Ayy canım ya ben anladım seni dert etme nerelisin sen?
Guzel olmus cnm, insallah prenses gule gule otursun odasindaBen sermiştim ama yeniden yıkamayı düşünüyorum. Durduğu yerde tozlanır ne de olsa. Ama hastaneden geldikten sonra nevresimi kimse yıkamaz ve ütülemez ben annemi biliyorum
Maşallah canım kızına hayırlısıyla kucağına da al inş
Bu arada kızlar biz kızımın odasında uğraşıyoruz öyle.
Son halini Allahtan bi aksilik olmazsa yarın paylaşıcam çünkü halımız ve avizemiz gelmiş dün ama biz evde olmadığımız için yarın alıcaz. Onları da sereyim görücüye çıkarıcaz
Yalnız küçük bi detay paylaşayım dedim
bu yıldızlar bir duvarı kaplamış halde nerdeyse
Eki Görüntüle 1886332
Oyle canim bakalim ne zaman olacak dogumlarimiz :)bende oyle gun sayip duruyorumBenim de hep içimden öyle geçiyor canım ama Allah biliyor artık...
Şimdi bile çok sabırsızım aslında...
Aile yanına gitmeyince, onlar da gelmeyince bayramlar buruk oluyor ama bu sene mazeretimiz var değil mi
Senden sonra gitmiştim canım evet. Bayramdan hemen önceki cumaydı, bende 2 haftaya düşüreceğini hiç düşünmüyordum ama çağırdı hayret. Bakalım gidicez ne dicek
Hamileyken araç sürmek zor da, şu dönemlerde daha zor canım. Bacaklarım uyuşuyor artık benim. Eşim mecbur kalmadıkça aracı vermiyor benimde.....
Ay dolap geliyor resimini çek at yaaaaakimse resim paylaşmıyor artıııık
Benimde eşyalar hazır da valizi memlekete giderken kullanacağımız için yerleştirememiştim. Şimdi o gale de gittiği için artık valize koyarım bütün eşyaları. Ne oluuuur ne olmaz.
Hani ilk sancılar gelmeye başlayınca da yerleşir hazır olunca ama ya birden su gelirse???? O telaşede aklımdan kaçanlar olur.
Rabbim bu günleri de gösterdi yaaaa.... İnş isteyen herkese nasip eder
Guzel olmus cnm, insallah prenses gule gule otursun odasindabizim icin boyle suslemeler falan yapilmamisti, şimdiki bebişler ne kadar şanslı maşallah bizim de bu hafta dolabla perde gelicek, tam hazır olduktan sonra atacağım resmi
Oyle canim bakalim ne zaman olacak dogumlarimiz :)bende oyle gun sayip duruyorumoyle canim insallah seneye bayrama gideriz diyoruz :) sasirtti yani :)) bende erken cagirir demistim bende sasirdim
Aminnn canim hepimiz saglikla alalim kucagimiza insallah :) bende gecen sordum 37. Haftada keseriz dedi.
Aman canım akacak kokacak şeyler değilya, yerleştir hazır dursun. Benim ikinci olduğu halde yine unuttuğum şeyler oluyor, aklıma geldikçe atıyorum çantaya. İlk doğum, ilk heyecan, eşin çıkarken hazır çantayı almayı unutmasın da :))
Bi gelsin kurulsun dolabımız, atarım inşAllah canım.
Ben herşeyi yıkadım ütüledim, bebeğin nevresimi, kızımdan kalan cibinlik vs. Herşey hazır, dolap kurulsun odayı tam yerleştiricem, hazır dursun herşeyimiz.
Bir kaç tane minik hurç aldım, makyaj çantası aldım. Tek hastane çantası hazırladım ama içinde hurçlarla ayrı ayrı koydum herşeyi. Bebek kıyafetlerinide, takım olarak bady si, eldiveni, çorabı takım takım koydum iç içe. Bişey istediklerinde hemen hazır olarak verilsin diye.
Bi yandan da evi düzene sokuyorum, diğer kızımın eşyalarını felan, geride kızımın yanında kalan da herşeyi rahat bulsun, bişey aramasın diye.
Ama yinede unuttuğum şeyler olacak eminimm.
Kızlar ben 2 çanta hazırladım, biri ancak bebek için, diğeri benim için, karıştırmasın eşim. Bebeğin kiyafetlerini B BirAnneBirEvlat yaptığı gibi takım şeklinde ayrı ayrı poşetlere koydum, hatta her poşete 1 tane bez koydum. Ustune de rakam yazdim, ilk hangisi versin falan, benim esim bir az panik desonra karistirmasin. İnşallah benim de bu hafta çarşambaya kontrolum var. Tam 37 oluyoruz şükür bakalım şimdi ne söyücek
Benim aklımda bugün diye kalmış canım yaa, tam emin değilim o yüzden bir sorayım dedim. İnş. öyledir :) ilk bebeğimiz dünyaya gelmiş olsun bugün inş.
İyiyiz canım sen nasılsın
Pek girmiyorsun bu ara
Bu hafta doğumlar başlıyor en son ben doğuracam sanırım durum onu gösteriyor Rabbim bir avazla kurtulmayı nasip eder inşallah beni iyice heyecan stres bastı sanki Zaman hiç geçmiyor
selam kızlar dün akşam karnımın kasılmasından hiç uyuyamadımsizin bebişlerde bir tarafa toplanıp karnınızı gerip acıtıyo mu
36. Haftanin ortasinda olucaz buyuk ihtimal canim. Bizim randevu sistemi olmadigi icin arayip hangi gun hastanede oldugunu ogrenicez ona gore :) yani 36+3 falan :))Böyle süslemeodamız bile yoktu ki canım. Oturma odasında kardeşim bi kanepede ben bi kanepede.. Babam Tv izler canı ne zaman isterse kalkar odasına giderdi.
Hani halimize çok şükür de insan özeniyor işte ne bileyim.
Gelsin gelsin annesi paylaş resimleri unutma : )
Gittiğin hafta 37. hafta oluyor değil mi canım? Bizde yarın 36. haftaya giriyoruz inş. Öyle çağırdı işte. Gitsem ne olacak da demiyor değilim yani. Normal doğum olunca ne zaman doğacağını da söyleyemez ki... Anca git gel işte. Bi bebeğimiz iyi onun haberini alıyoruz.
Aynen hazır olunca sıkıntısı olmaz canım. Bakalım hazırlıcam koyucam.
Benim ilk, bi de etrafımda yakınım yok. Netten bulduğum listelerle hazırlıcam iste çantamızı bakalım. Anneme sorsam bir takım koy, bez koy bi de battaniye yeter dicekBana bişey yok
Bi de senin kızın da varona bakan da tabi zorlanmasın diye onu da düşünüyorsun.... Allah yardımcın olsun. İnş herşey güzel olacak, öyle hissettim bir an
Bizim valiz orta büyüklükte olunca ben 2 ayrı çanta yapmak istemedim canım. Ama 2 ayrı çanta iyi de olur. Ben de kızımın eşyalarını ayırayım dedim ama bizdeki çanta küçük geldimecbur birleşiyor.
Ben ayrı ayrı eşyaları poşetledim zaten ama takımları da ayrı birer poşete koyucam.... 3 takım ya karışmasın
ewet canım giremiyorum bu aralar yoğunum biraz. son hazırlıkları yapıyoruz artık bebek için. sizde ne war ne yok nasıl gdyr.
36. Haftanin ortasinda olucaz buyuk ihtimal canim. Bizim randevu sistemi olmadigi icin arayip hangi gun hastanede oldugunu ogrenicez ona gore :) yani 36+3 falan :))
Yok canim ozel hastane :) randevu sistemi olmamasi kotu ama nobetine gore cumartesi pazar her saatte calisabiliyor :) Sizin cok kalabalik oluyor mu sira bulmak zor oluyor mu :/Bizde de aynı telaşlar canım : ) bebek için son hazırlıklar. Araya bayram telaşıda girdi tabi...
Bizde de böyle işte...
37. hafta oluyor.
Devlet hastanesi mi? Hangi gün ordaysa ona göre gidiyorsunuz değil mi?
Bizim hocanın zaten perinatoloji polikiliniği tek gün, hatta tek zaman. Cuma öğleden önce... Öğleden sonra gitsek bile bizim hocayı orda bulamayız. Yeniden muayene bölümüne geçer.. Bizde de böyle..
Yok canim ozel hastane :) randevu sistemi olmamasi kotu ama nobetine gore cumartesi pazar her saatte calisabiliyor :) Sizin cok kalabalik oluyor mu sira bulmak zor oluyor mu :/
Ben şöyle bir çanta hazırladım...
