-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
Aa kizlar bende hepiniz yikadiniz saniyodum :) hadi topluca yikayin utuleyinde rahatlayin :) gozde buyuyor sadece :)

Kizlar bir konuda sizden fikir almak istedim doktorla tam konusmadik ama son kontrolumde dogumla alakali ufak bir konusma gecti.
Bende kist var belki hamileligimin basinda konusu acildiysa burada bahsetmis olabilirim, hatirlamiorum. Ilk 3ayda kist patlasaydi amelyat olmam gerekecekti ve kizima zarar verebilirdi çok sükürki igneyle kistin boyutu kucultuldu ve bebegimin buyumesiylede kist kendi etrafinda donemedigi icin herhangi bir agri veya sanci yasamiorum yani tehlikesi yok bebegimede banada artik.
Son kontrolumde doktor bir sonraki gelisinde dogumu konusalim dedi ama bu konuyuda ekleyerek normal dogum yapabilecegimi ama sonrasinda amelyatla bu kistin alinmasi gerektigini sonrasinda bana sorun yaratacagini hic degilse tekrar hamile kaldigimda bukadar sansli olamayabilecegimi soyledi. Eger sezeryan olursam bebeginle beraber kistide alabilirim dedi.
Normal dogum olsun cok istiyorum ama mantikli dusunmek zorundayim brzda. Ben dogumdan sonra hemen amelyat olamam ilk bebegim ve butun ilgim alakam onla olmak zorunda ve insallah emzirecegim olsamda ilac vs kullanamicam bebegimin bakimi aksar bu durumda. Olmayip beklesem riske atmis olacagim hem calisiyorum amelyat icin ayri bir surec lazim bana. Bir diger sorunda Allah izin verirse Adayi sagsaglim kucagima aldiktan snra kendime en fazla 2yil sure veriyorum sonrasinda 2.bebegimide kismetse yapmak istiyorum. Tekrar hamile kalmadan kistimden kurtulmaliyim
Uzunca yazdim ama anlatabildimmi bilmiyorum
Fikirleriniz nedir yardimci olursaniz çok sevinirim.

Canim bu kist tekrarliyormu? Eger bu ihtimal varsa normal dogum isterdim. Ama yok tekrar cikmazsa alinca kurtulacaksan evet sezeryan daha mantikli oylede boylede bicak altina yatacaksin :/ Simdi boyle konustum ama bende karar veremezdim

Pazartesi sali gb o islere girisecegim insallah
Insallah canim :)

Cnm ameliyat olucaksan zaten, o yüzden bence sezaryen ol, hem bebeği hem de kistini çözsünler. çok insan duydum kistini sezaryen sırasında aldıran. Ama tabii yine karar senin.

Çok içten istemişim baya bir, yanı sıra eve gelecek bir kadın da isteseymişim barii

Nasıl bir kist bu canım? Laparoskopik ameliyatla sorun çözülmüyor mu? Yoksa açık ameliyat mı olacaksın?
Özellikle kisti sordum çünkü ameliyat durumu önemli.

Ben 1 sene önce ameliyat oldum, laparaskopik. Toplamda 5 dikişim var. 2+2+1 şeklinde. Sonrasında ilaç kullanmama gerek kalmadı. Sadece ilk ameliyattan çıktığımda çok feci ağrım vardı. Uyku ilacıyla beraber ağrı kesici de verdiler hastaneden çıkarken de ağrı kesici yazdılar ama ağrı hissetmediğim için kullanmama gerek kalmadı. Hastanede yatarken de daha ilaç vermediler ağrı hissetmediğim için...

Ben ihtimalin varsa normal doğum yapmanı tavsiye ederim. Çünkü peşine yine çocuk düşünüyorsun.
Hani pompayla ve süt poşetleriyle süt biriktirip bikaç gün idare edebilirsin, zaten 6 aydan sonra ek gıda da veriliyor. Çok sıkıntı olmaz bence....

Yine de sen bilirsin canım. Durumunu ve psikolojini en iyi sen biliyorsun.

Selam cnm nasilsin ay burasıda kapalı ama birde az kaldı doğuma ya

Evet cnm ben simi çantayi biboroblari yıkadıktan hazır şimdi koydum çantaya

Selam kızlar Nasılsıniz oy nasıl akşam oldu şu aksamda bitti yarın saat 11:30 dokura gidecem son kontrol

Canım bilmiyordum geçmiş olsun tekrar hamile kalındığında bu kadar şanşlı olamayabilirsin demiş doktorun
böyle bir risk varsa ve sen zaten kist amaliyatı olacaksan bence sezeryan mantıklı yani ben olsam öyle yapardım yada başka bir doktorada görünüp görüşü aynıysa sezeryan kararı alırdım hayırlısı olsun

Kizin bir buyusun yapar annesi :)
Not: hicc sanmiyorum
Selam kızlar Nasılsıniz oy nasıl akşam oldu şu aksamda bitti yarın saat 11:30 dokura gidecem son kontrol
Canim ya hic birsey kalmadi senin ne cok heyecanlisindir simdi. Tabi bir yandanda korku

