- 8 Ekim 2012
- 17.027
- 9.184
- 448
Aa kizlar bende hepiniz yikadiniz saniyodum :) hadi topluca yikayin utuleyinde rahatlayin :) gozde buyuyor sadece :)
Canim bu kist tekrarliyormu? Eger bu ihtimal varsa normal dogum isterdim. Ama yok tekrar cikmazsa alinca kurtulacaksan evet sezeryan daha mantikli oylede boylede bicak altina yatacaksin :/ Simdi boyle konustum ama bende karar veremezdimKizlar bir konuda sizden fikir almak istedim doktorla tam konusmadik ama son kontrolumde dogumla alakali ufak bir konusma gecti.
Bende kist var belki hamileligimin basinda konusu acildiysa burada bahsetmis olabilirim, hatirlamiorum. Ilk 3ayda kist patlasaydi amelyat olmam gerekecekti ve kizima zarar verebilirdi çok sükürki igneyle kistin boyutu kucultuldu ve bebegimin buyumesiylede kist kendi etrafinda donemedigi icin herhangi bir agri veya sanci yasamiorum yani tehlikesi yok bebegimede banada artik.
Son kontrolumde doktor bir sonraki gelisinde dogumu konusalim dedi ama bu konuyuda ekleyerek normal dogum yapabilecegimi ama sonrasinda amelyatla bu kistin alinmasi gerektigini sonrasinda bana sorun yaratacagini hic degilse tekrar hamile kaldigimda bukadar sansli olamayabilecegimi soyledi. Eger sezeryan olursam bebeginle beraber kistide alabilirim dedi.
Normal dogum olsun cok istiyorum ama mantikli dusunmek zorundayim brzda. Ben dogumdan sonra hemen amelyat olamam ilk bebegim ve butun ilgim alakam onla olmak zorunda ve insallah emzirecegim olsamda ilac vs kullanamicam bebegimin bakimi aksar bu durumda. Olmayip beklesem riske atmis olacagim hem calisiyorum amelyat icin ayri bir surec lazim bana. Bir diger sorunda Allah izin verirse Adayi sagsaglim kucagima aldiktan snra kendime en fazla 2yil sure veriyorum sonrasinda 2.bebegimide kismetse yapmak istiyorum. Tekrar hamile kalmadan kistimden kurtulmaliyim
Uzunca yazdim ama anlatabildimmi bilmiyorum
Fikirleriniz nedir yardimci olursaniz çok sevinirim.
Insallah canim :)Pazartesi sali gb o islere girisecegim insallah
Cnm ameliyat olucaksan zaten, o yüzden bence sezaryen ol, hem bebeği hem de kistini çözsünler. çok insan duydum kistini sezaryen sırasında aldıran. Ama tabii yine karar senin.Kizlar bir konuda sizden fikir almak istedim doktorla tam konusmadik ama son kontrolumde dogumla alakali ufak bir konusma gecti.
Bende kist var belki hamileligimin basinda konusu acildiysa burada bahsetmis olabilirim, hatirlamiorum. Ilk 3ayda kist patlasaydi amelyat olmam gerekecekti ve kizima zarar verebilirdi çok sükürki igneyle kistin boyutu kucultuldu ve bebegimin buyumesiylede kist kendi etrafinda donemedigi icin herhangi bir agri veya sanci yasamiorum yani tehlikesi yok bebegimede banada artik.
Son kontrolumde doktor bir sonraki gelisinde dogumu konusalim dedi ama bu konuyuda ekleyerek normal dogum yapabilecegimi ama sonrasinda amelyatla bu kistin alinmasi gerektigini sonrasinda bana sorun yaratacagini hic degilse tekrar hamile kaldigimda bukadar sansli olamayabilecegimi soyledi. Eger sezeryan olursam bebeginle beraber kistide alabilirim dedi.