Kendim için,
- 2 Emzirme Atleti
- 1 emzirme sütyeni
- Büyük boy kilot
- 3 takım pijama
- 1 sabahlık
- 1 hırka
- Başıma bağlamak için ve pusetin üstüne örtmek için ayrı ayrı başörtüsü
- Çorap
- 1 babet ayakkabı, 1 terlik
- Göğüs pedi, göğüs kremi
- Silikon göğüs ucu ve göğüs kalkanı
- Manuel minik süt pompası(Elektronik pompam bozuldu, manueli çantada bulunsun diye koydum, eğer kullanmam gerekirse yeni bir elektronik alıcam)
- Ped(İlkinde çok kanamam olmadı, gece pedi yeterli oldu, gerekli olursa hastane büyük hasta bezi veriyor, o yüzden ben ayrıca almadım)
- Diş fırçası, macunu
- Havlu, kağıt havlu
- Emziren anne çayı(Bazen bişey içmemize izin vermiyorlar ama izin verirlerse diye attın çantaya)
- Hastane dosyam(şuana kadarki tahlil sonuçlarım vs.)
- Hastane çıkışı için kıyafet
Bebek İçin,
- 3 takım kıyafet koydum(bady çorap tam takım)
- Ayrı 2 alt, 2 üst koydum ve 1 tulum koydum
- Patik, çorap
- Önlük
- Mendil
- Battaniye ( 2 adet, birini daha ince kundak için, birini daha kalın çıkarken üstüne örtmek için)
- Bebek bezi(Molfix yenidoğan aldım)
- Islak mendil(Unibaby yenidoğan aldım)
- Alt değiştirme örtüsü(Baby&me)
- Temizleme pamuğu(Baby&me)
- Pişik kremi(Sudocrem bunu hem pişiğe hem göğüs çatlaklarına kullanabiliyorsunuz)
- Yenidoğan emzik, biberon(Biberonlarım evde vardı, yenidoğan biberon ucu aldım, temizleyiciyle hepsini kaynatıp çantaya koydum)
Diğer,
- Lohusa şerbeti kaynatılacak
- Lokum süslenecek
- Hastane için hediyelik alınacak
Bunlar kaldı sadece, hediyeliği bu hafta halletmeyi düşünüyorum ama şerbet ve lokum için daha erken, onlar en son yapılacak.
Düşündüklerim bunlar da daha koyulmadı valize
Bir pijama takımı aldım bir de gecelik gibi bişey var aldığım. Yeter inş.
Emzirme atletleri koyucam, acaba emzirme sütyenide lazım olur mu ki canım? Çantaya koymasam diye düşünüyorum. Çünkü daha alamadım, beden bulamadığım için
Bi de göğüs kalkanı direk hastanede lazım oluyor mu? Ona göre alayım, yoksa sonra yara olunca mı lazım olur? Eşim söylenip duruyor çünkü, lazım olursa alırım ben. Şimdi lazım mı değil mi belli değil alıp duruyorsun diye...
Ben kendime kırmızı yazma alıcam, kızımın yüzüne sarı yazma örtücem. Çeyizimde getirmiştim ama ayırmışım onları bir yere nereye attığımı da hatırlamıyorum
Hastanede dağıtılmaya çikolata alıcam. Bi de magnet yaptırsam mı diyorum kararsızım
Bizde baya bekliyoruz sira gelecek diye :)) sizin doktorlar baya planli programli calisiyorlar masallahHocalar nöbete kalmıyor heralde fakültede canım, tam bilmiyorum inanBir gün ameliyat günleri, bir gün muayene, bir günün yarım günü perinatoloji polikiliniği. Diğer günler ne yapıyorlar fikrim yok Yanılmıyorsam bir gün toplantı günleri. Çünkü Hacettepe de ameliyat olduğum hocada öyle bir gün vardı. 1 hafta komple hastanede uğraşıp, hastaneye filan yatınca fark etmiştim.
Ha olaki hoca izne ayrıldı telefon açıp bildiriyorlar, diğer haftaya kaydırıyorlar muayeneyi. (Her muayene ve işlemin belli bir günü olduğu için şaşmıyor günler hiç)
Sıra çok değil aslında (bence) tek öğleden önce maksimum 30 hasta filan muayene ediyor (genelde 20 civarı) tam muayene saati yok. Sabah 8 de kayıtlar başlıyor sekreterlik bölümünde. Erken gidersen ilk sıraları alıyorsun. Bizim hastaneye gitmemiz 8:30 - 9 u bulduğu için biz genel olarak 15-20 sıralarında bişeylerde kalıyoruz hepOnda da 10:30-11 civarında ancak sıra geliyor.
Çok konuştum yine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?