• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Hmmm bendeki bu dogumhane korkusu geçmeyecek sanırım. Hayır doğumdan değil o oda çok korkunç geliyor. Böyle en ufak bişey canımı acıtcak gibi geliyor.

Geçen erken doğum diye hastaneye yatırdıklarında benim için ön hazırlık gibi bişey oldu, sancı odası korkunç, habire serum veriliyor damar yolu açılıyor (hemşire acemiyse açamıyor acıtıyor), muayene edicez diyip alttan parmakla bakıyorlar, vajinal ultrasona giriyorsun, tekrar yatağına dönüyorsun seni NST için yatağa bağlıyorlar falan filan. Diğer yataklarda doğum bekleyenler çığlık atıyor sancı geldikçe:KK57:

Kabus gibiydi ama alıştırma yapmış oldum. Bir de geceliğin ne kadar gerekli birşey olduğunu anladım ben apar topar pantolonla gitmiştim, kolumda serumla defalarca giy çıkar çok zor oldu. Muhakkak geceliğinizi alın kızlar o anda çok ihtiyaç oluyor. Kısa kollu alın ki seruma takılıp acıtmasın.

Geçen erken doğum diye hastaneye yatırdıklarında benim için ön hazırlık gibi bişey oldu, sancı odası korkunç, habire serum veriliyor damar yolu açılıyor (hemşire acemiyse açamıyor acıtıyor), muayene edicez diyip alttan parmakla bakıyorlar, vajinal ultrasona giriyorsun, tekrar yatağına dönüyorsun seni NST için yatağa bağlıyorlar falan filan. Diğer yataklarda doğum bekleyenler çığlık atıyor sancı geldikçe:KK57:

Kabus gibiydi ama alıştırma yapmış oldum. Bir de geceliğin ne kadar gerekli birşey olduğunu anladım ben apar topar pantolonla gitmiştim, kolumda serumla defalarca giy çıkar çok zor oldu. Muhakkak geceliğinizi alın kızlar o anda çok ihtiyaç oluyor. Kısa kollu alın ki seruma takılıp acıtmasın.
ayyyyyyyyyy ben çok korkuyorum. :ruh:

kızlar bana zaman geçmiyo
çıldırıcam şimdi çalışabilir aldım işteyim evde olsam daha çok kurarım heralde
sanki hiç bişey yetişmicek erken doğum olacak gibi gibi kendimi evhama sokuyorum ya
sonra yok diyorum paşam bekleyecek zamanında gelecek diyorum ama
eylül gelmiyo :KK43:
kurbandan önce temizlikti evdi kıyafetti falan herşeyi ayarlıcam ama yok geçmiyo zaman
çantayı da eylül başı hazırlarım diyorum ama geç kalmam inşallah onda da

ayy ayyy sorma canım yaaa

bana bi geliyolar bu aralar anlatamam. baştan beri normal olan hormonlarım ele geçirdi bedenimi bu ara, ağlak bişi oldum çıktım. korku sarmaya başladı yavaştan ya erken olursa diye. neyse diyorum eylül başında odasını alıcaz yerleştiricez hayırlısıyla az kaldı ama günler geçmiyo bi türlü. dediğin gibi neyseki çalışıyorum evde olsam hiç geçmiyo vakit. ama sağlıkla zamanında gelicekler inşallah ona inanıyorum ben

şeker yuksek olunca bebek kilolu oluyormuş.
şekeri bebek kilosu icin olcturmedim şuan kilosu normal zaten.Bende öyle kilo almadım.
bende yaptırmayacaktım,doktorum sen fit sporcusun çıkmaz ama sen yinede yaptır,normalde olmayan şeker hamilelikte hamilelik şekeri olarak cıkıyor dedi.Bende peki diyip yaptırdım.Ve çıktı.Allaha şükür bu kafaya takılacak birşey değil.Bebek sağlıklı olsunda,şeker neredeyse coğu hamilelerde çıkıyor.
Aynen canım, için rahat olsun bebişlerin sağlığı etkilenmiyor ve çok yaygın duyuyorum ben de gebelik şekerini, ama sağlıkla geliyor bebişler inşallaaaah :)

bende işte böyle daralıveriyorum evdeyken ayrı işteyken ayrı duygular
ay duygu geçişleri
bi de eşim tutturdu sancım falan gelirse hemen gidermişiz annemleri almadan sinir oldum ona ikna etmem lazım napıcam bilmiyorum ben annemi istiyorum yanımda onun annesi aşağı katta onu alırmışız
tamamda herkesin kendi annesi diyorum yok anlamıyo aslında anlıyo anlamak istemiyor
bana yardımcı olacağına sinir ediyo beni çok kötü oluyorum o zamanda ağlayıp duruyorum bu sefer :mad::KK42:

alın onun annesini ama yolda giderkende kendi anneni ara mutlaka canım. yada annen gelsin son dönemde sizde kalsın sık sık. sen sancı çekerken birilerini almaya oyalanmanızda doğru değil sonuçta

ayyyyyyyyyy ben çok korkuyorum. :ruh:

Bu işlemlerden sadece serum takılması acıttı, öbürleri acı vermiyor ama ortam korkutuyor. Hemşirelerin ve doktorların güler yüzü de çok önemli, o anda güler yüze muhtaç oluyormuş insan onu gördüm. Neyseki bizimkiler güler yüzlüydü ve ne sorduysam düzgünce cevapladılar beni.