Normal dogum olsun cok istiyorum ama mantikli dusunmek zorundayim brzda. Ben dogumdan sonra hemen amelyat olamam ilk bebegim ve butun ilgim alakam onla olmak zorunda ve insallah emzirecegim olsamda ilac vs kullanamicam bebegimin bakimi aksar bu durumda. Olmayip beklesem riske atmis olacagim hem calisiyorum amelyat icin ayri bir surec lazim bana. Bir diger sorunda Allah izin verirse Adayi sagsaglim kucagima aldiktan snra kendime en fazla 2yil sure veriyorum sonrasinda 2.bebegimide kismetse yapmak istiyorum. Tekrar hamile kalmadan kistimden kurtulmaliyim
Cok.icten istemissin Allah vermis simdi sana utusu kaldiiyi bari sadece gomlekler sana kalmis :) bende utude beceriksizim ya iyi bari hastane cikislarindanda cikarsa :) bizim penye bir hastane cikisinda birde ayri aldigin var. Sanirim dogumdan sonra esimi surekli alisveris bekleyecek
Kizlar bir konuda sizden fikir almak istedim doktorla tam konusmadik ama son kontrolumde dogumla alakali ufak bir konusma gecti.
Selam cnm nasilsin ay burasıda kapalı ama birde az kaldı doğuma yagünaydıb kızlar bugün burda hava pek bi kapalı içim bunaldı..
bugün bi sağlık ocağındaki ebeye gidip konuşcam hatta muayene etmesini isticem bakalım inşallah bakar.
@Susam-cik hayırlı haberlerini bekliyoruz canım sağ salim bebişini kucağına alırsın inşallah
Evet cnm ben simi çantayi biboroblari yıkadıktan hazır şimdi koydum çantayaÇok var canım gömleği. Mecbren giyiyor... İş yüzünden. Genç kızlığımda takım elbise giyen adama bayılırdım. 2,5 senedir takım elbise giyiyor eşim de ütü kısmı sıkıntılıAllah dan takımlarını kuru temizlemeye veriyor. Pantolon ütülemeyi hiç becerememişimdir
Baya bişeyimiz hazır canııım. Ütülü filan sadece valize koyulacak işte... Niyeyse uyuşukluk ediyorum.
Daha 2 penye yeleğimiz var. hastane çıkışlarından hariç aldığımız.Bu birazcık az oldu. Sıkıntı değil, zaten ilk bikaç ay kundak yapıcam, sonrasını da alırım
İyiyim canım ben de..
Bizler de bi heyecanla bekliyoruz işte....
Hazır olması lazım değil miii.....
Hadi gözün aydın canım. Çok şükür sancı geliyormuş. Hadi bir avazda inş.
Hurma olsaydı yanında keşke yerdin
Canım bilmiyordum geçmiş olsun tekrar hamile kalındığında bu kadar şanşlı olamayabilirsin demiş doktorunKizlar bir konuda sizden fikir almak istedim doktorla tam konusmadik ama son kontrolumde dogumla alakali ufak bir konusma gecti.
Kizin bir buyusun yapar annesi :)Çok içten istemişim baya bir, yanı sıra eve gelecek bir kadın da isteseymişim barii
Nasıl bir kist bu canım? Laparoskopik ameliyatla sorun çözülmüyor mu? Yoksa açık ameliyat mı olacaksın?
Özellikle kisti sordum çünkü ameliyat durumu önemli.
Ben 1 sene önce ameliyat oldum, laparaskopik. Toplamda 5 dikişim var. 2+2+1 şeklinde. Sonrasında ilaç kullanmama gerek kalmadı. Sadece ilk ameliyattan çıktığımda çok feci ağrım vardı. Uyku ilacıyla beraber ağrı kesici de verdiler hastaneden çıkarken de ağrı kesici yazdılar ama ağrı hissetmediğim için kullanmama gerek kalmadı. Hastanede yatarken de daha ilaç vermediler ağrı hissetmediğim için...
Ben ihtimalin varsa normal doğum yapmanı tavsiye ederim. Çünkü peşine yine çocuk düşünüyorsun.
Hani pompayla ve süt poşetleriyle süt biriktirip bikaç gün idare edebilirsin, zaten 6 aydan sonra ek gıda da veriliyor. Çok sıkıntı olmaz bence....
Yine de sen bilirsin canım. Durumunu ve psikolojini en iyi sen biliyorsun.
