• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Kızlar benim bıdıķımmm oglusum 1kg olmuş tam 36 cm de boyu varmış. iyiymiş şükürler olsun. yalnız çok enteresan duruyordu. kafasının üstünde ayakları vardı hahaaa :)
Buarada bizimki de donmemis doğum pozisyonuna, Dr. Yeri daraldikca dönmesi zorlasabilir dedi. Umarım döner kuzum
Pazartesi de şeker yüklemesine gideceğim.

Kızlar benim bıdıķımmm oglusum 1kg olmuş tam 36 cm de boyu varmış. iyiymiş şükürler olsun. yalnız çok enteresan duruyordu. kafasının üstünde ayakları vardı hahaaa :)
Buarada bizimki de donmemis doğum pozisyonuna, Dr. Yeri daraldikca dönmesi zorlasabilir dedi. Umarım döner kuzum

Gozun aydin canim masallah kocaman oldular. Benim kizimda her gittigimizde farkli akrobatik sekillerde karsiliyor bizi. Esim jimnastikci yapicam kizimi diyor.

geçmiş olsun :KK43:
bende kum taş çok oluyor.Yıllardır çekiyorum,hamileliğin başından beri korkuyorum yine olacak diye.Taş çok kötü kumu dökersin allahın izniyle.Bol su içmelisin.Ben hergun bir Sürahiye bir limon doğradım içine su koyup bekletip içtim.Bana faydası çok oluyor.İnşallah sanada faydası olur hem C vitamini ,hem su, hem de kumun oluşturduğu iltihaba iyi geliyor.
Canim ben de hersene dökerim bu sene dokmuyorum herhalde dedim ama dokuyormusum malesef bi de belden girip kasiklarima vuran sancılar yaptı rabbim cumlemizi ve bebişleri korusun inşallah...

Kızlar gecengün sancilarim artınca doktora gidip tahlil verdik sizleri korkutmamak için demedim... Kum dokuyormusum ondan bu sancilarim varmış... ilaç verdi antibiyotik kullanmazsan erken doğum riskin var dedi...
Cnm yeni okudum çok geçmiş olsun :( ilaçlarını kullan dinlen tatlım Allah şifa versin

Kızlar doktora gittk bugunn.
Bebişkom ölçümlere göre 1200 olmış boyu 38 cm :) 28 +4 çıktık 28+1 olmamız lazımdı ama hata payı olabilir 1 2 gün önemsemiyoruz dedi dr,

Ağrılarım oluyo özellikle yürürken dedim kasıklarımda, bebek 1 kiloyu geçince herkesde olur öyle ağrı sızılar, çok normal, dinlenmeye çalış yürüyüş öncesi sonrası dedi dr:)

!!!!!! Kalsiyum ve protein çok önemli bu aylardan sonra dedi !!!!

Maalesef kızım yüzünü göstermedi hem ayaklarını hem ellerni çapraz yapıp yüzünü kapamıştı.. Kısmet napalım sağlıklı olsun da :)

Biraz da alışverş yaptık.. Ahşap beşiğini, uyku setini, bebek küvetini falan aldık.. Bir de cam avent biberon , ateş ölçer falan..

Bir de bübschen marka süt, şampuan, banyo sabunu

Bizde durumlar bunlar, herkes iyidir umarım

maşallah bebişinee canım :) bizimki de doğum pozisyonunda değil henüz :)

kızlar daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama bebeklerinize hangi marka şampuan, bakım ürünü ve camasir tozu vs. aldiniz yada alacaksınız???

