• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Evet canım.ben ilk kez yaklasik bir ay once farkettim.uzun bir aradan sonra bu hafta cok sık hissediyorum.bazen gunde iki kez hickiriyo oğlum.hatta bi kez duygulandım ağladım hickiriyo diye,eşim inanamadı buna da mi agliyosun ddi
:) ben de duygulanıyorum, tekme atması ayrı güzel hıçkırması ayrı güzel yer değişmesi sürtünmesi ayrı güzel :) napalım annelik böyle bişimiş demekkki

bana kola kutusu gibi kutuda elmalı içecek verdiler canım tatlı çok sevmememe rağmen tadı fena değildi. Benim de tokluk şekerim 200 lerde çıktı dr tekrar yükleme yaptırmadı bence senin de yaptırmana gerek yok çünkü ondan sonraki süreçte açlık tokluk kan şekerine bakarak ilerliyorlar o zaman bi daha yüklemenin ne anlamı var diye düşünüyorum.
Canım bende dedim iki kere yaptirmayim dikkat edeyim diyetle diye ama annemde de direk hamilelikte çıktığı için dinlemedi beni yaptirmamiz gerekiyor dedi. Ona göre dahiliyeye yonlendirecekmis. oyy oyy bidaha bebeğe yükleme olacak şimdi

sende mi üniversitede yaptıracaksın ? ben içemeyecegimi söyleyince eşim limon aldı kantınden sıkıp öle içebildim kabul ettiler limonu. bende cok sukur cıkmadı şeker direk 75 lk yapalım deidler . 50 lilik yapınca çıkarsaş şeker 100 lük yapmak zorunda kalmayız demişlerdi.
Yok canım özel hastane ama dr baya tanınmış biri belli kuralları var. Onun dışına cikilmasina pek izin vermiyor. şimdi bidaha yükleme yapılmış olacak keşke bende 75lik yapsaydim direk öyle deseydi.

ben genelde akşam vakti dinlenmeyek için ayaklarımı uzatıp düz yatınca anlıyorum, gündüz pek farkedemiyorum ama başlarda bende kalp atışı zannettim sonra burdaki arkadaşlardan öğrendimki hıçkırıyomuş kuzucum

medipol hastanesine gidiyorum ben, bu konuda gayet dikkatliler. seval hn başta olmak üzere diğer doktorlarınıda tavsiye edebilirim. bn leyla hanıma gidiyorum ama yoğunluğundan dolayı yeni gebe kabul etmiyo eylüle kadar falan. seval hanımda çok tatlı bi kadındır leyla hanıma gidemeseydim ona gidicektim bn, çok yakın bir arkadaşım gidiyo ona bizden 1 ay küçük bebeği ve çok memnun. diğer doktorlardan mine hanımı tavsiye etmem sadece bi arkadaşım başka bir hastanede sorun yaşamış kendisiyle ama medippole gelenler çok memnundur genelde ondanda. 1-2 arkadaşımda ümraniye medicana gittiler, ordaki doktorun adını bilmiyorum ama memnunlardı hem hastaneden hem doktorlarından

centralda fatmanur hanım çok iydiir, yengemin doktoruydu ve tatlı dilli, ilgili bi kadındır. olaylardan dolayı kapatılma riski olabilirmi bilmiyorum ama hastanede güzel bi hastane. 1-2 arkadaşımda ümraniye medicana gittiler, ordaki doktorun adını bilmiyorum ama memnunlardı hem hastaneden hem doktorlarından

bizim aileden kimsede şeker olmadığı için belki gerek duymamış olabilir tabii. eğer yaptıramazsanız o zaman kontrole gerek duyabilir, açlık-tokluk sürekli bak diyebilir
Keşke öyle dese bakardim ben ya zaten bakiyorduk annemle genelde normal çıkıyordu.

Canım bende dedim iki kere yaptirmayim dikkat edeyim diyetle diye ama annemde de direk hamilelikte çıktığı için dinlemedi beni yaptirmamiz gerekiyor dedi. Ona göre dahiliyeye yonlendirecekmis. oyy oyy bidaha bebeğe yükleme olacak şimdi
bizim ailede de var canm ama ikinci yüklemenin bi mantığı yok gibime geliyor yüksekse zaten şekerin açlık tokluk baktırdığında orada da çıkıyor. Dr a bana insülün başlatmak istedi şekerin varsa inanki yemesen bile yüksek çıkıyor düşürmek için diyet+ spor yapmak gerekiyor(ben de durumlar öyle yani:))

