Sinav bitince gelse bari :) senin yazdiklarini okumaya baslayinca dogumun basladi sandim bir an ki sancilar gecmis :/
Hakkinda hayirlisi olsun canim. Evet ama icimden bir yanda pazar aksam annem geldikten sonra olacak diyokeske ic sesim dogrugu soylese
Nisan degil yani oylemi canim. Git bakalim ne diyecek doktor belkide basladi dogum
----
Kizlar bebek mevludu okutacakmisiniz ? Okutacaksaniz kac gun sonra okutmayi dusunuyosunuz? Okutmak gerekli mi :/ annem 20 gun bitince okuturuz diyo ama cok erken degil mi okutuo okutmama konusunda kararsizim. Gorumcem kokulu tas magnetler yaptirdi hediyelik icin. Mevlut yaparsam o zamani beklerim ama yapmazsak gelene veririm kararsiz kaldim :/
Akşam aynı senin gibiydi benim de sancılarım düzensiz gelip gitti hep 3e doğru yorulup uyumuşum şimdi iyiyim bende ama belimde ağrı var yoruldum artık ya hu
Selam kızlar herkes iyidir umarım
Ben sezeryan olmuştum ama doktor 40.haftaya kadar beklettiğini için suyum gelmişti gece o doğum Ağrı'larını da 2 saat çektim adet sancısının çok yoğunu oluyor kesin anlarsınız zaten yerinde durdurmuyor ama katlanılacak birşey korkmayın zaten sonra hepsi unutuluyor
MutluBulut_ Can'ım 40 çıkınca yaptılar çevremdekiler burda pek tanıdığım yok Ankara'da Annemlere gittiğimizde yaparız dedik
@deliceee ,AGRA ,@tugder Kızlarr monovit d verdilermi sağlık ocağı verdi kullanacakmısınız
Ya mecburda degil aslinda dimi :/ 20 gunlukken insan ne halde olur diyorum :)
Benimde babam okur kulagina ismini insallah :) esimlerde mevlut okutmuyor pek. Bende adet olsun diye okutmak istemiyorum aslinda ama bebek icin okutmanin yarari olur mu ki diyorum :/ ayy hep aklima annem giriyor
Allah kabul etsin simdiden canimMutluBulut_ ben okutmayı düşünüyorum 40 ı çıktıktan sonra canım hem adet bizde ama bende senin gibi bebeğe iyi gelir diye istiyorum
MutluBulut_
Ben ilkinde çok geç okuttum Kuranını, bebek görmeye gelenler oldu sürekli, gelenede bir bardak su verip gönderemiyorsun, hepsine ayrı ayrı hazırlık yap, bir yanda bebek bir yanda misafir çok zor oldu. Erkenden mevlüt yapınca herkesi çağırıyorsun, bir kez zahmete giriyorsun, en azından defalarca uğraşmamış oluyorsun. Bu defa Allah izin verirse biraz toparlanır toparlanmaz okutmayı düşünüyorum Kuranını, sonraya bırakınca uzadıkça uzuyo.
Aslinda hevesim hic yok :) valla hi bi grlsrlerdi miniklerimiz ya seninle beraber dogurucaz gibi.geliyo bakalimYok canım başlamadı keşke öyle olaydı
Geçti sonra ama şimdi dermanım yok, biraz hırpaladı sancılar peşine de kızım
Bana da pazar günü her an gelebilirmiş gibi geliyor kızım : ) sınavdan çıkim öyle gelsin bari : )
Normalde okutmayı istiyorum canım Mevlüt bizde adette değil, yalnız buralarda herkes okutuyor.
20 kırkı çıkınca -bence- çok erken canım yaaa. Kendini toparlayamadan Mevlüt yorar bence
Ben burda okutmıcam çünkü burda kimsem yok. Gidebilirsem annemlerde okuturum. Ki o zamana kadar baya olur kızım, sonra da kaynanamlarda... Bakalım nasıl olacak
Belki de kafam kızar hiç yapmam
Çünkü 2 ayrı yer yorar
Aynen canım ben de yoruldum
Artık heyecanım paniğim gitti....
