park yatak alanlar bile var.
Bazı belediyelerde de doğum yapan aileye bir kart veriliyormuş, içinde belli bir kontör var. O kartla belli yerlerden bebek alışverişi yapabiliyormuşsunuz, mama bez gibi.
Araştırmak lazım belediyeleri.
Bende dun depend alacaktim 2 arkadasima sordum ikiside gece pedi gotur yeter dedi. Internettede baktim cocuk bezide koyan varmis hastanede verilenden sonraGünaydın kızlar
Selen_Ay Can'ım bende baktım Karşıyaka belediyesine göremedim herhalde bazı yerlerde var dediğin gibi bütün annelere verilir dense daha iyi olurdu bende bugün kalan eksikleri alcam depend kullan at alsam mı acaba göğüs kalkanı gerek olurmu hep soru işaretli olanlarım kalmış
bende biberon alacam canım camdan alım diyorum kendi tutmayı öğrenene kadar cam kullanırız.
Gunaydin iyi sen nasilsinGünaydın arkadaşlar nasılsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?