-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132

Canım benim ilk hamileliğimde 5.ayımda sıkıntılar oldu, erken doğum riskim vardı, 4,5 ay yattım, dinlendim. Ara ara kontrole gittikçe her duruma karşı ciğer geliştirici iğne yaptılar, bebek erken doğarsa solunum sıkıntısı yaşamasın diye. Ama hiç bişey söyledikleri gibi olmadı. 41. Haftada kızımın hala gelmeye niyeti olmayınca zorla doğuma gittik artık. Doktorunun söylediklerini dinle, bolca dinlen, iğne vs. Gerekirse doktorun bilgilendirir seni zaten. Gerisinide kafana takma.

Genetik olduğuna sonuna kadar katılıyorum canım ama o sorduklarım hala kafamda :)

Amaa böyle konularda üzülmüyoruz, özellikle kafaya takmıyoruz. Kendimize dikkat ediyoruz canım. Gerekirse ev temizlemiyoruz. Ağııır hiç kaldırmıyoruz, kendimize ve bebeğimize dikkat ediyoruz, bebeğimizi önce Allaha sonra kendimize emanet bakıp büyütüyoruz. Gerisi Allaha kalmış elimizden bişey geliyormuki olacak olan varsa?

Ben tüp bebek gebesiyim canım bilen biliyordur. 4 ayımız bitecek nasipse 4 aydır ev temizlemedim ki ben baya temizlik hastasıyım ama şu an evimi görme. Eşim hafta sonları temizlerse yardımcı oluyorum temizlemezse laminatların üstünde tozcuklar uçuşuyor şu an inanki bebeğimden kıymetli değil diyorum oturuyorum.
Tabi ben buraya geleli 2 sene oldu evime çat kapı gelebilecekde yok onun da avantajını yaşıyorum.

Canım bence doktorun sağlıklı beslenmen için biraz gözünü korkutmuş senin. Kilo almamakla erken doğumun ne alakası var yahu. Bende 7 kilo aldım doğuma kadar, benim rahimde başka rahatsızlığım vardı o yüzden erken doğum riskim vardı o ayrı ama kiloyla ilgili doktorum hiçbişey söylemedi. Çevremde birsürü az kiloyla, sağlıklı doğum yapan arkadaşım var.

canım Allah'a emanet zaten bebeklerimiz vakti gelirse zaten elden gelen bir şey yok olcak.ama doktorun pat diye öyle söylemesi panik yaptırdı bana.belki bilgim olsun diye söyledi ama öyle de söylenmez ki.
bu arada doğum konusunu da konuştum ben.ne zaman saat kaç olursa olsun doğuma ben gircem dedi ben normal doğum istiyorum nasipse ama aksi bir durum olursa riske atmıyoruz direkt sezeryana alıyoruz dedi.bütün doktorlar öyle mi onu bi araştırcam o da kafamda soru işareti..

Deli gibi merak ettiğim ama sorsam alacağım cevabı bildiğim için olabildiğince erteliyorum. Fakültede hoca doğuma girsin isteniyorsa yanılmıyorsam 500-600 fark ödüyorsun mesai saatleri içerisindeyse doğum giriyor. Ki beni direk sezeryana almak isticek, direyebildiğim kadar ayak diricem normal doğum istiyorum ben lafla filan değil yani baya canı gönülden.

aynen canım benim evde içler acısı
annem geldi bir kaç kere temizliğe ama ona da kıyamıyorum sorunca temiz temiz diyorum :) amaaann kalsın yaz gelince toplu bi temizlik olur.Allah'tan çat kapı gelcek misafirim olmuyo
canım kendime dikkat ediyorum iş yerinde çoğu işi sallıyorum mesela her gün yaptığım işleri 3-4 günde bir yapıyorum ama düşük tehlikesi tamamen geçti mi diye sorup doktorun birden öyle demesi dumura uğrattı..

Çoğu doktor çok patavatsız, onlar alışık böyle söylemlere belki ama biz tecrübesiziz bunun farkında değiller. Hemen evham yapıyoruz.
Ama hiiiç yapma canım. Bak iyi kötü bizde de var böyle tecrübeler. Sen moralini yüksek tut tamamdır.

En iyisini yapıyormuşsun canım oh ne güzel

aynen canım zaten panik bir haldeyim her şey düzelecek artık keyfini çıkarıcam hamileliğin umuduyla gittim bu ay bütün hayallerim yerlerde..zaten evhamlı kafaya her şeyi takan bi tipim bide hamilelikte düşün sen beni
bu arada çok sağol canım moral verdiğin için

Bende son güne kadar hatta son dakikaya kadar normal için direttim, doktorumda hep normal için cesaret verdi bana, bir gün fazladan hastanede kalıp suni sancı aldım zorladım ama nasip değilmiş, doğumum başlamadı ama bebeğim verilen sancılardan etkilendi sanırım, acil sezeryana girmek zorunda kaldım. Birazda doktora bırakmak gerekiyor sanırım, eğer bebek yada anne için normal doğum riskli deniyorsa biraz doktora güvenmek gerekiyor. Doktorlar herzaman sezeryan parası almak için normal riskli demez, bazen gerçekten risk vardır. Rabbim hakkımızda en hayırlısı ne ise onu nasip etsin inşAllah.