Canim ya hic birsey kalmadi senin ne cok heyecanlisindir simdi. Tabi bir yandanda korkuSelam kızlar Nasılsıniz oy nasıl akşam oldu şu aksamda bitti yarın saat 11:30 dokura gidecem son kontrol
Bende de E devlet şifremi bilmiyorum bakamadım hiç birara gidip alcamE devlette iş görmez raporunda sistemde görüyormusunuz bende gözükmüyor muhasebeci biz hallettik dedi muhasebeci doğumdan sonra e devlette görünür dedi ama bilemedim
Kizin bir buyusun yapar annesi :)
Not: hicc sanmiyorum
Canim ya hic birsey kalmadi senin ne cok heyecanlisindir simdi. Tabi bir yandanda korku
Canim bu kist tekrarliyormu? Eger bu ihtimal varsa normal dogum isterdim. Ama yok tekrar cikmazsa alinca kurtulacaksan evet sezeryan daha mantikli oylede boylede bicak altina yatacaksin :/ Simdi boyle konustum ama bende karar veremezdim
Insallah canim :)
Bende bu durumu mantikli buldum canim ama acaba kolaya mi kaciorum dedim. Oyuzden fikir alayim ddm.Cnm ameliyat olucaksan zaten, o yüzden bence sezaryen ol, hem bebeği hem de kistini çözsünler. çok insan duydum kistini sezaryen sırasında aldıran. Ama tabii yine karar senin.
Canım mecburen ameliyat olcaksan zaten en azından sezaryen le ikisinde hallolur diye düşünüyorum istersen başka bi doktorun daha fikrini al aslında senin nasıl istediğin hissettigin daha önemli tabiKizlar bir konuda sizden fikir almak istedim doktorla tam konusmadik ama son kontrolumde dogumla alakali ufak bir konusma gecti.
Canim acik amelyat olmam gerekiyor senin bahsettigin sekilde degil tabi tam isimlerini bilmiyorum ama buyuyebilen bir kist. Doktor suan bebegin yer kapladigi icin kisti koseye sıkısmis olarak dusun dedi hareket edemiyor dönemiyor ve yeri dar oldugu icin buyuyemiyor dedi, hamileliginin basinda bebegin henuz kucuk oldugu icin buyuyup hareket edebiliyordu ve tehlikeli bir durumdu dedi.Çok içten istemişim baya bir, yanı sıra eve gelecek bir kadın da isteseymişim barii
Nasıl bir kist bu canım? Laparoskopik ameliyatla sorun çözülmüyor mu? Yoksa açık ameliyat mı olacaksın?
Özellikle kisti sordum çünkü ameliyat durumu önemli.
Ben 1 sene önce ameliyat oldum, laparaskopik. Toplamda 5 dikişim var. 2+2+1 şeklinde. Sonrasında ilaç kullanmama gerek kalmadı. Sadece ilk ameliyattan çıktığımda çok feci ağrım vardı. Uyku ilacıyla beraber ağrı kesici de verdiler hastaneden çıkarken de ağrı kesici yazdılar ama ağrı hissetmediğim için kullanmama gerek kalmadı. Hastanede yatarken de daha ilaç vermediler ağrı hissetmediğim için...
Ben ihtimalin varsa normal doğum yapmanı tavsiye ederim. Çünkü peşine yine çocuk düşünüyorsun.
Hani pompayla ve süt poşetleriyle süt biriktirip bikaç gün idare edebilirsin, zaten 6 aydan sonra ek gıda da veriliyor. Çok sıkıntı olmaz bence....
Yine de sen bilirsin canım. Durumunu ve psikolojini en iyi sen biliyorsun.
Evet cnm her şeyde hazır şimdi çok heyecan var =)Kizin bir buyusun yapar annesi :)
Not: hicc sanmiyorum
Canim ya hic birsey kalmadi senin ne cok heyecanlisindir simdi. Tabi bir yandanda korku
Ben normal dogum olsun cok istiyorum ama sonraki surecler zorlayici olur mu pisman olur muyum bilmiyorum. Baktiginda evet zaten herturlu amelyat olmam gerekliCanım mecburen ameliyat olcaksan zaten en azından sezaryen le ikisinde hallolur diye düşünüyorum istersen başka bi doktorun daha fikrini al aslında senin nasıl istediğin hissettigin daha önemli tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?