Bende 3.günü yaptım Bandajın su geçirmeyense korkma ben yapmıştım ama böyle çokta oyalanmadım suyuda bandajlı yere fazla tutmaya gayret ettim bugün 8 günümüz 2. Banyomu da yaptım bandaj çıkarttık zatenYok canim 3. Gün daha ama doktor çıkarken yapabilirsin dedi bandana dokunma şu geçirmez o dedi cumartesi kontrolde cikaralim dedi ama ben cesaret edemedim :))
Bizde de adettir Mevlüt dualar Yasin okunur Bebek içinde iyidir benceMutluBulut_ ben okutmayı düşünüyorum 40 ı çıktıktan sonra canım hem adet bizde ama bende senin gibi bebeğe iyi gelir diye istiyorum
Pilav Eti Yen'i duyuyorum ben hamile kaldığımda 3 ay bitince kurban kesip dağıttık şimdi de 40 çıkınca kurban kesip dağıtmayı düşünüyorum kan akıtmak iyi derlerBizde doğan bebeğe Kuran okutulur, bende okutmayınca rahat edemem, bebeğim için dua edilince, herkes amin deyince içim ferahlıyor sanki. Birde akika kurbanı var dinimizde biliyormusunuz, doğan her kız bebek için 1, erkek bebek için 2 kurban kesmek gerekiyor. Bizde genelde akika kurbanını kesip, onun etiyle pilav et yapıp kuran okuturlar.
35 haftadan sonra geçmiyor cidden hamilelik ama bebeğini kucağına aldıktan sonra ne çabuk geçti günler diyorsun Rabbim hepinize bir avazda kurtulmayı nasip etsinGerçekten de 9 ay geçiyomuş da son günler geçmiyomuş en baştan beri normal istiyorum ama son 10 gün ha geldi gelecek korkular tavan yaptı sürekli kendimi dinliyorum netten hikayeler okuyorum
Bi an önce neyse yaşamak istiyorum ama tabiki herşeyin zamanı var akşama doğru artan bel ağrısı dışında bişey yok
doktor um normal dogum taraftari olunca icim cok rahat o konuda bide normal dogum ucreti daha fazla demek hayirlisi buymus
aynen canım az kaldı valla heyecan panik hepsi bir arada hayırlısıyla sağ salim kucağıma bi alsam..
artık günde 2kere mi yürüyüşe çıksam diyorum tabi gitcek halim olursa:)
Bende de kemik yapısından dolayı sezeryan dedi iki gün kötüydüm ama sancılar bitti gayet iyi yürüyorum çok şükür hayırlısı böyleymiş2.bebek nasil olur peki diye sordum kemik yapin degismez dedi ayni seyleri yasariz dedi yoksa duzelecek bisey olsa cekmeye raziydim pazartez spinal yapacak hayirlisi olsun bakalim
Teşekkürler canım bilgilendirdinAkika Kurbani
Yeni doğan çocuğun başındaki tüylere “akîka” ismi verilir. Çocuk için Cenâb-ı Hakk’a şükür olarak kesilen kurbana da “Akîka-nesîke kurbanı” denir.
Akîka kurbanı kesmek müstehabdır. Akîka kurbanı çocuğun doğduğu günden itibâren kesilebilir. Yedinci günü kesmek daha faziletlidir.
Kurban olmaya elverişli bir hayvan akîkaya da yeterli olur. Erkek ve kız çocuğu için birer kurban kesilebilir. Erkek çocuk için iki kurban kesilmesi de uygundur.
Akîka kurbanı kesilirken anası yâhut babası “Yâ Rabbi, bu benim çocuğumun akîkasıdır. Onun cehennem ateşinden kurtuluş fidyesi olsun.” diye duâ eder.
Vaktiyle akîka kurbanı kesilmemiş olan kimse kendi nâmına bir kurban kesebilir.
Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Allâhü Teâlâ’nın emri ile peygamberliğini ilân etmesinden sonra kendileri için ve doğduklarında iki torunu için akîka kesmişlerdir.
Akîka kurbanının etinden sâhibi yiyebilir, başkalarına yedirebilir ve etin bir kısmını, tamamını veya kurbanın kendisini bağışlayabilir.
Çocuklar Allâh’ın lütfudur. Bu kurbanlar da o lütfa karşı birer şükürdür.
Nacizane benim bu konu hakkinda ki bildiklerim.