Canım ben adet sancısı hiç bilmem kio yüzden ayırt edemiyorum.
Toplamda 3 sene aralıklarla, kesintisiz Bir buçuk sene çikolata kisti ağrısı çektim ama onun hiç bir şeye benzemediğini söylerdi hocam....
İşte herkesin söylediği sancı gelince bilmemeniz imkansız dediği için şüphe ettim de gitmedim dün. İyikide gitmemişim diyorum şimdi. Kızımın hareketlerinde de Bi sıkıntı yok çok şükür
Zaten yarın NST biz var. Bakalım ne olacak
Hevesin varsa okut canım ama 20 si bence hakikaten erken
Bizde de nasipse eşim okuyacak ismini kızımın kulağına
Hayırlısıyla Bi gelselerdi
Oyle canim senin kac gun kaldi tahmini tarihe ? Son 10 demissin pardon :))Gerçekten de 9 ay geçiyomuş da son günler geçmiyomuş en baştan beri normal istiyorum ama son 10 gün ha geldi gelecek korkular tavan yaptı sürekli kendimi dinliyorum netten hikayeler okuyorum
Bi an önce neyse yaşamak istiyorum ama tabiki herşeyin zamanı var akşama doğru artan bel ağrısı dışında bişey yok
28 ekim de son ama dr en son 24e kadar beklicez dedi normal istediğim için heralde o güne kadar gelmezse suni sancı verecek ben bugünü de saymıyorum artık 10 dedim :) inşallah 10 da yoktur :)) zaman geçtikçe cesaretim kırılıyo sankiOyle canim senin kac gun kaldi tahmini tarihe ? Son 10 demissin pardon :))
28 ekim de son ama dr en son 24e kadar beklicez dedi normal istediğim için heralde o güne kadar gelmezse suni sancı verecek ben bugünü de saymıyorum artık 10 dedim :) inşallah 10 da yoktur :)) zaman geçtikçe cesaretim kırılıyo sanki
Benimde nst te belim ağrısı sedyede baktı o da etki etti demek ki normal olamam diye çok ağladım hayırlısıyla bi doğuraydıkN natalia06dgsvnn MutluBulut_
Ben 37. Haftada çatı muayenesi olmuştum, sonra haftalık gidişimde her defasında muayene edip açılmayı kontroş etmişti. Yatış yapıldığı gün de sabahtan akşama saat başı felan gelip açılmayı kontrol etti doktorum. Sadece bir kez acı hissettim, onda da nst bağlı olduğu için muayene odasında değilde, sedyede yatarken bakmıştı, çataldaki kadar rahat olamadım kendimi kastım canım yandı. Ama çatalda olunca zaten bacakların ister istemez açık, kendinide çok kasmazsan o kadar kötü geçmiyor.
O muayeneyle o aynı degilmiş canım,bayağı eli giriyor bide daire hareketi gibi bişey yapıyorsun belki sizin ki kolay geçer amaAy insan ayirtta edemiyor ki. Kasilma bende de cok :/ senin daha bi siddetli ama belli yavrusun erken mi gelmek istiyo ki
B BirAnneBirEvlat yazmis canim o tecrubeli. Ama bi kere olduktan sonra daha rahatlar saniirm insan bilemedim ama
Dimi ya ama cok siddetli oluyor anlarsin diyolar ee sanciyi hissetmeyende oluyomus :/
Heh iste bende o utanma kismi var :) o olmasa bi korkum yok daha once B BirAnneBirEvlat evlatta icimi ferahlatmisti bu konuda sagolsun :)
Benim nasil olacak bakalim 39 da yapmis olacak ilk kizim gelirse anca acilmayi beklerkenki bakmalar olur sanirim :)
O kadar mi ya :/ vajinal muaynede aci oluyormuydu? Ben onda cok korkarak gitmistim hamilelik oncesi hatta asiri korkarak ama hic aci hissetmemistim :/ siz boyle diyincede :/ ama dogumun cooook zor oldugu bir gercek ama sonu guzel :))