Yok canım özel hastane ama dr baya tanınmış biri belli kuralları var. Onun dışına cikilmasina pek izin vermiyor. şimdi bidaha yükleme yapılmış olacak keşke bende 75lik yapsaydim direk öyle deseydi.
anladım kuralcı bi adam demekki ,bende meyveli gazozlardan içeyimdedim kabul etmediler :(keske deselermiş ben iki prof asistana sordum hepside yaptır diyince yaptırıdm canım riske atma bence sen yine de ( ailede seker olunca ) ama kesinlikle bi 10saat bişey yiyip içme dogru sonuç ole verir dediler bana aklında ollsun

aynı durumdayım seninle
iyi bir doktor hastane arıyorum.
Kozyatağı Central Hospital çok övülüyor oraya karar vermiştim.
Ama dün internette yaptığım araştırmada ismi paralel bağlantılı geçiyor bir yerde (kapatılma riski olabilir,belki el değiştirir bilmiyorum) şimdilik birşey yok.
Şuan bir yer bulana kadar gidebilirsin, iyi bayan doktorları varmış.
ya hiç riske girmek istemiyorum zaten çok doktor değiştirdim doğumu beraber yapacağım bi bayan doktor olmalı tabj hastanede de mahremiyet e dikkat etmeli :/

bizim ailede de var canm ama ikinci yüklemenin bi mantığı yok gibime geliyor yüksekse zaten şekerin açlık tokluk baktırdığında orada da çıkıyor. Dr a bana insülün başlatmak istedi şekerin varsa inanki yemesen bile yüksek çıkıyor düşürmek için diyet+ spor yapmak gerekiyor(ben de durumlar öyle yani:))
İşte işin garibi annemin cihazda normal sınırları çıkıyordu. sadece 1 sefer toklugum biraz yüksek çıkmıştı. bundada yüksek oldu. zaten hareketli olmaya çalışıyorum. izin kaldirilmadan önce 2 saat yuzuyordum. şimdi yürüyüş le devam ederim. Birde tatlıya dikkat ederim.
anladım kuralcı bi adam demekki ,bende meyveli gazozlardan içeyimdedim kabul etmediler :KK43:keske deselermiş ben iki prof asistana sordum hepside yaptır diyince yaptırıdm canım riske atma bence sen yine de ( ailede seker olunca ) ama kesinlikle bi 10saat bişey yiyip içme dogru sonuç ole verir dediler bana aklında ollsun
Riske atmayim haklısın canım türlü türlü riski var bunun allah korusun. elimden geleni yapacağım bundan sonra

İşte işin garibi annemin cihazda normal sınırları çıkıyordu. sadece 1 sefer toklugum biraz yüksek çıkmıştı. bundada yüksek oldu. zaten hareketli olmaya çalışıyorum. izin kaldirilmadan önce 2 saat yuzuyordum. şimdi yürüyüş le devam ederim. Birde tatlıya dikkat ederim.

Riske atmayim haklısın canım türlü türlü riski var bunun allah korusun. elimden geleni yapacağım bundan sonra
İnşallah çıkmaz canım da rahat rahat yer içersin:)

kızlar göbeği su balonu gibi hareket eden var mı bebek hareket ettiğinde, bi kaç haftadır böyle erken doğumdan korkuyorum :KK43: üstelik 30. haftada uçak yolculuğu ile türkiyeye dönüş yapmam lazım iş yeri başlangıcı, doğum vs için..
doktorum da 28 haftalıkken gel dedi, ona en son 22 haftadA gittim ama ben türkiyede 25 haftalıkken demir eksikliğinden dolayı başka bir hekime muayene olduğum için 29+5 te filan gideceğim burdaki doktoruma hem de uçak raporu alırım diye düşünmüştüm raporlar 7 gün geçerliymiş
ne yapsam dönüşümü 30 . hafta değil de 2 hafta öne mi çeksem çok kararsızım, bir de şu var her konuda çok kararsızım :/
Benim de oluyor canım, göbeğimin şekli değişiyor resmen, arkadaşların da dediği gibi ağrı sızı yoksa normal
oğluşumun yatağı geldi
akşam olsun gidip kurayım diye dört gözle bekliyorum :)
Güle güle kullanın inşallah
kızlar bebeğinin hıçkırması konusunu hissedenler, ben 2 gündür hissediyorum sanırım daha önce anlamıyordum, ne sıklıkta hissediyosunuz? ben bi öğlen bu saatlerde bi de akşam hissediyorum.. böyle pıt pıt pıt pıt pıt pıt pıt.. aynı yere 2-3 sn aralıklarla vuruyo gibi bişiy. saydım baya 40 50 defa hissettim, hıçkırık mı bu ? :KK57:
Ben günde iki üç defa hissediyorum bazen sadece içerden hissediyorum ki beni bile tuhaf ediyor minnakım nasıl dayanıyor bilmem, bazen de hem içten hem dışarıdan belli oluyor pozisyonuna göre sanırım. Maşallah herkes kilo boy öğreniyor da bana bi türlü boy söylemedi doktorlar üç farklı doktor A gittim, ekrana sığmadığı için tam ölçülmez dedi hepsi, tahmini rakam olur ancak dediler