O aklima gelmemisti canim. Dedigim gibi annem gittikten sonrada okutmak istemem sanirim okutmicam :/Ben yapacam Mevlüt ama 40 olunca bence 20 sinde yaptırma nedeni ise kanaman daha devam edebilir 40 ında da devam edebilir ama bence geç yap Mevlüt'ü tercih senin
Bizde de adettir Mevlüt dualar Yasin okunur Bebek içinde iyidir benceMutluBulut_
Canim unuttum senin spinal miydiBende de kemik yapısından dolayı sezeryan dedi iki gün kötüydüm ama sancılar bitti gayet iyi yürüyorum çok şükür hayırlısı böyleymiş
aynen canim hayirlisi olsunDoktoruna güveniyorsan daha dert etme canım
Nasip böylemiş
Hakkınızda hayırlısı olsun
insallah bende ilk gunleri kolay atlatirim sutun ne zaman geldi peki canimBende de kemik yapısından dolayı sezeryan dedi iki gün kötüydüm ama sancılar bitti gayet iyi yürüyorum çok şükür hayırlısı böyleymiş
Annen gidecekse okutmayacaksan o zaman yarı 40 ında yap derim dua iyidir yada 40 ında Yasin bilen kuran bilen komşuların varsa çağırırsın pastanı falan yaparsın duanı okutursun illa Mevlüt tarzı birşeyler hazırlaman şart değilO aklima gelmemisti canim. Dedigim gibi annem gittikten sonrada okutmak istemem sanirim okutmicam :/
Canim unuttum senin spinal miydi
Boylede olur dogru diyosun canim :)Annen gidecekse okutmayacaksan o zaman yarı 40 ında yap derim dua iyidir yada 40 ında Yasin bilen kuran bilen komşuların varsa çağırırsın pastanı falan yaparsın duanı okutursun illa Mevlüt tarzı birşeyler hazırlaman şart değil
İki gün anestezinden dolayı gelmez dedi hemşireler ama memeni ver emsin dediler önce meme verdim hastanede sonra mama ertesi günü öğlen çıktım hasteneden memeyi verdiğimde süt geliyordu canım mutlaka emzirmeye çalış anne sütü önemli zaten doktora çocuğu muyahane götürdüğünde tahlil yapıyorlar sütünün az gelip gelmediğini yani doyup doymadığı tahlilde çıkıyorinsallah bende ilk gunleri kolay atlatirim sutun ne zaman geldi peki canim
Gecen hamilelik programinda kiz bebeklerde ilk.gunler pembe yada kirmizi akinti olabilecegi tarzinda seyler yaziyordu sasirmistim ama demek ki oluyormusKızlar iyi geceler benim yaşadığımı yaşayan oldu mu kızım 3 günlükken bezinde kırmızı bir leke gördüm doktora kontrol için gittiğimizde acaba poposunda çatlaklı mı var kan ordan mı geldi dedim muyahane etti hayır çatlaklık yok dedi ama kan gelirse tekrar getir dedi şimdi altını değiştirdim yine kan gelmiş doktora götüreceğim ama sizlerde bu duruma benzer birşey oldu mu internetten okuduklarım normal olduğunu söylüyor ama bana doktor normal demedi olursa getir dedi sizlerde bu durumu yaşayan oldumu özellikle kız çocuklarında olurmuş
Günaydın annişler
Dün geceden başlayan sancılarım gündüz de devam etti.
Ama sancıların gerçek olduğu konusunda şüphelerim oldu. Çünkü sürekli takip ettim tam olarak bir düzeni yoktu ve sancılar kısa sürekliydi.
Eşimle anneme kalsak dün bir hastane yolu görünmüştü bana ama şöyle söyleyim bunun gerçek sancı olduğunu hissetmiyordum.
Zaten netten doktorların videolarını izliyorum ama onlardan daha yol gösterici bulduğum youtuberlar var (onlar bire bir yaşadığı için daha güzel tarif ediyorlar) onları hep takip ediyorum... Ve anlattıkları gibi değildi....
Belli düzen 10 dk geldi, yarım saat yok oldu, sonra bir anda 5 dk indi. Sonra yine 10 dk oldu. Ondan sonra akşam vakti yok oldu. Ve belden gelen sancılar değil. Biz kısık diyoruz -da hani siz nasıl isimlendiriyorsunuz bilmiyorum- bildiğiniz alt kısım bıçaklanıyor
Neyse gece de kızım hiç rahat durmadı annesini yordu yine ama şimdi daha iyi gibiyim şükür. En azından o yalancı sancılar yok.
Beklemedeyiz.....
Benim kız durup durup sınav günü gelcek, artık içime öyle doğuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?