E devlette iş görmez raporunda sistemde görüyormusunuz bende gözükmüyor muhasebeci biz hallettik dedi muhasebeci doğumdan sonra e devlette görünür dedi ama bilemedim
Bende de E devlet şifremi bilmiyorum bakamadım hiç birara gidip alcam

bizimde bugün kontrolumuz vardı. her şey yolunda bekliyoruz normal doğumu ammaa kızımız biraz koca kafalı şuan 97mm 100mm yi geçerse normal doğumda çok dikişin olur dedi doktorum.

haftaya perşembe yine kontrolumuz var muhtemelen 99mm olacak kafası,2 mm büyüyor genelde 1 haftada. çatı muayenesi olmuştum normal için uygunmuş hatta 1 cm de açıklık var. haftaya kadar doğum olmazsa eğer kontrole gittiğimde tekrar alttan muayene edecek,koca kafalı kızımızın kafası daha fazla büyümeden suni sancıyla normal doğumu deneyebiliriz dedi. alttan muayenede yumuşama incelme vs var mı diye bakacak sanırım.

daha fazla beklersek % 99 sezeryana dönecek dedi. haftaya 39+1 olacak kontrol günü o zamana kadar gelmezse suni sancıyı denemeye karar verdim ben. en azından normal doğum için bir şansım olur,öbür türlü kesin sezeryan olacak.

yakınlarımda da var hiç sancısız suni ile doğuran. bakalım nasıl olacak.

dua edinde haftaya kadar kendi gelsin sağlıcakla inşallah.

doktorum günde bir bardak adaçayı içmemi tavsiye etti. hamileliğin ilk aylarında sakın içme düşüğe sebep olur demişti. şimdi doğum için içmemi tavsiye etti. rahim kaslarını gevsetirmiş. doğumu kolaylaştırırmış. sizinde aklınızda olsun. 1 haftadır içiyorum günde bir bardak. bugün sordum 2 içeyim mi diye. 1 bardak yeterli dedi.

Kizin bir buyusun yapar annesi :)
Not: hicc sanmiyorum

Canim ya hic birsey kalmadi senin ne cok heyecanlisindir simdi. Tabi bir yandanda korku

Kızım büyüyene kadar bizim gömlekler ne olacak evereste rakip olur
Bu arada midem de bulanıyor sıkıntıdan vücudum ne yapacağını şaşırdı.

Yine sıkıntıdan gittim valize geceliklerimi attım. Kağıt havlu ve tuvalet kağıdı koydum. Yazmalarımı koydum. Atletlerimi koydum. Gece boy ped koydum. Geçen sene ameliyattan kalan alt değiştirme bezi gibi bişey vardı onu da koydum. Lazım olur belki.
Makyaj çantası gibi bişey hazırlıcam. İçine lipbalm koyucam, seyahat diş fırçamı koyarım, diş macunum. Yedek toka koyayım diyorum. Temiz bi patik koydum.
Göğüs ucu çıkarıcımı attım.

Bu arada hasta pedi mi alsam yoksa kullan at kilot mu alsam? Daha alınmadı da.....
Boğazlı olmayan havlu çorap da alıcam....

Küçük boy havlu koydum ama kızlar havlu koyun demiştiniz ya bu büyük boy mu küçük boy mu?

Daha eksiğim var mı acaba yaaaaa.

Hay

Hayir canim tekrarlayan bir kist degil yani tabi bunu net kimse bilemez ama ekstrem bir durum olmadigi surece tekrar eden bir kist cesidi degil.

Cnm ameliyat olucaksan zaten, o yüzden bence sezaryen ol, hem bebeği hem de kistini çözsünler. çok insan duydum kistini sezaryen sırasında aldıran. Ama tabii yine karar senin.
Bende bu durumu mantikli buldum canim ama acaba kolaya mi kaciorum dedim. Oyuzden fikir alayim ddm.

Canım mecburen ameliyat olcaksan zaten en azından sezaryen le ikisinde hallolur diye düşünüyorum istersen başka bi doktorun daha fikrini al aslında senin nasıl istediğin hissettigin daha önemli tabi

Canim acik amelyat olmam gerekiyor senin bahsettigin sekilde degil tabi tam isimlerini bilmiyorum ama buyuyebilen bir kist. Doktor suan bebegin yer kapladigi icin kisti koseye sıkısmis olarak dusun dedi hareket edemiyor dönemiyor ve yeri dar oldugu icin buyuyemiyor dedi, hamileliginin basinda bebegin henuz kucuk oldugu icin buyuyup hareket edebiliyordu ve tehlikeli bir durumdu dedi.
Yani dogum yaptiktan snra kist tekrar buyumeye ve hareket etmeye devam edicek ztn bunu basta bna soylemisti. Ilk 5 ayimi igneyle gecirdim ben kisti kucultmk sabit tutabilmk icin ve tabi kistten dolayi dusuk riski olabilirdi cok sukur atlattik.

Canım mecburen ameliyat olcaksan zaten en azından sezaryen le ikisinde hallolur diye düşünüyorum istersen başka bi doktorun daha fikrini al aslında senin nasıl istediğin hissettigin daha önemli tabi
Ben normal dogum olsun cok istiyorum ama sonraki surecler zorlayici olur mu pisman olur muyum bilmiyorum. Baktiginda evet zaten herturlu amelyat olmam gerekli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…