Ay ne demek
Bence en çok bunun gibi şeyler için varız burda. Bir de çalışıyorsun sen ekstra rahat ol. Bebekler inanın hissediyorlar herşeyi

Geçen günlerde canınız çekmesin tost dönüyor gözümün önünde benimde ne çok şey dönüyor gözümün önünde.
Evdeki tost makinemizi eşim geçen sene kırdı. Daha yerine alıcak. Neyse dışarda yiyelim ölüyorum ben dedim.
1-2 ısırdım ya o an hissettim bebeğimi biliyormusun delirdi içimde aaaa dedim napıyor

Yediğimiz şeyleri bile hissediyorlar, sıkıntıyı sen düşün, değer mi meleklere hiçte deymez

Canım ben 4. Ayda gittim hastaneye dediki bebeğin eşi aşağıda, riskli bir durum, yat kalkma, düşük olabilir vs. Bir telaş yaptım. Sonra benimle aynı zamanlarda olan arkadaşlarımla konuştum. Meğer o dönemde bebeğin konumu itibariyle normal bir durummuş, hepsinin doktoru benzer şeyleri söylemiş. Çokta riskli bir durum değilmiş. Bazen doktorlar normal söyleselerde biz çok hassas olduğumuz için gözümüzde büyütebiliyoruz. Fazla evham yapıyoruz. Rahmimize o minicik yavruyu gönderen Rabbim, hayırlısıyla kucağımıza almamızı da nasip eder inşAllah. Bazen sadece dua edip oluruna bırakmak lazım.

İlk kızımda canım en çok çikolata çekerdi,bi gün deli gibi nutella yedim, sonrasında kontrole gittim. O hissettim dediğin an varya, o anı ultrasonda görmem lazım. Bizim kız nasıl yalanıyo, doktor dedi sen ne yedinde geldin, bu içerde bildiğin yalanıp duruyo, çok mutlu olmuş.

Canım lafım gerçekten gerekli olan operasyona değil. Özellerin hiçbir dediğine güvenmiyorum zaten.
Ama benim bebeğim tüp bebek olduğu için bebek riskli diye, normal doğum olabilir mi bile bakmayıp direk alıyorlar sezeryana. Normal doğum olabilitesi varsa neden sezeryan diyorum ben de?
Burda okudum birini, bayan yanılmıyorsam Almanyadaydı, tüp bebek ikiz hamilesi ve ikizi bile normal doğum yapmış. Başta tabiki riskleri anlatmış doktor ama kadın farkındayım ama normali denemek istiyorum demiş ve yapabilmiş. Gayette rahattı diyor. O ikizi bile doğum yapabildiyse bebeğim tek ama benim neden olmasın diyorum ben de, öyle işte ne bileyim, umutsuz vakayım ben

Onu doktorla iyice konuşmak gerek, her normal doğumda riskler olabiliyor ve doğumu sezeryana çevirmek zorunda kalabiliyorlar. Senin durum farklı tabi. Başka doktorlara danış, mesela biz kendi doktorlarımıza soralım gittiğimizde, tüp bebek normal doğum riski nedir diye, olabilitesi nedir diye. Acaba gerçekten riskli bir durum mu yoksa doktorun mu abartıyor anlarız. Benim gittiğim hastane sırf özel geçen bir hastane ve sanırım paraya doymuşlar artık, ne bende ne de kızımda para için gereksiz bir müdahale yada tahlil vs. İstendiğini hiç görmedim. O yüzden doktorumun her söylediğine güveniyorum.

Sayfamiz başta kız bebislerle doldu şimdi erkek bebeklerinde haberini alıyoruz :)

Stres yapma iyi şeyler düşün duamız seninle inşallah böyle bir riskin yoktur bende bu aralar stresliyim aslında bir sorun yok ortada ama ekimden beri ailemi göremedim üç defa gitme durumum olunca bizimkilerde gelmedi ben gidecem diye temmuz hayırlısıyla olsaydı iyice stres yaptım kendime yaa

Yok Can'ım ben burda yapmayacağım için sormadım ama yarın gidecem normal doğumla ilgili sorun olur mu onu soracam tiroit var yaa bende yarın onlada ilgili tahlil yapılacak inşallah yine normal çıkarda bu sefer ilacı düşürür

Bende geçen hafta hastaneye girmeden 30 dkka önce yemiştim çikolata bizimki de parmağı ağzındaydı ondan mı acaba annesinin bir tanesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…