Benim de oluyor canım, göbeğimin şekli değişiyor resmen, arkadaşların da dediği gibi ağrı sızı yoksa normal

Ben günde iki üç defa hissediyorum bazen sadece içerden hissediyorum ki beni bile tuhaf ediyor minnakım nasıl dayanıyor bilmem, bazen de hem içten hem dışarıdan belli oluyor pozisyonuna göre sanırım. Maşallah herkes kilo boy öğreniyor da bana bi türlü boy söylemedi doktorlar üç farklı doktor A gittim, ekrana sığmadığı için tam ölçülmez dedi hepsi, tahmini rakam olur ancak dediler
Canım femur boyunu 7 ile çarpıp tahmini söylüyor dr larda kesin tam tamına bir ölçüm değil, zaten dümdüz durmadiklari için ölçmek imkansız. sende femur uzunluğuna bakıp tahmini değeri hesaplayabilirsin.

medipol hastanesine gidiyorum ben, bu konuda gayet dikkatliler. seval hn başta olmak üzere diğer doktorlarınıda tavsiye edebilirim. bn leyla hanıma gidiyorum ama yoğunluğundan dolayı yeni gebe kabul etmiyo eylüle kadar falan. seval hanımda çok tatlı bi kadındır leyla hanıma gidemeseydim ona gidicektim bn, çok yakın bir arkadaşım gidiyo ona bizden 1 ay küçük bebeği ve çok memnun. diğer doktorlardan mine hanımı tavsiye etmem sadece bi arkadaşım başka bir hastanede sorun yaşamış kendisiyle ama medippole gelenler çok memnundur genelde ondanda. 1-2 arkadaşımda ümraniye medicana gittiler, ordaki doktorun adını bilmiyorum ama memnunlardı hem hastaneden hem doktorlarından

centralda fatmanur hanım çok iydiir, yengemin doktoruydu ve tatlı dilli, ilgili bi kadındır. olaylardan dolayı kapatılma riski olabilirmi bilmiyorum ama hastanede güzel bi hastane. 1-2 arkadaşımda ümraniye medicana gittiler, ordaki doktorun adını bilmiyorum ama memnunlardı hem hastaneden hem doktorlarından

central hospital fatma nur hn olsun diğer dr olsun çok duyuyorum,çok memnun gidenler,ama işte bir ilişkisi varsa ve kapatılma durumu olursa birden ortada kalma riskine girmek durumunda kalmakta istemiyorum.Avrupa yakasından anadolu yakasına taşınacağım,şimdiden gitmeye başlayayım dedim.Tam karar vermişken kafam karıştı.
Medipol koşuyolu mu? orasıda olabilir,bir bakayım doktor ve koşullarına yenidoğan unitesi vardı sanırım.

medicana ümraniye ters düşer.Acil doğuma gitme durumunda riskli.
tşk tavsiye icin.:KK68:

Kızlar 100 gr şeker yüklemesi yaptıran varmı? Cuma yaptirmam gerekiyor. Dr. Bebeğe bi zararı olmaz. Esas anlasilmazsa kötü dedi. diyet yetmeyebilir dedi. Off 4 saat aç susuz mahvedecek. Strese girmek istemiyorum ama anneminde hamilelikte şeker çıkmıştı. benimde olma ihtimali var neyazikki
Canim ben yaptirdim. 50 lik yuklemede 142 cikti sekerim. Doktor 100 luk istedi. Seni korkutmak istemiyorum insan dayaniyor ama ac kalmak ve saat basi toplam 4 kere kan alinmasi seni yorgun birakabiliyor. 100 luk yuklemede 2. Saatteki olçumum max 155 olmasi gerekiodu benim 162 cikti. Doktorum diyetisyene gidebilirsin dedi ama ben sonuclarin o kadar abartili oldugunu dusunmuyorum. Şeker ve hamurisine dikkat ediyorum o kadar. Bir de doktorum acayip pimpirikli bir kadij o yuzden de ben onemsemiyor olabilirim :)

Ultrasonda baş çevresini, karın çevresini ve bacak kemiğinin boyunu ölçüor mu canım doktorun ? Ölçüyorsa program yaklaşık ağırlığı çıkarıyor otomatik olarak. Bacak kemiğinin uzunluğunu da 7 ile çarpıyosun yaklaşık boyunu buluyorsun. İstersen sana verileen ultrason kağıdını gönder yardımcı olmaya çalışır bilen kızlar burada...

Kizlar sağ kaburgamda agri hissediyorum. Sanki bebegimin başi kaburgamin altindaymis gibi. Ayrica alt tarafta da baya aşagida yani genital bolgemin hemencik ustunde bebegin tepmesini 2 gundur hissediyorum. Bu cok ilgincti o kadar aşagida hissettim ki ilk defa orada hissettim hareketi. Acaba bebegim buyudugu icin kendine daha fazla alan mi aciyor ki ? help me

Back
X