Bence 2-3 aylık olsun bebiş ben öle yapmayı düşünüyorum kış soğuk bebişlerde küçük 20 gün erken sende iyice toparlanırsın hem acele etme benceSinav bitince gelse bari :) senin yazdiklarini okumaya baslayinca dogumun basladi sandim bir an ki sancilar gecmis :/
Hakkinda hayirlisi olsun canim. Evet ama icimden bir yanda pazar aksam annem geldikten sonra olacak diyokeske ic sesim dogrugu soylese
Nisan degil yani oylemi canim. Git bakalim ne diyecek doktor belkide basladi dogum
----
Kizlar bebek mevludu okutacakmisiniz ? Okutacaksaniz kac gun sonra okutmayi dusunuyosunuz? Okutmak gerekli mi :/ annem 20 gun bitince okuturuz diyo ama cok erken degil mi okutuo okutmama konusunda kararsizim. Gorumcem kokulu tas magnetler yaptirdi hediyelik icin. Mevlut yaparsam o zamani beklerim ama yapmazsak gelene veririm kararsiz kaldim :/
Önceki gün kontrolüm vardı kasımı bulmaz bebek 2 hafta daha bekleyelim 24ü son gün olsun dedi bilmiyorum inşallah kendi sancım gelir de ihtiyaç kalmazCanım senin ilk doğum değilmi, neden son güne kadar bekletmiyor ki??
Bizde doğan bebeğe Kuran okutulur, bende okutmayınca rahat edemem, bebeğim için dua edilince, herkes amin deyince içim ferahlıyor sanki. Birde akika kurbanı var dinimizde biliyormusunuz, doğan her kız bebek için 1, erkek bebek için 2 kurban kesmek gerekiyor. Bizde genelde akika kurbanını kesip, onun etiyle pilav et yapıp kuran okuturlar.
Gerçekten de 9 ay geçiyomuş da son günler geçmiyomuş en baştan beri normal istiyorum ama son 10 gün ha geldi gelecek korkular tavan yaptı sürekli kendimi dinliyorum netten hikayeler okuyorum
Bi an önce neyse yaşamak istiyorum ama tabiki herşeyin zamanı var akşama doğru artan bel ağrısı dışında bişey yok
Allah kabul etsin simdiden canim
Oda var tabi. Ama herkeste ayni.gun gelemez kesin isi olan vs olur yine ayni.kisilerle kaliriz sanki :) kac gunde topalraniyo insan. Evet canim hazirlik icin guya birseyler atacaktim dolaba. Ama azicik sarma bir poset borek disinda hic birsey atmadim. Annem buradayken o hazirlarda o gidince :/ bakicaz artik nasil olacak. Ama benim tarafim zaten annem gitmeden gelir
Aslinda hevesim hic yok :) valla hi bi grlsrlerdi miniklerimiz ya seninle beraber dogurucaz gibi.geliyo bakalimsen cuma nst ye giriyorsun bende pazartesileri.seni takip ediyorum bakalim yarin ne olacak nst de
Birde bencede 20 gun cok erken ama iste olursa annem varken olsun diye
Kızlar normal Doğum düşünüyorsanız kesinlikle bekleyin 42 haftaya kadar yolu var sadece nst ye sık girersiniz Bebek ne durumda bakılır. Sıkıntı yoksa bekleyin kendi sancın gelmeden başlatılırsa Doğum çok zor oluyor bebekler Doğum kanalında sıkıntıya girebilir allah korusun.
canim cok sikkin kizlar sezaryen dedi doktor
Sıkma canını önemli olan bebeğin de seninde sağlıklı bir şekilde doğumu gerçekleştirmen eğer sezeryan sizin için daha iyiyse elbette tercih edilen bu olacak. Sezeryan da da kombine yaptırırsın epidural+spinal hastaneden çıkana kadar hiç ağrın olmaz mühim olan sağlığınız Doğum nasıl olursa olsun.canim cok sikkin kizlar sezaryen dedi doktor
Selen_Ay
Canım tam bilmiyorum ama bence o senin adak kurbanın olur. Adak kurbanı farklı, sen ve ailen o etten yiyemiyorsun, akika da yiyebiliyorsun. Bence seninki 2 ayrı kurban olmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?