- 26 Haziran 2007
- 3.215
- 1.892
- 373
- 41
Evet canim dibimizde saglik ocagi var ama guya doluymus oraya almiyolar bizi bastan beri. Ustune gittikce uzaga atiyolar garip :/
Hepimiz gitmelimiyiz acaba o gun nasil ogrenicez ben bu sefer gitmeyince :/ dimi birde annemde sicak olsum vs der ama yok yaktirmicambenden 1 kat fazlasi olacakmis sonucta hep oyle diyolar :/
Sen fazla sıcağa alıştırma canım. Ben olanaksızlıktan buz gibi evde Bebek büyüten de biliyorum. Şimdi baya büyümüş bile bişeyi de yoktu şükür
Kızlar biz geldik doktordan, nst normal çıktı, ultrasyona salmadı doktor, kilo falan merak ettim, napıcaksın kiloyu dedi, professorda muayine oldun, herşey normal görünüyor dedi, gerek yok ultrasyona şimdilik, zaten bebek leğen kemiyinde olduğu için ölçü almak olmuyor. Çatı muayinesi yapmadı ve yapmıcak dedi, normal doğum olacak dedi. Vücutun çatın müsait dedi. Daha önce beni alttan müayien etmişdi, bi de hamilelikten önce de müayine ediyordu, ondam biliyor demek ki. İnşallah bir de 72 saat sonraya randevu verdi. Bu kadar. 40ı pek beklemicek dedi. O yüzden her an doğum olabilir. Riskli dönemi atlattıl şükür. Bizden bu kadar
Önceden biliyorsa zaten gerek yok. Ne iyimiş doktorun canım. Bizim hoca hiç bir zaman boyunu kilosunu söylemiyor zaten. Ki bazı doktorlar güya kilosuna bakıp tombiş bu Bebek normal doğum yapamazsın diyip sezeryana da yönlendiriyorlar. Bunları da duyduk....
tugder cnm maşallah bebişine, ben de kilosunu çok metak ediyorum ama söylemedi
Selen_Ay cnm bize sağlık ocağı 3 gün sonra topuktan kan alınacak dedi. Bana da aynısını söyledi, topuk kanı hastanede alınsa bile, sağlık ocağı bir daha alıyormuş, hastaneninkini kabul etmiyor. Bence de bebişin başı inmiş, yürürken baskı hiss ediyormusun? Bi de ayaklarını yukarıda hissediyormusun?
Yukarda hissettiğim şey ayaklar mı canım bilmiyorum ama ayakta ne zaman uğraşsam tam rahim ağzının oralarda bir acı mı diyim sancı mı, bebek mi vuruyor peşpeşe gelen ritmik şeyler oluyor. Hatta daha fazla ayakta kalsam o ritmik acı tekrarlıyor ta ki oturana kadar
Kızlar bu arada doğum üçretleri nasıl sizin oralarda? Ben sordum, normal 1000, ağrısız normal -epidural 1800, sezaryen 1200. Epidural çok pahalı geldi. Sizin hastanelerde de öylemi?
Epidural e biraz fazla söylemişler canım sanki ve onda da sancıyı bir yere kadar çekmen gerekiyormuş ki ıkınmaları hisset...
Fiyatlar hakkında bir fikrim yok malesef...
Sağol canım hani şöyle birşey bekliyorsun doktordan doğumun yakın Bebek şu pozisyonda falan bunlara dair hiçbirşey demiyor haftaya belki gittiğimde alttan muyahene eder de birşey söyler senin 6 yıl Bebek beklediğini yeni öğreniyorum Rabbim isteyen herkese nasip etsin benide doğum stresi değilde hayırla sağlıkla kucağıma alabilecekmiyim onun kokusunu çekebilecekmiyim bu tür düşüncelere strese girdim
Seninki yakın Zaman içinde söylememeye başlamış canım benimki baştan beri pek bişey söylemiyordu
Bebek pozisyonu Hakkında da bir kere sordum doktora, ağzımın payını aldım çıktım
Hiç aklına kötü bir şey getirme canım. Çok şükür şu günlere geldik olumlu düşün ki herşey iyi olsun inş.
Bebeklerimizi de sağ salim kucağımıza alalım
2 ayrı topuk kanı alımı yapılıyor kızlar. Bir tane doğduğu gün alınıyor, bir tanede bebek 1 haftalık olduğunda alınıyor. Bizim ikiside hastanede alındı ama sonuçlarını sağlık ocağına götürmüştüm, kayıtlara geçtiler yeniden almadılar.
Son 1 ay yani 36-37. Haftaya kadar yapılan ultrason ölçümleri hemen hemen tutuyor ama sonrası tutmuyor gerçekten, bebek çok aşağı indiği için tam ölçüm yapılamıyor, doktorlar bu yüzden net birşey söylemiyor olabilir.
Birde bana doktorum belirtiler tamamen değişken demişti, bazı annenin karnı daha erken düşer, bazısı bebeği hamileliği boyunca hep aşağıda taşıyor, nişan gelmesi 1 hafta öncede olabilir, doğumdan 1 saat öncede, yada bebek 32de de dönebilir, 36da da dönebilir. Bunların hepsi doğumun yaklaştığının göstergesi ama doğum şu gün olur diye net bişey söylemek için yeterli değil.
Açılma varsa doğum yakın diyorlar, beni doktor 37 den sonra muayene ettiğinde 2 cm açılmam vardı ama 41 e geldik yine 2 cm hiç değişmedi.
Doktorlarda bu konuda net bişey söyleyemiyorlar, benim ikinci olduğu halde artık son zamanlar geçmek bilmiyor, sizin heyecanınızı anlıyorum ama beklemekten başka çaremiz yok maalesef :))
Sağlık ocağı hastane alsa da biz alıcaz dedi canım bilmiyorum artık. Gidicez artık yapcak bişey yok.
Şimdilik beklemekten başka çare de yok. Yeter ki Rabbim sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin