-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
Yok canim 3. Gün daha ama doktor çıkarken yapabilirsin dedi bandana dokunma şu geçirmez o dedi cumartesi kontrolde cikaralim dedi ama ben cesaret edemedim :))
Bende 3.günü yaptım Bandajın su geçirmeyense korkma ben yapmıştım ama böyle çokta oyalanmadım suyuda bandajlı yere fazla tutmaya gayret ettim bugün 8 günümüz 2. Banyomu da yaptım bandaj çıkarttık zaten

Pilav Eti Yen'i duyuyorum ben hamile kaldığımda 3 ay bitince kurban kesip dağıttık şimdi de 40 çıkınca kurban kesip dağıtmayı düşünüyorum kan akıtmak iyi derler

35 haftadan sonra geçmiyor cidden hamilelik ama bebeğini kucağına aldıktan sonra ne çabuk geçti günler diyorsun Rabbim hepinize bir avazda kurtulmayı nasip etsin

aynen canım az kaldı valla heyecan panik hepsi bir arada hayırlısıyla sağ salim kucağıma bi alsam..
artık günde 2kere mi yürüyüşe çıksam diyorum tabi gitcek halim olursa:)

Ay ne güzel şimdi o heyecan
Her an gelebilir paşa
Sancıların gelince dk tutarsın canım
Ay valla bi an ben senden daha çok heyecanlandım gibi oldu
Bütün planı kafamda oturttum şu an

2.bebek nasil olur peki diye sordum kemik yapin degismez dedi ayni seyleri yasariz dedi yoksa duzelecek bisey olsa cekmeye raziydim pazartez spinal yapacak hayirlisi olsun bakalim
Bende de kemik yapısından dolayı sezeryan dedi iki gün kötüydüm ama sancılar bitti gayet iyi yürüyorum çok şükür hayırlısı böyleymiş

B BirAnneBirEvlat akika kurbanı nasıl oluyor canım anlatırmısın ben adak adamadım kan akıtmak iyi olduğu için kurban kesecez zaten ama akika kurbanı dinen şart olan birşeyse yapmak isterim bizde böyle birşey duymadım

Akika Kurbani
Yeni doğan çocuğun başındaki tüylere “akîka” ismi verilir. Çocuk için Cenâb-ı Hakk’a şükür olarak kesilen kurbana da “Akîka-nesîke kurbanı” denir.

Akîka kurbanı kesmek müstehabdır. Akîka kurbanı çocuğun doğduğu günden itibâren kesilebilir. Yedinci günü kesmek daha faziletlidir.

Kurban olmaya elverişli bir hayvan akîkaya da yeterli olur. Erkek ve kız çocuğu için birer kurban kesilebilir. Erkek çocuk için iki kurban kesilmesi de uygundur.

Akîka kurbanı kesilirken anası yâhut babası “Yâ Rabbi, bu benim çocuğumun akîkasıdır. Onun cehennem ateşinden kurtuluş fidyesi olsun.” diye duâ eder.

Vaktiyle akîka kurbanı kesilmemiş olan kimse kendi nâmına bir kurban kesebilir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Allâhü Teâlâ’nın emri ile peygamberliğini ilân etmesinden sonra kendileri için ve doğduklarında iki torunu için akîka kesmişlerdir.

Akîka kurbanının etinden sâhibi yiyebilir, başkalarına yedirebilir ve etin bir kısmını, tamamını veya kurbanın kendisini bağışlayabilir.

Çocuklar Allâh’ın lütfudur. Bu kurbanlar da o lütfa karşı birer şükürdür.
Nacizane benim bu konu hakkinda ki bildiklerim.

Teşekkürler canım bilgilendirdin

Ben yapacam Mevlüt ama 40 olunca bence 20 sinde yaptırma nedeni ise kanaman daha devam edebilir 40 ında da devam edebilir ama bence geç yap Mevlüt'ü tercih senin
O aklima gelmemisti canim. Dedigim gibi annem gittikten sonrada okutmak istemem sanirim okutmicam :/

Bizde de adettir Mevlüt dualar Yasin okunur Bebek içinde iyidir bence MutluBulut_

Bende de kemik yapısından dolayı sezeryan dedi iki gün kötüydüm ama sancılar bitti gayet iyi yürüyorum çok şükür hayırlısı böyleymiş
Canim unuttum senin spinal miydi

insallah bende ilk gunleri kolay atlatirim sutun ne zaman geldi peki canim

O aklima gelmemisti canim. Dedigim gibi annem gittikten sonrada okutmak istemem sanirim okutmicam :/

Canim unuttum senin spinal miydi
Annen gidecekse okutmayacaksan o zaman yarı 40 ında yap derim dua iyidir yada 40 ında Yasin bilen kuran bilen komşuların varsa çağırırsın pastanı falan yaparsın duanı okutursun illa Mevlüt tarzı birşeyler hazırlaman şart değil

Boylede olur dogru diyosun canim :)

insallah bende ilk gunleri kolay atlatirim sutun ne zaman geldi peki canim
İki gün anestezinden dolayı gelmez dedi hemşireler ama memeni ver emsin dediler önce meme verdim hastanede sonra mama ertesi günü öğlen çıktım hasteneden memeyi verdiğimde süt geliyordu canım mutlaka emzirmeye çalış anne sütü önemli zaten doktora çocuğu muyahane götürdüğünde tahlil yapıyorlar sütünün az gelip gelmediğini yani doyup doymadığı tahlilde çıkıyor

Kızlar iyi geceler benim yaşadığımı yaşayan oldu mu kızım 3 günlükken bezinde kırmızı bir leke gördüm doktora kontrol için gittiğimizde acaba poposunda çatlaklı mı var kan ordan mı geldi dedim muyahane etti hayır çatlaklık yok dedi ama kan gelirse tekrar getir dedi şimdi altını değiştirdim yine kan gelmiş doktora götüreceğim ama sizlerde bu duruma benzer birşey oldu mu internetten okuduklarım normal olduğunu söylüyor ama bana doktor normal demedi olursa getir dedi sizlerde bu durumu yaşayan oldumu özellikle kız çocuklarında olurmuş

Gecen hamilelik programinda kiz bebeklerde ilk.gunler pembe yada kirmizi akinti olabilecegi tarzinda seyler yaziyordu sasirmistim ama demek ki oluyormus

Kızlar 4-5 saattir şansım var 5-7-10 dk bir Dr.a gitsem doğum sancısı mı bilemedim su falan gelmedi

Bnmde sancilarim oluyor ama seninde bahsettigin gibi bende anlayamiyorum ve nasil bir sanci yasadigimi anlatamiyorum bile.. Uykularim duzensiz, kendimi aksamlari cok halsiz hissediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…