Kızlar ben yine şu çalışabilir raporuyla ilgili sorular sorcam size. Ben tayin isteyeceğim de o yüzden nerde çalışacağım belli değil. Ve rapor gününden sonra belli olacak nerde çalışacağım. İlk etapta bir hafta çalışamaz alıp daha sonra 4 hafta çalışabilir alabilir miyim? Ya da yine ilk etapta bir hafta çalışamaz alıp sonradan bunu uzatabilir miyim? Bilen var mıı

Bu işlemlerden sadece serum takılması acıttı, öbürleri acı vermiyor ama ortam korkutuyor. Hemşirelerin ve doktorların güler yüzü de çok önemli, o anda güler yüze muhtaç oluyormuş insan onu gördüm. Neyseki bizimkiler güler yüzlüydü ve ne sorduysam düzgünce cevapladılar beni.
yine de o parmak muayenesi beni bitirdi. Düşünemiyorum bile :(

P

geçen aynı duygulari durumlari yaşadım igrrnccc biseyfi ya ... İmza atıp çıktım hastaneden firar ettim resmen

ayy ayyy sorma canım yaaa

bana bi geliyolar bu aralar anlatamam. baştan beri normal olan hormonlarım ele geçirdi bedenimi bu ara, ağlak bişi oldum çıktım. korku sarmaya başladı yavaştan ya erken olursa diye. neyse diyorum eylül başında odasını alıcaz yerleştiricez hayırlısıyla az kaldı ama günler geçmiyo bi türlü. dediğin gibi neyseki çalışıyorum evde olsam hiç geçmiyo vakit. ama sağlıkla zamanında gelicekler inşallah ona inanıyorum ben

O kadar panik yapmasan mı acaba:KK6: En kötü erken olursa ne olur ki, odası hazır değilken doğdu diyelim çocuk aç açıkta kalmayacak ya :) Eşyaları poşette veya hurçta oluversin ordan alıp giydirmeyecek miyiz? Ya da yatağı hazır değilse bir büyük minder / yorgan vb serip içine koyamaz mıyız bir süre?

Acil lazım olan şeyleri eşimiz-annemiz eczaneden alıverir. Sonrasında da biz iyileştikçe tamamlarız. Sağlıklı olsunlar da, çözüm bulunur her şeye:KK37:

bende işte böyle daralıveriyorum evdeyken ayrı işteyken ayrı duygular
ay duygu geçişleri
bi de eşim tutturdu sancım falan gelirse hemen gidermişiz annemleri almadan sinir oldum ona ikna etmem lazım napıcam bilmiyorum ben annemi istiyorum yanımda onun annesi aşağı katta onu alırmışız
tamamda herkesin kendi annesi diyorum yok anlamıyo aslında anlıyo anlamak istemiyor
bana yardımcı olacağına sinir ediyo beni çok kötü oluyorum o zamanda ağlayıp duruyorum bu sefer :mad::KK42:
o gunler gelsin hayırlısıyla,öyle planladığı gibi olmuyor işte.
annene telefon edersin evdeyken hastaneye geçer hemen,şimdiden sıkıntı yapma,sen bebişine odaklan :)
Bende tam aksi eşimle gizli gidelim doğum yapayım önce ikimiz bebeğimizi yaşayalım sonra ailelerimiz gelsin isterim. :) Bende tuhaflık var :))

O kadar panik yapmasan mı acaba:KK6: En kötü erken olursa ne olur ki, odası hazır değilken doğdu diyelim çocuk aç açıkta kalmayacak ya :) Eşyaları poşette veya hurçta oluversin ordan alıp giydirmeyecek miyiz? Ya da yatağı hazır değilse bir büyük minder / yorgan vb serip içine koyamaz mıyız bir süre?

Acil lazım olan şeyleri eşimiz-annemiz eczaneden alıverir. Sonrasında da biz iyileştikçe tamamlarız. Sağlıklı olsunlar da, çözüm bulunur her şeye:KK37:

aslında herşey evde hazır. yatak odası beşiğimde var. sadece tekstil ürünleri yıkanıcak ütülenicek ve odası kurulup yerleşicek. panik değil sabırsızlık daha çok yaşadığım şey. bir an önce herşeyi tamamlayalım o zamana kadar zamanda geçmiş olur doğuma gideriz hayırlısıyla diye düşünüyorum. normaldede panik halim yoktur zaten benim sakin insanımdır hallederiz bi şekilde diye düşünürüm hep ama bu aralar kızında hareketlerinin artmasıyla sabırsız oldum sadece :)

aslında herşey evde hazır. yatak odası beşiğimde var. sadece tekstil ürünleri yıkanıcak ütülenicek ve odası kurulup yerleşicek. panik değil sabırsızlık daha çok yaşadığım şey. bir an önce herşeyi tamamlayalım o zamana kadar zamanda geçmiş olur doğuma gideriz hayırlısıyla diye düşünüyorum. normaldede panik halim yoktur zaten benim sakin insanımdır hallederiz bi şekilde diye düşünürüm hep ama bu aralar kızında hareketlerinin artmasıyla sabırsız oldum sadece :)

o sabırsızlığın ismi heyecan :) Hani bir kucuk çorap alınca heyecanlanıp mutlu oluyoruz ya,işte bebeklerimizin eşyalarıda onların çeyizleri ve bizi çok heycanlandırıyor o hazırlık.Hepisni yıkayıp ütülerken neleri var tekarar tekrar görüp seviniyoruz :KK68:

Back
X