kızlar daha önce konuşuldu mu bilmiyorum ama bebeklerinize hangi marka şampuan, bakım ürünü ve camasir tozu vs. aldiniz yada alacaksınız???
ben ilk bebegime haci sakir sabun tozu kullandim bu defa yine oyle yapcam . sampuan da jonhsin dalin kullandim cogu ayni genelde . niveanin sabunu ile pisik kremi guzel

ben ilk bebegime haci sakir sabun tozu kullandim bu defa yine oyle yapcam . sampuan da jonhsin dalin kullandim cogu ayni genelde . niveanin sabunu ile pisik kremi guzel
içinde SLS gibi maddeler var mi acaba çünkü çok zararlı maddeler kullanilabliyirmus ona dikkat etmek lazım o yüzden araştırıyorum bende

ben normal çamaşır makinasında yıkamayı düşünmüyorum,küçük mini çamaşır makinaları var hassas kıyafetler için 100TL civarı fiyatı. Sonuçta diğer makinada kendi kıyafetlerimizi diğer deterjanlarla yıkayacağız ve kalıntısı kalacak makinada.Bilmiyorum belki çok hassas düşünüyorum.

-Deterjan
Şimdilik piyasada var olan bebeklere özel markaların sıvı deterjanların hepsinden küçük boyundan alıp denemeyi düşünüyorum.Yumşatıcı şimdilik kullanmayı düşünmüyorum.ütü ile yumuşatırım.Ama toz deterjan kullanacaksan yumuşatıcı şart olur.

-Şampuan
ilk zamanlar konak oluşumu olmaması icin sebamed bebek şampuanı düşünüyorum.
Sonrasında tecrübeme göre bakıcam.

-Bakım yağı
vücüduna yağ tipi cildin nefes almasına engel olabilecek şeyleri çok önermiyorlar.
Ama illa yağ kullanıcam diyorsanız benmari usulu asiti çıkarılmış sızma zeytinyağ kullanın diyor bir çok doktor.Daha ilerisinde ise Johnson bathtime losyon kullanabilirim.

-Pişik kremi
Sudocream ve Garmason

-Alt Temzileme
Altını silmek icin evde yıkayarak ve pamuk su düşünüyorum (baby & me veya Mycey temizleme pamuğu ),
dışarısı içinse uni yenidoğan için ıslak pamuk mendil kullanmayı düşünüyorum.Birde dışarda kullan at alt değiştirme örtüsü.

Evet karnım epey büyük hatta çevremdekilerin doğum ne zaman yakın galiba demesinden ve açıklama yapmaktan gına geldi :KK70:
58 kiloyla gebe kaldım şu anda ortalama 75 falan oldum herhalde.Ama beni tanıyanlar hiç kilo almamışsın sadece karnın büyümüş diyorlar. Aslında daha şimdiden 17 kilo aldım ve doğuma nerdeyse 2 ay var bu gidişle 30 kilo alırım herhalde :KK70:
Kızımda da 31 kilo almıştım ama boyum 1.70 ve düzenli spor yapıp yüzdüğüm için eski kiloma dönmek sorun olmuyor.
Şu anda da hergün düzenli yüzüyorum.Doktorum bol bol yüzmemi söylemişti zaten bende yüzdüğüm için isabet oldu.
Şimdilik ellerimde ayaklarım da şişme yok.
Bebek tosuncuk olmasın kilolu bebek sağlıklı anlamına gelmiyor çünkü.
Zaten böyle giderse normak doğum yapma şansım yok.
Yaşım 40 olduğu için normal doğum şansım zaten azdı kilolu bebek olursa direk sezaryen olurum.
Ancak sancım gelmeden keyfe gidip oğlumu uykusundan uyandırıp doğurmam.
Oğlum ne vakit çıkmak ister bana sinyal verirse o zaman sezaryen doğum yapacağım.
Kızım da çok kiloluydu onda da sancıyı beklemeden sezaryene girmemiştim.
Çünkü sancı gelmeden tarih belirlenerek yapılan sezaryen doğumla doğan bebeklerin çoğu huzursuz huysuz ve uykusuz oluyor. Ben kızım da böyle sorunlar yaşamadım çok şükür.
Rabbim sağlıkla imanla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşaAlah.
Amin canım inşallah. Peki şeker falan yok demi. Ondada bebiş kilolu oluyor allah korusun

Back
X